Jag behöver kontrasterna

Trolltungan i Norge var så spektakulärt att den förtjänar ett eget inlägg.  
 
 
 
 
 
 
 
 När jag var yngre tyckte jag att vandra lät som det tråkigaste en människa kunde utsätta sig för. Vem vill bara gå och gå utan att det händer något? Jag har alltid haft svårt för att göra ingenting och har inte alltid sett charmen i att bara vara. Såhär i efterhand kan jag inte heller svara på när jag växte upp och insåg att även min hjärna behöver vila emellanåt, men nu vet jag. Att bara vara i naturen är som balsam för själen. I vardagen är det så många beslut som måste fattas från att vi går upp ur sängen till att vi går och lägger oss igen. Vad ska jag ha på mig idag? Orkar jag sminka mig? Ska jag äta en eller två mackor till frukost? Ska jag springa till bussen eller ta nästa? Kaffe eller te? Vilken arbetsuppgift ska jag prioritera först? Vad ska jag äta till lunch? Vad blir det till middag? Hinner jag träna idag? Vad ska jag köpa till Adam i födelsedagspresent? Varför får jag inget svar på mitt sms som jag skickade för flera dagar sen? Vart ska vi resa nästa sommar? Ska jag se på nyheterna eller sätta på en film?  Vad ska jag skriva för text till bilden jag vill lägga ut på Instagram? Har jag fått i mig tillräckligt med järn? När borde jag gå och lägga mig för att få tillräckligt många timmars sömn? Hur ska jag ta vara på dagen imorgon?
 
Jag älskar vardagen, men behöver kontrasterna för att uppskatta den. En vandring i sig är väldigt kravlös och det är precis därför jag älskar att bara vara på sådana här platser på jorden. Naturen bara är där den där och låter dig vara likadan. Knappt några beslut behöver fattas och hjärnan får en chans att återhämta sig. När jag surfar är målet att fånga vågor, men det hör minst lika mycket till att bara vara ute på havet. Denna gång var målet med vandringen en slående vacker plats, men hur klyshigt det än låter så var vandringen dit och tillbaka minst lika givande. 
Norge, Resor, Vardag | |
#1 - - Mia Ahlstrand:

Fantastiskt vackert! Och visst är det underbart att vandra! Vi har precis varit i Rocky Mountain i Kanada och vandrat :) Har även vandrat mycket i Alperna och lite i Sydamerika. Men Norge som ligger närmast, där har jag inte varit sen jag var liten. Dags att åka dit snart tror jag!!

Svar: Visst är det! Kanada och Sydamerika lockar mig också, men det blir ju lite större resor när man behöver ta sig så långt. Norge är så nära vilket är så enkelt och härligt :)
Lina Berg

#2 - - FRÖKENTV:

WOW, alltså herregud, verkligen wow

Svar: Tack!!
Lina Berg

#3 - - Karin:

Jag har heller aldrig varit mycket för vandringar men efter din text har jag nu tänkt om. Skulle jättegärna göra en vandring och rensa tankarna vilket jag verkligen behöver.

Svar: Det tycker jag låter som en väldigt bra ide :) Dags att boka in en vandring!
Lina Berg

#4 - - mormor:

Jag har också B12brist,äter en Behepan varje dag. Glutenintolerant kanske orsakar brist på vissa vitaminer, inte vet jag.

Svar: Vi får se!
Lina Berg

#5 - - Tess:

Jag älskar att vandra :-D Vilka vyer man kan få se då! Härliga bilder ni har tagit! En del får mig att hisna så jag tror inte jag skulle våga gå ut på Trolltungan, men det beror på hur det ser ut på plats. Var vägen fram på den "jobbig" eller kändes det stabilt? :-)

Svar: Tack så mycket! Min pojkvän är höjdrädd men han vågade sig ut, så jag tror att det kanske ser läskigare ut på bild! Klippan lutar lite uppåt i verkligheten vilket han tyckte var skönt. Vägen dit var helt ok. Varken lätt eller riktigt tuff, men något där emellan. Det fanns ingen upptrampad led att följa utan terrängen var väldigt ojämn.
Lina Berg

#6 - - Jessica Claesson:

Åh! har länge velat åka till Norge och man blir ju inte mindre sugen av att se dina bilder! :D

Svar: Det låter som att det är dags att du tar tag i att boka den där resan nu!
Lina Berg

#7 - - Sandra:

WOW vilka magiska bilder! Jag håller med om att naturen är balsam för själen! Jag vill bara flytta ut i skogen just nu!

Svar: Tack så mycket! Jag kanske inte vill flytta ut till skogen, men det hade verkligen varit härligare att bo lite närmare såhär storslagen natur! Vilken livskvalitet det hade varit.
Lina Berg

#8 - - Lisa:

WOW! Det här utan tvekan de härligaste bilderna jag sett i år, ser helt magiskt ut! Måste åka till Norge och vandra inser man ju nu! :)

Svar: Tack!! Glad jag blir :) Jag tycker absolut du ska åka till Norge och vandra!
Lina Berg

#9 - - Lisa:

Förresten, såg nu att du hade järnbrist och någon har ovan nämnde även B12-brist. Det och många andra symptom, bla. trötthet, kramper i revbenshöjd och rejält illamående är något av det jag levt med hela livet. Har också blivit otroligt begränsad och aldrig vetat om man vågar äta frukost eller om hela dagen är förstörd då.. Efter 25 år hos läkare fick jag äntligen veta vad felet är (av en homeopat): dålig lever, gallblåsa och tarmen som ligger som en sten i mig. Dålig lever kan bla. leda till att kroppen inte kan ta åt sig B12 och järn.. Om du tror du har något liknande har jag skrivit lite från första mötet hos homeopaten (går nu på akupunktur och fått veta ännu mer) här: http://lisabengtssons.com/2016/august/en-dalig-lever-och-gallkolik.html

annars hoppas jag att ditt löser sig och än en gång, fantastiska bilder! :)

Svar: Det där lät inte något vidare :/ Så skönt att du fått veta vad felet är nu! Jag var och tog ytterligare ett blodprov idag så vi får se vad läkaren säger efter det. Jag mår väldigt bra mest hela tiden så jag antar att det inte är något allvarligt det handlar om...
Lina Berg

#10 - - Johanna Fåglund - Fotograf & Makeup-artist:

Riktigt härliga bilder! Att vandra bland bergen är ju något av det bästa som finns! Skulle åkt dit förra månaden, men vädret var för dåligt, så det får bli nästa år istället :D Norge är ju så underbart fint!

Svar: Tack så mycket! Hoppas du får bättre väder nästa gång :)
Lina Berg

#11 - - Hanna Karlsson:

Wow, vilka bilder!

Svar: Tack!!
Lina Berg

#12 - - Emiza Granlunid:

fina bilder

Svar: tack!
Lina Berg

#13 - - Fröken:

Vilka otroligt häftiga bilder! :-)

Svar: Tack så mycket!
Lina Berg

#14 - - Jonna:

Åh vad härligt! Norge är verkligen en av de vackraste platserna på jorden, och tänk att vi har så nära dit. Jag var där för första gången i somras, längtar redan tillbaka!

Svar: Jag instämmer. Så knäppt att jag inte upptäckt det tidigare!
Lina Berg

#15 - - Wiilow [Foto, tankar & känslor]:

Dit ska jag någon gång! Har det på min lista sedan länge.
Underbara foton.

Svar: Det tycker jag du ska! Tack så mycket :)
Lina Berg

#16 - - Hanna Watson i Kanada:

jag bor precis vid klippiga Bergen I Kanada och det ar bland det vackraste jag sett :)

Svar: Åh.. Jag kan bara tänka mig hur vackert det är! Min killes drömresemål är Kanada så en vacker dag hamnar vi nog där också.
Lina Berg

#17 - - Anette:

Vilka fantastiska bilder och vilket mod att sitta där på kanten.
Visst är du Lina Berg, från Jakobsdal?
Tycker att jag känner igen dig :)

Svar: Hejsan! Tack så jättemycket. Jag är inte det minsta rädd för höjder så för att vara mig var det inte så modigt... Visst är det Lina från Jakobsdal. Jag var inne på din blogg och kände igen dig ockå :) Kul att du hittade hit!
Lina Berg

#18 - - Emmelie - mamma till två och ssk-student.:

Wow, de där stället brukar min sambo säga till mig att "där ska jag fria till dig, längst ut på den stenen" Eftersom han vet att jag aldrig hade vågat mig ut där :P

Svar: Haha, vilken liten jävel! Hoppas du inte behöver vänta alltför länge ;)
Lina Berg

#19 - - Cecilia:

Var precis i Norge, men hade aldrig vågat sitta där du sitter. Underbara foton hursomhelst :)

Svar: Tack så jättemycket!
Lina Berg

#20 - - Anonym:

Fina bilder

Svar: Tack så mycket!
Lina Berg

#21 - - Lena:

Herregud vad vackert!! <3

#22 - - Fröken Tö:

Väldigt vackra bilder! Trolltunga, men även övriga Norge för att inte tala om Svenska fjällen är väldigt vackert! Roligt att du har hittat hem till vandringen, för allt behöver vi paus från vardagen ibland! Håller själv på att vandra hela Kungsleden och har en del inlägg inom området på min blogg. Ha det fint!

#23 - - Simone:

Helt spektakulära bilder! Har precis fått upp ögonen för vandring, hoppas kunna gå några turer i höst!

#24 - - Sitem:

Woow powerful💜

#25 - - Sitem:

Woow powerful💜

#26 - - Fanny:

Vilken otroligt vacker plats!

#27 - - Josefin Nilsson:

Wow vilka fantastiska bilder och jag bara älskar utsikten, riktigt dröm ju! :D

#28 - - Cornelia:

Alltså WOOWW! Det här stället har varit på min lista i många år, jag måste dit.

#29 - - Ida:

fina bilder :)

#30 - - JUNITJEJ:

Fantastiskt vackra bilder!

#31 - - Marie Bergman:

Ja det är helt otroligt vad vacker naturen kan vara. Har inte varit där ännu, men jag vill verkligen dit :)

#32 - - Anna Pettersson:

WOW vilka bilder, så läskigt men gud vad häftigt att få uppleva :)

Svar: Tack så mycket! Det var verkligen superhäftigt :)
Lina Berg

#33 - - carina murman:

Vilka härliga bilder, där skulle jag vilja vara med kameran och få njuta av utsikten. Att bara få vara, njuta av tillvaron, frisk luft, fin utsikt. Själv tycker jag om att vara ute med båten 👍
Ha en fin söndag

#34 - - Emmelie:

Vilka häftiga bilder! Och fint skrivet, känner verkligen igen mig! :)

Svar: Tack så jättemycket :)
Lina Berg

#35 - - Bambi:

Men gud så vackert!!!

#36 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Underbara bilder och så fantastiskt bra skrivet! Det är en konst att bara göra ingenting :)

Svar: Visst är det. Tack så mycket <3
Lina Berg

#37 - - Elise:

Helt otroligt, verkligen otroligt! :)

Svar: Eller hur!
Lina Berg

#38 - - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Så otroligt vackert och mäktigt, men samtidigt läskigt. Jag vet inte om jag skulle våga gå ut på trolltungan då jag är höjdrädd :P

Svar: Visst är det! Min pojkvän är höjdrädd, men han vågade sig ut ändå. Själva klippan lutar lite uppåt i verkligheten, så man ser aldrig stupet om man inte tittar över kanten :)
Lina Berg

#39 - - www.alexandrastyle.se:

WOW vilka magiska bilder =))

kramar

Svar: Tack ska du! Stor kram <3
Lina Berg

#40 - - Erica:

Otroligt fina bilder, och vilken vy! WOW :D

Svar: Tack så mycket!
Lina Berg

#41 - - my:

Sååå häftiga bilder!

Svar: tack så mycket <<3
Lina Berg

#42 - - Grethe Hagen:

Ja jeg får bare si meg enig med alle dere, Norge har en fantastisk flott natur!! 😃 Jeg kan anbefale Trollstigen oxo, og Geiranger 😃😃 og Vöringsfossen helt vidunderlig!!

#43 - - Meg:

wow! har aldrig varit asfacinerad av norge, men efter detta inlägg vill jag dit!

Svar: Du kommer inte att bli besviken!
Lina Berg

#44 - - Jennie:

så coola bilder :D

Svar: tack så mycket!
Lina Berg

#45 - - Mariana:

Helt fantastiskt!! 👌

#46 - - Emmy's Life:

Åh vi var också dit i somras och besökte Trolltunga. Det bästa jag gjort när det gäller vandring! Så värt det med tanke på hur vackert det var där :)

Svar: Jag håller helt med! Jag har inte gjort så många vandringar ännu men jag kan tänka mig att denna kommer höra till mina favoriter framöver :)
Lina Berg

#47 - - Lowa - Foto och Illustration:

Riktigt coolt! Var det inte lite läskigt att stå där?

Svar: Hejsan! Det var inte alls lika läskigt som det ser ut på bilderna :) Klippan lutar lite snett uppåt så om man inte tittar ut över kanten ser aldrig själva stupet.
Lina Berg

#48 - - Jonna Rosenblad:

Oj vad jag kan känna igen mig i inlägget haha! Och vilka otroligt vackra bilder! Blir så sugen att åka dit själv nu!!

#49 - - Svart-Stina:

Utsikten var verkligen helt fantastiskt, men är världens höjdrädd så får lite rysningar också när jag ser dom... Vete sjuttsingen om jag skulle vågat mig ut på den där tungan ;)

#50 - - Anonym:

vilket mod att sitta längst ut på tungan,det måste vara helt fantastiskt,vilka vyer och häftiga bilder,det blir något att visa barnen. anna-greta74år.

Svar: Det var verkligen fantastiskt! Det vore roligt om vi fick lika äventyrslystna barn :)
Lina Berg

#51 - - Emilia:

Inspirerande bilder! Själva är vi sugna på Atlanterhavsveien och Trollstigen nästa sommar.

#52 - - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Så vackert, vill dit!

#53 - - Emelie:

Wow, helt galet vad vackert!

#54 - - Elin:

Så vackert! Har velat se Trolltungan länge, ännu mer nu efter dina fina bilder.

#55 - - Linda Lövberg Hjären:

Så himla fina bilder :D Väldigt vackert!

#56 - - ddianasliv.blogg.se:

Wow så vackert! (Och lite läskigt för mig som är höjdrädd ;). Håller med dig om vandring och naturen. Det är så fridfullt och rogivande. Att bara vara här och nu. :)

#57 - - Stein:

Husk at det er minst 8-10 (5 timer opp-4 timer ned) timers fjellvandring i vanskelig terreng før en er fremme ved Trolltunga. Oppstigning omlag 400 m fra parkeringsplass. vanskeliog terreng. Husk gode klær og godt skotøy, dvs: fjellstøvler. ta med mat og drikke.. det finens ingenting å få kjøpt. Vær varsom, ikke vær årsak til ennu en redningsaksjon på Trolltunga (eller på vegen opp.. eller ned !!!) God tur :)

#58 - - jcb.webblogg.se:

Väldigt fina bilder! och håller med om hur du känner för naturen. Helt underbart :)

Svar: Tack så mycket :)
Lina Berg

#59 - - Cattis:

Åh fina bilder! Jag vill också dit!! Hur lång tid tog det att gå dit? Klarar man det på en dag? :D

Svar: Tack så mycket! Det tar en heldag att ta sig till klippan och tillbaka. En del tältar längs vägen och det skulle jag vilja prova att göra nästa gång. Då har man chans att gå ut på klippan när det är lite mindre folk i närheten :)
Lina Berg

#60 - - tyra:

så magiskt!!!

#61 - - Alina:

Jättefina bilder! :)

#62 - - beccalundin.blogg.se:

Waow va fint.

#63 - - A:

så sjukt fina bilder och wow vilken utsikt!.
hoppas du hade det trevligt.

#64 - - Sanna:

Shit, jag skulle nog aldrig våga sätta mig därute. 😬
Fantastiska bilder! 💙

#65 - - ida:

riktigt mäktiga bilder!! skulle också vilja åka dit någon gång!

#66 - - Beatrce:

Åh så fint! Hade ingen aning om att Norge hade så dramatisk natur. Trodde först det var USA eller Kanada!

Upp