Christmasbooty


Igår bestämde jag mig för ge mig själv världens bästa julklapp. En nice röv! Varenda PT tjatar ju om squats så tja, vi ger det ett försök! Gjorde 130 stycken igår innan läggdags för att komma ikapp  och nu ska jag hem och göra 45! 

Lunch


2,5h kvar sen tar jag helg! 

Soluppgång från Jungfrudansen

 
Den här morgonen gick jag upp med Adam och tog bussen med honom till Sundbyberg. Solade en stund och sprang sedan tillbaka längs vattnet till Huvudsta. Nu strömmar solen in i lägenheten och jag ska sätta ihop bordet jag var och köpte igår samt bädda rent tills ikväll i sovrummet. Jobbar 11.30-20:00 idag och därefter tänkte jag åka raka vägen hem och baka pepparkaksmuffins. Jag har saknat att baka och nu passar det bra till första advent på söndag. 
 

Somewhere only we know

Den här bloggen suger för tillfället. Känns som jag alltid är påväg någonstans och aldrig hinner slå mig ner och skriva. Det kommer alltid något emellan, som känns viktigare. (På tunnelbanan påväg hem nu)

Idag gick jag upp klockan fem och jobbade 06:15-14:00. Jag är en morgonmänniska så jag kan tycka att det är rätt skönt att ha sina arbetstimmar avklarade så tidigt på dagen, då och då. 

Efter jobbet gick jag till Kulturhuset med Maja & Sara från jobbet och åt lunch. 

Vid fem tog jag pendeln till Södertälje för att köpa ett bord på Åhlens. Jag var i Täby centrum igår för att köpa det enda som fanns kvar i Stockholm men för att köpa ett till var jag tvungen att bege mig  ännu längre bort. Som om inte Täby var tillräckligt...

Från Södertälje tog jag mig till Ikea vid kungens kurva och köpte gardiner och nu är jag alltså äntligen snart hemma igen. Jag har haft oturen och drabbats c två trafikolyckor som försenat trafiken, mår illa av allt läsande (läser Vi kom över havet med Julie Otsuka) och är dödstrött av allt kånkande. 

Trevlig kväll! 

Who taught the sun where to stand in the morning

 
Vår 1-års dag firades först igår och den libanesiska middagen på Tabbouli var jätte god! Idag har jag en lugn morgon för mig själv innan jag börjar jobba och det är också fantastiskt. Jag älskar att tända lite ljus och äta frukost i lugn och ro. Jag har lite saker att ta tag i idag också så nu ska jag bege mig inåt stan. Min hjärna har blivit besatt av att få ordning här hemma så det är typ det enda som kretsar i mitt huvud just nu. 
 
Who taught the sun
Where to stand in the morning
Who taught the ocean
You can only come this far
And who showed the moon
Where to hide till evening
Whose words alone can
Catch a falling star
 

Denna låten denna morgon. My Reedemer Lives med Crystal Gospel Choir. Magisk! 

Everything that drowns me makes me wanna fly

Idag är det torsdag och jag har en ledig dag. 
 
Ska börja dagen med att ge mig ut för att springa. Jag har blivit riktigt dålig på att träna på sistone och det gillar jag inte alls. Nu känner jag förvisso en liten förkylningsbakterie i halsen som bara väntar på rätt tillfälle att föröka sig, men en liten lätt löprunda tror jag inte kan göra så mycket skada. Man rensar ju trots allt kroppen på skit är man tränar. 
 
Därefter har jag lite ärenden att uträtta på stan. Bland annat ska jag börja med att lämna in en långklänning hos en skräddare. Osccar har födelsedagsfest hemma i Linköping nästa helg och vad är inte hans önskan om inte min lag då? Maxiklänning ska man ha och den klänningen jag tänker mig hade jag lite bråttom med att använda sist, så den är alldeles frasig nertill. Lite väl frasig till och med kan jag tänka mig, men vi får se vad skräddaren kan göra. 
 
Tänkte även gå på jakt efter gardinskenor till taket. Bredden på vardagsrummet är 3,78 cm och jag skulle vilja rama in hela kortsidan med en gardin för att få rummet att se större ut och känslan till taket högre. A tror det kommer bli fult för att våra fönster inte sitter i mitten men det tror verkligen inte jag... 
 
Gardiner som hänger från taket. Vad tycker ni själva?
 

Ska också förbi Ekbland Design för att köpa ett skohorn. Jag har alltid varit så avundsjuk på mormor och morfars skohorn när jag varit där på besök så i inflyttningspresent ville mormor ge mig ett sådant. Rar som hon är.

 

Vitt te får vi inte heller glömma heller. Jag har börjat dricka så mycket te på sistone och nu har jag precis lärt mig att vill man dricka så nyttigt te så möjligt med mest antioxidanter i är det vitt te som gäller! Vitt te oxideras inte och bearbetas minst vid produceringen vilket gör att tebladen behåller sin ursprungliga form och många av de nyttiga ämnen som finns naturligt i bladen.

 

Jag är helt insnöad på antioxidanter och ska förklara varför. De kommer från ångesten från alla mina tusen ärr jag har på smalbenen tack vare alla myggbett jag fått. Mitt blod är världssämst på att bryta ner mygggift vilket gör att om jag får ett myggbett slutar det inte klia förrän jag kliar på det själv. Låtar jag bli att klia på dagen så kliar mitt sovandes jag på natten vilket är otroligt påfrestande. I Karibien var det sinnesmycket mygg vissa perioder vilket lett till att det ser ut som jag har någon sjukdom på smalbenen...  Och min teori är att får bara kroppen i sig alla antioxidanter den behöver så kommer den klara av att läka bort de här ärren av sig själv och jag kanske slipper dyra laserbehandlingar jag ändå aldrig skulle vilja lägga pengar på...  

 

Sen är ju antioxidanter bra för typ allt. Och nyckeln till ett långt och friskt liv har jag också lärt mig.

 

Avslutar detta röriga inlägg med lite inspiration...  
 
Jag tror jag skulle kunna ägna en hel ledig dag åt att inspiraras av inredning på nätet utan att känna minsta social behov. Men ut och springa var det ja....

Ett år av lycka går snabbt

Idag är det år sedan det blev han och jag. Det är 365 dagar sedan världen visade mig hur det är att vara galet kär i någon som är lika galet kär tillbaka och jag har aldrig varit lyckligare. Medan andra klagade på dålig standard och arbetsvillkor kunde jag inte bry mig mindre. Det enda som kretsade i min hjärna var Adam, Adam & Adam
 
 
 
 
Adam är min hjälte och att få vara hans flickvän är ett privilegium utan dess like. Lusten att leva och lyckan jag känner när jag är med honom är obeskrivlig. Jag tycker vi är världens bästa team och vårt vi gör mig till en trygg person. Jag har aldrig sovit så fritfullt och gott som brevid honom och bara känslan att få vakna upp tillsammans ger mig extra energi som håller i sig hela dagen.
 
Adam får mig att känna mig hel och grundglad i hela kroppen. Till och med när jag är på dåligt humör vet han precis hur han ska göra för att få mitt humör att göra en helomvänding. Jag kan vara hur irriterad som helst men han har lärt sig att oavsett hur arg jag än är så är jag alltid svag för gos... Haha. 
 
 
Adam är min dröm jag fann och som fortfarande är sann. Det har gått ett år men jag fortsätter fortfarande att förvånas över hur bra han är för mig emellanåt. Vi har redan provat på att jobba och resa tillsammans. Vi har haft distansförhållande, vi har levt tätt inpå varandra i små ettor till lägenheter och nu bor vi tillsammans i en tvåa som med tiden kommer att bli helt fantastiskt. Vi har påbörjat en vardag tillsammans och jag har aldrig trivts bättre. Vi är inte helt lika och såklart uppstår det små bråk ibland, men jag tycker till och med våra tjafs är perfekta. Dom är charmiga i efterhand liksom.
 
Adam gör mig till en lycklig människa och jag önskar att alla kunde få känna såhär. Jag har en teori och det är att man omöjligen kan vara lycklig utan att vilja att alla andra också ska vara det. Det är i alla fall precis så jag känner och är det inte lycka jag känner när jag är med Adam, då vet jag inte vad lycka är. Ett år av lycka går snabbt. 
 

Är det inte kärlek så säg

Så fort jag fått igång ett ordentligt internet ska jag börja skriva här igen, ifall ni börjat undra varför det är så glest mellan uppdateringarna. 

Jag tål inte segt internet och tvivlar på att det finns någon värre tidstjuv än det. 

Annars är livet bra och rätt så vanligt om man kan kalla det för det. Imorse ville jag inte gå upp ur sängen när Adam sa att han hade kokat ett ägg åt mig men när han sa att han hade gjort en macka och kokat te också, då gick jag upp ändå. 

Möttes av det här: 

 

Tacksamhet

Mamma fyller 52 år idag och det är så fint hur mycket hon gör för mig…En enorm tacksamhet är bara förnamnet. Trots att jag står på egna ben och lever ett eget liv här i Stockholm är det en ovärderlig trygghet att veta att vad som en händer eller hur fel allt går har jag alltid henne att falla tillbaka till och som är en klippa på att ordna upp saker. Hon är en stjärna och jag är så fruktansvärt stolt över henne och över att vara hennes dotter. Vi må vara varandras personliga motsatser då jag är en känsloperson som blir jätteglad eller jätteledsen medan hon är mer samma hela tiden…Men min godhjärtade och generösa sida måste ändå komma från henne.  Desto äldre jag blivit desto lättare har det varit att förstå att även fast hon är kass på att uttrycka sina känslor i ord har hon alltid visat att hon älskar mig genom att ”visa det”. Hon finns och har alltid funnits där och gör alltid vad hon kan för att få mig att må bra och göra mig glad. - Ibland till och med till den graden då man verkligen undrar varför, då det känns som man själv aldrig skulle göra det hon gör mig för någon annan.

 

 Såhär svarade hon sist:

 

 -       Tro mig, Lina. För din dotter skulle du också göra det. 

 

Och kanske är det så. Att det är först när man får egna barn som man förstår, att det bara är för dom man gör saker som man aldrig skulle göra för någon annan. 


Stort grattis på din dag älskade mor. 

 

Jag, mamma & Niklas i Dubai för två år sedan när hon fyllde 50. 


Söndagsfrukost

 
 

Tjuvkik

 
En värsta tänkbara video på vår lägenhet för tillfället. Det är väldigt stökig på grund av att det är saker överrallt men det är så det ser ut, just nu. Finare och bättre ordning kommer det såklart bli!  När jag bestämde mig för att köpa lägenheten såg jag den som en oslipad diamant  då nästan alla väggar kommer att målas om och framför allt köket kommer vi att renovera. Målet är att gå minst 300 000:- plus och alltså kunna sälja den för 2,5 miljoner när det blir dags för det. Sen kan man ju förstås aldrig veta i förväg hur det kommer gå... Men satsar man inget har man inget å vinna och mål och drömmar är ju alltid grymt att ha! 

Utsikt från balkongen


Mellan träden ser man Ulvsundasjön och långt där borta tvärs över sjön ser man Kungsholmen. Balkong i söderläge och kul med nära till strandpromenad in till stan om man känner sig hurtig någon dag :)

Tillträdelsedagen

Igår hade jag en riktig berjodalbana till dag. Det var party i min hjärna och varenda cell i min kropp dansade naken på förmiddagen och fram till tillträdet. Vilken dag! 

Sen ringde min kära pojkvän och talade om att jag inte kommer att kunna gå på spelningen där hemma, för det blir försent och den här gången måste jag prioritera flytten.

Då rann det tårar ner för min kind hela tågresan hem. 

(Töntig, jag vet)

Men jag hade verkligen sett fram emot den här spelningen och framför allt hinna träffa alla dom jag visste skulle vara där. Om bara för en liten stund jag vet, men små stunder kan betyda så himla mycket ibland. Faktiskt. 

Runt halv åtta gick i alla fall flyttlasset från Linköping och runt kvart i elva var vi framme på Jungfrudansen. Då var vi världens grymmaste team som tömde släpvagnen på nästan en kvart med lite hjälp av en gullig granne. Sen lämnade vi tillbaka släpvagnen och hämtade alla väskor på Kungsklippan och vid halv ett kunde vi krypa i säng tillsammans och sova vår första natt i vår nya lägenhet. 

Dagens tårar var som bortblåsta och OM jag somnade lycklig? Herre jösses. 

Livet alltså. Äntligen ska jag få bygga ett hem tillsammans med den jag älskar på ett sätt jag aldrig älskat någon förut och det här är fortfarande bara en början... 


En stor dag imorgon

Imorgon hörrni. Vilken dag det kommer bli! Full rulle från morgon till kväll. Runt lunch gör jag min andra bostadsrättsaffär och får nycklar till vår nya lägenhet och två timmar efter det kommer jag att sitta på tåget hem till Linköping. Ett första flyttlass ska upp och så passar jag på att gå på spelningen på Flamman klockan 19:30. Det är David, Kalle, Alex, Anton & Philip som gör debut med sitt nya band och det ska bli riktigt kul att se vad det lyckats åstadkomma tillsammans under den senaste tiden. Jag förväntar mig såklart en enastående kombination men det återstår att se.

 

Hoppas vi ses imorgon kära vänner ♥ Godnatt! 


Till mormor

Du vet väl ändå vem Cruella De Vil är? 

Halloween


 Ser ni vem jag är ikväll? 

Det bästa med kärleken är att...

Varje gång jag är glad
är jag alltid lite gladare på grund av honom
 
Likt varje gång jag är ledsen
är jag alltid lite mindre ledsen tack vare att han finns i mitt liv.
 
Guadeloupe 1 december 2012

RSS 2.0