Villa la Madonna


Bildkälla: Villa La Madonna
 
Om jag får precis som jag vill nästa sommar reser jag och Adam runt i Italien 2-3 veckor. Hotellet som visas på bilderna heter Villa La Madonna och där ska vi sådana fall bo i minst två nätter! Hur sagolikt? Det ligger beläget i Piemonte i norra Italien vilket passar mig/oss perfekt eftersom det är den Italienska rivieran jag främst vill se mer av. Vilka fler får vi med oss? 
Inspiration, Vardag | | 2 kommentarer |

25-årsfest, hoppborg och Öland

 
Nu börjar 25-årsfesterna! Jag kan knappt förstå att det snart har gått 10 år sedan jag och alla mina närmsta vänner fyllde 15 år (jag minns ju den tiden som om det vore igår) men här är vi - snart halvvägs till 50. Lovisa var först ut i helgen och bjöd på en härlig helkväll hemma hos henne. Inspirerade av den här dukningen av Frida Ramstedt dukade vi upp en middag för 18 personer i hennes  drömmiga vardagsrum.  Vid klockan sju kom alla gästerna och vid klockan två satte jag på Pata Pata med Miriam Makeba och drog igång en riktig fuldans. Kameran glömde jag tyvärr på plats så bilder, utöver selfien på mig, kommer upp lite senare. 
 
Tillsvidare får det bli en sammanfattning från förra veckan. Utöver att dansa till Pata Pata hann jag även med att: 
 
- Träna noll gånger. Som om jag fortfarande vore förkyld...
- Gå på bio med Adam. 
- Ta en kvällspromenad med Amanda K.
- Dela på en charkbrick med Hanne på 1854. 
- Träffa Ida över en lätt lunch på Babettes. 
- Hoppa hoppborg med Ossian.
- Åka till Öland och hälsa på farfar. 
 
Den vackra vyn imorse. 
Vardag | | En kommentar |

Chiapudding med mangobotten

 
Jag älskar att göra helgfrukostar till något extra. På vardagarna ser den alltid likadan ut (en eller två mackor + en kopp kaffe) och det är så jag vill ha det, men på helgerna får det gärna vara något mer. Den här chiapuddingen har jag redan lagt upp receptet på tidigare, men då bilderna som hörde till blev så fula har jag försökt att ta en bättre bild! Jag blev inspirerad på Bali och gör numera chiapuddingen på en god mangobotten och toppar den med hallon, rostade kokoschips och ett blad mynta plockat på balkongen. 
 
Ingredienser för 1 portion: 
2 msk chiafrön
1,5 dl valfri mjölk
1 knivsudd vaniljpulver
1 tsk kanel
Mango
Hallon
Rostade kokoschips
 
Gör såhär: Mixa mangon till puré och låt svalna i lämpligt serveringsglas. Blanda chiafrön, mjölk, vaniljpulver och kanel i en bunke och låt stå i 30 minuter. Blanda igen och häll sedan puddingen över mangopurén. Täck glaset och låt svälla i kylen över natten. Servera med hallon och rostade kokoschips.  
Upp