CHARKISAR


Igår väntade det här när jag kom hem till Lovisa. Precis vad jag behövde! Amanda K var också med. Bortskämd med födelsedagspresent blev jag också ❤RENOVERINGSDAG 8

För mig är att bli vuxen att inse att allt inte är möjligt. Att ha samlat på sig så många tråkiga erfarenheter i livet att man bara ser alla problem som kan uppstå när man tänker på något man skulle vilja genomföra. Ett barn ser sällan några hinder och det är det jag tycker är helt fantastiskt med barn. Kanske var jag ett själv när jag bestämde mig för att renovera köket när jag köpte lägenheten för 1,5 år sedan. Jag skulle bara göra det och det skulle gå. Jag var oskadd från eländigt trassel och såg inga problem. Bara möjligheter. Jag tycker det är en bra egenskap hos mig själv för det gynnar mig många gånger att ha en positiv inställning till saker och ting, men det är när alla dessa hinder dyker upp längs vägen jag blir rädd för att jag en dag kommer att sluta upp som min egen mor. Att bli en sådan där pessimist som kallar sig realist. Att aldrig förvänta sig något men heller aldrig bli besviken.

Jag vill inte hamna där. Jag vill alltid vara en härlig människa som vågar satsa för att vinna. Som tror på saker! Jag vet att vi inte är några experter men just därför har jag tjatat på att vi måste tänka på allt precis hela tiden och dubbelkolla allt dubbla gånger. Ändå är det det vi faller på. Varenda gång hantverkaren ringde igår önskade jag att det är nu han säger att allt bara varit en mardröm. Köket är klart nu och det har aldrig varit några problem. Vi packar och går hem nu. Tack för idag, gå hem och baka bröd du!

Det var inte riktigt så det var.

Luckan som blivit fel löste sig snabbt, de skickar ut en ny via posten. Att vi inte gjort så det framgått tydligt att det ska sitta en täcksida under köksluckorna där spottarna ska installeras löser sig inte lika lätt. Att den andra passbiten blev förstörd gör att köket hamnar på hold tills nästa tisdag då de nybeställda täcksidorna kommer. Att diskmaskinen inte passar i stommen  (som vi fått hjälp med att beställa!) är ett ännu större problem. Jag vet inte om det är vi eller Elgiganten som missat att det sitter vattenrör i vägen som gör att den inte går in ordentligt. Vi måste även installera en förminskning på ballifixerna för att kunna sätta dit kranen som gör det hela lite dyrare osv osv.


Visst är jag tacksam så länge det inte är några dödsbesked jag meddelas men ändå...Igår fick jag uttala högt för mig själv många gånger att jag ju skrivit på mitt CV att jag älskar utmaningar och är bra på att lösa problem. Det är så roligt tycker jag. Jovisst!!! Sån är jag. Det är så härligt när det krånglar för då blir det problemlösning och utmaning. Då utvecklas man och det älskar jag ju också!!! Jag lär mig massor hela tiden. Jag måste fatta massor av snabba beslut och måste tänka på att jag en otålig person och det får inte ta över, det är bättre att det tar tid men blir gjort ordentligt. Helst vill jag ringa mamma och gråta. Och spola tillbaka tiden och börja om.

Sanningen om mig är att jag älskar när allt flyter på. Jag älskar när inga jobbiga problem behöver lösas och jag tycker det är jätte härligt när ingenting krånglar. Jag hatar när det inte blir som jag tänkt mig. Då får jag ångest och vill krypa ihop i fosterställning. Jag älskar att kasta mig in i härliga projekt och gå all in men går det åt skogen är jag sämst på att hantera motgångar. Jag gråter och hatar livet och ser till att jag hamnar riktigt långt nere på botten för där man får alltid superkrafter. En eloge till alla hantverkare där ute som måste stöta på så många problem hela tiden men aldrig bryter ihop.

 Jag ger aldrig upp det vet ni,  men det är väldigt nära att jag blir vuxen nu. Att det här blir något som jag kommer avråda andra att göra. Att jag kommer känna aldrig mer och bli en sån där som inte tror på saker. Jag vill helst inte hamna där men det är nära. Kämpa mig själv! 

RENOVERINGSDAG 7

Igår när jag kom hem hade det hänt saker samtidigt som det såg ut som de inte kommit någon vart i köket. Jag glömde ta bild i morse så ni får tyvärr inte ta del av det steget. En lucka hade blivit fel. Det var rätt kartong men fel innehåll så idag måste jag ringa Elgiganten. Vi fick även en faktura från VVS-aren som jag hoppas var på tok för fel. Jag blev lovad att vi inte skulle behöva betala jour pris och dessutom var inget ROT-avdrag med...

Det var med andra ord tur att jag tränade direkt efter jobbet och inte hann komma hem emellan. Det är ju nåt med krångel och trötthet. Man vill bara gå och lägga sig när det blir jobbigt och känner inte alls för att vara vuxen och behöva ta ansvar. Det var bättre förr när man kunde börja gråta och så löste sig allt. Någon annan typ mamma kom och tog över. Är man ett smart barn tar man vara på tiden!

Ett Body Pump pass körde jag i alla fall och det är så skönt att känna att man lever idag. Jag var ute och sprang i måndags men annars har det blivit dåligt med träning den senaste tiden. Idag värker det lite här och där. Jag är bra på att pressa mig själv på grupppass. Jag behöver inte vara bäst men gillar att vara lite bättre än mängden, lyfta lite mer än dom flesta.

Idag är det AW på Phil's Burger efter jobbet. Sist provade vi burgarna på Flippin Burger men idag ska vi prova ett nytt ställe!

Imorgon åker jag hem till Linköping. Jag har inget emot att spendera extra mycket tid med Adam men ni anar inte vad jag behöver komma hem och tänka på annat. Det tar på krafterna att renovera. Speciellt att leva i den här röran som vi gör nu. Jag bryr mig inte så mycket om ett dammkorn här eller där men jag gillar när saker och ting är på sin plats!  Och det är ordning och reda! Och fint såklart.

RENOVERINGSDAG 6

 
Renoveringsdag 6 stod vi inte själva för. Ett par hantverkare kom hit vid tio istället för åtta och fick upp stommen på ena sidan. Gifflarna tog slut så dom måste uppskattats ;) Idag kommer dom hit igen och fortsätter. På torsdag kommer vitvarorna. 

DANIEL WELLINGTON

 
Favoriter just nu.  Klockan fick jag av Adam i födelsedagspresent och ringen från Edblad, också den i roseguld, fick jag från Niklas när jag fyllde år. Vi säljer den på R.O.O.M för 299kr. 

BALLOFIXER


Ballofixerna är installerade! Vattnet är avstängt! Ugnen är urkopplad! Allt är borta! Idag kommer hantverkarna! 

NÄR FLICKVÄN FÅR BESTÄMMA


Oerhört nöjd med valet av skor! Det är inte det lättaste annars att få tag i snygga sneakers till någon som har storlek 47...  

RENOVERING DAG 5

Vi börjar bli trötta på det nu. Hela lägenheten har blivit involverad och allt vill vi göra klart nu när vi ändå är igång. Tappar fokus från köket. Blir för lättmottagliga för gos. Adam föreslår att vi ska ta en nap och jag är på utan att tveka. Somnar. En timma blir till två.  Vaknar lite senare och kommer aldrig riktigt igång igen med samma energi.

Imorgon hann vi inte mycket av det som vi hade skrivit upp på listan. Inget restaurangbesök och inga gardiner hänges upp. Dörren jag målade såg ut som jag målat den själv så det lilla projektet gav vi upp. Jag/vi missade att googla vilken typ av färg man skulle måla med men man ska ej rolla med väggfärg i alla fall.  Det kändes fel redan då måste jag erkänna, men ibland blir jag lite för optimiatisk när jag vill så gärna. Annars fogade vi runt fönstren, målade ett fönster (jätte svårt), målade listerna i hallen, prickade av allt som kommit med det nya köket (inget saknades!) och sorterade upp alla delar så att det blir så enkelt som möjligt för hantverkarna när dom kommer. Utöver det hade vi en riktigt mysig morgon, följt av bråk, följt att vi skrattade åt det och blev sams, följt av en promenad i det fina vädret, följt av en lunch i solen på balkongen följt av varsin snickersglass. Mycket gott och mindre träning, det är så det blir när man renoverar kök.

Idag kommer VVS-aren och installerar Ballifxer så att vi kan stänga av vattnet. Han pratar engelska och när jag pratar med honom glömmer jag bort alla enkla ord jag egentligen kan. RENOVERINGSDAG 4


Idag har det var strålande väder ute men Adam & jag har mest hållt oss inomhus. Två snickersglassar var ute på balkongen har vi hunnit med, annars har vi mest målat, maskerat, tagit bort maskering, maskerat på nytt ställe, målat, slipat osv. Vi är på gång nu och då är det lika bra att passa på att få det mesta gjort. Dörrarna blir också vita och så har vi  fönsterlisterna kvar att måla som ni ser på bilderna. Imorgon hoppas vi på att hinna montera skafferiet så att vi kan tömma sovrummet på all mat som står där. Jag skulle också vilja hinna hänga upp mina fina vita linnegardiner från Himla jag köpte på R.O.O.M. för ett tag sedan. Framåt kvällen skulle det vara trevligt att få tid till att ta en promenad längs vattnet till en restaurang och ta ett glas vin eller två, men vi får se hur det blir med det!

ORKA VARA MIG IBLAND

Igår kom köket och efter en kaotisk morgon löste sig allt fint. Det slutade med att allt var löst, VVS-jour var bokad men så vägrade fastighetskötaren stänga av vattnet på grund av att vi inte hade aviserat grannarna i tid och det blivit rabalder tidigare när man inte gjort det. Så vi blev tvungna att skjuta på det tills på måndag, flytta fram VVS-aren tills dess och låta hantverkarna komma på tisdag istället. Det gick bra för Göran. 

Nu i efterhand förstår jag inte varför det var så viktigt för mig att allt skulle lösa sig så snabbt... Orka att vara mig ibland. Så otålig och hetsig! Jag skäms nästan.

Efter jobbet slipade och målade vi fönsterbrädor. Tidigare var dom i marmor fast i laminat med slitna kanter vilket var fruktansvärt fult. Nu blir dom vita som allt annat. Jag gillar egentligen inte när allt blir för vitt, men jag tror inte gränsen är nådd än. Vi kommer ju alltid att ha vårat parkettgolv i ek som bryter av. 


Framåt kvällen fick Adam ett par jätte snygga Nike Air Force av mig som tack för allt han gör och mot att han lovade att köpa ett par till sneakers till sig själv så han inte sliter ut dom direkt. Jag tänkte också på att om två personer skulle sitta på månen, titta ner på jorden och fundera över vad det bästa skulle vara som kunde hända en människa på vår planet. Vet ni att då tror jag det skulle vara att en sån som Lina hittar en sån som Adam..


DET ÄR DYRT MED JOUR

Igår var det inget roligt att komma hem från jobbet. Planen var att stänga av vattnet och riva ut köksbänken och allt där under, men det visade det sig att den ena gängan var för utsliten, så det gick inte. Vi måste installera ballifixer. Helst IDAG!

Det är bara det att kostar 3800:- att ringa en VVS-are inom 24h. Man kan använda rotavdraget men ändå, vad ska jag ha med mig matlådor till jobbet för om vi ändå ska vara idiotiska och vara ute i sista sekund så att det blir såhär? 

Det måste vara nått genetiskt för jag har oerhört svårt att hantera sådana här situationer på ett snyggt sätt. Det är en sak om man inte kan påverka situationen, då är det bara att acceptera, men det här hade vi kunnat göra annorlunda. Vi hade kunnat se till att vi hade den rätta sexkanten redan i helgen, provat att stänga av vattnet redan då för att försäkra sig om det går. Man ska alltid vara ute i god tid om det spelar roll.

Adam är fantastiskt för han gillar läget och är inte som en dator som stannar och som man måste starta om. Han beter sig och försöker göra mig på bättre humör men igår hade jag väldigt svårt att bli det. Jag var så irriterad för det är så dyrt att vara dum.

Har två alternativ nu:

1. Ringa en VVS-are, ta tjuren vis hornen och betala skiten. Då kan hantverkarna komma som planerat redan på fredag och allt fortsätter som vanligt.

2. Ringa Göran och fråga om hans killar kan komma och montera köket på måndag eller tisdag istället. Göran är han som hjälper oss att bygga våra butiker på jobbet och han är världens snällaste, så det går säkert bra, men så fungerar det ju inte i verkligheten. Man kan inte ringa och flytta fram på när man vill att hantverkarna ska komma hur som helst. Det skulle också kosta. I sådana fall får jag ringa runt till VVS-are som en galning idag och hitta någon som kan komma antingen på fredag (ej så troligt) eller på måndag till ett ok pris. Då får Adam ringa fastighetsskötaren idag som får visa hur man stänger av vattnet till stammen som VVS-aren i sin tur får göra själv när han kommer. 

(3.) Mirakel slår in.

Idag kommer köket och vi har i alla fall skyddat golvet. Listerna hann vi måla en första gång igår också.  Inget som inte går att lösa har hänt, jag har allt jag behöver och alla mår bra. Det är lätt att glömma bort det när ilskan tar över men visst är jag tacksam ändå. 


INSTAGRAM


Roligast på mitt jobb just nu är att marknadsassistenten är på semester. Det är i sig inte speciellt roligt för mig då det är trevligt att sitta mitt emot någon, men jag fick tillåtelse att uppdatera våra Instagramkonton medan hon var borta och det är skoj! Annars fotar jag bara vissa bilder som vi lägger upp. I början trodde jag att jag skulle kunna skapa mirakel bakom kamera och ta våra konton till en helt annan nivå, men jag upptäckte ganska snabbt att det inte alls var så lätt som jag trodde. Vi har ingen studio att fota i och ljuset i butiken är fint för ögat men inte på bild, så jag försöker så gott jag kan med dom redskap jag har (min egen kamera) och så får det bli så bra som det blir. Det är det där med acceptans, att acceptera att visa förhållanden är som dom är och då får man göra det bästa av situationen helt enkelt. In och följ vettja!  Roombutiken är snart uppe i 15.000 följare och jag skulle vilja nå dit lagom till Helen kommer tillbaka som en härlig surprise!

TISDAGSINSPO

 

DET GÅR I ETT


Just nu går mitt liv i ett som ni kanske förstår. Förra veckan hann jag med hur mycket som helst känns det som. I måndags tränade jag efter jobbet och i tisdags var det årsstämma med bostadsrättsföreningen. Vi gick igenom årsredovisningen och den är det bra att lära sig mer om tänkte jag, inför framtida köp. I onsdags hade jag tagit ett härligt initiativ och lyckades samla Ulrika, Adam, Erik & Rebecca (allihopa från Guadeloupetiden) för en AW på Strandvägen 1. I torsdags fyllde jag år och det var så skönt att vakna och veta att man var ledig den dagen. Adam ordnade våfflor till frukost och hade sedan planerat in en dag för oss två ute på Lambarö. Daniel & Elsa har sommarhus där samt Elsas föräldrar, så vi åt lunch där allihopa. Sång, presenter, kladdkaka, glass, grädde och jordgubbar blev det också. 

På kvällen hade A bokat bord på ett av mina favoritställen, Supper. Det bästa på menyn där är enligt mig Cerdo Asado (Fläsksida med chipotleglaze, melon och sötpotatispommes), så det blev det såklart tillsammans med ett par andra smårätter och en flaska rött.

I fredags körde vi igång i köket men det har ni redan fått läsa så mycket om. På kvällen drog vi till Söder och umgicks med Simone, John & Amanda D på Koh Phangan.


KÖKSRENOVERING DAG 3

 Igår kom Niklas förbi och hjälpte Adam med att slänga köket medan jag började måla taket. Det ösregnade ute så en eloge till dom två som inte ens tappade humöret! På slutet av dagen hade vi hunnit måla både väggar och tak två gånger så nu är det klart. Nu är det listerna och runt fönstren/balkongdörren kvar att måla. Sen är det småfix som egentligen kan vänta. Vi ska fixa gången till hallen och vardagsrummet, byta ut eller måla fönsterbrädorna, köpa fönsterlister och ta bort persiennerna (om de inte tillhör lägenheten) och sätta upp vita rullgardiner istället. Eller så finns det snyggare persienner att byta ut till bara! Vi kan i alla fall inte lägga tid på att måla lägenheten vit och sen ha kvar grågröna persienner som drar ner hela helhetsintrycket. Detaljerna är också viktiga.

På kvällen blev det pizza och äta glass i ett varmt bad. Vi bråkade lite under dagen men det gick snabbt över som tur var. 

KÖKSRENOVERING DAG 2

Igår knackade vi bort kaklet, men utöver det  gjorde vi mycket osynligt arbete. Jag cyklade bort till Bauhaus ett par gånger för att köpa redskap, vi spacklade, slipade och torkade väggarna. Vi tog också en av våra bästa tupplurer i soffan på eftermiddagen. Det är det bästa med att vara sin egen chef! Man bestämmer själv när det är vila. Napen igår var extra skön eftersom den absolut inte lämpade sig. 

Nu ska jag skicka mejl till styrelsen och informera om vad vi håller på med för det måste man visst göra om man renoverar kök... Det är mycket smådetaljer som är lätt att glömma bort att tänka på. Igår upptäckte vi också att vi inte kan stänga av vattnet i köket så nu måste vi fixa en VVS-are som kommer hit i veckan och fixar det, så att vi kan riva bort det sista. 
 

KÖKSRENOVERING DAG 1

Vi har kommit en bra bit idag! Imorgon ska vi knacka kakel, spackla väggar och tak och förhoppningsvis börja måla. På söndag slänger vi skräp, under veckan försöker vi hinna med att måla fönsterlister och byta ut fönsterbrädorna. På torsdag kommer köket och troligtvis kommer det ett par hantverkare hit redan på fredag som får hjälpa oss att montera den vänstra sidan. Den högra sidan klarar vi själva under helgen som kommer. Vi är ett grymt team när vi väl kommer igång, Adam och jag. Inget bråk bara några gospauser än så länge ;)

23 YEAR

Det här med att jag får fylla 23 år med världens bästa tänkbara pojkvän vid min sida. Dröm! Jag tror någon tjuvläst bloggen också om ni spanar in klockan på armen ;) 

GILLA KNAPPEN

 
 
I måndags la jag till en Gilla knapp på varje inlägg. Ni som ofta läser bloggen via mobilen har säkert redan sätt den sedan länge. Jag tänkte i alla fall att det kan bli ett trevligt och enkelt sätt för er läsare att kommunicera med mig. Gillar ni det ni läser är det enkelt att trycka på en gilla knapp istället för att kommentera. På så sätt får jag också en större förståelse för vad ni tycker om att läsa om och vet vad jag ska fokusera mer eller mindre på. 

OUTFIT MAJ

 
Det här outfiten får representera maj månad. Just nu är jag lite smått förälskad i mina boyfriend jeans från Hope och får nästan anstränga mig varje morgon för att inte välja samma byxor varje dag. Linneskjorta från Gina Tricot och halsband från River Island. 

WISH LIST FOR 14th MAY (updated)

 
1. Classic Bristol Lady i roseguld från Daniel Wellington. 2. Halsband från Syster P med två initialer. A & L förstås. 
 
 
 

3. Nya hörsnäckor. Ett par tuffa från Happy plugs och ett par med bra kvalitet! 4. Hårinpackning från Macadamia. Tycker den är kanon!
 
5. En pulsklocka för löpning. Jag är ofta ute och springer men upplever att jag mest mysjoggar. Jag behöver något som triggar mig att öka takten. 6. Nya fina trosor! Enfärgade och som man kan tvätta i 40°. Så galet trött på missfärgade och trådiga trosor vars spets har förstörts i tvätten. 
 

7. Tröja från Soft Goat Cashmere, modell dam oversize rundhalsad ljusblå. 8. Kaktusprint av danska Camille Bjerre, den som heter hands up. 
 
9. Spode Jumbo Cups med blomranka kant eller elefant motiv. 10. Nike skor som ser ut ungefär såhär fast som är till för inomhusträning på gym... 
 
 
11. Thassos ring i rose guld, Edblad. 12. Butterfly fåtölj
 
13. Ansiktsbehandling. Då jag har inte har så dålig hy är det inget jag prioriterar att lägga mina pengar på, men får jag det i present så unnar jag mig gärna! 14. Vitvinsglas &  champangeglas från Ittala.
 
Nu är det ju inte så att jag räknar med att få allt det här, men jag tycker det är roligt att titta tillbaka på önskelistor/wanties just nu i efterhand. Det är till exempel väldigt roligt att se vad jag önskade mig för fult för flera år sedan. Det är nästan så jag skäms men så har ju jag väldigt svårt för att skämmas över saker...

EN LJUS DRÖM

 
@blackbirdstyle & @styledbyemmahos har tillsammans stylat den här lägenheten på Majorsgatan i Göteborg och det finns inte mycket jag inte älskar med det här hemmet (den blå toaletten kan jag var utan). Golvet, stuckaturerna, dörrarna och fönstren är ren perfektion. Älskar stolarna i köket också, tavelväggen i vardagsrummet och hur dom lyckats göra det sådär galet snyggt med lite böcker. Det blir aldrig sådär bra när jag själv försöker så jag skulle gärna vilja veta vad knepet är... 

Källa: Stadshem.se 
 

ELHINDRET

 
 
Det här var ju inga vackra bilder direkt men dom förmedlar rätta känslan i alla fall ;)

CHÈVRESALLAD MED HONUNGSDRESSING

 
Det var länge sedan jag la upp något under kategori matlagning, så jag tänkte börja denna vecka med att dela med mig av mitt senaste begär. Chévresallad med ugnsbakade rödbetor, rostade valnötter och honungsdressing. Det är en väldigt enkel sallad men som känns väldigt festlig! Jag själv ser den även som nyttig men rätta mig gärna om jag har fel. 
 
Ingredienser: 
Ruccolasallad
Chévreost
Rödbetor
Valnötter
1 msk Honung
1 msk Vitvinsvinäger
1/2 dl Olivolja
En nypa salt

Gör såhär: 
Koka rödbetorna eller spar lite tid och köp färdigkokta. Skär upp rödbetorna och chévresalladen och värm i ugn på 200° i ca 10 minuter. Rödbetorna kan vara inne lite längre medan jag tycker chévreosten är som godast när den precis blivit mjuk och börjat smälta. Rosta valnötterna och blanda till honungsvinägretten. Lägg upp fint och njut! Blir det över så fungerar det prima som matlåda också. 
 

UTVÄRDERING TOUGH VIKING

Mormor undrade hur Tough Viking var, så det ska jag självklart tala om! Jag är ju som jag är och ser inte att hoppa i vattnet och simma under flytande kajaker som något läskigt eller jobbigt. Inte heller att ta sig framåt genom blålera och plötsligt sjunka ner med hela benet. Det är mest härligt tycker jag. Man går ju annars runt och är så ren och fräsch hela tiden (för det mesta i alla fall) så det var roligt att bli ordentligt skitig! Jag är också en klätterapa i grund och botten så att gå armgång, svinga sig i romerska ringar eller klättra uppför ett rep och ringa i en klocka är inte så svårt för mig utan mest skoj! Jag är ofta ute och springer långt så 8 km var inte heller någon utmaning. Det var värre för Lina som inte är van att springa! Hon var så grym som tog sig hela varvet runt. Hon är även höjdrädd så medan jag glatt klättrade upp för en ställning för att kasta mig nerför rutschkanan som gick rakt ner i sjön satt hon kvar där på kanten och tvekade tills hon blev tillsagd att hon inte fick sitta där längre. Ingen av oss klarade att springa uppför rampen som var 90 grader men det var det inte många som gjorde. Man tog i allt vad man hade och sprang så fort man kunde, men det kändes omöjligt att nå det där j*vla repet som man sedan skulle dra sig upp med. Man hasa ner och fick känna sig dålig med alla andra. Elhindret var värst! Det är det enda hindret jag fasar för att göra om. Det var inga små stötar man fick utan det kändes verkligen som att hela kroppen inklusive hjärtat stannade upp. Vi både två blev lite chockade efteråt för det hade vi inte räknat med. Dock var det underbart att vara i mål och efteråt kunna se på när andra sprang genom det där elhindret, när man visste exakt hur ont det gjorde. Det bästa var när någon ramlade av stötarna med ansiktet först rakt ner i leran. Då skrattade jag som att jag inte hade något samvete alls men det har jag faktiskt. Isvaken som jag trodde skulle vara värst var mest uppfriskande nu när man tänker tillbaka på det i efterhand. 

 
 
Summa summarum så var det här en jätte rolig upplevelse tillsammans med Lina! Jag älskar att umgås över middagar och flera glas vin, men det är väldigt roligt att hitta på saker ibland också och göra något utöver det vanliga. Det tror jag är ett vinnande koncept för en långvarig vänskapsrelation!  Annars blev Tough Viking en härlig utmaning som kanske gav mig lite för bra självförtroende för nu tror jag det börjar bli dags för mig att ta tag i den där klassikern jag lovat mig själv att göra någon gång. Alla som har gjort den hitills har ju varit människor och det är ju jag också... Så kan dom, kan jag! Vem är på? ;)

CHILI CHEESE BURGER

Det här var vi värda igår! 

HINDERBANAN

Det jag minst ser fram emot är att hoppa i isvaken och springa i genom elhindret. Det jag mest ser fram emot är känslan efteråt. Den där jag äger världen känslan ingenting kan stoppa mig känslan. Ikväll kommer Lina upp och planen är att vi ska till Norra Brunn Comedy Club för att lätta våra nerver en aning. Om banan:
TOUGH VIKING är det största och brutalaste Obstacle Racet i Norden och består av hårda, blöta och utmanande kilometrar fyllda med fler än 20 brutalt stora hinder designade av specialister inom Kustjägarkompaniet samt Röjdykarna. Hindren är konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning och utgörs av bland annat eld, is, vatten, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag som står i din väg. Vi undanber oss att personer med hjärtproblem anmäler sig pga. elhindren.


NYA WRAPP

 
Igår hade Henrietta bjudit in mig till en AW på Wrapp HQ. Det bjöds på snittar, bubbel och macarons och så presenterades den nya shoppingtjänsten Wrapp ihop med re:member. Jag är lite anti till att börja använda mitt kreditkort men efter igår ska jag ge det en chans. Det är väl genomtänkta erbjudanden (inte få en cheese gratis på Mc.Donalds om du köper en plusmeny utan mer 10% på & Other Stories eller få 75:- om du handlar för 150:- på Grand Escalier =drick två glas vin betala för två) och det passar mig bättre. Sanne Alexandra visade också upp några gobitar från hennes kollektion vilket resulterade i att jag klickade hem en jätte fin skjorta nu på morgonen.

RÖDBETOR, CHEVRE & VALNÖTTER

I måndags gjorde jag det som man alltid bör göra men sällan orkar. Jag bytte om i takt med blixten när jag kom hem från jobbet och begav mig till gymmet DIREKT! Jag hade en halvtimme på mig så jag körde ett riktigt effektivt och intensivt pass. Jag värmde upp på löpbandet och höll 14km/h i 8 minuter, sedan körde jag chins med raka armar emellan (mitt rekord är 3 i sträck men jag orkar snart ännu fler), armhävningar, knäböj med hopp emellan, squats med för tung viktplatta och olika magövningar. Magen är nog det jag tycker är svårast att komma åt ordentligt så att man får sån där djävulsk träningsvärk efteråt. 
 
Klockan sju kom Amanda D förbi och då gjorde vi ordning varsin god sallad. Vi la in skivade rödbetor och chevre i ugnen, rostade valnötter och blandade till en fikonvinigrätt. 
 
 
 I tisdags var det AW efter jobbet. Butiken kom trea i en tävling som Täby C ordnade så vi hade lite vinstpengar vi kunde köpa allt möjligt gott för och dela på.  
 
Igår hade jag tänkt att göra sådär som i måndags efter jobbet men jag somnade direkt när jag kom hem och tappade det. 5 kvadratmeter kakel till köket beställdes i alla fall! Det blev vita, blanka rektangulära plattor utan fasade kanter (otroligt viktigt!). Nu är vi nära att få det klart med hantverkare också. Tanken från början var att göra allt själva, men efter att Adam kom hem från Alingsås en helg gick han plötsligt med på att ta in lite hjälp. Nästa helg river vi ut allt, målar väggar och golv!
 
I helgen kommer Lina och vi ska springa Tough Viking. Hon är verkligen världens bästa som gör det här med mig! Adam åker tillbaka till Alingsås så det är BFF hemma vilket betyder att alla som vill kan få komma upp och heja på oss! Vi ska laga goda Chili Cheese Burger på kvällen som ni inte vill missa ;) 
 
 
 

ORDBAJSA

Ibland glömmer jag nästan bort att jag har en blogg. Ibland kommer jag inte på något att skriva om. Oftast har jag inte tagit några härliga bilder och då känns det meningslöst att gå in här och uppdatera.
Den här morgonen har jag inget speciellt att berätta man tänkte ordbajsa ändå. 

Under förra veckan födde Julia sin son.  Det var det största som hände! Mitt hjärta smälter och ja, jag får absolut bebisfeber när hon skickar bilder på lilla Ossian som ligger och sover så sött på hennes bröst. När hon skickar videos på när hon är ute och går men knappt kan ta sig fram efter förlossningen eller när hon delar med sig av hennes tuttar som snart sprängs av mjölk, då avtar det lite grann ;)

I onsdags var jag ute och åt på Supper med Josefin. Det var på tiden att jag fick en egen bild av henne och hur hon är som person, då vi vetat vilka varandra är väldigt länge men aldrig umgåtts. Hon själv påstår sig bara behöva fyra timmars sömn per natt medan jag själv alltid tänker på försöka få till mina åtta, så jag kunde inte sitta kvar allt för länge. Annars hade jag gärna stannat och pratat mer med henne hela kvällen lång för det var jätte trevligt och roligt.

I torsdags var det valborg och det firades med Hanne och Olivia. Vi ordnade en liten räkfrossa tillsammans och delade på två flaskor Prosecco. Precis vad jag behövde!

I fredags hämtade Jonna upp mig på stationen i Mjölby. Det bar av till hennes land i Stjärnesand där hon bjöd på massa gott hela kvällen. Jonna vet verkligen hur man skämmer bort en vän hon. Medan hon briljerade i köket och bakade glutenfria pitabröd fick jag inte hjälpa till utan sitta brevid, dricka rödvin och äta helt perfekt noggrant utvalda charkisar. Därefter fick jag smaka på deras Hemköps kebab tillsammans med de nybakta pitabröden, sallad och massor av god kebabsås! Sedan blev det efterrätt också. Och massa härligt prat som vanligt. Jonna är en helt fantastiskt vän!
 
 

I lördags träffade jag Amanda och hennes lilla hundvalp Helmer. Vi åt varsin god, grillad och glutenfri smörgås på Babettes kafferi i Linköping och köpte med varsin macarons efteråt och gick hem till henne.  På kvällen hade jag planer på att gå ut och ha en härlig kväll, men färdigsminkad och ombytt fastnade jag i soffan brevid mamma. Det började regna så jag tappade det helt och hållet. Jag blir lite för lätt påverkad av vädret ibland.
 
 

I söndags vaknade jag med ångest över mitt extremt tråkiga val att sitta hemma och göra ingenting. Jag hade kunnat åka och se på när Lina sjöng men inte heller det hade jag ju gjort. Träningen hade det också blivit dåligt med så för att inte tappa det helt och hållet tog jag en promenad till stan och gymmade lite grann. Sedan sprang jag hem med solen i ögonen och kände att jag ägde världen igen. Att komma iväg och träna när man känner att man inte har den minsta lust att göra det, det ger en härlig känsla. Man tar liksom makten över sitt eget liv då. Att vilja gå ut men inte orka för att det regnar är raka motsatsen till det.

Igår hann jag träffa Jakob, hans vän jag ej minns namnet på och Henric. Båda deras liv är lite av ett emotionellt kaos just nu att min egen ångest jag först vaknade med var nära på att komma tillbaka av att höra på. Det ska inte vara lätt alltid. Det är bara med Adam allting är så lätt för mellan oss är allt så självklart. Vi har inte haft någon kris än (enstaka tjafs räknas inte) men ibland vill jag nästan ha det bara för att ha krisen gjord. Om det nu skulle stå skrivet i sten någonstans att vi också ska ha en sådan. Hellre att jag har den bakom mig istället för framför mig i sådana fall. Jag pratade med en 92 årig dam på bussen i helgen och hon hade hållt ihop med sin gubbe sedan ungdomen. Knepet var att man inte behöver bråka om allt och att man ska våga säga förlåt om ni ville veta. 

En kaffe med Amanda & Simone i trädgårdsföreningen hann jag också med innan jag åkte hem. Och så hann jag hänga lite hemma hos Osccar också.  Det är väldigt mycket jag vill hinna med varje gång jag kommer hem och det är sällan jag hinner med allt, men jag försöker så gott jag kan. Det är det här med det dåliga vädret som förstör för mig ibland. 

RSS 2.0