HAPPY NEW YEAR

 
Det här inlägget kan sammanfatta min största förändring detta år. Jag har blivit en sån där typ med framförhållning. Som är klar i god tid, som står på perrongen 5 minuter innan tåget går, som inte känner att det är waiste of time att vara på jobbet 10 minuter innan morgonmötet börjar och så vidare och så vidare. Det händer såklart fortfarande att man faller tillbaka till gamla vanor och får det stressigt ibland, men inte idag. Idag sitter jag här och är rastlöst i köket, är färdig med själv och väntar på Adam som precis hoppade in i duschen.  
 
Det är lustigt det där hur man förändras genom åren. När jag jobbade på Coop var jag alltid på plats exakt prick när mitt pass började. Aldrig sent, men alltid precis. Jag far alltid runt som en dåre precis innan jag skulle iväg någonstans och styrde med det ena och det andra. Nu är den tiden förbi. 
 
Nästa år ska jag bli bättre på att plocka undan efter mig. Det är inget som kommer naturligt för mig och kommer troligtvis aldrig att göra.  
 
ÖNSKAR ALLA MINA NÄRA OCH KÄRA OCH ALLA ANDRA SOM LÄSER EN UNDERBAR KVÄLL! 

ARTILLERIET & MANANA

I måndags eftermiddag tog jag tåget till Alingsås. Adam kom och hämtade på mig stationen och hans mamma bjöd på fisksoppa, som efter att ha levt på min mammas rester från julafton sedan den dagen tog mig till himmelriket. 
 
Igår hade vi en lugn och skön dag som avslutades i Göteborg. Vi strosande runt på stan och jag fick äntligen spana in Artilleriet som jag tjatat så mycket om. Drömbutik! Flyttar jag till Göteborg någon gång vet jag precis var plånboken ej bör följa med om inte alla mina pengar ska hamna där. 
 
 
 
 
På kvällen hade vi bokat bord på Mañana, som jag läst till mig ska ha stans bästa tapas. Nu har jag aldrig ätit tapas i Göteborg förut så jag har inget att jämföra med, men gott var det! Sådär gott att man känner att man vill blogga om det. Bra service, fantatiska små rätter,  god sangria och det bästa sällskapet jag kan tänka mig gjorde kvällen. Jag älskar att gå på dejt med Adam. 
 
 
 
Idag är det nyårsafton, Adam har gett sig av en sväng till garaget och jag har lite härlig tid för mig själv. Jag tänkte sammanfatta året som gått och tralla iväg till en stund till stan. Jag sminkar mig alltid likadant och kan överhuvudtaget inte särskilt mycket om smink, men ikväll tänkte jag ta hjälp av en av Linda Hallbergs tutorials (LÄNK) och försöka ge mig på en nyårssminkning. Det kan med stor sannolikhet skita sig, men ett försök ska jag ge det i alla fall. Ikväll firar vi hos vår vän (men mest Adams) Fredrik som var med till Guadeloupe. 
 
Vår roligaste minne är när vi inte kände varandra men flög tillsammans dit. Jag vet inte vem jag var då men jag snackade så mycket skit under den flygresan och hittade på så mycket saker om mig själv (finns typ inget roligare). Jag hade bestämt mig för att jag inte orkade sitta brevid någon under en så lång flygresa och ha det sådär stelt, trevligt och obekvämt som det kan bli i början ni vet, så jag gick in i någon konstig roll och hade jätte roligt istället. Han också. Jag får mina stunder ibland. 

KONTRASTER

 
I våras vs imorse

SJÄLVDISCIPLIN

 
Igår körde jag mitt andra träningspass för förra veckan. Jag har bestämt mig för att alltid träna minst två ggr i veckan för resten av livet (dock inga regler utan undantag). Helst tre och gärna fyra, men alltid minst två. Det känns sunt. Det är dock hemskt att ha dessa två gånger kvar när helgen kommer... Så man inte har något  val förutom att träna både lördag och söndag. Båda dagarna har det tagit mig minst en timma av stillasittande efter jobbet för att komma iväg, men tillslut mot alla odds har det gått. Min uppvärmning då jag inte haft någon tid att passa har varit:
 
5 min mysjogga på 11,5km/h
6 min springa på 14 km/h (hemskt, usch och fy)
10 min crosstrainer
 
Därefter tränar jag efter appen Bikini Fit. Den innehåller 4 program, så på två dagar har jag hunnit köra igenom allihopa. 2 program 2 gånger var per träningspass. Sen känner man sig väldigt klar och idag har jag träningsvärk lite här och där. Precis så som det ska vara!

JULAFTON/JULDAGEN

 
 

LINA x2

Jag fick en flaska champange i julklapp av mamma. Första tanken då var att ta med den hem till Stockholm och spara den till nästa tillfälle värt att fira. En annan tanke slog mig redan dagen efter när jag stannade till hemma hos Lina på juldagen, strax innan tåget gick tillbaka hem. Varför inte korka upp den nu medan det bara är hon och jag och ha lite kvalitetstid tillsammans? Det är värt att fira det med i mina ögon. 
 
Linas och min bästa tid kommer alltid att vara högstadiet (alla dom minnerna vi har från den tiden är oerhört svårslagna), men varje stund jag får med henne nu när vi inte längre bor i samma städer är värdefull tid för mig. Det är något speciellt med oss två, med kombinationen Lina x2. Det kommer liksom alltid att vara vi två på något sätt. Jag vet att jag alltid kommer att känna mig som hemma, hemma hos familjen Gamsäter. Hon är inte perfekt för hon är sämst på att höra av sig, men skulle det hända det mig något eller skulle jag bli sjuk till exempel. Då vet jag att hon är den första som skulle finnas där på plats och göra allt för att få mig att må bra. Skulle jag bli lämnad och förkrossad någon gågng är det hon som kommer banka in vett i mitt huvud att finns det en finns det flera. Faller jag kommer hon alltid att vara den som tar emot mig för det har hon alltid gjort. Jag har fallit så många gånger under våra år men hon har alltid funnits där och torkat mina tårar.  
 
Det är lite som med Lina som med Adam faktiskt. Tillslut bara visste jag att det var rätt. She is the one! Det var när jag precis hade börjat sjuan som jag kom fram till det. Jag glömmer aldrig det där mötet man hade med sin framtida klass när man fortfarande gick i sexan och snart skulle börja på ny skola. Lina hade tuffa fornarina jeans och en svart JL tröja. Mamma köpte aldrig märkeskläder till mig när jag var liten (finns några undantag men dom är så få att jag minns dom väl) så det var ju lite wow känsla att hon hade på sig allt det där jag ville ha. Hon var kort på den tiden också och det minns jag att jag tyckte om. Att vi både hette samma sak och var korta. Förbannat snygg var hon med,  mycket snyggare än mig vet jag att jag tänkte! Henne, just henne vill jag bli vän med.
 
Första gången hon följde med mig hem minns jag att jag blev lite ledsen. Vi satt och chattade med Mirre & Lisa och jag kände mig utanför dom. Mirre och jag hade varit bästisar länge men börjat glida ifrån varandra och nu hade hon blivit mycket bättre vän med Lisa än med mig. Det var sådana känslor som var jobbiga på den tiden. Andra gången vi var med varandra efter skolan nockade plötsligt Lina mig i huvudet (jag minns inte varför men tror hon bara fick någon impuls att göra det) och det var ju jätte konstigt men också jätte kul. Vem gör så liksom?
 
Bara hon. 
 
Lina var en rackarunge när jag träffade henne. Så trevlig och väluppfostrad i vissa sammanhang men så galen, skön och härlig i andra. Hon var inte så bra i skolan (det blev hon sen) men brydde sig inte heller. Hon drog grova skämt om sex vi inte hade haft och var så ball som träffade snygga killar som gick  i åttan. Hon hade också massor av tuffa vänner som gick på Ånestad och som ett år efter att vi lärt känna varandra började vara ute sent om kvällarna och dricka konstiga blandingar i pet flaskor från föräldrarnas spritskåp. Jag minns så väl första gången jag såg Lina full när jag själv aldrig hade druckit en droppe alkohol. Och jag minns så väl första gången jag själv drack ganska mycket sprit på nyårsafton i åttan och jag spydde hemma på balkongen dagen efter och var så rädd att mamma skulle hinna märka. Dom flesta förstagånger (bokstavligen hehe) har varit med Lina under just högstadiet. Då allt fortfarande var förbjudet men nytt, härligt och spännande. Det var vi mot mycket och lika många gånger som vi gjorde sådana där konstiga saker som man höll på att dö av skratt, lika många gånger gjorde vi bort oss. Tiden runt 15 var mycket speciell men vi älskade varandra genom allt. Det var vi i med- och motgångar och det hoppas jag att det alltid kommer att vara. 
 
 
Fick jag be om något just ikväll så önskar jag mig att hon snart hittar någon som passar henne lika bra som Adam passar mig. Som ser henne på det sättet jag ser på henne och som själv får lära känna henne och upptäcka hur vacker hon är på både insidan och utsidan. Det är hennes tur nu att bli sådär fruktansvärt förälskad i någon som lika förälskad i henne.
 
Det vore en anledning att köpa en ny flaska champange att dela på ♥
 
Nyår 2007....

GOD JUL!


JULFEST & PAKETLEK

 
I helgen har jag kört en runda till Linköping. Hanne & jag styrde julfest hemma hos i henne i lördags och det resulterade i en underbar kväll som slutade sent i säng. Jag älskar att jag har så många vänner kvar där hemma så att det alltid är lika kul att komma hem. Jag hade förberett saffranspannacotta toppad med passionsfrukt under dagen och det uppskattades av alla, så här kommer receptet: 
 
Ingredienser:
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran 
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär: Låt gelatinet ligga i vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, saffran och socker. Lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. Häll upp i formar och låt stelna i minst 3 timmar. Toppa med passionfrukt. 
 

Superlätt och jätte fett! 

GRATTIS TILL MIG SJÄLV

Som jag redan skrivit att jag skulle skrev jag nytt kontrakt på jobbet i torsdags. Jag hade som vanligt oroat mig i onödan och behövde inte gå ner i lön på grund av att jag inte kommer jobba några obekväma arbetstider längre. Den 7 januari börjar jag som sortimentadministratör på kontoret och det känns alltifrån läskigt och utmanande till väldigt roligt, spännande och grymt. Som säljare ute i butik är jag varm i kläderna och känner mig väldigt trygg i min roll. Nu kommer jag få börja om på nytt, vara den nya, dåliga och osäkra som ställer alla dessa frågor och ha noll koll. Det kommer att vara jobbigt i början men värt det i slutändan, då det är riktigt bra att jag fått det här förtroendet och får chansen att utvecklas och bredda mina yrkeslivserfarenheter. Personligen är det också en perfekt chans för mig att få prova på en hundraprocentig administrativ tjänst för att se om det är något jag vill fortsätta med och bygga vidare på. Kanske är det nörden i mig jag borde satsa på? 
 
Känslan jag hade i mig när jag promenerade hem från bussen i torsdags är oslagbar. Jag kände mig så nöjd med livet och mig själv. Jag försöker alltid att göra ett bra jobb och älskar när det lönar sig att vara duktig och göra det lilla extra. Jag försöker också alltid ha en positiv inställning och jag tror faktiskt att det är det som gör att det dras positiva saker till mig. Kan jag inte något klagar jag inte på att det är så dåligt att ingen lärt mig det, utan jag tar saken i egna händer och lär mig själv. Bland det värsta jag vet är folk som klagar på saker och ting utan att göra något åt det. Bara gör! Ibland känns saker jobbiga men det är bara att ta sig igenom det. 
 
 
 
Ikväll ska Hanne och jag ordna julfest hemma hos henne. Glöggmingel och julklappsleken står på agendan och jag är så taggad på att ha en mysig, rolig och härlig kväll med massor av kärlek samlat under ett och samma tak. 

Mini jul

Igår firade vi julafton här hemma. A fixade snö och krispig vinter ute så julkänslan infann sig på riktigt och när jag kom hem från jobbet väntade massor med tända ljus, julmusik och ett uppdukad julbord med massa bonuspoäng för hemmagjorda köttbullar! Jag orkar nästan inte med mig själv så bra jag har det ibland. Vad kan oddsen vara att man hittar en såhär bra pojkvän egentligen?!

Jag fick min drömgryta i julklapp med livstid garanti, så nu finns det inget som kan stoppa mig från att laga mera långkok och soppor! Nu fattas det bara ett nyrenoverat kök så grytan passar in också. Det blir ett av mina nyårslöften 2015. Att renovera köket. Det bara ska bli av nästa år!

Idag har jag annars varit uppe tidigt och kört Body Combat igen. Jag har också fortsatt mitt försök att göra instagramvänliga julkolor, men det går tyvärr inte så bra. Jag tycker det är lite ute att stressa inför jul och tycker det är ballare att ha framförhållning och vara ute i god tid med julbak och julklappar men jag kan erkänna att jag har misslyckats i år. Jag överväger att slå in paket plus baka nya julkolor när jag kommer hem ikväll mitt i natten.

Skriver troligtvis nytt kontrakt på jobbet idag!


SNURRIG MORGON

Denna vecka har Täby Centrum öppet till 22:00 måndag-fredag, så idag jobbar jag 13-22:00. Jag var på Body Combat i morse runt åttatiden och det var så jobbigt att hela världen började snurra. Instruktören var helt galen! Eller så berodde det på att jag ätit dåligt, men vad tusen ska man få i sig precis efter att man vaknat? Jag vill ju gärna ha frukosten kvar att se fram emot. Jag brukar tvinga i mig några skedar vaniljkvarg men ni kanske har något bättre tips? 
 
Annars så är Body Pump, Body Combat och Grit Plyo mina favoriter. Det känns som jag har provat på de flesta passen nu. Spinning försöker jag köra en gång i veckan för konditionens skull men det tycker jag är fruktansvärt. Jag provade SH'BAM en gång men det gör jag aldrig om. När jag väl tränar vill jag att det ska kännas ordentligt och inte slösa tid på att lalla runt. Även om man dansar ska det kännas! Yoga klarar jag inte heller av men det kanske kommer när jag blir äldre. Jag känner mig inte ett dugg stressad så som jag lever just nu så jag har inget behov att lugna ner mig. Det skulle vara om någon kom till mig och berättade att "Ja men du vet Lina, sedan jag började med yogan har jag lärt mig att uppskatta allt mörker och det här gråa vädret vi vaknar till varje morgon. Det är helt otroligt men nuförtiden så älskar jag det!" Då hade jag väl kunnat ge det en chans, men fram tills dess får det va.  
 
Den här bilden har inget med texten att göra men jag tycker den är så fin att jag aldrig tröttnar på den. Det svårt att förstå att den är hela fyra år gammal nu! Bara en liten påminnelse men jag älskar dig Lovisa :) 
 

TILLBAKABLICK

 
 
Det här är väl egentligen något jag kan säga direkt till honom och inte behöver skriva om här. Men jag tycker verkligen att det är så häftigt att jag hittat någon som passar mig så bra som han. Det är något jag ofta tänker på, hur otroligt det är. Jag skulle nästan vilja kalla det ett mirakel. Han får mig att känna mig som en vinnare i livet och inga häftiga jobb eller pengar i världen kommer någonsin få mig att känna mig som en om inte han finns där och står bakom mig. Förlorar jag honom på vägen har jag förlorat allt. . 
 
Adam är min stolthet. Det finns inget annat jag är så nöjd över som att lilla jag lyckades få en sådan som han på fall.  Det är så fint när man hittar någon som tar fram ens bästa sidor och som gör en till en bättre människa. Med honom som bollplank här hemma tar jag bättre beslut och vågar tro på mig själv på ett helt annat sätt. Han är så genomsnäll att han fortfarande kan kännas overklig, men han är också smart, förnuftig och klok. Och rolig och barnslig. Och i mina ögon världens snyggaste. Hans kropp ska vi inte ens tala om. 
 
Jag tänker ofta tillbaka på tiden då vi lärde känna varandra. Den där tiden i början då det fanns något där men man förstod inte vad det var. Den där dragningskraften. Första gången vi var på utflykt i Guadeloupe och jag inte hade en tanke på att det skulle kunna bli vi, men jag blev så sjukt imponerad när han skulle fickparkera. Det var det sjukaste! Om det är något jag kan få panik över idag så är det just att fickparkera men Adam fickparkerade som om det var det första han lärde sig i livet. Jag var så imponerad.  
 
Jag glömmer heller aldrig när han pratade om att han behövde klippa sig och jag sa att jag har klippt många killar i mitt liv, så det fixar jag! Det var ett ljug från min sida men jag försökte få så mycket kunskap som möjligt genom att googla klippa killar tips. Jag ville ju absolut inte att någon annan tjej skulle få klippa honom!  Så vi möttes vi på stranden och jag var jätte nervös men försökte spela cool. Dess värre blev det lite tokigt och jag blev livrädd för att han skulle bli arg på riktigt, men jag fick otroligt nog lov att klippa honom ytterligare några gånger. efter det. Det får jag inte längre ;)
 
Andra gången jag skulle klippa honom var jag med om mitt livs pinsammaste moment tyckte jag då. Vi hade spenderat oräkneligt många timmar tillsammans och jag började få panik över att ingenting hände. Det här var jag inte van vid och jag förstod absolut ingenting. Jag tyckte det kändes bra mellan oss men det har det väl känts innan med andra och det har inte alltid slutat så bra, tänkte jag. Så jag började googla  blyg kille initiativ i hopp om att bli expert även den här gången. Jag är en sådan som googlar precis allt om ni inte förstått det nu. Det var bara det att jag inte tänkte på att rensa webbhistoriken, så nästa gång Adam skulle hitta en film åt oss som vi skulle se råkade det komma upp vad jag hade googlat på. Jag förstod aldrig om han hann se eller inte, men jag var riktigt snabb på att fälla ner skärmen och sen ville jag prata om allt förutom varför jag gjorde så. Inombords höll jag på att dö. 
 
En dag bestämde jag mig för att nu får det bära eller brista. Jag hade varit fast besluten om att han skulle få ta första initiativet men nu stod jag inte ut längre.  Så jag bestämde mig en kväll för att vara riktigt galenoch be om en puss! Haha. Vi hade precis legat och tittat på ytterligare en hel film utan att röra varandra och jag var så nervös under den där filmen som dessutom kändes oändligt lång. Plötsligt var den slut och Adam skulle precis gå in till sig när jag äntligen vågade fråga om vad som kändes som världens läskigaste sak att fråga efter. Hade han sagt nej då hade jag troligtvis sagt upp mig dagen efter och åkt raka vägen hem. Det var bokstavligen en livsavgörande puss för en sådan som mig. 
 
 
 
Dagen efter frågade han om jag inte skulle följa med upp på hotelltaket och titta på stjärnorna. Där uppe hade vi en sådan där kväll som man kommer tänka tillbaka på strax innan man dör och sedan dess har det helt enkelt varit vi. Världens bästa team. Jag fick äntligen den kille jag alltid drömt om och han fick tänka om helt och hållet då en tjej inte ingick i hans framtidsplaner på många år framöver. Det blir inte alltid som man tänkt sig och tur är väl det! 

12-13-14

Det är söndag och jag sitter på bussen påväg till jobbet. Det är mycket där nu. Jag har aldrig slagit in såhär mycket paket på en dag som jag gör där en dag bakom kassan.

Jag fick tjänsten jag sökte på kontoret så nästa år inleder jag med att bli kontorsråtta! Jag räknade absolut inte med att få det jobbet så det känns väldigt roligt och nästan lite overkligt bra. Det är bara en liten detalj kvar och det är att inga papper är påskrivna än och jag vet inte vad jag kommer få för lön. Jag var så glad fram tills jag började tänka på den biten och nu har jag ont i magen i stället. Jag är rädd för att bli besviken och att den här tjänsten inte kommer kännas så overkligt bra som det kändes när jag fick besked. I och med att jag inte kommer jobba några obekväma arbetstider längre förväntar jag mig inte att jag ska få ut mellan 23-24 000 innan skatt, men jag är inte beredd att gå ner mig hur mycket som helst. Jag vill verkligen utvecklas, bredda mina yrkeslivserfarenheter och är beredd på att ge allt för att göra ett bra jobb och lära mig snabbt, men! Inte till vilket pris som helst. Det får inte bli så att jag skriver på något som inte känns bra och så kommer jag hem och börjar tokgråta i Adams famn. Det får inte och det ska inte.
#älskavardagendulever

 
Igår lyxade vi till det med hemmalagad fisksoppa och vitt vin. Soppan blev helt fantastisk god så det receptet måste upp på bloggen! 

Jag vill inte vara den som är den som är rädd för förändringar.

 
Det där med hår är så konstigt. Jag har aldrig sett mig själv som någon med långt hår, men nu när jag har så väldigt kort (typiskt mig att vara lite för tuff när jag sitter i frisörstolen) har jag plötsligt insett att jag visst hade ganska långt hår innan. Det är bara det att jag alltid har velat ha ännu längre hår att jag aldrig känt mig nöjd med längden jag haft. 
 
Kort hår är egentligen inte jag, men jag ångrar heller inte att jag klippte av det. Klipper man aldrig av det så får man aldrig reda på om man kommer trivas i det eller inte, så jag kände att det var på tiden helt enkelt. Det är kul att känna sig lite annorlunda ibland. Hår är ändå bara hår, det växer ut och jag vill inte vara den som är den som är rädd för förändringar. Just nu känns det dessutom väldigt skönt med kort hår; Det går snabbt att fixa (och locka!), topparna håller sig superfina och det är väldigt smidigt om man är i ett förhållande. Långt hår är i vägen hela tiden. I alla fall mitt var det. Det fastnade i armhålorna när jag tränade och en viss person råkade alltid lägga sig på det så jag fastnade med huvudet och fick typ nackspärr. Och det här med att jag bara behövde gå in på toaletten och så vips var det fullt av hår i handfatet. Helt sjukt. 
 
Vad tycker ni få som läser? Ska jag ha det kort ett tag till eller är det dags att spara ut igen? Jag struntar ju såklart i vad ni tycker och gör som jag vill, men det är intressant att höra ändå. En del tycker att jag passar mycket bättre i kort hår men jag kan verkligen inte se på mig själv med dessa ögon. Enligt mig är jag en tjej med långt hår, men så kanske jag känner för att det är vad jag alltid har haft. Rätta mig gärna om det inte är typiskt för de flesta människor. 

JULFEST & PERSILJEBIFFAR

 
Den här veckan inledde jag med att sova 4,5 timma från söndag till måndag. Julfesten med jobbet resulterade i att jag & Alena drog oss från dansgolvet någon gång efter 04:00 och då var vi inte ens dom sista kvar. Då tunnelbanan hade slutat gå promenerade jag hem till Niklas och sov där. En snabb dusch senare och med gårdagens smink åkte jag raka vägen till jobbet därifrån och kände mig forever young. Så kaxig, pigg och glad! Haha. Jag älskar att vara ung. 
 
Sen skötte jag mitt jobb och sen på kvällen däckade jag i sängen. Jag hade tänkt att laga persiljebiffar här hemma men Adam föreslog att vi skulle se ett avsnitt av julkalendern i soffan först och med den här kvällen i bagaget fanns ingen energi kvar efter det. Så jag gjorde mina persiljebiffar igår istället. 
 
Jag gav honom ett litet knep att till nästa gång när jag kommer hem och egentligen är trött men har tänkt att vara superduktig och laga mat, då måste det ske bums när jag kommer innanför dörren. Soffan först kommer aldrig någonsin fungera. Att locka med gos är livsfarligt, och det lärde han sig snabbt. 
 
Igår direkt när jag kom hem (knappt så jag hann få en puss): LINA, DU BÖRJAR MED PERSILJEBIFFARNA OCH JAG STÄDAR KLART BADRUMMET! 
 
Och plötlsigt hade vi både god mat och ett rent hem ♥ En lite effektivare dag än den i måndags med andra ord. 

LINAS PAKETKALENDER 2014

 
Inspirerad av Lotta Agatons fina julstyling (tryck HÄR för inspiration du med!) gjorde jag en paketkalender lagom tills A kom hem. Jag tror vi blev lika nöjda båda två med den. 

MAT FÖR LIVET

Nu är Adam hemma igen och allt annat känns irrelevant. Det enda jag känner för att göra är att vara med honom och ta igen massor av gos i soffan. Idag har det glutenpar som vi är varit på Mat För Livet 2014 (årets mässa för den som inte tål gluten och laktos) ute i Kista och bunkrat upp skafferiet med framför allt olika sorters bröd, mjöl och pasta till bra mässpriser. Utöver det har vi inte gjort särskilt mycket idag. Vi somnade både två i varandras famn när vi kom hem och därefter har vi inte tagit många steg i onödan för att lämna soffan. 
 
 
Utöver det har jag suttit och rensat Facebook på vänner idag. Det är inte rimligt att ha 957 tusen miljoner vänner där (kändes det som) men nu har jag bara 213 stycken kvar. Har jag tagit bort någon jag inte borde tagit bort har jag gjort det av misstag, men annars har jag försökt ta bort folk som jag inte har någon som helst kontakt med längre eller sådana jag endast skulle nicka/heja till om jag såg på stan men inte stanna för att fråga hur dom mår. Det var annat på gymnasietiden då man såg så många man kände igen/var bekant med överrallt. Då hälsade jag på allt och alla. 
 
 
Imorgon väntar ytterligare en lugn och skön dag bortsett från kvällen. Då vankas julfest med jobbet på Uma Bar i Vasaparken. Jag har en lugn period i mitt liv nu med inte så mycket festligheter så det ska bli kul! 

NYVAL

Igår var det intressant att läsa nyheterna. Alliansen och SD har röstat ner regeringens budgetförslag och nu är det kaos. Jag röstade blått i September och borde kanske vara glad men det är jag inte. Min teori är att det enda partiet som vinner på nyval i mars är Sverigedemokraterna och därför hade jag hellre sett ett samarbete mellan de olika partierna. Det är kanske något jag missat eller inte förstår nu, men det är ju så svenska folket har röstat och vill ha det? De rödgröna och alliansen fick ungefär lika stor andel röster i valet 2014. Då tycker jag att man får ta sitt ansvar som politiker och kompromissa med varandra tills man kommer överrens. Vad händer till exempel om alliansen vinner valet i mars 2015 men SD ännu en gång blir vågmästare? Vem blir vinnare då egentligen? Nu får alla sluta leka efterkloka på Facebook och gilla/dela bilder med "Skyll inte på mig, jag röstade på Alliansen!" Exakt samma scenario hade kunnat inträffa även om alliansen vunnit valet! 
 
 
Till nyvalet hoppas jag att många tänker om och tänker rätt. Jag tycker ingen är dum i huvudet som röstar på Socialdemokraterna bara för att jag själv föredrar alliansen, men däremot förstår jag inte hur man tänker när man röstar på ett enfrågeparti?! Både feminism och invandring är jätte viktiga frågor men varken FI eller SD är redo för att styra ett helt land. Jag förstår inte hur man kan missa det, men det vi ska gå och rösta på är faktiskt det parti vi tror styr Sverige bäst. Brinner man för feminismfrågor tycker jag till exempel att man (istället för att rösta på att FI ska styra Sverige) kan engagera sig på fritiden och gå med i olika föreningar som jobbar på att få ett rättvisare samhälle för båda könen. Ett land behöver styras av politiker som tänker strategiskt och som ser till helheten och då kan man inte haka upp sig på enstaka frågor!
 
Rätta mig gärna om jag har fel. 

FJÄLLSTUGA

Jag jobbar på julen här hemma. Jag har köpt en ny khakigrön kudde i linne från Linum (vissa kan inte sluta köpa skor och jag kan inte sluta köpa kuddar) och plockat bort vår somriga accentfärg. Nu när det är vinter, grått, mörkt och kallt vill jag bara omge mig med jordnära färger i hemmet och försöka göra det så mysigt som möjligt. Lite fjällstugekänsla är inte så dumt ändå. 
 
 
 
Igår hade jag en ledig dag och då var jag bland annat ute i Barkarby och tog ett varv på IKEA och Plantagen. Med hem kom en liten rumsgran, en halmstomme, mossa, lite granris, snöre och ståltråd. Väl hemma gjorda jag den här fina ljuskransen som ni ser på bilden. Det blev inget billigt pyssel direkt men fint vart det ju och jag älskar att jag gjort den helt själv! Så stolt och nöjd. Vi har brandsläckare hemma men jag vågar inte tända ljusen när inte Adam är hemma så bättre bild kommer någon annan gång. 
 

MIN ÖNSKELISTA 2014

 
Inte för att jag vet vem som ska ge mig allt det här, men det här är i alla fall vad önskar mig till jul. 

1:A ADVENT

 
En lugn jobbhelg har passerat. Jag har inte gjort något speciellt förutom i söndags då jag, Angelica & Anna på jobbet tog bilen hem till Louise och firade 1:a advent. Det bästa med att träna är att man kan äta mer så det gjorde jag. Jag skrattade mycket när jag lyssnade på Hannah & Amandas senaste fredagspodd för jag är precis som dom. Jag måste äta väldigt mycket för att få sådana där mättnadskänslor som gör att det tar stopp. Jag tycker allt som är sött är gott och det skulle aldrig hända mig att det tar emot att äta. Inte ens om jag har ont i halsen, är stressad eller är jätte sjuk. Jag är alltid sugen på mat. God mat är livet! 
 
Sen tycker jag att det det är fruktansvärt tråkigt och meningslöst att laga mat bara till mig själv, så jag antar att alla gånger jag äter kvarg med frön och nötter till kvällsmat eller bara kokar ägg och dricker te jämnar ut sig med alla gånger jag äter som en man. Jag är en bekräftelsehora som behöver någon som säger "Åh, vad duktig du är Lina som lagar mat!" eller "Åh Lina, vad gott det blir!" annars får det va. 

RSS 2.0