FJÄRDE LÅNGGATAN

  En dag ska jag ha en riktigt snygg bokhylla i mitt hem. Kaktusen i hallen tar jag gärna också. 

DET ÄR BARA ATT BITA IHOP

Den här helgen har jag bestigit berg. Släktberg. Det började i fredags när jag ringde till farfars fru och bokade in sommarens första semesterplaner. Hon skrev ner i sin kalender vilka datum jag och mina vänner skulle få komma till Öland och jag kom ivrigt tillbaka till kontoret och berättade om sommarens planer. 30 min senare fick jag ett till samtal från Kerstins dotter och kom istället tillbaka till kontoret och kunde inte sluta gråta. Öland är fullt de veckorna jag har semester, det är så det är och det är ingenting jag kan göra något åt. Jag förstod verkligen inte hur det kunde vara möjligt.

Resten är väl ingenting jag ska dela med mig av på bloggen. Jag har gråtit mina tårar i helgen och nu får jag bita ihop och gå vidare. Det är så livet är. Det ska inte vara lätt alltid.

Annars så tog jag en AW på Urban Deli med Amanda D i fredags. Jag behövde ett glas vin eller två och så delade vi på massor av ostar och charkisar. Det behövde jag också ;) 

I lördags var jag uppe och tränade, körde dubbla pass på gymmet. Efter att ha förälskat mig i alldeles för dyra skor på NK åkte jag hem och så tog jag och Adam en promenad till City Gross för att handla till texmex middagen. Efter maten somnade vi direkt i soffan och så hade den lördagen plötsligt sprungit iväg.  

Igår var vi på Elgiganten på kökskonsulation. Tanken var att gå vidare till IKEA efteråt och beställa ett, men efter besöket igår fick vi åka hem och tänka om. Ett kök från Epoq blir inte så många tusen dyrare och då får vi dessutom vitvaror från Bosch. Det känns som det skulle förhöja helhetsintrycket. Det har kampanj just nu också. För varje 10.000:- man han handlar kök för får man 2000:- i presentkort, som man exempelvis kan lägga på vitvaror. Det är det som gör att det inte blir så mycket dyrare än IKEA.

Vi får se om jag hoppar och tar sats imorgon. Vill vi kunna utnyttja kristi himmelsfärds helgen måste vi beställa denna vecka. Adam är helt säker på att vi fixar att montera köket själva men jag har inte riktigt det självförtroendet.

TEXMEX FRÅN GRUNDEN

 
Igår lagade jag & Adam mexikansk tacos. Vi kokade carnitas och till det åt vi Mangosalsa, Pico de gallo och den godaste guacamolen. Det blev så gott att det var det enda vi pratade om under hela middagen. Hur gott det var och hur duktiga vi varit. Jag har aldrig gillat koriander innan men Jonas Cramby har lyckats ändra på den saken. Så gott!! 

KAN ALLA TAPPA FÖRSTÅNDET?

Den här veckan har varit en sådan där tråkig och omärkvärdig sådan som bara passerat och inte lämnat några spår efter sig. Det har varit kallt och jävligt väder, jag har känt mig lite småirriterad sedan i måndags och eftersom jag går på kostschema har jag inte kunnat laga några finmiddagar hemma om kvällarna, som annars är ett ganska bra knep för att förgylla vardagen. Jag har börjat lyssna på p3 dokumentärer och hunnit lyssna på Den fastspända flickan, Fallet om Linda Chen och Hagamannen. Den fastspända flickan fick mig att gråta och bestämt vilja utbilda mig till något inom vården för att bli någon bra som tar det där ansvaret när ingen annan tycks orka. 

Jag har även tänkt mycket på flygkraschen i Alperna. Det är så sjukt att en människa kan tappa allt sitt förstånd och bestämma sig för att krascha sitt eget plan och ta med sig så många människor in i döden.  Jag förstår inte. Hur blir man så? Är det någon genetisk egenskap man föds med, som triggas igång om man utsätts av trauman? Eller kan vem som helst bli sådär skev om man utsätts för fel saker? Jag tänker på människor som lever väldigt ensamma till exempel, eller på människor som känner sig väldigt ensamna väldigt ofta. Kanske blir man lätt lite knäpp av det? En själv känns ju som man hålls i schack av pojkvän, vänner, mamma, mormor, kollegor och chefer. Jag har så många som bryr sig om mig, precis som det ska vara. Men om man inte har det? Om det aldrig är någon som skrapar på ytan för att ta reda på hur man egentligen mår, när man inte mår så bra. Är det då det blir såhär? Ingen ser på när man tappar sitt förstånd och tillslut gör man det värsta tänkbara. Först då börjar folk undra hur det egentligen är.

TBT SRI LANKA

 
 
 
 
 
 
 
 Jag hade kunnat göra om denna resa 10 gånger. 
 

KAKTUSAR FRÅN SERAX

 
Förra våren hakade jag upp mig på olivträd men i år är det kaktusar som gäller! Jag vill ha massor av kaktusar hemma i olika former och storlekar. Dessa dekorationer från Serax har vi nyligen fått in på R.O.O.M. och idag fick den lilla följa med mig hem. Vi säljer den för 239:- 
 
 

SAKNAR INTE FYSIKEN

 
Det roligaste med min blogg är nog när randoms googlar jag hatar fysik och kommer till det inlägget: http://linajosefinberg.se/2009/october/jag-haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatar-fysik.html
 
Ibland läser jag själv det där inlägget och blir lugn över att det är över. Det är så skönt att inte behöva ägna sig åt saker man inte tycker om längre (förutom att städa och diska då). Jag ser mig själv plugga vidare någon gång i framtiden men då ska hjärtat få välja före förnuftet. Att plugga till saker jag är helt ointresserad av är inget jag känner att jag behöver fylla mitt liv med något mer. Jag förstår såklart att om man väljer att läsa ett program så finns det väl alltid kurser som är mindre roliga och som är pain att ta sig igenom, men så är det ju med allt. Det mesta har en baksida. 
 

BFIT MONDAY

 
Idag är det måndag och full fart till Bikini Fit efter jobbet! Bra start på veckan. Bilden är från Mollys blogg. (vet inte hur man länkar från mobilen). 

JULIAS BABYSHOWER

 
I lördags ordnade vi en babyshower för Julia och bilderna talar bra för sig själva tycker jag :) Vi åt massor av god mat (jag gjorde ett undantag från kostschemat), drack alkoholfri cider, frossade i macarons, brownies och kärleksmums, lekte lekar, mätte magen och hade presentöppning. Hanne fick alla rätt på frågesporten och vi skrattade med skräckblandad förtjusning åt allt som har med att föda barn åt göra. Bara tanken på att den där bebisen i magen faktiskt ska komma ut också får mig helt ur balans. 


Hela kvällen blev vi kvar och hade det bra hemma hos Lovisa. Det var länge sedan vi kunde samlas så många på samma gång och jag tror ingen som läser den här bloggen har gått miste om hur mycket det betyder för mig. Dessa tjejer är som min familj. Vi har överlevt tonåren tillsammans och hållt ihop genom hela högstadiet och gymnasiet. Det är något speciellt med sådana vänner. Det känns som att komma hem varje gång jag umgås med er.  

27 ÄR EN PERFEKT ÅLDER

Sedan Julia blev gravid och valde att behålla har jag såklart tänkt mycket på det här med barn. Det här inlägget skrev jag för några månader sen, men beskriver fortfarande rätt bra hur jag fortfarande ser på saken. 
 
För ett tag sen kom en kollega förbi jobbet och hade med sin lilla bebis. Jag fick bebisgosa hela lunchen och det måste ju vara bland det bästa som finns. Bebisar och barn är så fantastiska! Nu har jag aldrig bytt en blöja och jag vet heller inte hur det är att aldrig få sova för att ens barn vaknar varannan timme och skriker. Men fram tills jag får upptäcka det själv tänkte jag ha en positiv inställning till barn. Har man väl bakat en bebis i magen i 9 månader tror jag inte det är något man besväras av. Det är nog jobbigt men värt det. 
 
Annika är 27 år och jag tycker det är en perfekt ålder för att skaffa sitt första barn! A vill bestämt inte ha barn före 30 men jag tycker det är lite för sent. Alla blir inte gravida så fort man slutar att skydda sig så för det första kan det ta tid och för det andra förstår jag inte varför man ska vänta så länge med ta tag i det som troligtvis kommer att vara det bästa som händer dig? För det tredje kanske man vill ha flera barn efter det första och jag vill inte gå runt och känna mig stressad för att klockan tickar på och kroppen åldras. Jag vill ha minst 2 barn men varför inte 3? Blir det Adam jag bildar familj med är jag säker på att vi kommer bli världens härligaste föräldrar tillsammans.
 
Idag är det många som tänker och tycker mycket angående unga mammor och det är något som stör mig. Jag vill inte ha barn själv än på ett tag men jag ser inte ner på dem som väljer det i min ålder. Något jag stör mig mer på är alla som väljer att vänta med barn för att det finns så mycket dom vill hinna med först. Dom har massor av drömmar dom vill förverkliga och pratar om att utbilda sig och resa jorden runt.  Ändå jobbar dom kvar på samma företag år efter år och ingenting händer?! Säger man att man vill vänta med barn för att man drömmer att förverliga drömmar först får man se till att tag i dom och se till att dom blir av! Annars får man säga något annat. Jag tänker också mycket på livet efter barn och ser det som en positiv grej att inte vara alltför gammal när kidsen flyttar ut. Är jag runt 50 år då är jag förhoppningsvis fortfarande en aktiv och härlig tjej som ännu en gång har världens möjligheter framför mina fötter. Dessutom har man troligtvis en ännu bättre ekonomi vid den åldern och hur härligt vore det inte att kunna göra alla dessa resor man drömt om när man fortfaranade är frisk och har massor av energi kvar? Jag är mycket hellre för ung mamma i andras ögon än för gammal i mina egna, om jag får välja. 
 
Många pratar också om att man vill vara redo och ha alltig klart. Man ska ha hunnit ta en examen på universitetet och hunnit skaffa en bra ekonomi och redan köpt villa. Det är såklart optimalt om man har råd och kan ge sina barn de bästa förutsättningarna redan från början, men det är inte nödvändigt! Jag tror bestämt att man fixar att plugga klart sista året om det skulle hända och jag tror bestämt att det kan gå jätte bra även om man tvingas leva på lägsta mammapeng. Man fixar det för vi människor är helt fantastiska på att anpassa oss. Jag hoppas och tror på att Julia blir ett bra exempel på det och det ska bli så spännande att få följa hur livet blir för henne framöver och få vara med och se hennes son växa. 
 

LJUSET SPELAR ROLL

Ibland när jag ska ta selfies ser jag ut som på bilden till vänster. Ibland ser jag ut som till höger. Till höger sitter jag framför ett öppet fönster i personalrummet på jobbet och njuter av solen. Där har jag suttit varje lunch de senaste dagarna, ätit min mat, blivit brun och njutit av vårsolen. Den är inget man ska för givet förstår ni. Som med mycket annat här i livet! Man ska ta vara på stunderna när de väl kommer. Rätt som det är kommer vintern tillbaka och då är det inte roligt om man missade att njuta när den första våren kom. Det är massor av snö utanför fönstret men jag är hel lugn just därför.
 
Annars sitter jag på tåget nu till Linköping. Till frukost åt jag en raw sallad. Det var vitkål i den för det stod det att man skulle ha, men det tänker jag inte fortsätta med. Vitkål är jätte äckligt att äta till frukost. Jag var tvungen att googla vitkål nyttigt för att bli motiverad att fortsätta äta. Man ska tydligen inte bli lurad av dess vita färg för vitkål innehåller massor med vitaminer. 

DET PERFEKTA KÖKET

 
 
Jag kom över det här köket på Hemnet igår och det är om ni frågar mig, helt perfekt! Luckorna (men jag hade valt vita eller väldigt ljus grå), handtagen, kaklet, golvet, planlösningen, lamporna, skärbrädan, krukorna, glasflaskorna, väggklockan, kaktusen i fönstret, bordet, stolarna, takhöjden, listerna och fönstret. Alla rätt helt enkelt! Köket är från Epoq så det är tyvärr inget IKEA kök vilket är vad vi tänkt oss, men jag måste helt klart jämföra priset och se hur mycket mer man skulle få ge för ett sådant här kök. Dröm!
 

För att se mer bilder på lägenheten klickar ni HÄR. 
 

GRAVIDGLÄDJE

 
Idag är det fredag och det firar vi med lite härlig gravidglädje på bloggen! Hur vacker är hon inte?? ♥ Idag ska jag köra ett Body Pump pass efter jobbet men sen efter det ska jag bara hem och ta det lugnt. Tappa upp ett bad, smörja in ansiktet med ansiktsinpackning och fila fötterna med min elektriska fotfil. Tidigt imorgonbitti bär det av till Linköping. Det är äntligen dags att samlas allihopa och fira att Julia ska bli mamma! Som jag längtar nu.
 

RAW SALLAD

Såhär såg min sallad ut idag som jag åt vid 15 tiden. Den innehöll: vitkål, blomkål, morötter, gurka, päron, hallon, mango, kiwi, chiafrön, osaltade cashewnötter, kanel och lite honung. Tack tack, hälsade hälsan. Till det drack jag en kopp grönt te som smakade beskt. Jag tar alltid tempen och tiden på tevattnet hemma just för det är lätt att grönt te bräns eller drar för länge, men på jobbet finns tyvärr ingen termometer. 

KÄNSLAN GÅR FÖRE VIKTEN

Igår var andra passet av Bfit4. Molly & Dflex är kanon och mitt första intryck är väldigt bra. Det är ovanligt för min mage att inte få sin morgonkopp kaffe och det är ovanligt för mina smaklökar att äta så mycket råa grönsaker. Jag tror jag köpte min första vitkål och blomkål i måndags. Dom var väldigt tunga att släpa med hem. 

Jag är inte med för att göra någon drastisk förändring, men ser det som en rolig utmaning att prova på. Det är häftigt vad man kan påverka och göra med sin kropp, tycker jag. Dessutom lever jag mina bästa år och vill såklart se ut därefter. För att bli ännu starkare, få ännu bättre kondition och trimma till det sista på kroppen tror jag att det här konceptet är perfekt. Jag hade ju aldrig stått hemma och gjort i ordning raw sallader till lunch om jag inte hade betalat för det som exempel ;) Och det är väl alltid bra att boosta sig själv med massor av frukt, bär och grönt ibland. Även i fortsättningen då. Det behöver inte alltid vara kött, potatis och massa sås. 

Jag ställde mig på vågen i morse och den visade 51,7kg. Jag kan tänka mig att gå ner 3-4kg men absolut inte mer. Ni får tänka på att jag är väldigt kort så 48kg sett till min korta längd är det ingen konstig vikt (jag är 157cm) Jag har inte vägt mig på väldans många år just därför att jag tycker att känslan är viktigare och att det är bättre att fokusera på den än på vågen. Nu mår jag dock så pass väldigt bra att jag fick feeling i morse och kände att det spelar absolut ingen roll vad den visar. Adam älskar mig för precis den jag är och det är vad som spelar roll. Inget hade förändrats oavsett siffra.


SOFIAGATAN

 

SUPPER

 
Jag börjar med kostschemat idag om ni ville veta. Igår mötte jag och Sandra upp Emelie från Borås efter Bikini fit för en middag på Supper. Vi drack friska ingefärsdrinkar, beställde in massor av härliga smårätter, drömgoda sötpotatispommes och en flaska rött som vi delade på. Så mysig kväll! Och vilket härligt ställe. Supper får 5 av 5 av mig. 

ÅRETS FÖRSTA VÅR

Vilken härlig helg det varit! Våren har varit här och energin har varit på topp. Jag har njutit så mycket jag kan då vi alla vet att pollen snart gör entré och det årliga antiklimaxet kommer för oss pollenallergiker. Jag är rätt bra på att glömma bort dåliga upplevelser så jag måste gå tillbaka i bloggen för att läsa om hur trött jag faktiskt var förra året, när träden började blomma. Jag mådde inte alls sådär bra som jag tänker att jag ska må så fort ljuset kommer tillbaka. Det är samma visa varje gång för att vara helt ärlig. Varje vår inbillar jag mig att det nog är slut på pollenfasoner för min del (jag har ju inte alltid varit känslig) och varje år blir jag lika besviken när jag upptäcker att så är det visst inte. 

Om helgen:
I fredags kom Vickan & Julia förbi hos oss och åt middag. Gräddig pasta med biff och kantareller blev det till varmrätt och kladdkaka med grädde och bär till efterrätt. Så gott! 

I lördags började jag och Julia dagen med en promenad till Pampas Marina och tog lite bilder. På eftermiddagen var jag & Adam på Ikea och ritade upp ett kök. Det kändes väldigt bra så nu ska vi bara sova på saken i några nätter och sedan ta tummen ur och åka tillbaka till Ikea för att beställa också. Det känns väldigt läskigt faktiskt. Jag hejade på Jon i melodifestivalen på kvällen.

I söndags hade jag tusen miljoner saker jag ville hinna med kändes det som. Det skulle tvättas, städas och skrubbas på balkongen, hinna njutas av solen, handlas, bakas macarons, laga storkok och tränas. Jag hann med allt förutom träna. Jag har ju som mål att träna minst två gånger varje vecka för resten av livet men förra veckan hann jag bara med en gång. Hoppsan. 

Den här veckan börjar Bikini Fit 4 med Molly Rustas & Dflex. 2 gånger i veckan kommer jag träna med dom i 6 veckor framöver och följa ett kostschema med bland annat väldigt mycket protein och raw sallad och inte så mycket feta såser, mackor, pasta, kaffe, alkohol och socker.

JULIA ROSBERG

Beräknad den 23:e april ♥

NYHETER FRÅN ROOM

Sjalar från Beck Söndergaard, termosar från Stelton, ring från Edblad & väska från Oscar Borgström
 
Jag provade att låna hem lite nyheter från R.O.O.M i helgen i ett första försök att få till lite bättre bilder till Instagram. Hur en sjal ser ut tror jag man gärna vill se på en person till exempel, istället för lite slarvigt upplagd framför en vägg som är målad vit. Vi får se vad resten av kontoret tycker på måndag ;) 
 

ELEFANTÖRA

 
Jag älskar att inreda med krukväxter och just nu är jag på jakt efter växten Elefantöra. Den ska visst vara svår att få tag på. Framförallt har den varit på tapeten ett tag och syns alltför ofta i rampljuset på Hemnet. Vad tycker ni? 

FREDAGSGROUPIE

Idag fick man en (eller säger man ett? Inget låter riktigt klokt ju!) selfiestick om man gick ner till Telenor butiken och tog en bild. Jag tänkte på bloggen och Yasse då och hängde med kollegorna ;) 

KÖKSPLANERING

Igår slog vi oss ner och planerade kök. Allt är mätt och klart (vi ska bara mäta igen för man ska alltid mäta flera gånger) och vi är överens om det mesta. Vi ska inte riva några väggar eller dra om något vatten. Planlösningen kommer se rätt likadan ut men annars ska det mesta bytas ut. Parketten är det enda som får vara kvar. Vi har genomgående ekparkett i lägeheten och jag gillar helheten som det ger. Mycket av jobbet ska vi göra själva men eventuellt tar vi hit några hantverkare i slutskedet som får skynda på processen och knyta ihop säcken. Jag är ändå väldigt rädd om mitt förhållande får ni förstå, så jag vill inte att vi tar vatten över huvuder och slutar upp med separation. Vi är ett grymt team när vi väl kommer igång, Adam och jag, och så ska det förbli. Helst tills vi dör.

 Min plan är att gör vi jobbet själva när vi är unga och sliter som djur kanske vi har råd att låta andra göra det åt oss senare i livet. Eller så får vi råd att köpa något som redan är färdigt utan att ta så stora lån. Det är inte heller så dumt. 

MINDRE JOBBIGT MED KOLLAGE

 
Här kommer ett litet bildkollage för att göra min blogg mer levande. Jag gillar egentligen inte att dela med mig av halvkassa mobilbilder, ska det va ska det vara bra, men såhär i kollageform känns det mindre jobbigt. 

1. Tjuren från Star Bowling i helgen. 2. Rekord!! 3. Selfie 4. Bild från jobbet. Fotar till Habitats instagramkonto! 5. Market Rosenlund i Göteborg. 6. Det är mycket kökstankar i mitt huvud nu. Ingen i min släkt verkar någonsin varit intresserad av inredning och design så jag har liksom inga rötter att gå tillbaka till där jag kan hitta mig själv. Jag måste hitta min egen stil utan att utgå från något alls. Klart det blir lite svårare då! 7. Sjunger för Simone som fyllde år förra vecka. 8. Var på middag på båten Patricia igår med Simone, Julia, Linnea och Ebba. Vi fick halva priset på maten för att Simone fyllt år. Supergott var det och efterrätt blev det också.  Pannacotta med lättsaltat kolaäverdrag och krossad dam. Behöver inte ens skriva hur det smakade va? 10. Simones tårta.

MACARONS

 
Jag har fått en anledning att baka macarons igen! Vi ska ha en babyshower för Julia nästa helg och då ska vi bjuda på det. Ingen av oss som ska ha den här babyshowern har några tidigare egna erfarenheter av barn så det finns kanske inte så mycket vi kan göra för att "förbereda" Julia för det kommande livet, men kul ska det bli ändå. Det är ju en rolig tradition som kommit till Sverige så klart man vill haka på! Jag älskar att ha anledningar att fira.  
 
Drömkväll hemma hos mig:
Fast Julia tyckte dagen efter var bäst då hon vaknade upp hemma hos mig, kakfatet stod kvar och hon fick äta så många hon ville.

KÖKSLUCKOR

Helt släta eller profilerade köksluckor? Inte ett helt enkelt val. 
 
 

ÖVERRASKNINGSFEST

Jag har varit Göteborg i helgen! Tog tåget dit efter jobbet i fredags och invigde helgen med drinkar på Tranquilo med Adam, Fredrik & Nicole. Vi sov hemma hos Elias & Sandra så lördagen började med frukost hemma hos dem innan vi tog en promenad in till stan. Vi letade linneskjorta till Adam, besökte Artilleriet & Grandpa och tog en fika med Oscar på Fröken Olsson. Sedan åkte vi hem till Adams syster Linnea där vi gjorde i ordning oss inför kvällen. Sandra hade ordnat en överraskningsfest för Elias som fyllde 25 år i veckan. Mellan 20-25 personer var vi som överraskade honom på Market Rosenlund, där det bjöds på en matupplevelse utöver det vanliga. Så god mat! Hela bordet fylldes med massor av olika mexikanska och koreanska goda rätter som man aldrig fick nog av. Jag åt som en man.

Efter middagen blev det 5 kamp på Star Bowling. Killarna vann mot tjejjerna med 5-0 och jag slog rekord på Slot Car Racing. 24 varv! Det var tydligen det bästa någonsin på stället. Väldigt nöjd med den insatsen får ni förstå. 

I söndags vaknade vi upp i Alingsås och hade hoppats på ett härligt vårväder, men det var det inte. Bara på Instagram. Hos oss var det gosig tröja och fika väder, så jag hörde av mig till Emelie som jag lärde känna i Sri Lanka. Frågade om hon ville ta bilen från Borås typ nu och fika med oss på Nygrens café. Det ville hon! 

Efter det åt vi nybakad paj hemma hos Adams mamma Marianne och sen tog jag tåget tillbaka till Stockholm. Väl hemma såg jag på dokumentären Indiens dotter.  Den var fruktansvärd och väckte många upprörda känslor. 

BALSAM FÖR SJÄLEN

Vilken härlig kväll vi hade igår! Simone och Linnea kom strax innan sju och då blev det varsitt glas mousserande vitt vin medan jag fortsatte med maten. Entrecôte med hasselbackspotatis, sallad och trattkantarellsås blev det. Så gott! Till efterrätt blev det tårta såklart. Jag hade dekorerat en kladdkaka då jag vet att Simone älskar choklad. Present och blommor fick hon med för allt hade jag tänkt på förstås. Hon om någon var värd det igår ❤ 

Idag fick jag ett fint sms och det fick mig att tänka på att det är inte en helt osjälvisk handling att vara snäll egentligen. Det är som balsam för själen att ge utan att förvänta sig något tillbaka. 


SIMONE 23 ÅR!

 
Idag fyller en av mina bästa vänner Simone år! Efter omständigheterna är hon värd att bli lite extra bortskämd just i år så det ska jag se till att hon blir ❤
 
Annars så körde jag dubbelpass på gymmet igår. Body Combat följt av CXWORX. Jag hinner bara träna 2ggr den här veckan så jag kände att jag ville passa på att ta ut mig ordentligt. Efteråt mötte jag upp min vän Tove på K2 och åt en hamburgare från Vigårda. Hon har precis flyttat upp till Stockholm på heltid och det tycker jag om. 

HEMMA HOS SOFIE HELLSING

 
Just nu är jag inne i en period då jag varken läser nyheterna, ser på TV eller läser böcker. Det enda som intresserar mig för tillfället är inredning. Därav alla dessa bilder på massor av härliga hem på senaste tiden. Ovanstående bilder är tagna hemma hos Sofie Hellsing, en av två grundare till butiken Artilleriet i Göteborg. Jag älskar färgskalan i hemmet, sänghimmeln i sovrummet och den sköna mixen av möbler. 
 
HÄR kan du läsa ännu mer. 

Nya Zeeland

 
Igår var sista dagen att lämna in semesterönskemål för mig. Jag önskade 15 lite utspridda men väl genomtänkta dagar och frågade om jag fick spara resten till vintern. Drömresan vore att kombinera Nya Zeeland och Fiji. Adam och jag börjar få ihop en hel del i vår reskassa nu så jag hoppas att jag får med honom denna gång :)

LOTTA AGATONS LÄGENHET

 
Den här lägenheten kan vara den mest ombloggade lägenheten för i år och dessa bilder har redan visats överallt, men ändå. Jag vill också visa. Lotta Agatons lägenhet är ren perfektion. Den låg uppe till försäljning i januari och lyllo den som hade råd! 

FÄRDIG MED VINTERN

Jag kan precis ha haft mina två mysigaste veckor i mitt liv. Det är så jag försöker se på saken i alla fall. Jag känner mig riktigt färdig med den här vintern nu och går på lågenergi i väntan på att det ska bli vår, så att man kan börja leva igen. Allt som har med att gå utanför dörren att göra känns faktiskt lite jobbigt för tillfället. Jag sköter mitt jobb och jag tränar som jag ska, men resten av tiden skulle jag kunna stanna hemma och vänta på ljuset och värmen. Det är nära nu, jag vet ju det, men nära skjuter ingen hare... 
 
I fredags hoppades jag på att hitta någon att gå på AW med, men just i fredags var det visst en sådan där kväll då det var helt fel tajming med alla jag känner. Så jag åkte hem efter jobbet och bakade en kola- & pekatnötpaj som jag glömde bort i ugnen medan jag försvann bort i köksinspirationsvärlden framför datorn. Den smakade gott ändå men kanske inte som det skulle. 
 
I lördags gick jag upp tidigt och gick på spinning i 75 minuter. Inte så kul, men bra jobbat. Jag har även kört Body Pump, Body Combat, varit ute och sprungit 8 km i mörkret en kväll och varit på yoga i 75 minuter den här veckan. Så tränat bra har jag gjort i alla fall. Det är alltid något! 
 
Igår tänkte jag vara härlig och bege mig ut på en cykeltur i mörkret och i regnet. Jag tänkte cykla till Willys för att handla till kvällens fläskfilegryta, men det slutade i punktering innan jag ens hunnit fram. Matkassen gick sönder påvägen hem kan jag tillägga också.
 
Faster och bror var förbi på tacokväll i onsdag. Och så var mamma här i helgen så jag har hunnit träffa henne en stund. Hon bjöd oss på kinamat hemma hos Niklas. Annars så har jag mest myst under veckan som gott. Jag somnar direkt så fort jag lägger mig i soffan på Adams bröst. Jag somnade vid nio i lördags och vaknade vid åtta på söndagen. Man kan tro att jag är sjuk för det är inte likt mig att sova så mycket, men det är jag inte. Jag vill så gärna ha vår bara. 
 

RSS 2.0