Komaneka at Rasa Sayang

I Ubud bodde vi på Komaneka at Rasa Sayang i tre nätter. Fina mamsen gav oss två hotellnätter i julklapp vilket gjorde att vi kunde unna oss ett lyxigare ställe att bo på igen. Här fick vi ett stort, torrt och svalt rum. På morgonen fick vi nybakat glutenfritt bröd till frukost och på kvällen förberedde de för läggdags genom att dra för gardinerna, lägga fram varsina nattlinnen och ställa fram tofflor nedanför sängen. All personal var måna om att lära sig våra namn och på våra glutenfria menyer som vi fick stod det alltid Ibu Lina och Bapak Adam. Det ingick också yogaklasser på de olika hotellen som hör till Komaneka Resort. Adam har tyvärr inte känt sig 100% bra de senaste dagarna så jag fick yoga på egen hand. I onsdags fick jag privatlektion på Komaneka at Bisma och i onsdags var det jag och tre amerikanare, som för ovanlighetens skull, deltog i riktigt rolig yoga på Komaneka at Tanggayuda. Trots att jag inte kände de andra kunde jag inte hålla mig för skratt. Jag har aldrig varit med om en gladare, härligare och lustigare yogainstruktör! Efter varje övning sa hon ”Okeeeeeey. If you practise every daaaay, very flexible!” Eller så pekade hon på någon av oss och sa med sitt största leende ”You are the best! Good posture. Sucess!!” Hon skippade helt snacket om att vi inte skulle jämföra oss med andra och vid varje övning gick hon runt till var och en och hjälpe till för att få oss att lyckas med de svåraste positionerna. Varje gång började jag skratta pga chock eller att det gjorde lite ont och då sa hon igen ”If you practise every daaay, very flexible!"
 
På kvällen anlände Adam till hotellet och då blev vi bjudna på afternoon tea innan vår inbokade middag. När jag frågade om det ingick fick vi till svar ”Yes, of course. We are your family here”. Balihjärtat smälte. Trots att vi inte var hemma kändes det verkligen som att komma hem på Komaneka
 
Bali, Resor | ubud | | En kommentar |

Campuhan Ridge Walk

 
 Vårt tredje stopp på Bali blev Ubud och igår var jag uppe tidigt och gick vandringen Campuhan Ridge Walk. De senaste dagarna har jag ställt klockan vid sex för att kolla vädret, men har tyvärr fått gå och lägga mig igen då regnet bokstavligen öst ner.  Igår morse hade det äntligen blivit uppehåll och då kunde jag inte låta bli att bege mig ut på en långpromenad innan frukost. Aldrig har ett tjockt molntäcke gjort mig mer motiverad. 
 
Det här är första gången jag reser under en regnperiod och det har helt klart sina för- och nackdelar. Fördelen är att de fina hotellen är mycket billigare att bo på, det är lugnt och skönt och inte massor av turister överrallt. Nackdelen är helt klart regnet. Jag tror aldrig jag har upplevt mer regn i hela mitt liv som på Nusa Lembongan och i Ubud. Som tur är behövs det ingen strålande sol för att varken surfa, yoga eller läsa böcker, men det är lättare sagt än gjort att intala sig att regnet inte spelar någon roll. Vem blir inte extra glad av vackert väder? 
 
Bali, Resor | Bali, campuhan ridge walk, ubud | | En kommentar |

Tigerlillys Boutique Hotel

På Nusa Lembongan bodde vi på Tigerlillys Boutique Hotel. Om jag någon gång får för mig att öppna ett eget hotell tänker jag att det skulle inredas ungefär såhär. Det skulle vara litet och personligt med några få, unikt inredda rum med bohemiska influenser. Varje gäst skulle få en känsla av att hen befann sig långt borta på en gömd, liten tropisk oas. Skulle ni i vilja bo på Lina's Boutique Hotel? Jag garanterar avfuktare i varje rum då Adam och jag kände oss så klibbiga under hela vår vistelse på Tigerlillys att vi inte villa ta på varandra. Det var lite oromantiskt i en annars väldigt romantisk miljö... 
 
Bali, Resor | Bali, Nusa Lembongan, tigerlillys, tigerlillys boutique hotel | | Kommentera |
Upp