Canggu - Ett glutenfritt paradis

 
Jag tycker om Bali mer och mer för varje dag som går. Förutom att havet bjuder på fina vågor skulle jag redan kunna tänka mig att åka tillbaka hit bara för matens skull. Precis som Nya Zeeland är Bali ett glutenfritt paradis där det är lika naturligt att beställa glutenfritt bröd som att ta en kaffe efter maten. Det är nästan bättre än hemma! Jag har redan hunnit äta glutenfri burgare, glutenfri pizza och hemmagjord glutenfri pasta och efter varje gång har jag sagt "hit måste vi gå igen!".  Surfcampet som vi bor på ligger i surfbyn Canggu och här är det bokstavligen talat fullt av vad jag brukar kalla för instagramkompatibla cafeer och restauranger. Maten både smakar bra och är en fröjd för ögat, samtidigt som inredningen runt omkring är väl genomtänkt. Billigt är det också! Hemma brukar jag lyxa till det med en färskpressad juice ungefär varannan fredag (alltid matlåda ni vet), men här kan jag dricka färskpressade och välkomponerade juicer som om det vore vatten!
 
 Den här goda frukostmackan på Crate kostade inte mer än 50.000 indonesiska Rupiah vilket motsvarar ca 35 kronor. 
 
En juice på Little Flinders med morot, apelsin och lime kostar inte mer än ca 20-25 kronor. På bilden ser ni även min surfbabe Emelie som jag är här med. Vi träffades på surfresan till Sri Lanka och har fortsatt hålla kontakten sedan dess. Emelie är 30 år och älskar sitt jobb som lärare i Borås. Det är väldigt inspirerande att höra henne prata om sitt jobb och sina elever. 
 
Omelett och sötpotatisvåffla på Avocado Cafe. Dessa måste jag försöka göra liknande när jag kommer hem!
 
Chia Pod, cappuccinos och Halloumi Bowl på The Shady Schack
 
Hemmagjord glutenfri skaldjurspasta på Deus. På bilden ser ni även Emelies kompis Karin som är med på resan. 
Bali, Resor, Vardag | |
#1 - - mormor:

DET SER HELT FANTASTISK UT, det är dumt att läsa din blogg på kvällen, man blir ju hungrig. Hur är det med bulan i huvet? Vi träffade Robban i helgen, Solla fyllde 70 år. Njut av maten fortsättningsvis.

Svar: Bulan har gått ner och jag ser äntligen ut som vanligt igen!
Lina Berg

#2 - - Ros marie:

Hej Lina. Vad härligt det låter att det är ett paradis för glutenallergiker. Dit skulle jag definitivt åka om jag var yngre. Men sen jag fick min diagnos för 16 år sedan så har det hänt mycket. Jag var på Öland och där åt jag glutenfri våffla pizza, strutglass. Ha det så underbart där Lina.
Hej från R-M.

Svar: Det var verkligen superhärligt med alla glutenfria alternativ! Tycker du om att till exempel yoga behöver du absolut inte vara yngre för att åka dit :) Det har verkligen hänt en hel del de senare åren. Tackar den glutenfria trenden för det!
Lina Berg

#3 - - Ros marie:

Hej Lina. Håller med om att det hänt massvis med bra saker för oss som inte tål gluten. Hoppas du har det härligt där du är. ( minns min tid när jag var i Australien en underbar tid.)Hej från R-M.

Svar: hejsan! Det har det verkligen gjort. Jag är hemma från Bali nu men önskar jag snart kommer tillbaka så jag får njuta av den goda maten igen. Australien blir det eventuellt nästa vinter för min del!
Lina Berg

Upp