TAUPO

 
 

Taupo bodde vi på ett supermysigt ställe som hette Cottage Mews Motel. Grill och tillbehör fanns att låna så vi bestämde oss för att köra på en grillkväll när vi kom fram. Det blev grillat lamm och grönsaker. Supergott! Adam är så duktig på att grilla, en riktigt grillgud kan man säga.  

Morgonen därpå var det dags för fallskärmshoppning med Taupo Skydiving! Jag har alltid drömt om att hoppa fallskärm på Nya Zeeland och det var precis lika härligt som jag föreställt mig. Som ni vet så är ju jag inte rädd för något men det var en sjuk känsla att kastas ut i fritt fall från planet.  Jag har aldrig upplevt något liknande tidigare. Det sög till ordentligt i magen i början men så fort hastigheten blev konstant var det bara så sjukt häftigt och underbart! Jag hade kunnat göra om det tiotusen gånger.  

Efter fallskärmshoppningen åt vi lunch en andra gång på Fine Fettle Cafe. Vi hade ingen aning om att Nya Zeeland var ett glutenfritt paradis men hittills har vi hittat så många goda ställen att äta på. Julia önskade mer matinspiration så därav bilden på en supergod glutenfri och vegetarisk paj/omelett gjord av pumpa, spenat och fetaost.  

Eftermiddagen spenderades med vår nya kompis Cara från Kalifornien. Hon hade redan planerat en vacker vandring till Huka Falls genom Spa Thermal Park som lät intressant, så vi erbjöd oss att hämta upp henne med våran bil om vi fick följa med.  Vi träffade Cara under fallskärmshoppningen och hon var en sådan där härlig och öppen amerikan som direkt började bjuda massor på sig själv. Jag älskade att hon pratade så mycket (så slapp jag ) även om det gick lite snabbt ibland. Adam tyckte jag var supergullig men kanske framför allt dum som frågade "What is a dogalot?" när Cara berättade att hon saknade sin hund väldigt mycket… 

Innan vår resa fortsatte vidare mot Tongariro Crossing avslutades vandringen med ett bad i de varma källorna. Vi var inte ensamma där direkt men inte blev det mindre skönt för det. Det var fantastiskt att ena sekunden kunna simma omkring i den kalla floden för att i nästa nästan bränna sig i de heta källorna. Det var härliga kontraster precis i min smak. Jag har alltid varit mycket för kontraster. 

New Zealand, Resor, Vardag | | 4 kommentarer |
Upp