The Bukit Peninsula

 
 
Dagarna har gått i ett sedan jag kom hit. I onsdags åkte vi på dagsutflykt efter morgonsurfen och hur den dagen var beskriver bilderna bra. Första stoppet var som sagt på en kaffeplantage (läs plantagemuseum) där vi fick provsmaka olika sorters sockrade kaffe och teer. Jag beställde även in en kopp Kopi Luwak -världens dyraste kaffe. Dessa kaffebönor tillverkas genom att ett djur, som kallas för palmgård, väljer ut de allra finaste kaffebönorna, sväljer dem hela och låter dem passera i deras unika tarmsystem. Därefter plockas kaffebönorna ur dess avföring, rengörs och rostas. Jag hade hoppats på en väldigt speciell kaffeupplevelse efter att ha lärt mig allt detta men det fick jag tyvärr inte. Kaffet smakade inget speciellt. 
 

Nästa stop var på Bingin Beach. Efter alla paradisstränder jag varit på genom åren är jag svår att imponera på, men Bingin Beach hade ändå sin charm med alla mysiga caféer och restauranger uppe i bergen. Som på alla andra ställen på Bali passade det perfekt att unna sig en färskpressad juice här och det var precis vad vi gjorde. Färskpressad juicer är så billigt på den här ön att jag dricker det som vatten. Kroppen tackar. 

 

Sista stoppet var Uluwatu, som ligger på Balis södra udde. Där åt vi middag på Single Fin samtidigt som vi blickade ut över havet där alla proffsen höll till. En vacker dag i ett annat liv kanske... 

Bali, Resor, Vardag | | 2 kommentarer |

Episk känsla att vara tillbaka

Sponsored post:
 
Det är så härligt att vara tillbaka bland vågorna! Idag är det tredje dagen här på Villa Tugah på Bali och äntligen känns det som att jag är tillbaka på banan. Emelie och jag ställde klockan på sex imorse för att hinna surfa i takt med att solen gick upp, och då äntligen infann sig det där lugnet jag känner av att bara sitta på en surfbärda på utsidan och spana ut över havet. Det är en episk känsla!
 
Med surfcampet här surfar vi en gång per dag så imorse var det tredje gången på brädan. Tidigare har jag känt mig lite ringrostig och det ser ni tydligt och klart på de två sista bilderna. Jag borde inte visa upp dem för det är inte så det ska se ut men men... Nu gjorde det ju det! Förhoppningsvis får jag till några bättre surfbilder innan jag åker härifrån. 
 
Idag är det Activity Daysurfcampet vilket innebär att vi ska åka på utflykt i eftermiddag. La Point har ordnat en dagsutflykt som de kallar The Bukit Peninsula där vi bland annat kommer att besöka en kaffeplantage och dricka Kopi Luwak (eller bajskaffe som det också kallas), hänga på Bingin Beach och avsluta dagen i Uluwatu, Balis surfmecka.
Bali, Resor, Vardag | | En kommentar |

Österlånggatan 17, Barre i Humlegården & tryffelmajo

I väntan på första uppdateringen från Bali tänkte jag redovisa för veckan som gick hemma i Stockholm. Vädret var på topp och livet likaså, som den vädermänniska jag är. Skiner solen skiner jag. 

 

 

 
 

 I måndags... Hade Adam kommit hem från Alingsås när jag kom hem från jobbet. Efter alla år är det fortfarande kämpigt att vara utan varandra för länge. I och med att han kom hem en sväng i början på veckan gick vi från fyra till tre veckor utan gos, vilket kändes lite bättre!  Gentleman som han är ordnade han hemmagjord ceasarsallad till middag. Jag fick även 10 minuters massage på kvällen eftersom det var det enda han kunde locka med för att få iväg mig till gymmet. Jag vet att jag borde kunna ta mig dit utan att få massage efteråt men jag skyller på blodbristen. Det är inte alltid så lätt när man har låga värden ;)

 

I tisdags... Tog jag och Adam cyklarna till Gamla Stan efter jobbet. Vi drack öl i kvällsolen på Mister French och avslutade med middag på Österlånggatan 17. Den rimmande rödingen på menyn var kanon medan Adams glutenfria burgare inte blev någon hit. Det får räcka med ett glas vin på deras pittoreska uteservering nästa gång.

 

I onsdags... Jobbade jag sent. 

 

I torsdags... Provade jag och Miriam på Barre i Humlegården med Fitness Collection. Därefter blev vi spontant bjudna hem till Anton och August (tidigare kollegor från Coop), som bjöd på en helkväll över alla tänkbara förväntningar. Till att börja med fick vi sitta på balkongen och avnjuta varsitt glas bubbel, jordgubbar och snittar. Därefter följde en middag med hemmagjorda burgare, pommes och tryffelmajo + rött vin i glasen. Till efterätt blev det drinkar på balkongen ändå fram till klockan två, då ångesten inför att jag skulle jobba dagen därpå tog över. Hade jag inte varit vuxen och hyfsat förnuftig hade jag aldrig låtit denna sommarkväll ta slut… Hur ska Miriam och jag toppa det här framöver?

 

 

I fredags...  Firade jag in semestern med Sandra på Supper Gården. Vi tröttnar aldrig på det stället. 

 

I lördags... Hade jag planerat att både tvätta, städa och packa men eftersom jag vaknade upp till pangväder tog jag en paus mitt på dagen, och mötte bland annat upp Amanda D på Fredhällsbadet. Därefter stannade jag uppe sent och ställde klockan tidigt för att hinna med alla tråkiga sysslor. Adam och jag har en oskriven regel som säger att den som reser bort lämnar hemmet i toppskick och eftersom jag så gärna vill att han ska tycka jag är bäst i världen tog jag det på största allvar. 

 

I söndags... Passade jag på att träna en sista gång inför surfen innan tåget gick mot Arlanda. Nu äntligen ska det fångas vågor igen! Som jag längtat ♥

Vardag | | Kommentera |
Upp