ÄNNU EN KAKTUS

 Ännu en kaktus har fått flytta in i vårat hem. "Krukan", böckerna och förvaringsboxen från Hay köpte jag på Lotta Agatons utförsäljning. Flufflampa från Eos och tavlor från fotografiska. 

NYKLIPPT

Oktober 2014 vs Oktober 2015

Den här veckan har Adam blivit farbror till ännu en skönhet, lilla Belle har fått en lillasyster. Jag har också varit och klippt mig eftersom det var ett halvår sedan sist, blivit överraskad med renskavapasta till middag och ikväll ska jag se Johan Glans på Norra Brunn. I helgen ska jag umgås mycket med Adam men också gå på Oktoberfest klädd i tyrolerklänning. Träna ska jag hinna göra också, det är alltid något jag tycker är svårt att hinna med. Somliga bantar hela livet utan att gå ner i vikt och jag går hela tiden runt och önskar att jag hann träna mer än vad jag redan gör. 

BIKRAMYOGA, SVAMPRISOTTO & BEBISGOS

Ännu en härlig helg har passerat. Lovisa kom åter igen upp på besök i fredags och vi två inledde helgen på det nyöppnade stället Vina på Söder, en supermysig liten restaurang där man verkligen fick känslan av att komma hem till någon. Jag provade deras lilla råbiff för 95kr och tyckte den var kanon, framförallt väldigt prisvärd. Till Vina går jag gärna igen. 
 
 
Efter middagen gick vi vidare till PSB och kollade bland annat på när The People spelade. Jag är inte mycket för rock egentligen utan gick mest dit för att lyssna på David, men tyckte dom bjöd på en bra spelning med skön stämning. Min favoritlåt med dom kan ni lyssna på HÄR.
 
 
 I lördags provade vi på Bikram Yoga på Yogahimsa på Östermalm. Julia höll på med det i en hel månad för något år sedan men hon har aldrig sagt att det är helt fruktansvärt första gången, så jag tänkte att det vore en kul aktivitet att prova på nu när vi går mot kallare tider. Nu har jag förstått att man inte ska döma Bikram Yoga efter bara en gång, men min första tanke efteråt var och är fortfarande aldrig mer. Det var hemskt rent ut sagt. Jag har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv (det kändes som det kröp myror längs hela kroppen av svettdroppar) och jag ville bara därifrån mest hela tiden för att vara helt ärlig. Nu skulle jag aldrig ge upp i en grupp där det är så många andra som klarar det, kan dom kan jag, men jösses alltså. Det här toppar alla mina hemska minnen förnknippat med värme sedan tidigare. All respekt till Bikramyogisar. 
 
I lördagskväll så samlades jag, Lovisa, Simone, Julia & Ossian hemma hos mig och lagade god middag. Min vän mästerkocken Ludwig Tjörnemo är alltid så snäll och hjälper mig med tips och trix när jag vill lyckas på riktigt med maten. I lördags blev det svamprisotto med massor av skogskantareller och parmesan, toppad med en syrlig spetskålsallad. Jag fick lära mig det förtsår ni, att det är sjukt viktigt att toppa risotton med hög syra så man har något på som lättar upp! Till efterätt blev det som ni redan vet Creme Brulee och alla små ugnsbakade formar skrapades helt rena. 1-0 till mig. 
 
 
Imorse vaknade jag klockan halv sex av att Ossian pratade bebisspråk men det gjorde ingenting, för han var så söt där han låg och försökte göra sig hörd. För mig som annars inte vaknar av någonting alls kändes det mest bra att jag i alla fall väcks av rätt ljud, när det väl gäller. 
 
När Julia & Ossian skulle vidare så passade jag & Lovisa på att gå till Lotta Agatons utförsäljning. Där var det galet mycket folk men vi gjorde några fynd var till väldigt bra priser. Jag får ta lite bilder på allt nästa helg, då det antagligen är nästa gång jag är hemma samtidigt som det är ljust ute. Det är lite väl mörkt ute just nu för min smak men vem är jag att klaga på det, när jag har världens bästa tjejjer som lyser upp tillvaron? ♥ Tack till er och för den här helgen!
 
Gudmor älskar dig ♥
 

FIVE STAR CREME BRULEE

 
 Igår kväll förberedde jag helgens dessert. Lovisa, Julia & Simone ska få smaka på min Five Star Creme Brulee som jag kallar den. Det är ett riktigt bra recept det här som efter några missar i början numera resulterar i en klockren efterätt! Frågar ni mig blir den till och med godare än på restaurang. 
 
Julia & Lovisa säger att dom inte tycker om Creme Brulee men jag tror att dom inte har riktigt koll på vad det är, och misstänker att dom blandar ihop det med brylepudding. Till helgen blir det upp till bevis! Tycker dom inte om blir det mer över till mig och det gör inte så mycket ;) 

Ingredienser för 6 personer:
5dl grädde 
1 vaniljstång
1,25dl socker
3 äggulor
Vatten 

Gör såhär: 
Sätt ugnen på ca 160 grader. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med båda vaniljstången och vaniljfröna. (Jag brukar tillsätta lite extra vaniljpulver för jag älskar när det smakar mycket vanilj.) Ställ undan kastrullen och låt svalna i 15 minuter. 

Vispa äggulor och hälften av sockret tills det blir vitt och poröst. Tillsätt vaniljgrädden lite i taget och rör om under tiden. Höll över i 6st små ugnsfasta formar och placera på en plåt med höga kanter. Häll vatten i plåten upp till hälften av kanten på ugnsformarna (detta för att creme bruleen ska gräddas i jämn temperatur) och ställ in i ugnen i ca 40-45 minuter. 

Låt stå i kylen minst ett dygn innan servering för att den ska hinna götta till sig ordentligt. Dela upp det som är kvar av sockret och bränn med en brännare innan servering. Dekorera med syrliga bär eller frukter och ett myntablad för maximal smakupplevelse! Njut ❤️
 

MÄNNISKOR SOM HITTAT SIN GREJ

Jag tycker det är otroligt inspirerande att följa människor som hittat sin grej. Det kan vara allt från att följa Zara Larsson som lever för musiken till en av mina bästa vänner Lina Gamsäter, som älskar att sjunga och som för ett par år sedan gick med i en skön kör. Jag inspireras av det stora men också av det lilla, kanske för att det är det som ligger mig närmast. Jag strävar inte efter att bli stor i den bemärkelsen att jag drömmer om att bli ihågkommen av tiotusentals människor, men däremot vill jag gärna bli ihågkommen som typ världens bästa bland alla som står mig nära. Det är vad som spelar roll för mig.
 
Maria Davidsson fick jag chansen att lära känna bättre under surfresan till Biarritz i somras och hennes grej kallas för Sustainable Day. Det är en inspirations- och informationssida för dig som vill leva mer hållbart och miljövänligt, där det kontinuerligt publiceras tips och idéer kring hur du med enkla medel kan göra miljömedvetna val i vardagen. Jag har själv börjat tänka mer och mer på miljön på sistonde och ser det numera som en självklarthet att tänka kvalitet framför kvantiet. Jag äter oftare vegetariskt och har, tro det eller ej, även börjat med att sortera matavfall här hemma. Det är ett stort steg för mig då jag många gånger har blivit riktigt irriterad på mamma som alltid har klagat på att jag inte kastat äggskalen i komposten. Kan jag bara få kasta det jag vill, var jag vill? 
 
Svar: Nej. 
 
 
Jag älskar att uppmunta bra initiav och därför vill jag att ni besöker Sustainable Day nu på en gång och tar till er av deras kloka budskap! Mer om Maria & Sara som driver sidan kan ni läsa HÄR och flera smarta hållbara tips hittar ni HÄR. 

STOCKHOLM I SITT ESSE

Jag har känt Lovisa i alla år och många gånger har jag längtat efter att den här tiden ska komma. Då vi har varsina härliga pojkvänner som vi kan hitta på massor av roliga saker ihop med. Nu är den tiden här och det gör mig lycklig. Att vi är två fina tjejjer med hjärtat på rätt ställe som har hittat varsina lika fina killar. 
 
Det var tur att man passa på i början. Numera är det visst slut på pussbilder... 
 
I fredags lagade vi plankstek här hemma och jag slängde ihop en kladdkaka till efterätt. Jag äter sällan finare måltider mitt i veckan och därför blir det alltid något speciellt för mig när det äntligen blir fredag, och vi har obegränsat med tid för laga en middag utöver det vanliga. Jag har alltid varit mycket för kontraster. 
 
 
I Lördags tog vi vara på det fina vädret och tog en promenad längs Djurgårdskanalen, fikade på Rosendals Trädgård och tog färjan över till Slussen. Stockholm visade sig från sin absolut finaste sida vilket bidrog till en helt fantastisk höstdag. 
 
 
Efter att sällskapet fått smaka på min Pasta Chorizo (recept kommer) tog vi en Uber till O´Learys Norrtull och utmanade varandra i Shuffelboard. Varken jag eller Alex hade spelat tidigare vilken inte var till vår fördel. Adam & Lovisa vann. 
 
 
 
Vid åtta blev det middag på Grill på Drottninggatan. Sandra & Måns sålde in stället förra helgen och nu förstår jag varför. Vilket ställe och vilken god mat! Och vilken servitör... Bara servicen var en upplevelse i sig, om vi inte till och med blev serverade av den bästa servitören jag någonsin blivid serverad av. Det var otroligt imponerade vad han kunde om allt. Han sålde till och med in vinet så bra till maten att vi glömde fråga vad det kostade. Nästa gång blir det husets ;)
 
 
Efter besöket på Grill promenerade vi hem till oss. Det var Alex & Lovisa som föreslog att vi skulle gå hem och då var det trots allt en sträcka på 5,5km. Jag är fortfarande lite chockad över att vi faktiskt gjorde det.
 
 
Idag hann vi äta en lång och härlig frukost, spela en runda Plump och äta varsin ugnsbakad paprika med köttfärs och fetaost innan deras tåg gick tlllbaka till Linköping. Då blev det yoga för mig och jobb för min andra halva. Tack för världens bästa helg ♥
 

HATAR ATT GÖRA FEL

Igår hade jag inte en av mina bästa dagar på kontoret. Jag hatar att göra fel förstår ni, speciellt när jag alltid försöker göra mitt bästa. Som ni vet så går jag oftast in helhjärtat när jag gör saker (gäller ej den här bloggen) och då gör det lite ont i mig när det inte blir som jag tänkt, även fast jag är väl medveten om att jag inte räddar liv om dagarna. Folk flyr för livet från Syrien men jag får ändå ångest över att allt som är beställt (en del saker lite för sent visade det sig idag) kanske inte hinner komma till öppningen av en inredningsbutik. 

Har man blivit vuxen på riktigt när man vill gråta men har lärt sig att bita ihop? 
För i sådana fall är jag fortfarande ett litet barn. 

Gårdagens plankstek!

PLÖTSLIGT HÄNDER DET

Idag är det fredag och jag känner mig ännu en gång som en kung denna vecka. Jag kom nämligen upp imorse 05:30 och begav mig till gymmet innan jobbet! Det är något jag pratat om att börja med väldigt länge men aldrig orkat ta tag i. Idag blev dagen då jag vaknade upp och kände "nu gör jag det!". 

 Jag åker till jobbet strax efter sju varje morgon så det blev ett intensivt och effektivt pass på 30 min innan jag begav mig av hemåt igen, tog en dusch och kokade två ägg. Bam! Äger världen idag. 

Jonna & jag i Biarritz!


PASTA CHORIZO

 
Igår kände jag att det var min tur att laga mat. Det är oftast Adam som är duktig och gör det under vardagarna. Jag tycker oftast inte det är nödvändigt att äta så stora middagar om jag inte tränat utan mest suttit still hela dagen. Då räcker det med något enklare för mig. Typ 6 knäckemackor med massor med smör... Gärna Glutenfritt Rosmarinknäcke med salt från Semper. Det är så gott att det är svårt att få nog.
 
Igår blev det i alla fall ekologisk pasta med chorizo. Adam tyckte det var bland det godaste jag lagat och sa typ 100 miljoner gånger hur gott och perfekt kryddat det var! Jag kände mig som en kung för receptet var på engelska. 
 
Till helgen kommer Lovisa & Alex! 
 

Surfakademins reunion

Här ekade det i vanlig ordning. Det blir lätt så när livet flyter på som det ska. För lite ångest existerar för att jag ska skriva något djupt men jag lever heller inget liv utöver det vanliga som jag känner att jag måste berätta om. 
 
Det mesta inför Nya Zealand är bokat och det känns bra. Vi kommer att vara med om så mycket äventyr där borta att jag nog gör bäst i att skriva ett testamente innan jag åker. Det är mycket som kan gå fel även om allt säkert går som det ska och det blir en sådan där resa man kommer älska att drömma sig tillbaka till! Det är viktigt för mig att ha något varmt och härligt  att längta till när vi går mot mörkare och dystrare tider och det här året har jag en resa utöver det vanliga. Det är mitt knep för att hålla lågan vid liv och fortsätta vara den lyckliga människa jag är. 
 
I helgen var vi på Surfakademins RE:UNION på Spotifys huvudkontor. Vi åt middag hos Sandra och Måns innan och Emelie kom hela vägen från Borås för att vara med. Adam fick också hänga med i hopp om att det skulle väckas ett litet surfintresse men jag vet inte. Han spelar oerhört svår där ;)
 
Igår körde jag spinning efter jobbet och åkte hem till Sara efteråt. Det är en liten ny måndagstradition vi börjat med. Vi lärde känna varandra under den korta tiden jag jobbade på Espresso House men numera har jag fått över henne till R.O.O.M. & Habitat. Det är kul! 
 
 

FAST

Igår fick jag besked om att jag kommer få en fast tjänst på kontoret! Det var målet med mitt vikariat så klapp på axeln till mig själv. Jag älskar när det lönar sig att vara duktig och ambitiös. Det är lite mycket nu inför öppningen i Mall Of Scandinavia så det kommer inte ske så stora förändringar förrän vi landat lite grann, men därefter kommer jag att få lite nya arbetsuppgifter. Jag berättar mer då! Tills vidare har jag bland annat fullt upp med att lägga beställningar på både det som sålts och det som vi behöver fylla på med, men jag måste också lägga massor med blockorder inför julförsäljningen. Både R.O.O.M. och Habitat är ju de perfekta butikerna att handla julklappar på så man vill helst inte att några storsäljare tar slut. Jag är ju optimistiskt lagd också så jag vill gärna tro att vi kommer sälja väldigt mycket av allt. 
 

MALMÖ & KÖPENHAMN

 
Helgen nere i Malmö var superhärlig! I lördags gjorde vi en utflykt till Köpenhamn där vi strosade på Ströget, hängde på Fridays och hann ta en snabb bild vid de färgglada husen i Nyhavn. Väl tillbaka i Malmö spelade vi parvis om vem som skulle laga middagen på Malmö Boulebar. Jag & Adam vann. 
 
I söndags tog vi en promenad i en av alla Malmös vackra parker och åt kanelbullar eftersom det var kanelbullens dag. Jag älskar Julia för att hon först höll på att beställa en kardemummabulle men kom på sig själv med att det går ju inte på kanelbullens dag. På stan hittade jag den perfekta gråa höstkappan på Samsoe and Samsoe och innan vi tog tåget tillbaka till Stockholm avslutade vi vår vistelse med varsin glutenfriburgare på Vigårda ♥

BEBISGOS


Det är verkligen något alldeles speciellt att mysa med den här lilla ♥ Hjärtat smälter.

TÄNKER SÅ MYCKET

Jag har haft lite beslutångest angående en sak på jobbet sedan i fredags. Jag har tänkt på allt och vridit på varenda tanke sedan dess känns det som, sådär som bara jag gör. Ibland önskar jag att det vore lättare för mig att bara köra, att jag inte alltid behövde tänka på allt så himla mycket först. 

Igår pratade jag med chefen och det var fantastiskt för hon satte ord på det mesta jag tänkt på. Hon förstod precis, samtidigt som hon vägledde mig rätt kan man säga. Massor av beröm fick jag också, sådar att man bara ville försvinna in på toan och grina lite efteråt. Fint! Hon om någon gillar att jag tänker så mycket själv och det är ju bra. 

Imorgon åker jag & Adam till Malmö för att hälsa på Julia & Adam (älskar att vi har varsina Adam) och för att gosa med baby Ossian såklart! Det blir kul ❤️

RSS 2.0