TAUPO

 
 

Taupo bodde vi på ett supermysigt ställe som hette Cottage Mews Motel. Grill och tillbehör fanns att låna så vi bestämde oss för att köra på en grillkväll när vi kom fram. Det blev grillat lamm och grönsaker. Supergott! Adam är så duktig på att grilla, en riktigt grillgud kan man säga.  

Morgonen därpå var det dags för fallskärmshoppning med Taupo Skydiving! Jag har alltid drömt om att hoppa fallskärm på Nya Zeeland och det var precis lika härligt som jag föreställt mig. Som ni vet så är ju jag inte rädd för något men det var en sjuk känsla att kastas ut i fritt fall från planet.  Jag har aldrig upplevt något liknande tidigare. Det sög till ordentligt i magen i början men så fort hastigheten blev konstant var det bara så sjukt häftigt och underbart! Jag hade kunnat göra om det tiotusen gånger.  

Efter fallskärmshoppningen åt vi lunch en andra gång på Fine Fettle Cafe. Vi hade ingen aning om att Nya Zeeland var ett glutenfritt paradis men hittills har vi hittat så många goda ställen att äta på. Julia önskade mer matinspiration så därav bilden på en supergod glutenfri och vegetarisk paj/omelett gjord av pumpa, spenat och fetaost.  

Eftermiddagen spenderades med vår nya kompis Cara från Kalifornien. Hon hade redan planerat en vacker vandring till Huka Falls genom Spa Thermal Park som lät intressant, så vi erbjöd oss att hämta upp henne med våran bil om vi fick följa med.  Vi träffade Cara under fallskärmshoppningen och hon var en sådan där härlig och öppen amerikan som direkt började bjuda massor på sig själv. Jag älskade att hon pratade så mycket (så slapp jag ) även om det gick lite snabbt ibland. Adam tyckte jag var supergullig men kanske framför allt dum som frågade "What is a dogalot?" när Cara berättade att hon saknade sin hund väldigt mycket… 

Innan vår resa fortsatte vidare mot Tongariro Crossing avslutades vandringen med ett bad i de varma källorna. Vi var inte ensamma där direkt men inte blev det mindre skönt för det. Det var fantastiskt att ena sekunden kunna simma omkring i den kalla floden för att i nästa nästan bränna sig i de heta källorna. Det var härliga kontraster precis i min smak. Jag har alltid varit mycket för kontraster. 


ROTORUA

Vårt tredje stop på Nya Zeeland var Rotorua.  En stad känd för bland annat sin geotermiska aktivitet och därmed även sin illaluktande doft. Vi hade även hört att white water rafting skulle vara riktigt häftig där så det hade vi bokat in. Jag hade blivit ordentligt uppskrämd innan av en kollega på jobbet och trodde att det här skulle vara något av det läskigaste på hela resan. Vi skulle bland annat ta oss nerför ett 7m högt vattenfall och det hade jag föreställt mig skulle vara som ett fritt fall likt när man hoppar från sjuan i simhallen men så var det inte riktigt. Upplevelsen var kul men orädd som jag är lyste adrenalinet lite med sin frånvaro. Bilder togs längs floden men vi har nog aldrig blivit värre på bild så vi hoppade att köpa några. Fotografierna nedan är från Kuirau Park, som låg i närheten av där vi bodde. Det var gratis att gå där vilket var förståeligt så illa det luktade ;)
 
 
Efter Rotorua Rafting åkte vi vidare mot Taupo. Längs vägen stannade vi till på naturreservatet Wai-O-Tapu, som är ett av jordens mest aktiva vulkaniska områden. Där var lukten nästintill outhärdlig men naturen kompenserade bra för det. Jag har aldrig sätt något liknande förut. Området var fullt av ångande varma källor i olika färger beroende på vilka mineraler som dragits med från underjorden. Det är kort sagt rester från ett tidigare vulkanutbrott som fortfarande värmer upp starka strömmar under jorden. När vattnet värms upp absorberas mineralerna från de omgivande vulkaniska stenarna och blir till ånga som i sin tur absorberas av marken. Svavelväte bildas och därav lukten.
 
 
 The Champange Pool Artist's Palette 
 
 
Jag fick känslan av att vi var på annan planet när vi promenerade runt där men det här är faktiskt jorden. Det är så häftigt tycker jag att det finns så många platser som ser så olika ut. 

RAGLAN

Efter två nätter i Auckland och ett gympass på hotellet hyrde vi bil och begav oss till Raglan. Där bodde vi en natt på Solscape och hade ett helt otroligt bra dygn! Vi yogade, åt god frukost med magisk view, KLARADE 43 NICK!!!! och surfade. Det kändes som att ingen var lyckligare än jag igår då vågorna var som gjorda för mig. Lekfulla och snälla men inte för små! Jag fick även med Adam ut på brädan men måste erkänna att jag var en riktigt dålig instruktör. Mitt tålamod var lika med noll (jag hade hoppats på att han skulle ha en dold talang), jag ville bara surfa själv, och han fick en alldeles för snabb, hetsig och ivrig genomgång. Det var inte rättvisst men jag älskar att surfa för mycket... Det får bli att ta med honom på en resa med Surfakademin nästa gång och låta dom göra instruktörsjobbet. 
 
Både Raglan & Solscape där vi bodde var underbara platser och jag hade gärna stannat några fler nätter om tid funnits. Solscape gillade vi massor då det kändes helt rätt i tiden samtidigt som det fortfarande var småskaligt och väldigt familjärt. Allting var baserat på sustainable living, samtliga alternativ på sovplatser var ekoboenden och all mat som erbjöds var vegetarisk, mycket var även veganskt, glutenfritt och sockerfritt. Jag åt en underbar frukost som bestod av veganska och glutenfria blåbärspannkakor och som en lätt lunch efter surfen drack jag en organisk supersmoothie och åt en vegansk, sockerfri och glutenfri Bananoffe Pie
 
 

WAIHEKE ISLAND

 
Dagen i Auckland resulterade i en dagsutflykt till ön Waiheke
 

 

Vi hade inga planer men bestämde oss snabbt för att börja promenera när vi kom fram. Naturen var helt i vår smak och vädret likaså. Jag har alltid älskat att prova nya vägar och kunde inte vara lyckligare över att jag lyckades övertala Adam att åka hit. Han var lite skeptisk till en början men fick snabbt erkänna att jag hade rätt. Han hälsar att jag har rätt ungefär 50% av alla gånger vilket gör det lite svårt att veta när man verkligen borde lyssna ;)

 

 
 
Efter att vi promenerat i ett par timmar, hunnit bada i havet (ganska kallt) och ätit glass började det bli dags för lunch. Eftersom Waiheke Island är berömd för sina vingårdar bestämde vi oss för att äta en vinlunch, och valet föll på Mudrick Vineyard & Restaurant.  Här kom första riktiga semesterkänslan, utsikten från resturangen var magnifik och både maten och vinet var helt fantastiskt. Det är sådana här dagar jag lever för. 
 
  
 

 Efter lunchen vandrade vi tillbaka till färjan och åkte tillbaka till "fastlandet". Ingen av oss var inställda på att det skulle bli en heldag med vandring så fötterna värkte och vi började bli riktigt trötta. Väl tillbaka på hotellet vid sextiden somnade vi nöjda i varandras famnar som två stockar. Idag har vi fått försmak på vad som väntar de kommande veckorna och det känns ungefär som att vi hamnat mitt i en saga med lyckligt slut. Jag har alltid lockats av Nya Zeeland och haft en känsla av att det är land för mig och redan efter bara en dag är jag helt säker. Det här är ytterligare en dröm i mitt liv som blir verklighet.  


FRAMME!

 
 Nu är vi äntligen framme i Auckland! Det är tolv timmars tidsskillnad så just nu är klockan 05:40 på morgonen för oss men det känns som sent på eftermiddagen. Vi kom fram mitt i natten (vilket då kändes som mitt på dagen) men vi har aldrig varit paret som har svårt för att sova...Att ta en nap är det bästa Adam vet så han somnade omedelbart så fort vi kom fram till hotellet och sover fortfarande. Resan hit tog cirka 26 timmar allt som allt. 
 
Än så länge är det bara hotellet vi har hunnit se. Vi bor på The Langham Hotel och unnar oss lite lyx de två första nätterna. Idag ska vi upptäcka staden och se vad den har att erbjuda. Det är strålande sol och livet är underbart!

JULAFTON

Foto: Habitat

Önskar er alla en riktigt god jul! Min firas lite annorlunda i år men mer om det framöver.  ❤️ 

BOLLEN


Om bollen följer med till Nya Zeeland? Givetvis gör den det! Aldrig skrattar vi så mycket som när vi nickar till varandra. Det är inte klokt hur roligt man kan ha med en boll när jag tänker efter. Vi har visserligen fortfarande inte kommit över att vi aldrig klarade 40 nick i Portugal men kanske, kanske (vågar inte hoppas för mycket) kan vi nå vårt mål på andra sidan jorden. Vi är ju inte dåliga för att vi är dåliga, vi är dåliga för att vi inte kan hålla oss för skratt. Heja oss! 

GLAD VINTERSOLSTÅND!

Idag är det årets mörkaste dag, sen går vi mot ljusare tider! Som ni redan vet så skulle jag leva lycklig utan vintern så jag hade gärna sett att man firade den här dagen med skumpa och fyrverkerier. Nu vänder det ju! Det är stort. Vi är halvvägs till vårsolen. Snart är det slut på mörkrets energitjuvar och ljuset kommer för att ge och inte ta. Så härligt! Grattis till oss alla! Glad vintersolstånd!

JUL HOS MORMOR & MORFAR

I helgen var jag som redan skrivet hemma hos mormor och morfar och firade jul. Det bjöds på ett dignande julbord och en julklappsöppning utöver det vanliga. Mormor och morfar är de mest generösa människorna jag vet. Tack för allt! ❤️

På kvällen blev det hemmagjord pizza. Amanda D kom förbi och gjorde oss sällskap. I söndags unnade vi oss en skön sovmorgon och tog därefter en promenad bort till Daniel, Elsa, Belle och Marylou. Eftermiddagen ägnades åt att packa resväskorna och kvällen avslutades med ett pass på gymmet med fokus på inför surf. 


RANDOM FAKTA OM MIG

 
- Jag vattnar alltid mina blommor på tisdagar. Vissa småbladiga växter får sig även pyttelite vatten på helgerna för att de inte ska torka ut. Om jag pratar med mina växter medan dom vattnas? Absolut! 
 
- Jag har helt glömt bort när jag ska använda orden de och dem.  Ibland googlar jag men aldrig tycks det fastna i mitt huvud. Min åsikt kanske är kontroversiell men eftersom de flesta ändå säger dom till allt när vi pratar med varandra tycker jag att vi kan slopa de och dem i skrift också. Varför göra det svårt när man kan göra det enkelt?   
 
- Jag avskyr argumentet att man ska göra på ett visst sätt för att man alltid gjort så. Det är inte ens ett argument i mina ögon. Bara för att vi ätit kött i alla år betyder det inte att det är bra att äta kött. Det är heller ingen anledning till att inte minska på köttmängden. Vissa trender är till för att följas och att äta mer vegetarisk är en trend just nu som jag tycker att alla ska haka på. Är man påläst och fortfarande vägrar dra ner på köttet är man enligt mig dum i huvudet eller väldigt egoistisk.

 
- Jag springer alltid till bussen på morgonen. Varje gång tänker jag att det vore skönt att inte ha så bråttom hela tiden. Samma kväll när jag ställer alarm tänker jag alltid att det är värt att kunna sova 5 minuter längre.
 
- Jag avskyr citatet "sova gör man i graven". Jag mår som bäst när jag får mina 8 timmars sömn punkt slut. Jag är väldigt fixerad vid antal timmar jag sover varje natt och blir superimponerad av dom som hävdar att dom bara behöver sova 4-6 timmar för att må bra. Fattar ej. 
 
- jag älskar klädmärket Samsøe & Samsøe. Skulle jag bara få handla kläder i en butik för resten av livet skulle jag välja den. 
 
- jag säger alltid att jag ska träna minst 10 gånger på en vecka till Adam. Jag planerar först in att träna innan jobbet som sedan blir till efter jobbet som sedan blir "imorgon innan jobbet" och så fortsätter det tills det blir söndag och jag känner mig jätte dålig som endast lyckats ta mig till gymmet en gång av alla gånger jag tänkt gå dit. Just nu snittar jag max 2 av 10 gånger jag planerar in att träna. Jag skyller på samma sak varje gång, att det är mörkrets fel. Mörkret är den värsta energitjuven jag vet. 
 
(Gick till gymmet och körde järnet  precis efter att jag skrev det där.)
 
- Jag hatar att städa, tvätta och diska. Fy tusan för det rent ut sagt. Jag är stökig av naturen och får verkligen anstränga mig för att hålla ordning och reda runt omkring mig. Adam får väldigt ofta dras med argumentet att jag minsann har rustat upp med en stor garderob för att jag inte ska behöva tvätta så ofta. Han får också dras med dom mest ledsna ögonen när han varit gullig och lagat middag men avslutar med "eftersom jag har lagat maten kan väl du ta disken?". Den repliken kan förstöra min kväll.
 
- Jag är grym på att göra armhävningar. 
 
- Jag har världens sämsta självförtroende när det kommer till engelska. Jag mejlar ofta på engelska på jobbet och det är inga problem (tacka vet jag Google Translate) men skulle någon från Frankrike ringa och söka mig på kontoret skulle jag seriöst ta telefonen och låsa in mig på toaletten innan jag började prata. Jag har inga problem med att prata egentligen men jag har god självinsikt och hör alltid hur kass jag låter vilket jag inte alls är bekväm med. Mitt uttal är ett skämt. (Det har dock ringt från Frankrike sedan jag skrev det här och det gick såklart bra, jag är alltid orolig i onödan. Jag låste ej in mig på toaletten.) 
 
- Jag tycker inte om öl. Jag har försökt lära mig några gånger men lyckas aldrig. Det är inte alls gott plus att man snabbt blir sådär mätt som om man tryckt i sig en stor måltid.
 
- Adam har aldrig sett mig riktigt full och kommer troligtvis aldrig att få uppleva det. Jag har haft för mycket snefyllor i mitt liv då jag gjort för mycket dumt att jag inte utsätter mig själv för det längre. Det sista jag blir är rolig och härlig om jag får i mig för mycket utan jag blir mer djup, allvarlig och börjar tänka på meningen med livet. Det blir med andra ord inte så mycket partypingla av mig när bägaren rinner över.
 
- Jag accepterar att folk är rädda för saker men har egentligen noll förståelse för hur man exempelvis kan vara rädd för höjder. Jag har pushat mig själv att hoppa från höga höjder sen jag var liten och tycker känslan av att det är lite läskigt är tillfredsställande, absolut inte läskigt på ett dåligt sätt.

 
- Jag somnar alltid direkt när jag går och lägger mig och har aldrig ont i huvudet. 
 
-Jag kan ha extremt svårt att tänka om i vissa situationer. Har jag planerat att laga en svamprätt till middag och det inte finns kantareller i matbutiken blir det error i min hjärna. Står det att jag ska krydda med rosmarin i receptet och det inte finns hemma är jag påväg till Hemköp innan jag hunnit tänka efter.  Det känns nästan som ett sjukligt beteende ibland men även solen har ju sina svarta fläckar. Vem vill vara felfri egentligen? Så ocharmigt! 
 
- Förfrågan om att bli gudmor till Ossian är den finaste frågan jag någonsin fått. Nästa fina fråga jag får hoppas jag blir "vill du gifta dig med mig?" 
 
 
 
 

PACKA


Idag packas det för fullt. Vädret i Nya Zeeland påminner lite om svensk sommar (förhoppningsvis lite varmare) så det är inte bara att packa ner tunna klänningar och badkläder direkt. Bild från Aruba. 

JULINSPIRATION


Idag åker jag till Borensberg över dagen för att fira jul med familjen hos mormor och morfar. Julkänslan lyser med sin frånvaro men vem är förvånad? Snö är inget man ska ta för givet. Jag hoppade dessutom över julpyntet i år och satsar istället på att gå all in nästa jul. Då ska det se ut som på bilderna ovan hemma hos oss. Jag gillar inte längre rött då jag tycker att det är en lite skrikig och aggressiv färg men en lugn och harmonisk jul i naturens färger kan jag tänka mig. Idén med fjädrar i granen gillar jag. 

PEPPARKAKSTRYFFAR

 
I måndags bakade jag med Sara. Årets julbak föll på pepparkakstryffar och saffransmuffins. Saffransmuffinsen hann ta slut samma kväll, så goda var dom, medan pepparkakstryfflarna var bestämt sedan innan att det skulle bli julklappar. Jag har aldrig bakat tryfflar innan men debuten gick strålande så nedan kommer receptet:
 
Ingredienser ca 25 stycken: 
1 dl Vispgrädde
75g smör
3/4 dl Florsocker
2 msk glykossirap
1 tsk mald kanel
1/2 tsk mald ingerfära
1 krm malda kryddnejlikor
200g ljus choklad
10-12 pepparkakor
 
Gör såhär: Blanda vispgrädde, smör, florsocker, glykossirap och kryddor i en kastrull och koka upp. Hacka chokladen i småbitar och låt smälta i gräddblandningen. Låt stelna i kylen minst ett par timmar. Krossa pepparkakorna. Forma kulor av tryffeln och doppa i pepparkakskrosset. (Vi rullade häflten i kakao)
 
En riktig god lyx-pralin som passar utmärkt för den som bara vill ha något litet och sött till kaffet efter julbordet 

RESEFEBER?

Nu är det inte långt kvar innan Adam och jag sitter på planet påväg till Nya Zeeland. Jag är så redo som jag kan bli samtidigt som det känns som någon form utav resefeber börjar infinna sig. Jag har införskaffat en skaljacka, en ryggsäck och väntar på att ett par vandringskängor ska komma på posten. Vi har även uttökat hemförsäkringen med reseskydd, ordnat så vi får glutenfri mat på flygresorna och pratat med grannarna som har lovat att se till lägenheten medan vi är borta. De håller på att renovera badrummet för tillfället så mot att de tar hand om alla mina växter får de fri tillgång till fungerande toalett och dusch. Vi har även skrivit ut alla typer av bokningar och jag har sorterat allt efter hur resan kommer att se ut, så att allt ligger i ordning. Vi kommer landa i Auckland där vi sover på hotell i två nätter innan vi hyr bil och åker vidare till surfmeckat Raglan. Där ska vi surfa, förhoppningsvis! Jag må vara orädd av mig men jag har fortfarande största respekt för vågorna, jag ger mig inte ut i vad som helst. Jonathan på surfakademin har lärt mig att kolla surfprognoser och bra vågor för mig är om svallet ligger runt 1,2m med ca15 sekunder mellan varje våg, gärna offshore. 
 
Här kommer lite bilder från när vi var i Miami våren 2013. En underbar tid i livet! Världen var en lekplats, vi var höga av kärlek och bokstavligen helt tokiga i varandra. Det är vi i och för sig fortfarande, men det går inte att jämföra en nyförälskelse med ett tre års långt förhållande. Det är två helt olika nivåer på kärlek ♥
 
 
Så tacksam över att jag får dela livet med honom ♥ 

MEXIKANSK AFTON

 
 
helgen har jag haft fem av mina bästa vänner på besök. Jag kommer inte hem till Linköping runt jul och nyår och därför kändes det viktigt för mig att hinna mysa med mina kära innan det bär av till Nya Zeeland. Jag tänkte också att ifall det händer något vore det kul om vi fick en sista härlig helg tillsammans men jag vet att det bara är sjukt att tänka så. Det är klart att det inte gör! 

Hela fredagskvällen gick åt till förberedelser. Mitt nya jag har framförhållning och ligger alltid steget före numera. Niklas kom förbi och gjorde mig sällskap (och hjälpte till!) medan jag stökade i köket. Är man mig så känns det faktiskt bättre att prata med någon som kanske egentligen inte bryr sig framför att prata med sig själv...Adam var inte hemma som ni säkert förstår. 

I lördags mötte jag upp Lovisa, Amanda och Lina på Mall of Scandinavia. Vi försökte köpa julklappar, åt på Vigårda (var annars?) och fikade i Frankrike. Jag försökte hitta alternativ men det slutade med att jag köpte det mesta på R.O.O.M. och Habitat i vanlig ordning. Vi är bäst helt enkelt! 

På kvällen kom även Jonna och Simone förbi hemma hos mig och då blev det först julbubbel och därefter mexikanskt runt middagsbordet. Jag bjöd på Carnitas och till det serverades pico de gallo, mangosalsa, chunky guacamole, tomatsalsa, picklad rödlök och nachochips. Allt hemmagjort förstås, tillagat strikt efter Jonas Crambys kokbok. Till efterrätt blev det en mjuk men tyvärr lite för torr pepparkaka, toppad med frosting och lingon. Alltid ska det vara något som inte riktigt går som det ska ;) 
 

TAVELVÄGGEN

 
 
Som jag varit på jakt efter en tavelvägg. Äntligen är en uppe i vardagsrummet och jag är så nöjd att jag blir lycklig bara av att titta på den! Fotografierna är från Love Warriors, köpta på R.O.O.M. och tavelramarna är från Habitat, Gallerix, R.O.O.M. och Clas Ohlsson. Min tanke var att blanda  ramar men fortfarande hålla det enkelt och stilrent.
 
Vill även passa på att ge en eloge till Adam som är så händig och som alltid hjälper till att förverkliga mina idéer i hemmet. Världens bästa pojkvän ♥

INSPIRATIONSTORSDAG


 Ovan har ni ett litet urval av alla bilder på min mobil som jag tycker om lite extra mycket just nu. Till helgen får ni se hur tavelväggen här hemma blev! JULFEST

 
I söndags var det julfest med jobbet! Jag gjorde mig fin i håret för en gång skull och hann som tur var knäppa en bild innan det blev platt igen, redan påväg till bussen faktiskt. Skitväder. 

Utöver det så bjöd jobbet på en underbar kväll och äntligen fick man chansen att bekanta sig lite mer med alla nya ansikten. Vi har växt enormt mycket sedan jag började jobba R.O.O.M. & Habitat våren 2013. Då fanns det en butik, idag finns det fyra.           Många nya härliga personligheter har rekryterats längs vägen och många jobbar också kvar. 

GLUTENMÄSSAN

 
 Det finns ett paradis för alla glutenallergiker och det är den årliga glutenmässan. I helgen var det dags igen, och jag och Adam aka glutenparet var självklart på plats! 


För er som inte vet så är det rätt dyrt att leva på glutenfri kost. Min favoritpasta betalar jag ca 29kr för en vanlig dag men i helgen var det 4 för 50kr, så jag köpte pasta för hela nästa år. Bröd är det också alltid bra erbjudande på så det passade vi även på att köpa hem. Jag tror vi lyckades kånka hem hela 13 limpor faktiskt. Utöver det fick vi bland annat med oss 18st pizzabottnar, ravioli på färskpasta (nyhet för i år!), müsli, mjöl, pepparkakor, knäckebröd, ännu mera pasta från olika märken, lasagneplattor, falaflar, mazariner, tårtbottnar och godisremmar. Allting glutenfritt förstås! Matkassan tackar. 

TAVELVÄGG

 
Bor man med mig får man leva med att hemmet är i ständig förändring. I helgen borrade Adam upp ett sidebord på ena väggen i vardagsrummet och nästa steg är att få upp tavelväggen ovanför. 

CHORIZO PASTA

 
Här kommer äntligen receptet på chorizopastan jag utlovade i en kommentar förra veckan. Det märks kanske inte på bloggen men här hemma äter vi rätt ofta korvstroganoff... Det är nästan alltid samma visa när Adam vet inte vad han ska laga till middag, 4 av 5 gånger går han till matbutiken och köper sig en falukorv. Det här skulle jag vilja säga är ett lite lyxigare och kryddigare alternativ till det! Det går snabbt och enkelt och smakar fantastiskt med den färska basilikan och massor av riven parmesan. Föredrar man vegetariskt är det bara att byta ut chorizon. 
 
Ingredienser ca 4 personer: 
Olivolja
1st Lök
3st Vitlök
20st minichampinjoner
Basilika
2,5dl Vispgrädde
Chilipulver
Svartpeppar
Salt
4st Chorizo
400g konserverade tomater
Pasta Sedani
Parmesan
 
Gör såhär: 
Stek löken, vitlöken och minichampinjonerna i olivoljan. Tillsätt chorizon och de konserverade tomaterna och sjud i en sisådär fem minuter. Krydda med salt, svartpeppar, chilipulver och basilika. Sjud i fem minuter till, tillsätt grädden och sjud i ytterligare fem minuter. Koka pastan under tiden i väldigt saltat vatten. Enligt receptet ska vattnet vara lika salt som medelhavet så självklart kör jag på det. Servera med färsk basilika (viktigt för smaken!) och massor med riven parmesan. Ju mer desto bättre! 

DET KAN VISST HÄNDA MIG

Trots att det inte händer så mycket i mitt liv för tillfället har den här veckan gått i raketfart. Ibland förstår jag bara inte hur det ska gå för mig om det verkligen är sant det här med att tiden bara går snabbare och snabbare ju äldre man blir. Kommer min tid spurta iväg om ett par decennier?

I tisdags var jag hos hudläkaren för att kolla upp kroppens alla leverfläckar. Jag aldrig gjort det förut och det var i efterhand inte så värst nödvändigt utan kostade mest en slant, men ni vet hur man kan få för sig saker ibland? En kväll blev jag bara så orolig för att det var min tur att dö när jag granskade en pigmentförändring i tinningen runt en prick i pannan. Inte för att jag går runt och är rädd för att få cancer men det är onödigt att vara naiv, ju! Det kan visst hända mig.

I torsdags var det städtorsdag i vanlig ordning här hemma. Jag har inspirerats av min kollega Helen på jobbet och infört den rutinen, så numera är torsdagar inga härliga dagar längre.  Men fredagar är! Det är underbart att ta helg och komma hem till en nystädad lägenhet. Jag tror det är bra för förhållandet också, i alla fall om man är ihop med en sådan som mig som tycker städa är bland de tråkigaste som finns. Jag behöver en speciell dag i veckan för att inte "omedvetet" glömma bort att plocka undan helt och hållet.

 Jag brukar skylla på att jag delvis växte upp i världens stökigaste hem. Jag lärde mig tidigt att "koppla bort" att det var saker överallt. Så nu i vuxen ålder sitter det liksom kvar lite grann. Jag ser helt enkelt inte posten jag la på middagsbordet tidigt i veckan. Inte förrän det är torsdag i alla fall! 

Ikväll ska jag och Adam ha en helkväll i Mall of Scandinavia. Jag har bland annat köpt massor av fotografer till en tavelvägg som jag behöver lite ramar till. 

ADELE - WHEN WE WERE YOUNG

 
En till favorit just nu! Magi i musikform ♥

GRÅTT ÄR DET NYA VITA


Omslaget på senaste Residence Magasin, stylad av Thomas Lingsell, visar ett av mina favoritvardagsrum just nu. Den har alla rätt om ni frågar mig. Kombinationen av de dova, harmoniska färgerna, konsten på väggen, kuddarna i soffan, golvlampan i vintagestil och det stora fikonträdet. En inredningsdröm! 

HELGEN

 


I helgen har jag som sagt varit hemma i Linköping. Jag har varit supereffektiv sådär som bara jag är ibland och hunnit träffa massor med älsklingar! I fredags åt jag middag på Afrodite med Lovisa, Amanda & Hanne. I lördags vaknade jag upp hos Hanne och vi började dagen med att lyxa till det med American Pancakes till frukost. På dagen var jag ute i Tornby med mamsen och letade ryggsäck och skaljacka till Nya Zeeland. Jag hann även träffa Ida över en kaffe. På kvällen åkte jag ut till Mjölby och träffade Jonna, som i vanlig ordning skämde bort mig med en lyxmiddag utöver det vanliga. Hon lagar alltid mat utan recept och jag blir alltid lika imponerad varje gång. Det händer inte att jag lagar finmiddag utan tydliga instruktioner med Jonna hon kan hon. 

I söndags var jag på julmarknadsturné. Först ut var Billa Gård med Jakob och senare under dagen blev det en promenad genom Gamla Linköping med Hanne. Vi köpte varmrökt lax. När julmarknadsturnen var över gick jag till gymmet för att få till veckans andra pass (måste verkligen bli bättre på att hinna med två pass tidigare i veckan) och efteråt mötte jag upp Lina som blev helgens andra fikadejt. Innan tåget gick tillbaka till Stockholm blev det middag för mig och Olivia hemma hos Hanne. 
 

RSS 2.0