NEW ZEALAND

 
Jag är helt genomlycklig. Nu är det bokat! I vinter flyger jag & Adam till New Zealand och reser runt i 3 veckor. Slående natur och massor med äventyr! Det här är en dröm som förverkligas. Jag har skrivit om min längtan efter just Nya Zealand x antal gånger i den här bloggen bland annat här: JUNI 2009 (lite pinsamt inlägg) & här: APRIL 2012 (lite mindre pinsamt) och nu äntligen blir det av!!! Hur bra är inte livet egentligen? 
 
Ös in tips om ni själva varit där! Vi tänkte slå oss ner någon dag och skriva ner vad det är vi vill göra och var det ligger någonstans och försöka få till någon bra rutt. Jag vill göra rätt mycket i vanlig ordning och några saker bara måste jag hinna med. Bland annat att hoppa Bungee Jump över häpnadsväckande natur i Queenstown, hoppa fallskärm över häpnadsväckande natur, rida häst och galoppera i häpnadsväckande natur, vandra långa leder i häpnadsväckande natur, ta en bild i häpnadsväckande natur när jag badar i turkost vatten med vinterberg i bakgrunden, prova på forsränning i häpnadsväckande natur, besöka alla häpnadsväckande Sagan om ringen platser osv osv. Våra dagar kommer inte vara annat än häpnadsväckande där borta och finns det något bättre än det?! Nej. 
 
 
 
Resor, Vardag | |
#1 - - Josefine:

OKEJ, är så avundsjuk. NZ är det bästa landet jag varit i någonsin (och då har jag utan att skryta rest runt endel, precis som du). INGET slår NZ! Har en plus och minus lista som följer nedan:
+
hoppa fallskärm över franz josef eller lake taupo!
hoppa det högsta bungeejumpet i queenstown
se alla klarblå ascoola sjöar mellan queenstown och christchurch. besök christchurch och se på en stad som stått stilla sen jordbävningarna!
åk ut till fjorden mildford sound.
simma med vilda delfiner i kaikoura
besök hobbition (även om ni inte är hardcore fans av LOTR triologin)

-
är väl egentligen alla stora städer typ auckland som är som vilken storstad som helst, ganska tråkigsamt huvudstaden Wellington. Det är absolut fint men om ni har tre veckor så skulle jag inte prioritera dessa högst upp på min lista (speciellt eftersom listan är extremt lång!)

annars hoppas jag att ni får en underbar resa, NZ är verkligen exakt lika vackert som på bild. KRAM

Svar: Blir så taggad av att läsa det här! Väldigt tacksam över att du tagit dig tid och ge mig tips. tack tack tack!
Lina Berg

#2 - - Lisa:

Skitbra tips av Josefine här ovanför! Håller med om att de flesta städer inte är något som bör prioriteras på en treveckorsresa, men missa för tusan inte Queenstown. Supermysig stad som inte liknar nåt annat. Vet inte hur ni tänkt med boende och sådär men många hyr campervan och bor i längs vägarna, smidigt och mysigt enligt vad jag hört. Dessutom kommer man ju närmre naturen på ett helt annat sätt än om man bor på hostel/hotell. Åker jag tillbaka någon gång kommer jag lätt köra på det. Paddla kajak är också häftigt och kul att göra, det finns det möjlighet till typ överallt. Åh finns så mycket att göra och som jag vill tipsa om men det får räcka för den här gången, en stor del av att resa är ju faktiskt att upptäcka saker under tiden och kanske inte ha allt planerat in i minsta detalj. Ni kommer i alla fall inte att bli besvikna, det är ett underbart land!

Svar: Så roligt att du tog dig tid att ge tips! STORT tack!!
Lina Berg

Upp