Sortiment- och inköpsansvarig

Förra veckan blev jag förkyld och därför hände det inte så mycket kul. Jag orkade jobba, men inte så mycket mer. Höjdpunkten var dagen i Paris och det tänkte jag berätta lite mer om. Jag ska nämligen få bli sortiment- och inköpsansvarig på jobbet.  

 

 

 I somras sa inköpschefen upp sig. Jag var snabb med att fråga om det kunde innebära några utvecklingsmöjligheter för mig och för några veckor sedan fick jag besked. Eftersom jag tidigare fokuserat på vår största leverantör Habitat och redan kan en hel del får jag nu ta över det ansvaret. Mina kollegor som jobbar kvar som inköpare på R.O.O.M. kommer fungera som stöd, då jag såklart har massor att lära både av deras erfarenheter och kompetenser.   

 

 Jag behövde en ordentlig utmaning till hösten och nu har jag fått precis som jag vill! Eftersom jag har ett genuint intresse för inredning känns det väldigt roligt att få jobba och fortsätta utvecklas inom den branschen. Visst skulle det vara till min fördel att ha en kandidat i ryggsäcken om jag någon gång skulle vilja byta jobb, men just nu känner jag ingen stress alls med att plugga vidare. De bra betygen från gymnasiet blir ju förhoppningsvis inte sämre med åren, om jag någon gång framöver skulle få för mig att jag behöver göra något helt annat. Just nu är jag väldigt nöjd med livet som det är och det känns väldigt roligt att jag har fått det här förtroendet på jobbet!  

 

I Paris tittade vi på Habitats kollektion för SS17. De hade byggt upp ett showroom på deras huvudlager i Eragny sur Oise där vi fick kika på alla nyheter. Jämfört med tidigare säsonger var det mindre färg och mer jordnära nyanser, vilket jag tror passar oss som driver Habitat i Norden bättre. Även om mer vågade färgkombinationer är väldigt trendigt just nu så tror jag att den skandinaviska stilen håller sig kvar.  

 

På eftermiddagen åkte vi in till Paris och gjorde ett studiebesök på Habitats populäraste butik Habitat Wagram. Därefter fortsatte Martin och jag till varuhuset Le Bon Marché och spanade in deras inredningsavdelning. Vid sju var vi tvungna att bege oss till flygplatsen och då hade dagen gått alldeles för snabbt. Jag hann varken strosa på Paris gator eller avsluta dagen med att dricka vin på någon typisk fransk uteservering, men så kan det bliNästa resa i januari bär troligtvis av till Barcelona och då hoppas jag på att kunna ta ledigt en extra dag, så jag hinner njuta lite av staden också.  Ställa frågan kan man ju alltid göra! 

Vardag | |
#1 - - Mams:

Äntligen fick jag läsa om vad du gjorde i Paris över dagen ;-)

#2 - - mormor:

Skönt att höra att du trivs så bra på jobbet och att du fått större ansvarsområde. Då kommer du säkert att gynnas vid nästa löneförhandling.Tråkigt med dina förkylningar. Ät D-vitamin när solen minskar, det hjälper mot förkylningar. Hur är det med blodbristen? Här är det i stort sett bra, snart är skördeperioden snart slut, bara tomater kvar och äpplen, som ska plockas i oktober. Bridgen har åter kommit igång, då får man börja tänka igen,skönt. Kram.

Svar: Jag fick högre lön nu så jag har redan gynnats lite grann! Blodvärdet har återgått till utmärkt, men nu har jag tydligen b-12 brist istället... Trots att mår prima!
Lina Berg

Upp