För en ombonad känsla

För ett par helger sedan fick jag hjälp av Adam med att sätta upp gardiner även i sovrummet. Jag har genomgående vita linnegardiner från Himla i lägenheten och har hängt upp dem från vägg till vägg och från tak till golv för att rummen ska kännas större. Små lägenheter kräver sina knep. Just i sovrummet tycker jag att gardinerna bidrog till en lugnare och mer ombonad känsla.

Idas möhippa

 
 
Min första möhippa! I sommar gifter sig min älskade ängel och det firades ordentligt i helgen. Dagen började med att Ida blev kidnappad på Coop följt av en champangefrukost hemma hos henne. Därefter varvades musik- och videoinspelning med uppdrag på stan och en härlig lunch på Aioli. På kvällen samlades vi hemma hos hennes vän Amanda för grill och lekar.  Ida skötte sig utmärkt hela dagen, låten The Power of Love tjatade hål i huvudet på oss allihopa och nu kan jag knappt bärga mig innan jag får se slutresultatet på självaste bröllopet. Vilken dag vi hade tillsammans och vilken dag det är som väntar! ♥
 

Falafelsallad i sin enkelhet

 
Har du inte köpt hem och provat Ekko Gourmets nötfalaflar så lyssna på mig och gör det nästa gång du handlar. Falaflarna är både ekologiska, veganska och glutenfria, består av äkta råvaror och smakar sådär ljuvligt gott att du bara måste ha en till när du redan ätit din sista. Den här veckan har jag bokstavligen levt på dessa och imorgon går jag på min femte falafelsalladen till lunch.  
 
Falafelsalladen på bilden består av följande:
Babyspenat, plommontomater, gurka, squash, halloumi och nötfalaflar från Ekko Gourmet. Över det har jag ringlat Zetas balsamicocrema. Inget mer behövs!

Majorsgatan 5B

 
 
 

Wasting time

 
"Even when they were just wasting time, they weren't wasting time. It was as if no time they spent together could ever be wasted."

Året som 23 år

 
 
Då jag fyllde 24 år för inte så länge sedan tänkte jag passa på att blicka tillbaka på året som gått. Livet som 23 år har nämligen minst sagt varit ett väldigt härligt år, och det vill jag kunna påminna mig själv om framöver.  Kanske kommer det visa sig att året som 23 blev slutet på ungdomens hitills alla lyckliga år, eller kanske kommer det visa sig att det helt enkelt bara blev ett år som passerade obemärkt förbi? Jag har inte direkt genomgått några världsliga förändringar under här året, men visst har jag haft mina stunder som är värda att nämnas en gång till. 
 
 
 
För att börja med ett exempel så tar vi köksrenoveringen. Här på bloggen kunde ni läsa om den nakna sanningen bakom kulisserna och det var inte alltid så lätt. Det dök upp småproblem hela tiden, förhållandet sattes på prov och allt drog ut på tiden. Vissa stunder blev lite tuffare än vad jag hade räknat med, men tillslut blev allt bra. Allt löste sig och Adam och jag fick ytterligare ett kvitto på att vi är oslagbara tillsammans
 
 
Under juni månad fick jag den finaste gåva jag kan tänka mig. Jag blev tillfrågad om jag ville bli Ossians gudmor. Det är det bästa kvittot jag fått på att jag är en bra vän som alltid finns där och något som jag än idag är väldigt stolt över. Det hade givetvis inte spelat någon roll om jag blivit gudmor eller inte för jag hade oavsett vad funnits där som en självklar del i Ossians liv, men jag ljuger om jag inte erkänner att det känns lite extra speciellt att få titulera sig som gudmor.
 
 
Sommaren som kom var en bra sommar med mycket aktiviteter. Eftersom jag tappar 50% av min energi och personlighet under vinterns mörka dagar känns det extremt viktigt för mig att jag tar vara på sommarhalvåret. Den här sommaren fick jag precis en sådan sommar som jag behöver. Jag hann resa både till Mykonos i Grekland och till Biarritz i Frankrike men for även runt en hel del i övriga Sverige, och fick såklart en hel del mysiga besök upp till Stockholm. 
 
 
Under hösten fick jag äntligen upp en tavelvägg i vardagsrummet. Jag umgicks med nära och kära, var på min första oktoberfest, firade tre år med Adam och fyllde skafferiet på den årliga glutenmässan. Jag blev också erbjuden en fast tjänst på kontoret för R.O.O.M. & Habitat efter att ha haft ett vikariat i drygt ett år. Min plan var tidigare att plugga vidare efter vikariatets slut men nu skjuter jag på det ytterligare, och håller tummarna för lite högre lön snart och utvecklingsmöjligheter.  
 
 
 
På julafton bar det äntligen av till Nya Zeeland. Jag fick äntligen den där resan jag alltid drömt om, och fick dessutom uppleva den med min livs kärlek. I tre veckor levde vi drömmen tillsammans och alla minnen vi samlade på oss under den här tiden är helt otroliga. Om det är något land jag skulle kunna tänka mig att flytta till föralltid så är det Nya Zeeland, utan minsta tvivel. 
 
 
 
I vintras åkte jag till Berlin på min första inköpsresa och träffade bland annat Habitats designchef Pierre Favresse. Nästa höjdpunkt kom ett par veckor senare då jag fick följa med Adam och hans killkompisar till Gördalen. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur härligt det skulle vara att åka snöskoter och njöt av vintern på ett sätt som jag aldrig tidigare gjort. Vilket paradis på jorden!
 
 
 
 Så kom våren igen och allt i mig väcktes till liv på nytt. Hanne & Olivia kom upp till Stockholm på besök och drack årets första glas bubbel på balkongen. Jag kom igång med träningen igen och beställde nya stolar till hemmet. Ossian fyllde sitt första år.  Sommarvärmen kom för en helg och Adam & jag tillsammans med alla hans syskon spenderade en heldag på Lambarö. Jag var på 50-års fest och ville efter det redan börja planera min egen. Min egen dag närmade sig och den spenderades på bästa sätt, med den jag älskar mest. Året som 23 år med Adam har varit harmoniskt och i balans samtidigt som det varit spännande och fullt med äventyr, vilket är precis i min smak. Hade jag fått chansen hade jag gärna varit 23 år med honom i några år till ♥

Sommartårta på bemärkelsedagen

 
 
Bland det bästa med att vara tillsammans med Adam är att det bara blir bättre och bättre med åren. Från färdigköpt daimtårta tidigare födelsedagar till att idag få börja bemärkelsedagen med att bli serverad hemmagjord, drömgod sommartårta toppad med färska jordgubbar och riven choklad. Det är kärlek på hög nivå om ni frågar mig. Att känna själv att det kvittar, men bara för att man vet hur glad den andra skulle bli om man gjorde på ett visst sätt så väljer man att göra så. 

Glutenfri Dansk Surdeg

 
Det godaste glutenfria brödet som finns att köpa i butik är enligt mig dansk surdeg från Friends of Adam. Det är riktigt saftigt och gott, men dessvärre väldigt dyrt. En limpa kostar runt 55kr. Det kan det vara värt någon gång ibland, men för den som inte vill att det ska kännas när någon vill ta en skiva till så stavas lösningen baka själv. Jag själv får inte nog och har snart tappat räkningen på antal gånger jag bakat det här ljuvliga brödet. Här kommer receptet: 
 
Ingredienser 1 bröd: 
1 msk psylliumfröskal
2 msk malen spiskummin
1 dl linfrö
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2 ½ dl kokande vatten
 
2 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl rismjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsks salt
 
25g jäst
½ st rivet äpple
1 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
 
Gör såhär: Blanda psylliumfröskal, spiskummin och fröerna noga, tillsätt sedan det kokande vatten. Blanda snabbt ihop skållningen och låt stå och svälla i 5 minuter. Under tiden blandar du alla torra ingredienser för sig, och rör sedan ner skållningen och resten av ingredienserna. Blanda väl så att det inte blir någa klumpar. Häll sedan degen i en oljad brödform, 1 ½ liter. Tryck till degen så att det inte blir några luftfickor, toppa med bovetemjöl och låt sedan jäsa under bakduk i ca 30minuter. Sätt ugnen på 250° och ställ in en tom plåt nederst i ugnen. När degen jäst färdigt, sätt in brödet i ugnen och häll samtidigt några matskedar vatten på den varma plåten. Sänk värmen till 200°  och grädda brödet i ca 1 timme. 
 
Receptet är taget från Friends of Adams egna brödbok Friendly Bread. 

Den klassiska Y-stolen

 
 
Ett steg närmare drömhemmet. För ett par veckor sedan kom våra nya stolar och enligt mig blir inte en stol mycket finare än såhär. Länge har jag försökt leta efter alternativ då orginalen är så dyra, men det finns helt enkelt inga. Y-stolen är perfektion. Nu är dom äntligen mina, 6 stycken i såpad ek, och min förhoppning är att dessa kommer att göra mig och Adam sällskap för resten av livet. Mamma skrattar åt den idén, men jag förstår inte alls hur jag ska kunna tröttna på en sådan här ståtlig pjäs. En klassiker är väl alltid en klassiker? 

Världens lyckligaste barn

 
I helgen var jag nere i Malmö och firade Ossians 1-års dag. Julia tycker att första året har gått alldeles för snabbt medan Adam tycker att första året har känts precis som ett år, när han tänker efter. Det är så mycket som har hänt. För ett år sedan var Ossian ett litet spädbarn som inte fattade någonting och nu är han en liten ettåring som springer omkring överallt, och som har full koll på vem mamma och pappa är. Nu får inte vem som helst lyfta upp honom för att bara gosa lite grann utan nu vet han plötsligt vad han vill och det är att vara nära mamma, mest hela tiden. När mamma finns där är han världens lyckligaste lilla barn och jag tycker man riktigt ser det på ena bilden. Inga ögon är så fulla av gläjde som Ossians när mamma gör sig lustig och det är så fint att se. Jag är så stolt över Julia! Och Adam också såklart. Ossian har fått två fantastiska föräldrar som precis som deras son har växt otroligt mycket under det här första året. Grattis! 

RSS 2.0