JENNYS GLUTENFRIA VÄSTERBOTTENPAJ

 
 
Den här goda glutenfria västerbottenpajen hade Adams kollega Jenny med sig på förra årets kräftskiva hemma hos oss. Det blev kärlek vid första ögonkastet och givetvis bad jag om receptet. Sedan dess har jag gjort den massor med gånger och idag kan jag det utantill, men det känns alltid bra att ha det upplagt här så jag snabb kan komma åt det om det skulle vara något framöver. Bilden kanske inte är någon fröjd för ögat men låt er inte luras av den. Den här västerbottenpajen är riktigt saftig och god och kan förhöja vilken vanlig vardag som helst med lite färska räkor, aioli, en god sallad och en flaska vitt vin till!

Ingredienser glutenfri pajdeg:
Ca 3dl glutenfritt mjöl
1 krm salt
75g smör
1dl kvarg/kesella
2msk vatten

Ingredienser fyllning:
4 ägg
2dl grädde
Salt + peppar
300g riven västerbottenost

Gör såhär:
Blanda ihop mjöl, smör och salt till en grynig massa. Tillsätt kvargen/kesellan och vattnet och knåda tills du har en fin deg. Det är rätt kladdigt till en början men det är så det ska vara. Tryck ut pajen i en pajform, nagga botten och förgrädda i ugnen på 225 grader i ca 10-12minuter. Under tiden pajen förgräddas, vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Klart! 
 
Matlagning, Vardag | |
Upp