You cut me wide open like landscape

Jag hatar mitt liv just nu. Inte så att jag mår dåligt psykiskt, men att jobba 10 timmar per dag och tvingas behöva städa både innan OCH efter jobbet, det är ett helvete. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle ta sådan tid att rensa min lägenhet. Optimist som jag är. Så som jag tyckt att jag storstädat stup i kvarten... Har jag ens städat då eller vad har jag egentligen gjort? Jag måste ha fuskstädat.
 
...Vilket får mig att komma och tänka på när butikschefen kom på mig med att fuskfronta hyllorna på Coop. Kommer ihåg den dagen mycket väl. Satt i kassan då, var ett par år sedan, och hade gjort det lite till min grej att så fort det blev lugnt sprang jag bort till gången med oljor och frontade den. Ställde lite snabbt fram första sort av varje olja så att hela hela gången såg jätte snygg ut på bara några minuter och tyckte, ärligt talat att jag var jätte duktig och effektiv.
 
Tyckte att jag var det fram tills den dagen när jag plockade upp varor med Hanne och hon frågade mig hur jag frontade egentligen. Sådär kan du ju inte göra Lina. Tänk om Mio skulle se dig!
 
Men vadårå? Det här är ju jätte smart! Det blir snyggt i hyllorna jätte snabbt! Det tar ju världens tid om man ska ställa fram ALLA varor... 
 
Fem minuter senare dök han upp. Berömde oss först för hur fint det var men tog sedan på måfå tag i en olja och såg vad jag hade gjort. ÄR DET NI SOM FUSKFRONTAR?
 
Hanne snabbt som fan: Nej, det är det inte! Det är Lina som gör det. Jag sa till henne alldeles nyss att man inte fick fronta så men hon sa att hon tyckte det var smart!!!
 
Mio: Lina, säg inte att du jobbat här i över ett år och fortfarande inte vet hur man frontar? Har du alltid frontat såhär? 
 
Nää... Asså.... 
 
Tagen på bar gärning.
 
Och det är väl ungefär vad jag blivit hela tiden så fort jag börjat rensa något här hemma. Fast av mig själv. Som när jag skulle rensa städskåpet igår till exempel. Vad kan det finnas där mån tro? En dammsugare, lite rengöringsmedel och några extra disktrasor tänker ni, men nej... Hemma i mitt städskåp fanns det påsar med GREJJER som jag bara mosat ner och slängt in där när jag "storstädat". Jahaja, här var en parfym ja... och en biobiljett... en strumpa...plåster...? Tamponger... Lite smycken... Smink... En nyckel...  Det är nästan sjukt hur många ALLT I ETT påsar som jag samlat på mig och gömt undan under dessa år som jag bott här. Jag är en sådan fuskare. Tror det finns genvägar till allt men NEJ LINA BERG, det gör det inte. 
 
Det finns inga genvägar till ett rent hem utan det enda man måste lära sig är att "ta tag i disken så fort man ätit upp". Likväl som det inte finns några genvägar till att bli fit för det enda man måste lära sig är att TRÄNA OCH ÄTA RÄTT. Aldrig ska det vara lätt utan svårt ska det va. Svårt, jobbigt och tråkigt. Allt som måste göras är outhärdligt och allt som är gott blir man tjock av. Det är så det är helt enkelt. Love life ♥
 
Börjar bli tomt...  
Vardag | | En kommentar |

Från sexårs till ålderdomshemmet...

 
Idag åker Hanne till USA. Jag tänker som så att det är mycket möjligt att hon går in på min blogg medan hon sitter på flygplatsen och väntar på sitt flyg, så bara därför ska hon få en liten kärleksförklaring här och nu av mig.
 
Jag älskar dig Hanne. Du är bäst och vår vänskap är magisk. Vi två är som en uppblåsbar ballong vars luft aldrig tar slut tänkte jag skriva, men så kom jag på att jag inte alls kan likna vår vänskap med en ballong?! En ballong kan man sticka hål på men skulle vår vänskap någonsin förstöras, då skulle det krävas betydligt mer än så.
 
Vad som än händer så kommer jag alltid att göra ALLT jag kan för dig. Jag vill kunna sitta och läsa igenom min blogg om 50 år och småle för mig själv för att jag visste det, jag visste redan då att ingenting skulle kunna skiljas oss åt. Inga pensionärer kommer att ha lika roliga och sjuka konversationer som vi två på ålderdomshemmet och jag ser verkligen fram emot när vi sitter där runt köket med varsin dagblöja om midjan för att vi blivit så gamla att vi börjat läcka kiss och bara skrattar och skrattar tills det läcker igenom.  Så sköterskorna tillslut för komma och torka...
Vardag | | 2 kommentarer |

Rensa, Packa, Städa...

Ju mer jag städar, desto stökigare blir det?! Det är inte klokt. Det är saker precis överrallt och ändå har mamma varit här och hämtat flera kartonger idag. 
 
Nu måste jag avbryta det här innan jag blir knäpp och ge mig själv lite sömn. Imorgon ska det tvättas innan jobbet samt bäras ner med massor av kartonger till källaren. Gjort plats där idag så att jag kan skapa ordning och reda bland alla kartonger jag bär ner. Perfekt ska de va. Och inte ett skit som jag inte behöver sparar jag. Det känns bra att jag kan göra det. Att jag inte är som Kalle som har typ känslor för skräp?
 

Tack så mycket mamma för att du är bäst och hjälper till med allt ♥
 
Två bilder från Aruba, Karibien 2010/2011
Snart är jag där igen! 
Vardag | | Kommentera |
Upp