KÖKSÅNGEST

 
Som jag nämnt ett par gånger planerar vi att renovera köket i vår. Det är ett väldigt projekt att dra igång så det är väldigt svårt att ta tag i och det är oändligt många beslut att fatta. Desto fler saker att tänka på runt omkring. Att ge sig ut på nätet efter köksinspiration känns som att slungas ut i rymden. Man känner sig jätte vilsen och jag hittar inte riktigt vilken väg jag ska börja vandra på. 
 
Då jag inte bor i någon stekig sekelskiftslägenhet mitt i Vasastan är det ingen idé att lägga för mycket pengar på köket. Min teori är att har man redan bestämt sig för att kika på lägenheter utanför tullarna har man många gånger gjort det för att gå ner i pris och då har man sällan råd att betala extra för marmorskiva och designluckor. Jag tänker mig ett stilrent, vitt och ljust kök som passar alla. Det ska inte vara lantligt men får inte heller bli för modernt så det ger en steril känsla. Ett kök ska vara hemtrevligt. 
 
Kaklet tänker jag ska vara som på bilden. Rektangulärt eller fyrkantigt. Med mörk eller vit fog. Jag tycker även att dom kombinerat köksplaneringen ovanför köksbänken bra. Det är några luckor så man får plats med förvaring men man har valt att lämna det öppet runt köksfläkten. Vi har inget jätte stort kök så det är viktigt med gott om luckor för förvaring. Många skippar det helt ovanför köksbänken idag och det är jätte snyggt att hänga dit några tuffa glödlampor där istället, men tyvärr fungerar det inte hemma hos av praktiska skäl. Köket är för litet för det. 
 
Jag har en budget på 50.000-65.000 kronor. 
 
 
Såhär ser köket ungefär ut just nu. Bilderna är från när förra ägaren bodde här. Uppskattar alla tips och idéer om ni får några! Som ni ser så kan man springa runt vårat kök idag och jag har förstås funderat på om man ska täcka för den ena dörröppningen till vardagsrummet för att kunna förlänga köket, samtidigt som jag gillar att det är öppet där. Det blir bra ljusinsläpp dessutom. 
Renovering, Vardag | | 3 kommentarer |
Upp