Från Ubud till Seminyak

Efter tre veckor på Bali landade jag i Stockholm igår. Sista veckan byttes Adam ut mot Miriam och hon tyckte inte att det var så roligt att jag ville ha egentid för att redigera/gå igenom bilder och skriva. Det tyckte hon att jag kunde göra hemma i Sverige. Smickrad över att det måste vara väldigt härligt att hänga med mig om man aldrig vill ha en paus (skulle t o m behöva det från mig själv ibland) accepterade jag det och la bloggen åt sidan. Nu är jag tillbaka, har laddat varenda batteri i kroppen och har massor att dela med mig av! Jag föredrar att ha bloggen i kronologisk ordning så jag börjar med att åtegå till Ubud. 
 
 
 
 
 
 
Sista dagen i Ubud hyrde vi en chaufför och bockade av Tegalalang Rice Terrace och Tibumana Waterfall. Jag hann även med en klass Vinyasa FlowThe Yoga Barn innan vi checkade ut på hotellet och åkte vidare till Seminyak. 
 
På vägen gjorde vi ett stopp i Green Village. Jag ville inspirera Adam att bli arkitekt och hade därför bokat in ett besök i det spektakulära huset Sharma Springs. En minst sagt imponerade konstruktion! Sharma Springs är Balis högsta bambuhus på sex våningar och nästan allt är byggt helt i bambu. Efteråt fick vi se hur processen från vilt gräs till olika typer av bambumaterial går till i Bamboo Factory. Först då förstod man på riktigt vilket enormt hantverk det ligger bakom alla former och mönster, golv, väggar, tak, trappor och räcken. Det räckte tyvärr inte för att Adam skulle vilja bli arkitekt, men det var väldigt häftigt att uppleva ändå! 
 
I Seminyak checkade vi in på Uma Karan Boutique Hotel. Stället låg lite utanför men som tur är har varken Adam eller jag något emot att promenera. Anledningen till att jag ville hinna med Seminyak var restaurangutbudet och shoppingen. Jag hade en liten förhoppning om att vi skulle kunna surfa här också, men den tanken tänktes snabbt om efter en kvällspromenad på stranden.
 
Den som slänger skräp på marken efter att ha sett den här bilden... 
 
Istället blev det frukost på Crate Café och surf på Batu Bolong Beach i Canggu de kommande morgnarna. Vi kunde ändå bara äta hotellets Nasi Goreng till frukost och det passade bättre att äta som en tidig lunch. 
 
Jag är så lycklig över att Adam äntligen tycker att det är roligt att surfa! Jag själv trivs bra på long board och vill inget hellre än att lära mig cross step och nose ride (se film här) medan Adam snabbt kände att han vill lära sig surfa på mindre bräda. 
 
På kvällen innan julafton kom Miriam och även hon var taggad på att lära sig surfa! Vi hann få en morgon i Canggu tillsammans alla tre innan det blev dags för Adam att åka hem. Han fick själv stanna kvar i Seminyak och äta tacos på Mexicola medan Miriam och jag for till Sanur och åt ett klassiskt svenskt julbord på Café Smörgås. Adam och jag hoppade julklappar i år, men jag tyckte jag fick en väldigt fin sak ändå. Senare på kvällen fick jag en bild på honom som hade varit och köpt ett nytt surf kit att ha på sig framöver. Det var en väldigt fin symbolisk gest som inte många paket hade kunnat slå ♥
Bali, Resor | Bali, ubud | |
#1 - - Josefin Nilsson:

Åh vad fint det ser ut! Bali är verkligen ett dröm-resmål :)

#2 - - mormor:

Tack för jättefina bilder .Jag förstår att ni haft en jättefin semester med många fina upplevelser. Hur var det med vulkanen, inget utbrott har vi läst om. Nu blir det nedtrappning innan nya jobbet börjar. Spännande. Kram.

Upp