CHARKISAR


Igår väntade det här när jag kom hem till Lovisa. Precis vad jag behövde! Amanda K var också med. Bortskämd med födelsedagspresent blev jag också ❤


| | Kommentera |

RENOVERINGSDAG 8

För mig är att bli vuxen att inse att allt inte är möjligt. Att ha samlat på sig så många tråkiga erfarenheter i livet att man bara ser alla problem som kan uppstå när man tänker på något man skulle vilja genomföra. Ett barn ser sällan några hinder och det är det jag tycker är helt fantastiskt med barn. Kanske var jag ett själv när jag bestämde mig för att renovera köket när jag köpte lägenheten för 1,5 år sedan. Jag skulle bara göra det och det skulle gå. Jag var oskadd från eländigt trassel och såg inga problem. Bara möjligheter. Jag tycker det är en bra egenskap hos mig själv för det gynnar mig många gånger att ha en positiv inställning till saker och ting, men det är när alla dessa hinder dyker upp längs vägen jag blir rädd för att jag en dag kommer att sluta upp som min egen mor. Att bli en sådan där pessimist som kallar sig realist. Att aldrig förvänta sig något men heller aldrig bli besviken.

Jag vill inte hamna där. Jag vill alltid vara en härlig människa som vågar satsa för att vinna. Som tror på saker! Jag vet att vi inte är några experter men just därför har jag tjatat på att vi måste tänka på allt precis hela tiden och dubbelkolla allt dubbla gånger. Ändå är det det vi faller på. Varenda gång hantverkaren ringde igår önskade jag att det är nu han säger att allt bara varit en mardröm. Köket är klart nu och det har aldrig varit några problem. Vi packar och går hem nu. Tack för idag, gå hem och baka bröd du!

Det var inte riktigt så det var.

Luckan som blivit fel löste sig snabbt, de skickar ut en ny via posten. Att vi inte gjort så det framgått tydligt att det ska sitta en täcksida under köksluckorna där spottarna ska installeras löser sig inte lika lätt. Att den andra passbiten blev förstörd gör att köket hamnar på hold tills nästa tisdag då de nybeställda täcksidorna kommer. Att diskmaskinen inte passar i stommen  (som vi fått hjälp med att beställa!) är ett ännu större problem. Jag vet inte om det är vi eller Elgiganten som missat att det sitter vattenrör i vägen som gör att den inte går in ordentligt. Vi måste även installera en förminskning på ballifixerna för att kunna sätta dit kranen som gör det hela lite dyrare osv osv.


Visst är jag tacksam så länge det inte är några dödsbesked jag meddelas men ändå...Igår fick jag uttala högt för mig själv många gånger att jag ju skrivit på mitt CV att jag älskar utmaningar och är bra på att lösa problem. Det är så roligt tycker jag. Jovisst!!! Sån är jag. Det är så härligt när det krånglar för då blir det problemlösning och utmaning. Då utvecklas man och det älskar jag ju också!!! Jag lär mig massor hela tiden. Jag måste fatta massor av snabba beslut och måste tänka på att jag en otålig person och det får inte ta över, det är bättre att det tar tid men blir gjort ordentligt. Helst vill jag ringa mamma och gråta. Och spola tillbaka tiden och börja om.

Sanningen om mig är att jag älskar när allt flyter på. Jag älskar när inga jobbiga problem behöver lösas och jag tycker det är jätte härligt när ingenting krånglar. Jag hatar när det inte blir som jag tänkt mig. Då får jag ångest och vill krypa ihop i fosterställning. Jag älskar att kasta mig in i härliga projekt och gå all in men går det åt skogen är jag sämst på att hantera motgångar. Jag gråter och hatar livet och ser till att jag hamnar riktigt långt nere på botten för där man får alltid superkrafter. En eloge till alla hantverkare där ute som måste stöta på så många problem hela tiden men aldrig bryter ihop.

 Jag ger aldrig upp det vet ni,  men det är väldigt nära att jag blir vuxen nu. Att det här blir något som jag kommer avråda andra att göra. Att jag kommer känna aldrig mer och bli en sån där som inte tror på saker. Jag vill helst inte hamna där men det är nära. Kämpa mig själv! 
Renovering, Tankar | | En kommentar |

RENOVERINGSDAG 7

Igår när jag kom hem hade det hänt saker samtidigt som det såg ut som de inte kommit någon vart i köket. Jag glömde ta bild i morse så ni får tyvärr inte ta del av det steget. En lucka hade blivit fel. Det var rätt kartong men fel innehåll så idag måste jag ringa Elgiganten. Vi fick även en faktura från VVS-aren som jag hoppas var på tok för fel. Jag blev lovad att vi inte skulle behöva betala jour pris och dessutom var inget ROT-avdrag med...

Det var med andra ord tur att jag tränade direkt efter jobbet och inte hann komma hem emellan. Det är ju nåt med krångel och trötthet. Man vill bara gå och lägga sig när det blir jobbigt och känner inte alls för att vara vuxen och behöva ta ansvar. Det var bättre förr när man kunde börja gråta och så löste sig allt. Någon annan typ mamma kom och tog över. Är man ett smart barn tar man vara på tiden!

Ett Body Pump pass körde jag i alla fall och det är så skönt att känna att man lever idag. Jag var ute och sprang i måndags men annars har det blivit dåligt med träning den senaste tiden. Idag värker det lite här och där. Jag är bra på att pressa mig själv på grupppass. Jag behöver inte vara bäst men gillar att vara lite bättre än mängden, lyfta lite mer än dom flesta.

Idag är det AW på Phil's Burger efter jobbet. Sist provade vi burgarna på Flippin Burger men idag ska vi prova ett nytt ställe!

Imorgon åker jag hem till Linköping. Jag har inget emot att spendera extra mycket tid med Adam men ni anar inte vad jag behöver komma hem och tänka på annat. Det tar på krafterna att renovera. Speciellt att leva i den här röran som vi gör nu. Jag bryr mig inte så mycket om ett dammkorn här eller där men jag gillar när saker och ting är på sin plats!  Och det är ordning och reda! Och fint såklart.
Renovering | | En kommentar |
Upp