Städtorsdagen

 
Adam och jag bråkar inte särskilt ofta men då och då börjar vi tjafsa om att det är stökigt hemma. Det brukar börja med att Adam tycker vi borde städa och jag tycker att det redan är fint hemma och känner för att göra något annat, lite roligare. Jag älskar när det är ordning och reda men tycker inte att det är så viktigt att hemmet är perfekt 7 dagar i veckan. Jag är stökig av naturen (vilket är väldigt naturligt) och antar att det tar mer tid och energi för mig att hålla var sak på sin plats jämfört med de människor som har ordningen i sig. 
 
En bra lösning på dessa olikheter är vår så kallade städtorsdag. Det är inte alltid den blir av men vi strävar alltid mot att den ska bli det. Jag brukar ta köket och vardagsrummet medan Adam tar sovrummet och toaletten. I torsdags bytte vi roller och därför har sovrummet aldrig varit finare ;) Ska jag göra något ska jag göra det riktigt bra och det gäller även trista sysslor på torsdagar. Därför rensade jag ut ordentligt och gjorde mig av med alla småsaker jag ställt in i sovrummet så länge. Med dåligt samvete tog jag även tag i att slänga alla växter jag ställt in här i väntan på att de skulle bli vackra igen och förtjäna en plats i vardagsrummet. Resultatet blev exceptionell ordning och nu får jag höra minst tre gånger per dag att det är så härligt när det är fint i sovrummet. Adam vet precis vilka knappar han ska trycka på och jag blir alltid lika smickrad när jag blir överröst med beröm. 
Hemma hos mig, Tankar, Vardag | |
#1 - - mormor:

Var sak på sin plats är jag noga med, allt blir så mycket enklare. Vi är alla olika, det märks här också. Jag njuter när det är nystädat,tyvärr blir man lite latare med åren. En tanke är att skaffa städhjälp, om jag kan lita på någon. Fina bilder från Barselona. Kram

#2 - - Anonym:

Vart har du köpt sänglampan, sängbordet och gardinerna?😍

Svar: Hejsan! Sänglampan är från By Rydéns, sängbordet från Åhlens och gardinerna från Himla :)
Lina Berg

Upp