Guld för Svenska Juniorkocklandslaget!

 
Ni har väl inte missat vem det är jag ringer när jag behöver riktigt goda råd i köket? Ingen är säkrare på sin sak än Ludwig Tjörnemo och i onsdags tog han OS-guld med juniorkocklandslaget!!! Stort grattis till honom, hans flickvän Inez som också är med och hela laget! Adam och jag har följt Luddes resa sedan vi lärde känna varandra på Guadelope och det är så inspirerande att se var hans hårda arbete och alltid positiva attiyd tar honom. Nu kan hela hans team titulera sig som guldmedaljörer i Culinary Olympics 2016 och vad nästa titiel blir återstår såklart att se. En fågel viskade i mitt öra att hans nästa mål är att ta hem priset som världens bästa kock i Kock-VM... 
 

Foto: Per Erik Berglund
 
Såhär såg det ut på plats i den tyska staden Erfurt. Juniorerna tävlar i två olika grenar. I den ena grenen ska de laga en varm trerätters meny till 60 personer. Bland dessa 60 personer sitter ett antal domare men lagen får inte veta vilka tallrikar som ska gå ut till just dessa. Alla tallrikar som går ut måste därför vara precis lika perfekta! I den andra grenen ska de laga en kall ätbar buffé för 12 personer under begränsad tid. 
 
Tävlingsreglerna för den varma trerätters menyn är följande: 
Förrätt ska bestå av fisk och/eller skaldjur och merparten måste vara kall.
Varmrätten ska bestå av kött, vilt eller fågel.
Desserten ska innehålla frukt och/eller bär, bestå av olika temperaturer och olika texturer.
 
Utifrån det får lagen själva bestämma meny och vilka råvaror de vill använda. Ingen budget finns. 

Kommentarer
Postat av: Mams

Ja den där desserten ser jag fram emot att bli bjuden på 😮😘

2016-10-30 @ 09:21:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0