Lambarö

 
Igår spenderades dagen på Lambarö ♥

Islandshäst

Jag vet inte hur det kommer sig, men jag tycker verkligen om att rida! Hade det varit möjligt att hoppa över alla grunder hade jag börjat med hoppning och galopp med en gång. Ju snabbare det går, desto räddare blir jag och desto härligare tycker jag att det är. Jag älskar det där suget i magen. Det känns precis som när man nyförälskad! Nervöst, läskigt och jättehärligt på samma gång. 

 

 
I 25-årspresent av Adam fick jag det finaste guldhalsbandet ifrån Drakeberg Sjölin samt en upplevelse. Jag skulle få rida islandshäst för första gången! I söndags var det äntligen dags och vi begav oss till Fors Gård för en 2,5 timmars tur. Jag fick en fantastisk men hungrig eftermiddag, då de tyvärr glömde att fixa glutenfria mackor åt glutenparet. Att tölta var mysigt men jag föredrog helt klart passgången, det gick ju fortast! Halva upplevelsen var annars att Adam red ut han också, även om han inte tyckte det var lika härligt som jag. Det blir nog svårt att få med honom på ridtur till Island. 
 
 Öland sommaren 2012. Här hade Hanne och jag hade tänkt rida ut ihop, men Hanne fick panik och valde att hålla sig till skritt. 
 
 
Costa Rica våren 2013. Här var jag lyrisk över att hästarna precis hade tävlat i galopp längs stranden. Turen var magisk fram tills min häst plötsligt satte fart upp i skogen och försökte "ta en genväg hem".
 
Ett tredje väldigt roligt minne med hästar är när jag och Lina, 14 år gamla, praktiserade på Vreta Gymnasium. Vi skulle ta hand om kossorna men jag hade bara stallet i sikte. En morgon påstod jag att vi var vana ryttare och frågade om vi kunde få vara med på ett par ridlektioner. Det fick vi! Men jag var absolut ingen van ryttare och kunde inte ens sadla hästen. Snabbt fick jag fixa hjälp av en elev på skolan och sedan var det dags för lektion. Hehe. Jag glömmer ALDRIG Linas blick när vi skulle rida lätt i trav och hon får syn på mig som studsar upp och ner...Det var så länge sedan sist att jag fick problem med att hitta takten ;)

Söndagslista

I bilen på väg hem från Ystad passade jag på att svara på en lista som jag hittade i tidningen STYLEBY. Här nedan kommer svaren: 
 
 

1. Senast jag skrattade högt var...I morse. Hände en rolig grej i sängen. 
2. Senaste gången jag var arg var...För väldigt länge sedan. Jag minns det inte ens. Jag blir ledsen och irriterad ibland men väldigt sällan arg.  
3. Den största vändpunkten i mitt liv var...När jag träffade Adam! 
4. Den största sorg jag upplevt är...Ingen alls. Än så länge lever jag fri från sorg och det är jag väldigt tacksam över. Det kan göra mig sorgsen att Adam aldrig fick lära känna farfar innan stroken, men det är ingenting som drar ner mig dagligen.  
5. Något av det bästa jag vet är...Att bara vara med Adam och ligga och vila med huvudet på hans bröstkorg.  
6. Till frukost vill jag ha...En kopp kaffe med mjölk och två mackor med ost och gurka.  
7. Folk vet inte om att jag faktiskt är rätt bra på...Att göra bakåtvolter från trampolinerna i simhallen. Eller jag vet inte om jag är särskilt bra på det egentligen, men jag vågar och är inte är rädd för att få magplask.  
8. Min konstigaste vana är...Att klämma finnar som inte finns. 
9. Jag har ofärgat hår för att... Mitt hår är rätt fint för att vara helt gratis! Något måste man ju spara in på! Min grej just nu är matlåda till jobbet och ofärgat hår. 
10. Jag förväntar mig att de kommande tio åren blir... Spännande, kärleksfulla och intensiva! Jag känner mig redo för att båda gifta mig och skaffa barn (ingen stress dock) och hoppas att jag inte behöver vänta alltför många år innan Adam känner likadant. 
11. Om jag kunde träffa mitt yngre jag skulle säga till henne att...Hon inte behöver känna någon stress för det här med kärlek. Jag skulle också säga att hon duger som hon är och att hon är grym som fixar att kombinera både bra betyg i skolan, träning, jobb och alla kompisar och fester där emellan.  
12. Jag njuter av livet allra mest när jag...Är på resande fot, blir serverad god mat och vin i glaset samt när jag umgås med mina nära och kära.  
13. De personer som haft störst betydelse för mig är...Adam, mamma och alla mina närmsta vänner som är som min familj. 
14. Att vara ungdomlig betyder för mig att... Allt fortfarande är möjligt! Man har ännu inte massa "dåliga erfarenheter" i bagaget som gör att man ser alla problem som kan uppstå när man står inför en ny utmaning. 
15. Mina mest karakteristiska egenskaper är... Att jag tar för mig, är orädd, ambitiös, positiv, otålig och att jag säger konstiga saker innan jag hunnit tänka efter. Ibland blir det kul, ibland inte. Adam svarade: mysig, gosig, glad, omtänksam, sprallig, härlig, generös och perfekt ♥
16. För mig är lycka...Att ha goda relationer.
17. Min favoritårstid är... Våren!   
18. Min favoritrestaurang är...Lilla Ego. Litet, genuint och mysigt hak med mat i världsklass!  
19. Till dessert äter jag... Något sött med oväntade smaker!  
20. Min favoritdryck är... Cava eller Prosecco. Jag är sällan sugen på vatten (tvingar i mig varje dag) men ett glas bubbel tackar jag aldrig nej till!
21. Det som förvånar mig mest med politiken idag är att...Det här med källkritik inte verkar vara så viktigt för gemene man. Och att så många har så starka åsikter om saker utan att vara pålästa om ämnet i fråga.  
22. Jag blir alltid på gott humör när jag... Får godis! Hehe. Jag tror det sitter i generna.  
23. Sociala medier är... Ett väldigt intressant fenomen som jag älskar att tänka på och reflektera kring. Det är så konstigt och roligt på samma gång!  
24. För mig är religion... Svårt och komplicerat. Jag vet inte alls vad jag tror på. 
25. Jag vill väldigt gärna lära mig... Att fota bröllopsbilder så att jag kan extraknäcka som bröllopsfotograf.  
26. Nästa ställe jag vill resa till är... Costa Rica! Jag måste tillbaka och surfa där snart.  
27. Min tioårsplan är att...Hinna flytta in i och ut ur en sekelskiftslägenhet för att sedan köpa hus. Skaffa två barn med Adam som ska heta Selma och Hugo om det blir en tjej och en kille. Bli chef. Gifta mig. Fortsätta resa till minst ett nytt land per år som jag inte varit i tidigare. Hålla mig i form. Bli grym på att improvisera i köket! 
28. Min arbetsmoral är att... Alltid göra mitt bästa och göra det lilla extra utan att bli en sönderstressad prestationsprinsessa. Det kapitlet tänkte jag hoppa över. 
29. Jag tycker att Donald Trump är... Väldigt oklar och inte lämplig som president. 
30. Att vara 25 år innebär att... Jag har accepterat vem jag är och hur jag ser ut.


Ystad saltsjöbad

Den här sommaren har börjat oförskämt bra! Bortsett från förkylningen jag och Adam drog på oss i Italien hann det bara gå fyra arbetsdagar innan det blev dags för nästa äventyr.

I lördags tog vi en promenad till Bromma flygplats och flög ner till Malmö. Väl där mötte vi upp Alex och Lovisa hemma hos Julia, Adam och Ossian. Vi sov över där allihopa! 
 
 
I söndags sa vi hejdå till lilla familjen och fortsatte vidare till Ystad. Där hade vi hyrt en liten stuga via Airbnb intill Ystad Saltsjöbad i två nätter. För vår del stod på kvällsspa och middag på agendan medan Lovisa hade fått ett helt dygn där av Alex i 25-årspresent. Mitt favoritspa var Arken Hotel utanför Göteborg tidigare men jag tror jag gillade Ystad Saltsjöbad ännu mer! Det var magiskt att ha havet precis intill, och så fanns det flera olika pooler och relaxrum att upptäcka. Inredningen tyckte jag också om, framför allt det medelhavsinspirerade poolområdet. Hade jag haft råd hade jag kunnat hänga där i en hel vecka och plöjt ljudböcker på någon av deras solbäddar. Det här besöket fick jag "bara" en kväll men det var inte så dumt det heller. Jag återvänder gärna och kör samma upplägg igen! 

La Dolce Vita

Sista natten i Italien fick Adam i uppdrag att boka. Jag önskade mig bra utsikt vilket han lyssnade på och lite till. La Dolce Vita var som en dröm att bo på! Hotellrummet hade två balkonger med den vackraste vyn över havet. Att vakna upp med den utsikten genom balkongdörrarna fick en att känna sig som en prinsessa, som precis hade vaknat upp bredvid sin prins. Att sedan bli serverad frukost på rummet förstärkte känslan ytterligare. Det var så man behövde nypa sig i armen när vi satt där på balkongen och drack dagens första Cappuccino...
 
 
I Ravello besökte vi två trädgårdar, Villa Rufolo och Villa Cimbrone. Vi åt även middag på restaurangen Rossellinis som har en Michelinstjärna. Det var gott men dyrt... Min lilla fisk kostade 450kr! Och då önskade jag till och med att det hade stått framme lite salt på bordet. Hade inte huset bjudit på både förrätt och efterrätt hade jag blivit besviken, men nu kändes det helt ok med tanke på att det var vår sista kväll. Kanske var det mina smaklökar det var fel på.
 

La Dolce Vita hade ingen pool men det löste sig ändå! Vi fann ett hotell i närheten med både pool och restaurang som vi kunde utnyttja. Ena dagen åt vi lunch där och då var jag snabb med att säga att vi ville gå och lägga oss vid poolen efteråt. Andra dagen frågade jag så snällt jag kunde om vi bara kunde få ligga där en liiiten stund innan taxin skulle ta oss tillbaka flygplatsen. Att ta för mig har aldrig riktigt varit mitt problem...

Så glad och tacksam för denna resa ❤ 

RSS 2.0