The 2016 Rip Curl Cup

Sponsored post:
Är det inte fashinerade hur havet stundom blir helt platt? Mamma kommenterar ibland att hon inte ser några vågor när jag fotats ute i havet och det beror på att vågor vanligtvis kommer i regelbundna set. Mellan dessa set uppstår oftast en period av lugnare vatten och det är oftast då du har möjlighet att ta fram kameran. 
 
I tisdags var det dags för en andra utflykt med La Point. Då svället som kom in över Bali den morgonen var på tok för högt för icke proffs tog surfcampet med oss till en surftävling, the 2016 Rip Curl Cup, på Padang Padang Beach. Vi blev tipsade om att ta plats uppe på klipporna för bästa vy och som ni ser fick vi en fantasisk utsikt över de tävlande. Jag tog plats brevid en fotograf som jag bombade med frågor för att lära mig så mycket som möjligt om hur surftävlingar går till. Eftersom naturen inte går att räkna på går det inte att bestämma ett specifikt datum för en tävling, utan man reseverar en hel månad i förväg och låter surftävlingen äga rum när det ser bäst ut. Surfarna som ska tävla får leva på stand-by under den här perioden och vara beredda på att vara på plats när det väl gäller. Jag vet inte om det är lika överrallt men på den här surftävlingen fick varje surfare 30 minuter var på sig att fånga den bästa vågen. När tiden tog slut fick de poäng för sina två bästa åk. Sammanlagt kunde en surfare få max 20 poäng, alltså 10 poäng per våg. 4 surfare tävlade i taget varav de bästa gick vidare till kvartsfinal, semifinal och slutligen final.  
 
Fotografen berättade även att några utav världens bästa surfare var på plats och nämde namn som Tom Curren och Clay Marzo. Han fick mig också att studera havet och löven som singlade i luften, då väntan på att tävlingen skulle dra igång drog ut på tiden. En annan kvinna brevid oss utnyttjade tiden till att meditera och det tyckte jag var så vackert. Jag önskar jag också kunde meditera bara sådär, istället för att bli irriterad på att ingenting händer. 
 
Trots den både långa bilresan och väntan på att tävlingen skulle börja var det väldigt inspirerande att se proffsen besegra de stora vågorna. Förhoppningsvis har jag många år kvar att bli en bättre på, men jag önskar ändå att jag hade börjat med surfing tidigare. Den känslan blev ännu starkare efter den här dagen. 
Bali, Resor, Vardag | |
Upp