Två nätter i Uluwatu

På annandagen åkte Miriam och jag söderut mot Uluwatu. Jag gjorde en dagsutflykt dit förra sommaren men kände mig taggad på att se mer. Tyvärr innebar regnperioden att många platser inte riktigt såg ut som på bild den här gången. På många ställen var havet snarare brunt än klart. Många små restauranger och barer var även stänga för säsongen. Det drog ner helheten lite även om vi trots omständigheterna fick några underbara dagar här. Vi gjorde det bästa av situationen och skrattade åt det. Miriam är så härlig för hon blir aldrig blir sur när det inte blir som hon tänkt sig. Oavsett väder känns livet med henne alltid lika lättsamt, roligt och problemfritt. Det är underbart! 
 
Miriam hade egentligen på sig en helt annan hatt den här dagen på Suluban Beach. Jag tyckte dock att den här var snäppet finare så jag frågade om Miriam kunde få låna den av en söt tjej. Det är lite så det är att resa med mig. Det är inte "bara" att ta en bild hur som helst. Jag älskar att låtsas att jag är en viktig journalist som håller på att samla på mig bilder till ett kommande reserepotage. Det får låta tramsigt i andras ögon, men jag tror att det är bra att tillåta sig att leka lite även i vuxen ålder!
 
En annan sak som jag älskar är att gå upp tidigt på semestern och ta vara på morgonen. Miriam har varit på det varenda dag vilket har varit fantastiskt! Just den här morgonen började med yoga på Morning Light Yoga följt av en riktigt god frukost på Bukit Café. 
 
På kvällen tog vi en taxi till fiskebyn Jimbaran och åt en 3-rättersmiddag på Balique
 
En annan kväll tog vi en taxi till The Rock Bar på Ayana Resort and Spa. Det är så löjligt billigt med Uber på Bali. Den här dagen hade vi tidigare legat och solat vid poolen men på kvällen kom såklart regnet. Jag hade vant mig vid det här laget men Miriam började bli lite skeptiskt till Bali som resemål under december månad. Jag försökte muntra upp henne genom att visa bilder på vårt nästa stopp Nusa Penida, men då skrattade hon bara och ville inte se. "Inga mer bilder nu, Lina" haha. 

Som tur var fick jag rätt om Nusa Penida! Vi fick äntligen vädret på vår sida och ön bjöd på spektakulär natur. Miriam hade lite otur bara och fick tyvärr kombinera storslagna vyer med matförgiftning... Det äventyret får ni läsa mer om imorgon! 
 
Bali, Resor | Bali, balique, bukit cafe, jimbaran, morning light yoga, suluban beach, the rock bar, uluwatu | |
#1 - - Jessica Högberg:

men stackars!! här ser ni i alla fall ut att ha haft det underbart=) God fortsättning

Upp