The Bukit Peninsula

 
 
Dagarna har gått i ett sedan jag kom hit. I onsdags åkte vi på dagsutflykt efter morgonsurfen och hur den dagen var beskriver bilderna bra. Första stoppet var som sagt på en kaffeplantage (läs plantagemuseum) där vi fick provsmaka olika sorters sockrade kaffe och teer. Jag beställde även in en kopp Kopi Luwak -världens dyraste kaffe. Dessa kaffebönor tillverkas genom att ett djur, som kallas för palmgård, väljer ut de allra finaste kaffebönorna, sväljer dem hela och låter dem passera i deras unika tarmsystem. Därefter plockas kaffebönorna ur dess avföring, rengörs och rostas. Jag hade hoppats på en väldigt speciell kaffeupplevelse efter att ha lärt mig allt detta men det fick jag tyvärr inte. Kaffet smakade inget speciellt. 
 

Nästa stop var på Bingin Beach. Efter alla paradisstränder jag varit på genom åren är jag svår att imponera på, men Bingin Beach hade ändå sin charm med alla mysiga caféer och restauranger uppe i bergen. Som på alla andra ställen på Bali passade det perfekt att unna sig en färskpressad juice här och det var precis vad vi gjorde. Färskpressad juicer är så billigt på den här ön att jag dricker det som vatten. Kroppen tackar. 

 

Sista stoppet var Uluwatu, som ligger på Balis södra udde. Där åt vi middag på Single Fin samtidigt som vi blickade ut över havet där alla proffsen höll till. En vacker dag i ett annat liv kanske... 


Episk känsla att vara tillbaka

Sponsored post:
 
Det är så härligt att vara tillbaka bland vågorna! Idag är det tredje dagen här på Villa Tugah på Bali och äntligen känns det som att jag är tillbaka på banan. Emelie och jag ställde klockan på sex imorse för att hinna surfa i takt med att solen gick upp, och då äntligen infann sig det där lugnet jag känner av att bara sitta på en surfbärda på utsidan och spana ut över havet. Det är en episk känsla!
 
Med surfcampet här surfar vi en gång per dag så imorse var det tredje gången på brädan. Tidigare har jag känt mig lite ringrostig och det ser ni tydligt och klart på de två sista bilderna. Jag borde inte visa upp dem för det är inte så det ska se ut men men... Nu gjorde det ju det! Förhoppningsvis får jag till några bättre surfbilder innan jag åker härifrån. 
 
Idag är det Activity Daysurfcampet vilket innebär att vi ska åka på utflykt i eftermiddag. La Point har ordnat en dagsutflykt som de kallar The Bukit Peninsula där vi bland annat kommer att besöka en kaffeplantage och dricka Kopi Luwak (eller bajskaffe som det också kallas), hänga på Bingin Beach och avsluta dagen i Uluwatu, Balis surfmecka.

Österlånggatan 17, Barre i Humlegården & tryffelmajo

I väntan på första uppdateringen från Bali tänkte jag redovisa för veckan som gick hemma i Stockholm. Vädret var på topp och livet likaså, som den vädermänniska jag är. Skiner solen skiner jag. 

 

 

 
 

 I måndags... Hade Adam kommit hem från Alingsås när jag kom hem från jobbet. Efter alla år är det fortfarande kämpigt att vara utan varandra för länge. I och med att han kom hem en sväng i början på veckan gick vi från fyra till tre veckor utan gos, vilket kändes lite bättre!  Gentleman som han är ordnade han hemmagjord ceasarsallad till middag. Jag fick även 10 minuters massage på kvällen eftersom det var det enda han kunde locka med för att få iväg mig till gymmet. Jag vet att jag borde kunna ta mig dit utan att få massage efteråt men jag skyller på blodbristen. Det är inte alltid så lätt när man har låga värden ;)

 

I tisdags... Tog jag och Adam cyklarna till Gamla Stan efter jobbet. Vi drack öl i kvällsolen på Mister French och avslutade med middag på Österlånggatan 17. Den rimmande rödingen på menyn var kanon medan Adams glutenfria burgare inte blev någon hit. Det får räcka med ett glas vin på deras pittoreska uteservering nästa gång.

 

I onsdags... Jobbade jag sent. 

 

I torsdags... Provade jag och Miriam på Barre i Humlegården med Fitness Collection. Därefter blev vi spontant bjudna hem till Anton och August (tidigare kollegor från Coop), som bjöd på en helkväll över alla tänkbara förväntningar. Till att börja med fick vi sitta på balkongen och avnjuta varsitt glas bubbel, jordgubbar och snittar. Därefter följde en middag med hemmagjorda burgare, pommes och tryffelmajo + rött vin i glasen. Till efterätt blev det drinkar på balkongen ändå fram till klockan två, då ångesten inför att jag skulle jobba dagen därpå tog över. Hade jag inte varit vuxen och hyfsat förnuftig hade jag aldrig låtit denna sommarkväll ta slut… Hur ska Miriam och jag toppa det här framöver?

 

 

I fredags...  Firade jag in semestern med Sandra på Supper Gården. Vi tröttnar aldrig på det stället. 

 

I lördags... Hade jag planerat att både tvätta, städa och packa men eftersom jag vaknade upp till pangväder tog jag en paus mitt på dagen, och mötte bland annat upp Amanda D på Fredhällsbadet. Därefter stannade jag uppe sent och ställde klockan tidigt för att hinna med alla tråkiga sysslor. Adam och jag har en oskriven regel som säger att den som reser bort lämnar hemmet i toppskick och eftersom jag så gärna vill att han ska tycka jag är bäst i världen tog jag det på största allvar. 

 

I söndags... Passade jag på att träna en sista gång inför surfen innan tåget gick mot Arlanda. Nu äntligen ska det fångas vågor igen! Som jag längtat ♥


Leos lekland

Hur spenderar du 9 timmar mitt i natten på Dubais flygplats? Det tänkte jag ta reda på nu! För att flygbiljetterna till Bali inte skulle bli helt tokiga prismässigt fick jag tumma på timmarna här och det kanske inte bli någon succé direkt… Men jag kan åtminstone passa på att komma ikapp lite här på bloggen. Helst skulle jag vilja passa på att sova också men jag har aldrig tidigare sovit på en flygplats. Tänk om jag försover mig? Jag som nästan sover som om jag vore död om nätterna.   

 

Hur som helst. Jag tänkte börja med att visa några bilder från förra helgen när jag, Hanne, Julia & Ossian var på Leos lekland. Ossian sprang runt med skräckblandad förtjusning i blicken och visste inte alltid om han skulle skratta eller gråta. Studsmattorna och vissa rutschkanor tyckte han var lite obehagliga (läs mamma också…) men resten verkade han uppleva som roligt och spännande. Ibland är det faktiskt lite svårt att veta med dom små. Jag tyckte han var superduktig i alla fall och ger han 5/5 leklandspoäng. Han var väldigt modig för att bara var 14 månader och det uppskattar gudmor! Livet blir lite härligare om man inte är så värst rädd för allt. 

 


Blodbrist

 
 
Redan i tisdags kom beskedet på posten efter helgens provtagning på Blodcentralen. Det blir ingen blodgivare av mig. Jag lider tydligen av blodbrist och har ett blodvärde på endast 110gram/liter. Normalvärdet för kvinnor är över 117gram/liter.
 
I värsta fall är det ett symtom på cancer (vad är inte liksom?) men troligtvis beror det på bristfällig kost och järnbrist. Då jag mår bra i övrigt har kroppen sannolikt anpassat sig efter det här dåliga värdet under lång tid och det innebär ju faktiskt att saker och ting bara kan bli bättre... Jag kan alltså ha potensial till att både må bättre och orka ännu mer än vad jag redan gör, bara jag får mig lite mer hemoglobin! 
 
Då google är en av mina bästa vänner tänkte jag ta det lite lugnt med att uppsöka en vårdcentral. Jag behöver inte gå dit för att höra saker jag kan läsa mig till själv. Istället har jag bokat en tid hos en doktor i mitten på september och fram tills dess tänkte jag frossa i alla tänkbara livsmedel som innehåller just järn. Det rekommenderade dagliga intaget för en fertil kvinna är 15mg järn per dag och det tänkte jag ta på största allvar. Idag köpte jag till exempel min första blodpudding.
 
Jag försökte söka på blodpudding på Pintarest i hopp om att bli inspirerad men det gick sådär. 

Crossfit, Leos lekland & 1854

 
Hela förra veckan befann sig A i Alingsås och då passade jag på att...

- Promenera Brunnsviken runt och äta min första acaí bowl på Reload Superfood Bar.
- Prova på crossfit för första gången via Fitness Collection. Miriam fick med mig i fredags efter jobbet och jag vet inte när jag senast skrattade så mycket under ett träningspass.  Vissa övningar vi skulle göra var så svåra att jag tappade det helt och hållet.
- Unna mig en timmes massage.
- Spela Pokémon Go.
- Besöka en blodcentral och ta prover i hopp om att kunna rädd liv framöver. Jag misstänker att det kommer visa sig att jag har för tunna blodkärl för en blodgivning men då har jag i alla fall tagit mitt ansvar och försökt.
- Spontant boka ett tåg till Linköping i lördags för att umgås med Ossian, Julia och Lovisa på kvällen.
- Leka på Leos lekland med Ossian, Julia och Hanne. Hur bra att du som vuxen får leka där gratis så länge du har med dig ett barn som du betalar för? Jag tror nästan jag hade det roligare än Ossian många gånger. Bilder kommer.
- Överraska morfar i Borensberg som fyllde 82 år i söndags.
- Äta pizza på 1854 med Lina, Lovisa och Julia. Jag får inte nog av er och uppenbarligen inte av pizzan Berling på 1854 heller. Det är inte många glutenfria pizzor som smakar så bra som där.

Artilleriet Studio

Jag vet att det redan är mycket tjat om Artilleriet på min blogg, men här kommer lite till. Jag kan helt enkelt inte låta bli. 
 
 
Dessa bilder hittade jag på Johanna Bradfords blogg och är tagna av henne själv på invigningen av Artilleriet Studio. Jag fastnade framför allt för matsalen, som nästan får mig att redan vilja byta ut mina nya stolar här hemma. Det kommer inte hända då sammet på matstolar inte alls skulle funka om till exempel Lina Gamsäter skulle komma på besök (förlåt Lina) men drömma kan jag alltid göra. Om jag någon gång får inreda mitt eget kontor och konferensrum så kanske det kan vara något... 

En helg med bara varandra

Utöver att jag fick åka med Adam på banan förra veckan, så fick jag honom alldeles för mig själv under hela helgen. Det är inte vår sommar i år då jag kommer spendera större delen av min semester på Bali, men den här helgen var det. Vår helg med bara varandra
 
 
I fredags satt vi på balkongen med varsitt glas rött, utvalda charkerier och lite plock...
 
 
Och i lördags gjorde vi en dagsutflykt till skärgården i Nynäshamn. Jag är i full gång med att avverka sommarvärdarna i P1 och denna dag lyssnade vi tillsammans på Gunhild Stordalen.  Har ni inte hunnit lyssna på henne, gör det! Jag har hittils hunnit lyssna på 7 sommarprat och hennes är det bästa hitills. 
 
Innan vi tog pendeln tillbaka till Sundbyberg avslutade vi vår dag i Nynäshamn på Nynäs Rökeri. Jag åt den godaste bakade potatisen på länge och Adam åt deras skärgårdstallrik, som han tyckte var så god att han ville åka tillbaka till Nynäshamn snart igen. Bara för skärgårdstallriken.  

Drifting på Mantorp Park

Jag har alltid älskat kontraster.
 
Foto: William Elmén
 
Den som träffar Adam för första gången kommer troligtvis uppleva honom som väldigt trevlig och lugn. Han ger snabbt sken av att vara jordnära, förnuftig och smart. Jag tar inte längre många egna beslut utan att ha bollat dom med honom först. Lär du känna Adam lite bättre kommer du få se hans roliga sidor men också få höra att han inte tycker om svamp och höga höjder. Du lär dig att när han inte vet vad han ska laga till middag så blir det falukorv och att han prioriterar sömn väldigt högt. Utöver det är han väldigt duktig på sitt arbete och ser alltid väldigt stilig ut i skjorta när han går till jobbet. I mina ögon är han ett typexempel på manlig skönhet. 
 
I onsdags fick jag äntligen se mer av den andra Adam. Han som bakom den lugna fasaden också behöver sina adrenalinkickar, precis som jag. Adams största intresse kallas drifting och fram tills han nyligen fick löneökning på jobbet har det inte blivit många kronor över i slutet på månaden. Hans bil och allt som hör till slukar både tid och pengar, vilket jag är helt ok med. Är det någon gång vi människor ska följa våra drömmar så är det medan vi är unga och har alla världens möjligheter framför oss. Så länge jag inte behöver fundera över huruvida han älskar bilen mer än mig är det lugnt.
 
 
För er som inte vet så är drifting en snabbt växande motorsport som inte går ut på att köra snabbast utan snyggast. Farten är viktig men det är inte det som avgör. På tävling bedöms du efter hur brett bilen sladdar och hur rena manövrarna är.  I onsdags var det testköring men det gick ändå åt totalt 16 däck och doften av bränt gummi var ett faktum. Jag tog lite spontant ut en semesterdag på jobbet för att få chansen att åka med och om ni inte förstod det på bilderna högst upp så är det jag som syns i den vita hjälmen. En annan hade kanske blivit rädd och tyckt det var otäckt, men jag tyckte bara att det var roligt. Min tröskel för vad jag tycker är läskigt är sedan länge känt som väldigt hög. Det finns ingen jag litar på som jag litar på Adam och han bakom ratten är som den mest självklara sak i världen. Nu är han inte intresserad av att börja tävla men skulle han någon gång bli det är jag säker på att han har potensial till att bli bland dom bästa i världen. Jag tror inte att han förstår själv hur duktig han är. 
 
 
Som om jag inte inte tackat honom nog.. Tack igen älskling för att jag äntligen fick åka med på banan och bilda mig en egen uppfattning om ditt intresse. Och tack till mamsen som hängde med hela dagen och som gjorde det möjligt för mig att ta mig ut till Mantorp. 


 Är ni nyfikna på att se Adam köra kan ni spola fram till 3:564:36 och 6:02

Ida & Jakob Nygren

Här kommer lite fler bilder från Ida och Jakobs bröllop.  Det var inte helt lätt att fånga dagen på bild då det var väldigt många underbara här och nu stunder som jag hellre var närvarande vid framför bakom kameran, men några fina blev det! Kyrkan de gifte sig i heter Vårdsnäs Kyrka och bröllopsfesten ägde rum i Vårdsnäs hembygsgård. 
 

Casa Cook Rhodes

 
 Hade jag haft lite för mycket tid och pengar över för stunden hade jag inte tvekat en sekund. Casa Cook på Rhodos är helt i min smak och står numera med på listan Drömresemål. Enastående naturupplevelser i all ära, men sådan här väl inredd, lugn och genomtänkt miljö skulle göra mig minst lika nöjd. Vem följer med nästa sommar?
 
Jag har inte vågat kika på prislappen än men det kan ni göra HÄR

5 tankar efter bröllopet


 Foto: Lisa Öberg. Besök hennes plattform HÄR.  

5 tankar efter Ida & Jakobs bröllop: 
 
1. Ida har aldrig varit vackrare än på sin bröllopsdag. Hon lyste av lycka hela dagen och sken som en sol från morgon till kväll. Jag är så glad över att ha henne i mitt liv och så tacksam över att jag fick vara med och fira deras dag. Tack tack tack!  ♥
 
2. Jag vill också gifta mig! Helst igår. Adam är en på miljarden och jag är helt säker på att jag vill dela resten av mitt liv med honom. Enligt mig är vi ogifta i onödan för varje dag som går. Han däremot ser ingen anledning till att inte vänta och det accepterar jag förstås. Jag är väl medveten om att tålamod inte är min starkaste sida och att jag vill väldigt mycket, mest hela tiden. Hoppas det inte dröjer för många år bara ;) 
 
3. Kriterie för nya vänner: Musikaliska egenskaper.  
Ida och Jakob hade fått ihop en hel orkester under vigseln och det var så fint, så fint.. 
 
4. Hur fint är det inte när alla ens nära och kära tar fram sina bästa egenskaper och bjuder på sig själva på bröllopsfesten? Hela kvällen i lördags varvades med skratt och tårar av alla fina tal och roliga spex. Ibland känns det som att hela världen är påväg åt helvete (ursäkta ordvalet) men efter en sådan här kväll går det upp för en hur mycket kärlek det också finns. Kärlek är livet. 
 
5.  Undra vilka som blir näst på tur? Efter i lördags önskar jag att hela livet vore ett enda långt bröllop och nu är jag redo för fler!  Blir det Adam & Julia kanske? Eller Lovisa & Alex? Olivia & Daniel? Eller Jonna & Jesper? Varför vänta om ni vet redan nu? :) :) :) 
 

Mästerkockar, gråt och bröllop

 

Det märks på livet att det är sommar nu. Jag får lite mera gjort helt enkelt. Förra veckan hann jag med att...

 
- Bjuda två stycken mästerkockar på middag. Både Ludwig och hans tjej Inez är med i Juniorkocklandslaget så pressen i köket var lite högre än vanligt. Adam och jag valde att köra på ett säkert kort och bjöd på mexikanska influenser i Jonas Cramby anda. Vi kokade carnitas och till det serverades majstortillas, hemmagjorda nachos, guacamole, picco de gallo, mangosalsa och inlagd rödlök. Till efterätt blev det Helado de Cajeta
- Träffa Miriam över en AW och göra min egen magnumglass på NK. 
- Gråta på jobbet på grund av ett avslag. Jag är bokstavligen värdelös på att hantera motgångar och den sidan har jag nu visat upp för chefen. 
- Äta frukost på Babettes i Linköping med en mycket saknad Jakob. 
- Äta två glutenfria pizzor på 1854. Ena gången med Emanuel och Lina och andra gången med Lina, Osccar & Beata. 
- Bubbla med Hanne ♥
- Gå på bröllop och fira nygifta Ida och Jacob Nygren. Men mer om den dagen i ett separat inlägg! 

RSS 2.0