TAUPO

 
 

Taupo bodde vi på ett supermysigt ställe som hette Cottage Mews Motel. Grill och tillbehör fanns att låna så vi bestämde oss för att köra på en grillkväll när vi kom fram. Det blev grillat lamm och grönsaker. Supergott! Adam är så duktig på att grilla, en riktigt grillgud kan man säga.  

Morgonen därpå var det dags för fallskärmshoppning med Taupo Skydiving! Jag har alltid drömt om att hoppa fallskärm på Nya Zeeland och det var precis lika härligt som jag föreställt mig. Som ni vet så är ju jag inte rädd för något men det var en sjuk känsla att kastas ut i fritt fall från planet.  Jag har aldrig upplevt något liknande tidigare. Det sög till ordentligt i magen i början men så fort hastigheten blev konstant var det bara så sjukt häftigt och underbart! Jag hade kunnat göra om det tiotusen gånger.  

Efter fallskärmshoppningen åt vi lunch en andra gång på Fine Fettle Cafe. Vi hade ingen aning om att Nya Zeeland var ett glutenfritt paradis men hittills har vi hittat så många goda ställen att äta på. Julia önskade mer matinspiration så därav bilden på en supergod glutenfri och vegetarisk paj/omelett gjord av pumpa, spenat och fetaost.  

Eftermiddagen spenderades med vår nya kompis Cara från Kalifornien. Hon hade redan planerat en vacker vandring till Huka Falls genom Spa Thermal Park som lät intressant, så vi erbjöd oss att hämta upp henne med våran bil om vi fick följa med.  Vi träffade Cara under fallskärmshoppningen och hon var en sådan där härlig och öppen amerikan som direkt började bjuda massor på sig själv. Jag älskade att hon pratade så mycket (så slapp jag ) även om det gick lite snabbt ibland. Adam tyckte jag var supergullig men kanske framför allt dum som frågade "What is a dogalot?" när Cara berättade att hon saknade sin hund väldigt mycket… 

Innan vår resa fortsatte vidare mot Tongariro Crossing avslutades vandringen med ett bad i de varma källorna. Vi var inte ensamma där direkt men inte blev det mindre skönt för det. Det var fantastiskt att ena sekunden kunna simma omkring i den kalla floden för att i nästa nästan bränna sig i de heta källorna. Det var härliga kontraster precis i min smak. Jag har alltid varit mycket för kontraster. 

New Zealand, Resor, Vardag | | 4 kommentarer |

ROTORUA

Vårt tredje stop på Nya Zeeland var Rotorua.  En stad känd för bland annat sin geotermiska aktivitet och därmed även sin illaluktande doft. Vi hade även hört att white water rafting skulle vara riktigt häftig där så det hade vi bokat in. Jag hade blivit ordentligt uppskrämd innan av en kollega på jobbet och trodde att det här skulle vara något av det läskigaste på hela resan. Vi skulle bland annat ta oss nerför ett 7m högt vattenfall och det hade jag föreställt mig skulle vara som ett fritt fall likt när man hoppar från sjuan i simhallen men så var det inte riktigt. Upplevelsen var kul men orädd som jag är lyste adrenalinet lite med sin frånvaro. Bilder togs längs floden men vi har nog aldrig blivit värre på bild så vi hoppade att köpa några. Fotografierna nedan är från Kuirau Park, som låg i närheten av där vi bodde. Det var gratis att gå där vilket var förståeligt så illa det luktade ;)
 
 
Efter Rotorua Rafting åkte vi vidare mot Taupo. Längs vägen stannade vi till på naturreservatet Wai-O-Tapu, som är ett av jordens mest aktiva vulkaniska områden. Där var lukten nästintill outhärdlig men naturen kompenserade bra för det. Jag har aldrig sätt något liknande förut. Området var fullt av ångande varma källor i olika färger beroende på vilka mineraler som dragits med från underjorden. Det är kort sagt rester från ett tidigare vulkanutbrott som fortfarande värmer upp starka strömmar under jorden. När vattnet värms upp absorberas mineralerna från de omgivande vulkaniska stenarna och blir till ånga som i sin tur absorberas av marken. Svavelväte bildas och därav lukten.
 
 
 The Champange Pool Artist's Palette 
 
 
Jag fick känslan av att vi var på annan planet när vi promenerade runt där men det här är faktiskt jorden. Det är så häftigt tycker jag att det finns så många platser som ser så olika ut. 
New Zealand, Resor, Vardag | | En kommentar |

RAGLAN

Efter två nätter i Auckland och ett gympass på hotellet hyrde vi bil och begav oss till Raglan. Där bodde vi en natt på Solscape och hade ett helt otroligt bra dygn! Vi yogade, åt god frukost med magisk view, KLARADE 43 NICK!!!! och surfade. Det kändes som att ingen var lyckligare än jag igår då vågorna var som gjorda för mig. Lekfulla och snälla men inte för små! Jag fick även med Adam ut på brädan men måste erkänna att jag var en riktigt dålig instruktör. Mitt tålamod var lika med noll (jag hade hoppats på att han skulle ha en dold talang), jag ville bara surfa själv, och han fick en alldeles för snabb, hetsig och ivrig genomgång. Det var inte rättvisst men jag älskar att surfa för mycket... Det får bli att ta med honom på en resa med Surfakademin nästa gång och låta dom göra instruktörsjobbet. 
 
Både Raglan & Solscape där vi bodde var underbara platser och jag hade gärna stannat några fler nätter om tid funnits. Solscape gillade vi massor då det kändes helt rätt i tiden samtidigt som det fortfarande var småskaligt och väldigt familjärt. Allting var baserat på sustainable living, samtliga alternativ på sovplatser var ekoboenden och all mat som erbjöds var vegetarisk, mycket var även veganskt, glutenfritt och sockerfritt. Jag åt en underbar frukost som bestod av veganska och glutenfria blåbärspannkakor och som en lätt lunch efter surfen drack jag en organisk supersmoothie och åt en vegansk, sockerfri och glutenfri Bananoffe Pie
 
 
New Zealand, Vardag | | Kommentera |
Upp