Pasta med grönkål, parmesan, pinjenötter & citron

 
Som den duktiga amatörkock jag strävar efter att bli föredrar jag såklart att laga mat efter säsong. Just nu är det grönkålssäsong och krispiga grönkålschips i ugn smakar som bäst! Utöver det finns det massor av olika sätt att servera grönkål på och här nedan kommer receptet på den varianten jag kommer att leva på i höst. Det är en enkel, nyttig och samtidigt väldigt god vegetarisk pasta som passar perfekt mitt i veckan. Adam, Ulrika, Erik och Amanda K har redan gett den väl godkänt, men återkom gärna med feedback ni med när ni provat att laga :) 
 
Ingredienser 4 portioner:
400 g valfri pasta
2 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g grönkål
2 dl vispgrädde
100 g riven parmesan
5 msk pinjenötter
1 st citron
flingsalt
peppar
 
Gör såhär: Rosta pinjenötterna. Riv citronskal och pressa citronsaft. Finhacka löken och grovhacka grönkålen. Fräs löken i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fortsätt fräsa tills den sjunker ihop något. Koka pastan under tiden. Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka upp. Blanda ner den färdigkokta pastan i grönkålssåsen och tillsätt parmesan och pinjenötter. Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.  Toppa med riven parmesan och eventuellt lite grönkålschips. Servera direkt! 
 
Tack för tipset: Systarna Eisenman
Matlagning, Vardag | |
Upp