Blomkålssoppa med smak av tryffel

Har du inte bestämt vad du ska laga för mat ikväll föreslår jag att du provar på den här goda blomkålssoppan: 
 
 
Linda Hallberg tipsade om receptet på Facebook i förra veckan och sålde in det så bra att jag bestämde mig för att slå till på dubbel sats med en gång. Det visade sig vara helt rätt beslut då både Adam och jag konstaterade att den här blomkålssoppan måste vara den godaste soppan vi ätit på länge. Himmel så ljuvligt den smakade! Efter jobbet på fredag bär av det till Malmö över helgen och jag håller tummarna för att vi enas om att detta blir middagen på lördag tillsammans med ett glas vin eller två ♥ Här kommer receptet: 
 
Ingredienser ca 3-4 personer: 
2 schalottenlökar
ca 1/2 blomkålshuvud (500g)
1 stor potatis
1/2 dl vitt vin
6 dl vatten
2 dl vispgrädde
3 grönsaksbuljongstärningar 

1 dl riven parmesanost 
Salt & Peppar
Tryffelolja 
 
Gör såhär: 
Skala och skär löken, blomkålen och potatisen i bitar. Stek i olja i 2 minuter. Tillsätt vinet. Häll i vatten, grädde och buljonger. Koka i ca 15 minuter. Rör då och då. Mixa soppan med stavmixer. Häll i parmesanosten och rör tills den har smält. Tillsätt salt och peppar. Droppa över lite tryffelolja strax innan servering!

Källa recept: Alexandra Bring
Matlagning, Vardag | |
Upp