KÖKSÅNGEST

 
Som jag nämnt ett par gånger planerar vi att renovera köket i vår. Det är ett väldigt projekt att dra igång så det är väldigt svårt att ta tag i och det är oändligt många beslut att fatta. Desto fler saker att tänka på runt omkring. Att ge sig ut på nätet efter köksinspiration känns som att slungas ut i rymden. Man känner sig jätte vilsen och jag hittar inte riktigt vilken väg jag ska börja vandra på. 
 
Då jag inte bor i någon stekig sekelskiftslägenhet mitt i Vasastan är det ingen idé att lägga för mycket pengar på köket. Min teori är att har man redan bestämt sig för att kika på lägenheter utanför tullarna har man många gånger gjort det för att gå ner i pris och då har man sällan råd att betala extra för marmorskiva och designluckor. Jag tänker mig ett stilrent, vitt och ljust kök som passar alla. Det ska inte vara lantligt men får inte heller bli för modernt så det ger en steril känsla. Ett kök ska vara hemtrevligt. 
 
Kaklet tänker jag ska vara som på bilden. Rektangulärt eller fyrkantigt. Med mörk eller vit fog. Jag tycker även att dom kombinerat köksplaneringen ovanför köksbänken bra. Det är några luckor så man får plats med förvaring men man har valt att lämna det öppet runt köksfläkten. Vi har inget jätte stort kök så det är viktigt med gott om luckor för förvaring. Många skippar det helt ovanför köksbänken idag och det är jätte snyggt att hänga dit några tuffa glödlampor där istället, men tyvärr fungerar det inte hemma hos av praktiska skäl. Köket är för litet för det. 
 
Jag har en budget på 50.000-65.000 kronor. 
 
 
Såhär ser köket ungefär ut just nu. Bilderna är från när förra ägaren bodde här. Uppskattar alla tips och idéer om ni får några! Som ni ser så kan man springa runt vårat kök idag och jag har förstås funderat på om man ska täcka för den ena dörröppningen till vardagsrummet för att kunna förlänga köket, samtidigt som jag gillar att det är öppet där. Det blir bra ljusinsläpp dessutom. 

THE PALM WALK

En dag var jag ute och promenerade i min fina vita långklänning på stranden och fick syn på det här fina trädet. Vilken fin plats för en palm va! Kunde inte låta bli att spontant be Sandra knäppa några fina bilder ;) Kamburugamuwa, Sri Lanka. 

OLJELAMPA FRÅN TELL ME MORE

 
Ibland köper jag saker fast jag vet att jag inte behöver det. För att jag inte kan låta bli. Idag unnade jag mig en sån här fin oljelampa från Tell Me More. Jag spanade in dem på Formex och nu har vi precis fått in dem till butik på R.O.O.M. Jag köpte den stora oljelampan och den säljer vi för 335:- 

BIKINI FIT 4

Förra veckan anmälde jag mig till Bikini Fit 4 med Molly Rustas & Dflex. Det är ett träningsupplägg som går ut på att man tränar med dom 2 gånger i veckan i 6 veckor samtidigt som man får personlig rådgivning och äter enligt kostschema. Jag har följt Mollys blogg länge och velat anmäla mig tidigare, men det har bara inte blivit av som många saker aldrig  blir. Nu var hennes syster Sandra med och surfade i Sri Lanka och hon gjorde mig pepp på att faktiskt ta tag i det den här gången! Hon själv brukar vara med och tycker det är riktigt bra träning.

Termin fyra drar igång nu den16:e mars så tack men nej tack till allt påskgodis i år...


 

DESIGNKLASSIKER & VINTAGEFYND

 
 
Här kommer bilder på ytterligare en lägenhet jag kärat ner mig i. Den här är från Vasastan i Stockholm, hemma hos Lovelylife.se. Jag älskar kombinationen gammalt möter nytt. Det är ett av mina mål i livet. Att få till det såhär fint någon gång hemma hos mig, med både designklassiker och vintagefynd. Dröm!

GYMMAR FÖR ATT JAG BORDE.

Jag älskar att surfa. Jag älskar inte att gymma. Det blir högst påtagligt såhär efter att man kommit hem efter en 10 dagars surfresa till Sri Lanka.  Jag gymmar för att jag borde.  För att det är viktigt att hålla sig i form och för att jag vill känna mig stark och smidig. Egentligen tycker jag inte att det är roligt. Jag är bara människa som alla andra och vi människor är kameleonter så vi kan vänja oss vid det mesta. Får man bara in rutinen att gå till gymmet kan man börja tycka det är roligt fast man innerst inne brinner för något annat.
 
 Just nu är det jobbigt att vänja sig vid gymmet då jag vet att gräset är grönare på andra sidan. Det finns andra betydligt mycket roligare sätt att hålla sig i form på. Body Pump är fruktansvärt tråkigt om man jämför med att avsluta dagen med att fånga vågorna i takt till att solen går ner.  Alla pass på gymmet känns faktiskt väldigt tråkiga när jag tänker efter. Att gå dit själv och träna på egen hand känns helt omöjligt. 
 
Det känns som att jag måste börja om på nytt igen. Gå in i kameleontrollen och köra på tills jag uppskattar det igen. Att gå till gymmet alltså. Jag har ingen motivation till det alls helt ärligt, men en vinnare i livet ger aldrig upp. Det är ju något man förstått efter alla dessa år i livet. Det är bara att kriga vidare, oavsett omständigheter. 

BAGAREGÅRDEN

 
Kommer man någonsin bli mättad på Hemnet? Den här fina lägenheten på Bagaregården i Göteborg ligger uppe just nu och jag skulle kunna kopiera allt och bo precis sådär. Dröm! 
 

DET VAR DEN DEJTEN

Adam och jag hade vår första misslyckade dejt i helgen. Vi har det ju alltid så bra annars, så jag tänkte att det kan vara trevligt att läsa om när vi har det dåligt också.  Tanken var att vi skulle gå ut och äta följt av bio. Jag hade föreslagit Köttbaren då jag ätit deras oxribs där ett par gånger och alltid blivit nöjd. Jag hade även övertalat Adam att följa med på 50 shades of Grey. Jag har läst böckerna och var såklart väldigt förväntansfull. Jag tänkte att det kanske kan vara en inspirerande film! 
 
På Köttbaren valde vi varsin hamburgare istället för oxribs och det ska man visst inte göra. För det första var det dåligt glutenfritt hamburgarebröd och för det andra kom vi fram till att våra Chili Cheese Burgers vi gör hemma är väldigt mycket godare! Det kändes med andra ord lite som slöseri med pengar. Betalar man för att gå ut och äta vill man ju att maten ska vara enastående! Mästerkockar som vi tydligen har blivit.
 
Andra besvikelsen var filmen. Det var den sämsta film jag någonsin sätt på bio! Adam hade redan försökt övertala mig att vi skulle välja en annan film då den fått så dåliga recensioner och hänvisade till att den bara har 4,1 på Emdb. Jag hade även läst på Zara Larssons blogg hur kass den var men ÄNDÅ kände jag att jag ville gå och se den. Jag tänkte att alla andra måste ha fel. Det är säkert folk som inte läst böckerna som betygsatt filmen... Man kanske inte fattar då.  
 
Helt sjukt hur man kan göra en så hypad film så kass. Det somnade ett par bakom oss som började snarka högt vilket i och var sig var så kul att det nästan var värt biobiljetterna, men annars säger det rätt mycket om filmen. Så dålig! Jag skäms nästan som ville gå och se den. Adam ska vi ens prata om.  Han var inte alls glad. 
 
Så han åkte hem och jag mötte upp Amanda och Kim på Story Hotel och drack en drink.  Den var den dejten det.

EN MORGON I MEDDAWATTA

 
Surfakademin både fotade och filmade en hel del under tiden vi var där. Här är några bilder från en morgon på Meddawatta. Det känns väldigt, väldigt tungt att byta ut det här mot gym här hemma just nu... 
 

KAMBURUGAMUWA, SRI LANKA

 
Jag har knappt hunnit hem igen innan jag vill boka nästa resa att se fram emot. Att resa är verkligen livet. Det måste vara det som det går ut på. Med eller utan barn i framtiden, så länge jag lever. Att leva, älska och surfa. Att ta vara på jorden vi lever på. Att åka på nya äventyr och upptäcka nya magiska platser. Att lära känna nya härliga och inspirerande människor. Att bemästra havets vågor. Att berika sig själv med nya erfarenheter. Prova nya spännande maträtter. Ligga och slappa under en palm och läsa böcker. Skratta åt lustiga saker. Njuta av nuet till vackra solnedgångar. Få tid över att ta in. Embraca. 
 
Jag var så glad över att vara jag och att jag befann mig just där jag var när jag var där. 

SRI LANKA 2015

 
 
Jag tror inte jag behöver skriva så mycket under den här filmen. Jag älskar det här och kommer såklart fortsätta att surfa framöver så att jag bli ännu bättre. Jag känner mig hemma ute bland vågorna. Lite fler surftimmar bara sen blir det ännu bättre filmer!

BIRTHDAY GIRL

 
Idag när vi kom tillbaka till huset efter morgonsurfen möttes vi av det här. Vi har tjej i gruppen som fyller år idag. 

MASSA WOOHOO

Igår hade jag min sämsta dag hittills på brädan. Jag skriker alltid wooho (jätte töntigt men det bara kommer utan att jag tänker på det) när jag fångar en våg för att jag blir så glad, men igår skrek jag knappt någonting. Jag fångade dåligt med vågor, jag paddlade och paddlade men det tjänade ingenting till, jag hamnade hela tiden fel och kände mig rent utav värdelös. Som att jag bara blev sämre och sämre! På eftermiddagen fick jag låna en bräda med en GoPro på men det blev såklart inga bra filmer utan bara en massa misslyckanden. Jag svor och svor för mig själv och var så nära på att börja grina och ge upp. Jag saknade Adam och önskade mest i världen att jag kunde gosa ner mig i soffan med honom för bara några sekunder och lägga huvudet på hans bröst och jag tänkte på att hade han bara varit här nu hade allt det här känts lite mindre jobbigt. 
 
Adam vet precis vad han ska göra och säga för att alla motgångar ska bli lite lättare att ta sig igenom.
 
Imorse vände det och jag hade i kontraster till gårdagen min bästa morgon någonsin. Jag fångade vågor och jag åkte inte bara på dom utan också med dom! Jag skrek wooho massor av gånger och vad så glad och nöjd att jag aldrig ville ta en våg in. Jag ägde världen och kände att snart är jag lika bra som instruktörerna. Näst bästa känslan efter att vara kär! 
 
Nu är det totalt fyra surflektioner kvar och då ska jag se till att bli ännu bättre på att svänga och framför allt bli bättre på att läsa av vågorna. Jag tycker det är svårt att se om det är en vänstervåg eller högervåg vilket gör att jag inte alltid vet åt vilket håll jag ska. Det är viktigt att kunna då den som har chans till längst åk på vågen alltid har företräde och man blir inte så uppskattad om man kör in på någons annans våg. 

GRILLAD FISK

 
 
 
Sedan jag fotade bilder i butiken till Instagram och blev fruktansvärt irriterad på min kamera som inte räckte till för att få bra bilder, har jag legat lite lågt med den. Igår kväll åkte den äntligen fram då vi har en fotograf här som alltid kan hjälpa till om det är något. Mia & Jan Tore tog ett härligt initiativ och åkte och handlade mat för hela gänget som är här. Fisken såg läskig ut på tallriken men smakade bra i munn. 
 
Imorse var det bättre vågor vilket resulterade i bättre surf. Jag har legat i solen och läst och chillat i huset fram tills nu då det snart är dags för eftermiddagsurfen. Ikväll ska vi äta på en jätte mysig fiskrestarang vid vattnet. Hoppas på att hinna med lite yoga innan dess!

I TAKT MED SOLEN

Vilket drömliv jag lever här borta. Ur mitt perspektvi förstås. Jag tror att jag är kär i att surfa. Det finns inte mycket som är härligare än att gå upp tidigt och fånga vågorna i takt med att solen går upp. Imorse fick jag följa med grabbarna till ett ställe med lite större vågor och det älskade jag såklart. Dom hade inte sin bästa morgon då vågorna stängde rätt snabbt, men jag hade min då jag älskar ruset man får när vågorna är större. Det går rätt bra att komma upp på brädan men jag måste bli bättre på att svänga så att jag kan åka på vågen längre. 
 
Annars idag så har jag läst ut boken Skymningens barfotabarn med Anna Jansson och varit på massage. Då vi var ute länge och surfade i morse och jag både brände armarna och sträckte ena armen valde jag att vila efter lunch och hoppade eftermiddagssurfen. Jag skulle vilja komma upp i 10 000 surftimmar så det kändes det inget bra, men ibland måste man ju ta det lugnt för att orka ännu mer... 
 
Ikväll ska vi grilla här i huset. Det är några som varit och köpt fisk på en fiskmarknad och grönsaker till allihopa under dagen som vi ska steka på. Jag orkar egentligen inte hjälpa till för jag är helt slut som person men det är klart jag ska göra det. 

WELCOME TO SRI LANKA

 
Hallå där! Jag har inte hunnit ta så många bilder än men här kommer ett axplock. Vågorna är lite snällare och mer lekfulla här än i Costa Rica, så det är riktigt roligt att surfa här. Det är lite enklare att ta obrutna vågor så det känns som man kommer utvecklas massor under dom här dagarna. I Santa Teresa jobbade man mer emot vågorna, man fick känslan av att dom ville ta död på en ibland, medan här jobbar dom mer med en. Det passar mig lite bättre eftersom jag inte är något surfproffs än :)
 
Det är en härlig grupp som är här och instruktörerna är kanon! Det bor också en tjej i huset som håller i yoga om kvällarna och det är välbehövligt efter all surf. Jag har inte kommit dit än att jag förstår mig på det här med yoga men jag tänkte ge det en chans här borta. 
 
Maten är sådär än så länge (men trots allt bara andra dagen). Frukosten vi får i huset är bra men dom verkar inte ha så bra koll på vad gluten är på restuarangerna. Vi bor långt ifrån turisthetsen så dom är inte så vana vid att stora grupper kommer och äter. 

COSTA RICA 2013


GRAVIDMAGE

Julia & Lovisa ♥
 

RSS 2.0