Måndagspepp!

 
Det är så mycket som är självklart här i livet, men som man ändå behöver bli påmind om ibland. 

Alla svenskar klär sig i svart

 
Black Friday idag! Har ni passat på att fynda något? Själv klickade jag hem nya träningskläder (samma som jag lämnade tillbaka i Dubai) på Stadiums hemsida imorse till 25% rabatt. Det sparade jag sammanlagt 700kr på! För tillfället sitter jag på tåget ner till Malmö och spanar efter jul- och nyårsplagg men det går inte alls lika bra. Allt är fult och tågvagnen är full av lekande barn som gör mig både trött och irriterad. Jag älskar barn men inte på tåg och flyg.
 

Följande har hänt sedan jag kom hem från semestern:

 

- Adam har skaffat gymkort! Han lovade att göra det en gång när jag var ledsen över att jag inte kom iväg. Nu äntligen kan vi träna tillsammans och det är så mycket bättre! Adam är bäst.

- Vi har fått spontanbesök av Jakob och Nathalie!

- Jag har spenderat en helkväll med Miriam på Escalier. Tanken var att det skulle bli en tidig kväll i lördags men det var så länge sedan som vi sågs att det inte gick för sig. 

- Jag har klippt mig. Sedan jag flyttade till Stockholm har jag klippt mig hos trainees på Björn Axén och den här gången fick jag en frisör som inte ställde en enda fråga under hela klippningen! Jag som var solbränd fick istället sitta och fundera över om frisören kanske trodde att jag hade överdoserat solpuder? Jag satt också och tänkte på om jag såg dryg ut eller om jag plötsligt hade fått väldigt utstående öron, eftersom frisören alltid fastnade med kammen varje gång hon drog den genom håret. Hon klippte jättebra men bjöd inte på den behagligaste upplevelsen om man säger så. Någon som varit med om samma sak?

 

 

- Sist nämt men inte sämst så har jag och Adam träffat amerikanen Jessie över ett glas på Scandic Continental. Vi träffade honom i Norge i somras och i veckan var han på resande fot i Sverige och ville möta upp oss. Jessie tyckte alla svenskar klädde sig i svart och vi konstaterade att han absolut inte såg ut som en svensk ;)


800pizza

Att resa med mamma är som att gå på diet. Hon äter inte så mycket och trivs bra med det. I Dubai åt vi hotellets buffée två gånger om dagen och däremellan åt vi små mellanmål. Två gånger under veckan åt vi ute. Den första gången var på mammas födelsedag och den andra gången var samma kväll som flyget gick hem. Då delade vi på en glutenfri pizza på 800pizza i Dubai Marina och hade det såhär mysigt:  
 
Jag har såklart inga problem med att trycka en hel men man blir ju som man umgås ;) 

The Yellow Boats

 
 I torsdags agerade vi typiska turister och tog en tur med The Yellow Boats i Dubai Marina. Det var ljust när vi åkte (16:30) och mörkt när vi kom tillbaka (18:00) vilket gjorde att vi fick uppleva Dubais skyline i fler än ett ljus. Rekommenderas! Dubai har så pass storslagna skrytskrapor att även fast en sådan här båttur är väldigt turistig så vill jag påstå att det är värt det. Mamma och jag (som redan hunnit uppleva många andra aktiviteter tidigare i Dubai) enades om att den här turen blev pricket över i:et på resan och ett perfekt avslut på veckan som gått ♥

Souk Madinat

I onsdags besökte mamma och jag Souk Madinat på kvällen. Det är mitt favoritställe i Dubai och dit jag skulle ta med Adam på dejt om han hade varit med. Bilderna ger inte alls en rättvis bild över hur det ser ut men det är mörkrets fel. Det är så svårt att fota när solen har gått ner. 
 
 
 
Den här lilla människan satt fortfarande kvar på precis samma ställe som för fem år sedan. 

En ljummen kväll i Dubai Marina

 

Det är inte mycket som gör mig lyckligare än att få strosa runt i sommarkläder i ett varmt land mitt i vintern. Här kommer en outfit från en ljummen kväll i Dubai Marina. Jag har länge varit på jakt efter en vanlig jeanskjol (utan massor av fula detaljer) och på H&M i Mall of Emirates fann jag den för en billig peng. På en av skyltdockorna fanns det en kjol kvar i min storlek som personalen så vänligt tog av, fast det inte var tillåtet att klä om dockorna just då. Den lilla gesten gjorde min dag. 


Jag vet inte vad jag vill bli, men jag vet vad jag vill hinna med

Jag ska erkänna en sak. Ibland är jag nämligen lite för bra på att måla upp scenarion i mitt huvud över hur jag tänker att något ska bli, eller över hur mycket jag ska hinna med under en kort period. Inför resan till Dubai hade jag föreställt mig att jag skulle hinna med massor. Jag skulle hinna sova ut varje morgon, sluka minst fyra böcker, träna varje dag, lyssna på alla intressanta poddar jag aldrig annars hinner lyssna på, hinna uppdatera bloggen mycket mer än vanligt, fota hur mycket som helst, läsa på om allt det viktigt angående USA-valet, hitta en nyårsklänning och såklart bara hinna vara. 

 
Med alla dessa mål i sikte, kan ni tänka er hur snabbt den här veckan har gått? I vanlig ordning blev det inte alls som jag hade tänkt mig och jag har knappt hunnit med hälften. Nu närmar sig resan sitt slut och jag känner redan att jag skulle behöva ytterligare en vecka. Tiden går så snabbt när det finns så mycket man vill hinna med...
 
För att fokusera på rätt saker så har jag hunnit med följande hittills: 

- Lärt mig allt om UV-index, som är ett mått på styrkan av den skadliga delen av solens UV-strålning när den är som intensivast under dagen. Första dagen smorde jag nämligen in mig med 50 och trodde att jag skulle få färg ändå. Mamma skrattade åt mig. Efter dagens slut var jag lika blek som när jag kom och då förstod jag ingenting, eftersom jag var helt säker på att jag fått färg förut med faktor 50. Efter lite googlande lärde jag mig att solen inte är så farligt stark just nu i Dubai. När jag var i Nya Zeeland upplevde jag att solen var väldigt aggressiv de dagar vi solade och det berodde på det här:

UV-index Nya Zeeland januari: 11+
UV-index Dubai november: 7
UX-index Sverige sommar: 4-7
UV-index Sverige vinter: 0-2
UV-index högsta möjliga: 20 (bergstrakter närmre ekvatorn)

*Källor: Blandat. 

- Gymmat en morgon och yogat en annan. Yogan på hotellet var med en rysk instruktör, som var precis sådär hård som jag tänker att ryssar kan vara. Det var inget "don't push yourself too hard" utan mer "I didn't tell you to stop" och "I never said it should be easy" när man försökte vila lite emellanåt.

 
- Firat mammas 55-årsdag på båten Bataux Dubai med en 4-rätters gourmetmiddag.
 
 
- Besökt Mall of Emirates och Dubai Mall. Tyvärr inte hittat någon nyårsklänning men lyckats shoppa lite annat som jag egentligen inte behöver. Bland annat nya träningskläder från Nike som jag upptäckte i efterhand var mycket billigare att köpa hemma. Så nu tänkte jag lämna tillbaka dem... 
  
 
-Läst klart Min Hemlighet av Petter Stordalen och påbörjat After You av Joj Moyes. 300 sidor kvar, kämpa kämpa!
  
 
- Strosat omkring i Dubai Marina
  
 
- Påbörjat någon slags tandblekning som mamma hade med sig. Så länge jag har levt har mamma inte varit ett dugg intresserad av sitt utseende men det finns ett undantag, tänderna. När jag var liten och frågade varför hennes var så vita svarade hon alltid att det var för att hon borstade dem så noga. Tidernas lögn! 
 
- Lyssnat på ett avsnitt av podcasten Ronden och Den fantastiska resan. Jag har alltid älskat kontraster. 
 
- Och sist men inte sämst, såklart spenderat massor av tid med min motpol till mamma. Det känns väldigt bra med tanke på att hon redan har fått problem med förmaksflimmer och klagar på höfterna. 
  

Min Hemlighet av Petter Stordalen

Som den sjukt onischade brud jag är tycker jag om de flesta typer av semestrar. Jag älskar äventyr som de senaste resorna till Bali och Bergen, men uppskattar minst lika mycket att bara vara i ett varmt land, sola, träna och läsa böcker. För det sistnämnda är mamma ett perfekt resesällskap. Hon pratar inte så mycket vilket gör att det går fort fram. Första boken, Min hemlighet av Petter Stordalen, läste jag ut på två dagar. 
 
 
Jag är långt ifrån Stordalens typ men blir väldigt inspirerad av hans driv och ambitioner. Jag varken kan eller vill jämföra mig med honom men ser ändå på mig själv med en del liknande egenskaper, jag är också väldigt driven och ambitiös. Största skillnaden är att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med dessa kvalitéer. Jag upplever ibland att jag inte utnyttjar dem till sin fulla potential. Det kan störa mig samtidigt som jag vet vad det beror på. Jag vet ju inte riktigt vad jag vill. Min största dröm jag haft var att hitta min livs kärlek och det gjorde jag för fyra år sedan. Mitt nästa stora mål i livet är att bilda en lycklig familj - men för det första är det långt borta och för det andra har det inte riktigt med min karriär att göra. 

Enligt Petter Stordalen är allt möjligt, men det är svårt att drömma stort om man är vilsen som jag. Somliga lever hela livet utan att veta vad de vill medan andra har det klart för sig redan i grundskolan. Jag kan avundas de som redan vet samtidigt som jag är medveten om att självförverkligande är ett lyxproblem. Jag klarar mig bra utan att veta vad jag vill bli bäst på. Stordalen verkar tvärtemot mig alltid ha haft ett intresse för affärer och det som satte mest spår hos mig ur boken var hans inställning till att lösa problem. Behövde han 500 miljoner för att köpa ett företag och inte hade det, då såg han till att lösa det. Det låter omöjligt men tydligen inte.
 
Applicerar man det tänket på mig själv kan jag ibland önska att jag hade en kandidat i företagsekonomi. Jag vill bland annat ha en bättre grund att stå på så jag kan känna mig tryggare med de förslag jag kommer med och de beslut jag tar på jobbet. Samtidigt känner jag inte alls för att ta tjänstledigt för att utbilda mig. Borde jag då se till att fixa en utbildning ändå, fast vid sidan om? Jag kan väl inte vara den enda i världen med dessa tankar så någon distansutbildning måste det väl finnas?
 
Tror ni jag skulle fixa det eller skulle jag bli en sådan hemskt flickvän på köpet att Adam inte orkade med mig längre? För då skulle förstås en kandidat på köpet inte vara särskilt mycket värt, oavsett vilket ämne jag skulle rikta in mig på. 

Mot Dubai

Livet är för bra just nu! Igår begravdes Stockholm i snö men vad gjorde det när jag och Adam hade en pardejt på Lilla Ego inbokad med Sandra och Måns? För min del blev det andra besöket och det var lika hållkäften gott även denna gång. När jag tänker efter tror jag faktiskt att jag aldrig ätit så god mat som där. En eloge till dem och hur de får alla dessa smakar, konsistenser och temperaturer att gifta sig så bra med varandra! 
 
Idag lämnar jag winter wonderland bakom mig och åker på en veckas solsemester till Dubai med mamma. Det blir min tredje resa dit och såhär såg det ut för fem år sedan, när vi var där för första gången och firade mammas 50-årsdag: 
 
 
 

Lovisas 25-års helg

 
Förra veckan gick i ett! Det brukar alltid märkas på mig att det blir höst (på ett dåligt sätt) men än så länge har jag klarat mig väldigt bra. Det har varit lite småtjafs mellan mig och Adam på sistonde, men i tisdags bråkade vi ut och nu känns det som att vi aldrig mer kommer att bli osams. Det är ju så härligt när vi är sams! Annars så stod stod boule och burgare med Sandra och Måns på schemat i onsdags, i tisdags och torsdags tränade jag och i fredags kom äntligen mina bästa vänner på besök! Då blev det hemmagjorda gourmetpizzor med massor av ost på (har jag sagt att Adam brukar kalla mig för husmusen?), bubbel i glasen och massor av prat om allt möjligt hela kvällen. I lördags var det Lovisas dag och en timme på Prison Island samt en middag på Supper stod på agendan. Vi hade även tänkt att börja dagen med frukost hemma hos Amanda, men hon tappade hemmanyckeln i hissen efter att hon hade varit och köpt bröd och låste ute henne och Julia. Kan man ha mer otur? Det blev frukost hemma hos henne på söndagen istället och det var nog lika bra, för då fick vi ytterligare en dag med varandra ♥ Världens bästa tjejjer!

Återblick Öland 2009

Ikväll kommer min armé hem till mig! Lovisa fick en helg med oss i Stockholm i 25-års present och nu är den äntligen här. Som jag längtat ♥
 
 
Lina kommenterade en supergammal bild på Facebook på oss idag vilket väckte fina minnen. Vi var 17 år och skulle fira midsommar ihop på Öland. Vi lånade farfars lägenhet i Borgholm och levde livet. Allt med alkohol var ju så spännande när det fortfarande var förbjudet. Vi hittade en restaurang som serverade alkohol utan att be om legitimation och ägde världen. Dagen innan midsommar kom några killar från Linköping och gjorde oss sällskap, men jag vågade aldrig säga något om det till farfar. Jag tror han listade ut det i efterhand men det är aldrig något som vi har pratat om. Förlåt farfar! Självaste midsommar firades på Hanna Westmans land där jag blev alldeles för full. Jag hann bli ledsen över något en liten stund men i övrigt var det en väldigt roligt kväll! Vi åkte in till Köpingsvik efter midnatt och om jag ska vara helt ärlig minns jag inte riktigt vad vi gjorde där. Vi var där och var fulla bara, det var livet då. Dagen efter hade Julia glömt bort att hon gömt undan min kamera i sin resväska  (hon blev också rätt full) och då blev det slut på roliga. De andra åkte hem men jag stannade kvar hos farfar och sörjde alla försvunna bilder. Jag kände sådan hatkärlek till henne när hon hörde av sig några dagar senare och hade hittat kameran i en av hennes strumpor...
 
 
På bilden är vi samlade hemma hos farfar på hans och Kerstins sommarställe. Farfar tog så bra hand om mig och alla mina vänner fram tills den dagen han blev sjuk. Alltid var jag välkommen och alla fick följa med. Den där stroken förstörde så mycket.

Trendenser & Friends

 
Såhär sent på året antar jag att ingen har lyckats undgå det trendiga stänkmönstret? För min del har jag precis plockat upp trenden hemma i form av en liten keramisk bollvas. Det blev kärlek vid första ögonkastet när jag surfade in på Frida Ramstedts projekt Trendenser & Friends. Är den inte för söt? Vasen tillverkas för hand i Göteborg och är formgiven av Therese Hagström Olsson i ett samarbete mellan Trendenser & Friends och Vasakeramik. 

En eloge till vädergudarna!

Till att börja med vill jag, som klagade lite på hösten häromveckan, ge årets vädergudar en eloge. Hösten har verkligen varit vacker och hållit i sig länge den här gången. Det var så fint att vakna upp till honungsgula löv och en klarblå himmel utanför fönstret i lördags. Trots ett par glas vin och lite bubbel kvällen innan började jag dagen med en springtur och kände mig sådär fånigt lycklig över det underbara vädret. I skrivandes stund vräker regnet ner så kanske blev det årets sista sköna löprunda? 
 
 
Utöver det som nämndes ovan hände följande förra veckan:
- I måndags gick jag på Bodystep Athletic tillsammans med Amanda D. Den bästa träningen är helt klart när jag slipper träna själv!
- I tisdags var jag på kickoff med jobbet, det var utbildning på dagen och middag på kvällen. Eftersom det inte händer alltför ofta passade jag på att ha det riktigt roligt både sent och länge. Det var vi värda! 
- I onsdags gick jag raka vägen till Hemköp efter jobbet och köpte med mig kött å beanäääs! Ibland finns det inget som är godare. 
- I torsdags fick jag lite lätt dåligt samvete över köttbiten och lagade grönkålspastan till middag. Recept har ni HÄR.
- I fredags hade Adam och jag planerat in en hemmakväll men det slutade med att vi mötte upp Ludde och hans vänner på Vassa Eggen. Av dessa fick jag lära mig allt om hur en matlagningstävling i OS går till (läs om det HÄR) och så blev det såklart en del snack om vägen fram till guldet. 
- I lördags hade jag en heldag på stan med Kaller . Den avslutades med varsin biffsallad på Riche innan det blev dags att röra sig hemåt för att inte missa "Så mycket bättre". Lisa Ekdahl är min nya idol. 
- I söndags började jag dagen med yoga tillsammans med Amanda D. Därefter åkte jag och Adam ut till Drottningholms slott, promenerade runt lite grann och drack varm choklad. Han hjälpte även till att fota lite då jag önskade bilder till bloggen. Visst börjar han på duktig?

RSS 2.0