Något som känns lite läskigt på ett bra sätt

I höstas gjorde jag det modigaste jag gjort på väldigt länge. Jag sa upp mig utan att ha fått ett nytt jobb. Förnuftet tyckte inte att det var någon bra idé medan magkänslan var övertygad om att allt skulle lösa sig. För mig blev detta ett svårt beslut. Jag är ganska otålig som person, har mycket känslor som kommer och går och just därför har jag väldigt stor respekt för förnuftet. 
 
För att klargöra: 
För mig är förnuftet något i mig som tänker långsiktigt och strategiskt. Förnuftet är som en fond med låg risk och lägre avkastning. Det uppmuntrar mig till att göra trygga och säkra val i livet. Förnuftet säger till exempel åt mig att jag ska sova på saken när jag är upprörd över något. Adam är en typisk förnuftig person som kompletterar mig väldigt bra. Han gör sällan några förhastade saker utan att tänka efter. Sedan vi blev tillsammans och alla mina tusen tankar får gå via honom har jag blivit en mycket bättre person som tar klokare och mer genomtänkta beslut. Jag önskar ofta att jag hade en liten mini-Adam på axeln om dagarna som jag kunde rådfråga om typ allt. 
 
Magkänslan är något som får mig att må väldigt bra när det känns rätt och som skaver när det känns fel. Magkänslan tänker inte alls på pengar och karriär utan den vill bara att jag ska må bra och vara lycklig. Just min magkänsla är mer som en aktie med hög risk och chans till hög utdelning. Jag har alltid varit en risktagare (en måttlig sådan) som gillar när livet känns spännande och härligt. Jag är den som vill ta ett större lån och flytta in i en fin sekelskiftslägenhet och tänka på konsekvenserna sedan, om låt säga räntan skulle gå upp. Problem är ändå till för att lösas. Jag tänker inte på hajar när jag surfar och jag tänker inte på att ta det lugnt i början om det var länge sedan sist. Jag är mer pang på om jag släpper på alla hämningar. Jag tror att en sådan som jag kompletterar en sådan som Adam väldigt bra, då jag är en frisk fläkt i hans liv som det är roligt att leva med. Jag vill gärna göra saker nu och inte sen, för att känna att jag lever. 
 
Idag är det första advent och det har gått ungefär två månader sedan jag beslutade mig för lyssna på min magkänsla. Tillslut kom jag fram till att även om det är bra att alltid vara förnuftig är det inte alltid det som gör mig lyckligast. Jag måste våga för att vinna! Jag hade länge känt mig redo att gå vidare och behövde göra något drastiskt för att ta steget. Jag har också hela tiden haft ett av mina tre nyårslöften i åtanke (läs mer om dem här) och landade i att det här var precis en sådan utmaning som jag behövde. Det var något som kändes lite läskigt fast på ett bra sätt. 
 
 
På fredag jobbar jag min sista dag på R.O.O.M. och Habitat. Därefter flyger jag till Malmö och har en hyggelig helg i Köpenhamn med Julia, Amanda och Lovisa. På måndag flyger jag och Adam till Bali och på måndagen den 8:e januari börjar jag mitt nya jobb på Royal Design och Rum21. Hade jag vetat i förväg hur snabbt och bra allt skulle lösa sig hade jag inte tvekat en sekund på vilket beslut som var rätt att ta. Att våga gå på magkänslan var det bästa beslut jag tagit på länge! Vägen dit blev lång och lite krokig den här gången, men mitt stöd jag fått av Adam, mamma, mormor och alla mina bästa vänner under denna period har varit helt fantastiskt. Jag är så tacksam över att jag har så många kloka människor i min omgivning som alltid vill mig väl ♥
 
 
Nu börjar ett nytt kapitel i livet. 
 
Tankar, Vardag | gå på magkänslan, säga upp sig utan att fått ett nytt jobb | |
Upp