Islandshäst

Jag vet inte hur det kommer sig, men jag tycker verkligen om att rida! Hade det varit möjligt att hoppa över alla grunder hade jag börjat med hoppning och galopp med en gång. Ju snabbare det går, desto räddare blir jag och desto härligare tycker jag att det är. Jag älskar det där suget i magen. Det känns precis som när man nyförälskad! Nervöst, läskigt och jättehärligt på samma gång. 

 

 
I 25-årspresent av Adam fick jag det finaste guldhalsbandet ifrån Drakeberg Sjölin samt en upplevelse. Jag skulle få rida islandshäst för första gången! I söndags var det äntligen dags och vi begav oss till Fors Gård för en 2,5 timmars tur. Jag fick en fantastisk men hungrig eftermiddag, då de tyvärr glömde att fixa glutenfria mackor åt glutenparet. Att tölta var mysigt men jag föredrog helt klart passgången, det gick ju fortast! Halva upplevelsen var annars att Adam red ut han också, även om han inte tyckte det var lika härligt som jag. Det blir nog svårt att få med honom på ridtur till Island. 
 
 Öland sommaren 2012. Här hade Hanne och jag hade tänkt rida ut ihop, men Hanne fick panik och valde att hålla sig till skritt. 
 
 
Costa Rica våren 2013. Här var jag lyrisk över att hästarna precis hade tävlat i galopp längs stranden. Turen var magisk fram tills min häst plötsligt satte fart upp i skogen och försökte "ta en genväg hem".
 
Ett tredje väldigt roligt minne med hästar är när jag och Lina, 14 år gamla, praktiserade på Vreta Gymnasium. Vi skulle ta hand om kossorna men jag hade bara stallet i sikte. En morgon påstod jag att vi var vana ryttare och frågade om vi kunde få vara med på ett par ridlektioner. Det fick vi! Men jag var absolut ingen van ryttare och kunde inte ens sadla hästen. Snabbt fick jag fixa hjälp av en elev på skolan och sedan var det dags för lektion. Hehe. Jag glömmer ALDRIG Linas blick när vi skulle rida lätt i trav och hon får syn på mig som studsar upp och ner...Det var så länge sedan sist att jag fick problem med att hitta takten ;)
Vardag | |
Upp