The night seems to fade, But the moonlight lingers on

 
En "kort" update:
 
Igår samlades vi några stycken i min säng för att kolla ikapp på solsidan. Förra söndagen var det bara jag som satt och skrattade och så var det även igår. Kom och tänka på den där söndagen då jag och Lovisa satt och skrattade när det inte ens sa något för vi var på sådant fnitterhumör och saknade henne lite då. 
 
Idag hag jobbat från 06:00-14:30. Det börjar gå bättre nu och idag har jag till och med fått beröm av JP, vår restaurangchef. Han tyckte jag var amazing en gång när jag pratade med några gäster på både franska, engelska och spanska. Jag har lite svårt med uttalet som vanligt, men det är verkligen inte det som är det viktigaste här som tur är. Så länge gästerna ser att man gör en ansträngning som försöker med franskan öppnar de oftast upp sig och formulerar ett par meningar på engelska, så att man förstår vad de menar. Tack och lov. 
 
Att fråga Do you speak English är strängt förbjudet. 
 
Som ni märker så hinner jag inte uppdatera överdrivet ofta här och uppdaterar jag flera gånger per dag så beror det på att jag har tidsinställt några inlägg i förväg. Mest för Julias skull då det är hon som brukar börja tjata när uppdateringen dalar. Jag har det bra här och sitter inte så mycket framför datorn. Är sällan själv utan det är nästan alltid någon eller några som hittar på något som kan va med på. Vi badar mycket i havet om dagarna och låter vågorna tumla runt på oss och om kvällarna hänger vi i baren eller gör upp en eld på stranden. Igår kväll hetsade vi varandra till att äta Habanero (VÄLDIGT stark chilifrukt) och då skrattade jag mycket för det var kul. Och väldigt starkt. 
 
Speciellt starkt för en som heter Hampus...
 
Han är jämt glad och ler hur stort som helst hur jävligt det än är. Tycker om att dricka mycket rom och går med på vad som helst. Igår bad vi honom att äta upp en hel sån där paprika och då gjorde han det, tog en jätte stor tugga, log jätte stort och gick därefter vidare upp till köket och fortsatte med sin disk. Ludde, en av kockarna sprang och kollade till honom efter ett tag och när vi hörde hur han började asgarva sprang vi alla efter som ett gäng dagisbarn i hopp om att något kul hade hänt, men nej nej. Inget hade hänt Hampus. Han log fortfarande hur stort som helst. Precis som om allt var som vanligt.
 
Knäpp kille det där.
 
Han är absolut knäppare än mig och det här med knäpphet är något jag tänker på rätt ofta faktiskt. Att jag är lite knäpp och HUR långt jag egentligen kan gå med tänka högt och sådär. David skrev till mig en gång att ifall jag inte haft så bisarr humor så hade jag varit lite mer attraktiv, så ibland när det slår ner någon knäpp tanke eller idé i huvudet som jag vill dela med mig av så tänker jag på om han efteråt skulle anse att jag gått överstyr eller inte. Ibland kommer jag fram till att det skulle han nog göra och skiter i det, men ibland får han mig faktiskt att välja att hålla det för mig själv.
 
Grattis!

Insagram photosChris Martin - Cheaters Prayer

Tror det är helt omöjligt att inte bli glad av den här låten. Grym!
 

Roadtrip

Jag, Adam och Tom hade alla en day off idag, så vi hyrde en bil och drog på roadtrip. Tanken var att åka till Le Moule för att lära oss att surfa men det blev inte så. Vågorna var för höga och han som hyrde ut surfingbrädor, han ville varken att vi nybörjare skulle dö eller krossa brädorna.

Istället åkte vi mest runt och såg oss omkring. Stannade på ställen som såg intressanta ut och åkte sedan vidare.    På eftermiddagen stannade vi på en stormarknad och handlade bland annat en aux kabel (så att vi kunde spela Guadeloupe hits 2012 i bilen) och glutenfritt mjöl. Jag & Adam har tröttnat på scrambled egg till frukost saknar bröd som vi också kan äta.
 
 
 
Kvällen har spenderats runt en lägereld på stranden och nu är det dags för några timmars sömn innan jag ska upp och jobba frukost från klockan sex. Det är fortfarande väldigt svårt med franskan, men nu har jag i alla fall skrivit ner hur några nödvändiga fraser uttalas på mobilen så förhoppningsläs lär jag mig snart. Den 2:a december kommer första planet med svenska gäster! 

Kackerlackor

 
Kackerlackor och mygg. De är två lite jobbiga saker med att vara här. Har än så länge bara tagit död på en kackerlacka på självaste rummet men myggen däremot, herregud vad jag är eftertraktad på den marknaden. Alla vill ha mig och det vill aldrig sluta klia. 

Je parle pas français

 
 
 
Första dagen med servering idag. Började klockan sex med att förbereda frukostbuffén och har sedan dess, helt ärligt talat nu...känt mig som en samhallare på Coop. Så lost. Inte haft koll på något och knappt kunnat ta några egna initiativ då jag inte haft en susning om vad som ska göras. Hittar inte och det är varmt och svettigt och man är hungrig och som grädde på moset kan gästerna varken svenska eller engelska. Idag var det bara locals som var här och de talade franska och ingenting annat. Punkt slut. 
 
 
Dagens fiskrätt: 
Tå grillje å citron
ri a le guma
crudite sås creol
 
Dagens kötträtt:
Fillä dö på
å romahra***??
compott dö porr de tär
 
Dagens dessert:
Mousse å chocola ä fui rouge
 
Je parle pas français som ni kanske förstår. 10 minuter innan lunchserveringen öppnade läste de inhemska servitriserna upp dagens rätter på franska och lät oss svenskar skriva ner, på vårt egna språk, hur vi tyckte att det uttalades. Sådär. Nu kan ni! GO GO GO! 

My New Home

 
Fick mitt första städryck igår så passade på att knäppa ett par bilder på mitt nya hem. Än så länge bor jag själv vilket är jätte skönt, men om två veckor kommer det flera hit så jag antar att någon lär flytta in här då.

'Cause I am here for a reason

 
Har det bra ♥ De orden räcker för idag. Godnatt!
 

One more night

 
Gillade ni min förra låt lär ni gilla den här också. En riktig karibisk feel-good låt. 

Att svara det oförväntade

 
 
Det finns en som heter Ludvig. Han är kock, älskar att driva med folk och säger hela tiden att saker och ting är guld. Jag är inte kock och jag säger inte att saker och ting är guld, men däremot så älskar jag också att driva med folk. Det är roligare än roligast här när ingen känner mig särskilt bra. De kan ju inte riktigt veta...
 
Ikväll kom den här killen fram till att jag nog är en tjej som kan tänka väldigt sjuka tankar (läs sant). Jag har erkänt väldigt mycket här men ikväll erkände jag bland annat att om jag någon gång skulle bli väldigt bitter, alltså sådär bitter att jag inte vill leva mer men inte kan ta livet av mig så för att bli minde bitter måste jag förpestra andra med min bitterhet typ... Då skulle jag gå på massor av konserter och klippa av fina långa hår på andra tjejjer i smyg.
 
Förhoppningsvis kommer jag aldrig att bli så bitter att jag får för mig att förverkliga den fantasin, men det är väldigt roande att tänka sådana tankar högt och se hur andra reagerar. Folks ansiktstryck då kan verkligen vara fullkomligt underbara. Precis som att de inte förstår att man inte behöver vara sina tankar. Då vissa faktiskt bara är fantasiter utan gränser, som skenar iväg. 

Bracket - Yori Yori

 
Den här låten får det mesta skitjobbet i restaurangen att gå an. Nya favoriten. LYSSNA! 

Fire on the beach

 
Görauppeldpåstrandenunderstjärnklarhimmelmedfötternanedborrandesisanden. Det var kvällen igår det. 
Först var vi allihopa men tillslut blev det bara jag, Erik, Adam och Fredrik som satt kvar och pratade om allt mellan himmel och jord. Mysigt!

Springtur i djunglen

 
Jag tog en springtur efter jobbet igår, efter att alla gemensamt gått ner till stranden och svalkat av sig i vågorna. Hittade en stig i skogen längs havet som jag skulle kunnat upplevt som jätte mysig, om det inte varit för mörkret. Det var solnedgång och då djunglen är väldigt tät är det tyvärr inte många solstrålar som lyckas tränga sig igenom dessa fantastiska lövverk. Det blir kolsvart snabbt så fort solen gått ner. 
 

Restaurangen FÖRE

Det är långt ifrån klart, men imorse var det som värst. Då påminde restaurangen bokstavligen om en tom lägenhet som ingen har bott i på flera år och som behövde renoveras om. Över golvet låg ett täcke av damm som behövdes sopas bort, i alla skåp och på alla ytor likaså och taket var fullt av spindelnät. 
 
 Jag tog några förebilder för att senare kunna jämföra med hur det ser ut när det äntligen är klart. 
 

Time For Work

 
Idag är det måndag och dags för vår första arbetsdag. Då hotellet inte öppnar förrän på fredag är det lite annorlunda uppgifter vi kommer att ha denna vecka. Som att städa, skura och förhoppningsvis även få tid att lära oss själva serverandet. 
 
De som ska jobba här kommer hit efter hand. Igår under dagen var det bara jag och fyra till (Adam, Fredrik, Tom & Johanna som kallas för Jonna) som hade kommit av oss ungdomar. Under kvällen kom det några fler. Bland annat två diskare som undrade varför vi andra satt inne och kollade på Lejonkungen när man kunde sitta på stranden och dricka Jack Daniel's. 
 
 Jetlag kombinerat med en hel dag i solen = tröttare än tröttast redan klockan åtta. 

The First Day Off

En underbar dag är vad det varit idag. Förmiddagen spenderades på stranden, The Dangerous Beach, och eftermiddagen spenderades ute i djungeln. Det var en av kockarna, Ludwig from France but I could call him Rasta, som tog oss med till en av hans gömmor ute i skogen och lät oss ta ett dopp i floden, klättra i vattenfall och hoppa från höga höjder. Jätte halt och inte alls turistvänligt men väldigt bliettmednaturen och spännande. 
 
Rasta och hans heliga plats i hans hem 
 
Några bilder från djunglen! 
 
Och så två bilder från The Dangerous Beach. Det är en strand som ligger till höger om hotellområdet och som inte är till för gästerna utan mer för oss som jobbar här. Namnet kommer från de starka undervattenströmmarna som vi fick känna på idag. Riktigt elaka vågor. Temperaturen i havet är däremot PERFEKT så jag ska inte klaga i onödan. Absolut inte kallt, men inte heller för varmt utan precis lagom svalkande. Fullt av kokosnötter finns det också vilket är kul. Men äckligt. Kokosvatten kan vara det bland det äckligaste jag druckit.

Bonjour, Guadeloupe

 
 
Här är klockan 07:40 och jag har precis vaknat upp lite för tidigt för att de ska vara dags för frukost. Vi sa klockan  åtta igår men jag vaknade vid klockan sex och var klarvaken, så smög mig ut på en liten upptäcksfärd. Bor precis vid havet så jag behövde inte gå mer än kanske 20 meter för att se precis det jag ville se. Havet, stranden och en klarblå himmel. Mitt nya hem ♥
 
Resan igår gick bra. Började med att jag mötte Ulrika och ett helt Coop gäng vid inchecningen, då de skulle flyga till Amsterdam men sedan Paris för att gå på matkurs. Fick världen att kännas liten. 
 
I Paris mötte jag upp Fredrik & Jonna som också skulle till Guadeloupe. Vi hade fått skillda platser men jag & Fredrik kunde byta så vi satt brevid varandra och på så sätt flöt 9 timmars flygresa på rätt snabbt. Jag vet allt om honom nu.
 
Eller inte... Men har han inte känt sig som en rolig person innan lär han nog göra det nu för det kändes som jag skrattade åt allt han sa. Han började till exempel med att säga att han fick sparken på sitt förra jobb för att han snatta, ja alltså tog pengar ur kassan som om det var helt självklart att man gjorde det.
 
Det var kul, tyckte jag. Så var det inte såklart. Eller? Tänk om saker plötsligt skulle börja försvinna... 

Best thing I never had

Nu är jag återigen på resande fot. Fast denna gång med en sån där klump i halsen och med några tårar rinnandes ner för kinderna. Lite känsligt att lämna alla...

Känner det nu. Har kramat alla glatt hejdå som om jag ska resa bort i ett par veckor för att sen komma hem igen som det brukar vara, men nu är det ju inte riktigt så. Sitter här på tåget och inser det, att det verkligen kommer att bli en utmaning för mig det här.

Från och med ikväll måste jag lära mig att klara av att leva utan alla dom som jag annars inte klarar mig utan. Det skulle kunna bli världens äventyr eller rent självplågeri. Vad vet jag??


Season In The Sun

Då sitter jag på bussen igen. Är snart tillbaka i Linköping där jag ska spendera mina fyra sista timmar innan tåget går till Stockholm.

Måste hinna packa om väskan, reklamera ett par skor och köpa ett par nya feta hörlurar. Det slog mig precis att det jag har nu inte är tillräckligt bra. Det känns inte som jag kommer till en annan värld och jag vill att det ska kännas så.

Snälla kan inte någon tipsa mig om ett par riktigt grymma hörlurar? Nu på en gång! Riktigt bra kvalitet vill jag ha och så ska de kunna spela jätte högt utan att hela omgivningen hör vad jag lyssnar på... Maxpris 1000:- men helst billigare!


Go dag i Göteborg

Det första vi fick göra idag var att intervjua den som satt bredvid och sedan presentera den personen inför de andra PÅ ENGELSKA.

Klassiskt men åh, så stelt. Plötsligt vet man varken hur man är som person eller vad man brukar göra på sin fritid. "Är väl en glad person som tycker om att vara med mina vänner..."

Japp, det var jag det. Unik tjej hej!

Annars bra dag. Det har vart väldigt mycket information vilket är tröttsamt för huvudet, men har pratat med många människor som verkar härliga så det känns faktiskt bara bra efter idag. Blir nog en bra vinter det här.

Träffade Lisa Lycksell över en fika i Nordstan efteråt. Vi var bästa vänner när vi var fem år och gick i samma klass från sexors upp till nian men därefter hände något så vi tappade kontakten.

Nu har hon förverkligat sin barndomsdröm och flyttat till Göteborg och efter fyra år av noll kontakt sågs vi alltså igen. Och pratade och skrattade som om det inte alls var sådär länge sedan sist. Härligt!


On My Way


Turn up the love

Uppe med tuppen idag. Anlände till Jönköping igår kväll och sov över hos underbara Julia & Adam. Nu är jag påväg till Göteborg! Ska på informationsdag inför den kommande säsongen i Guadeloupe. Julia gick upp tidigt för min skull och skjutsade mig till tågstationen, precis som en mamma skulle göra. Gulligt av henne, tycker jag!

Såg att det var någon som undrade vad jag mer exakt ska göra, så tänkte jag kan svara på det nu när jag inte har så mycket annat för mig här på tåget.

Ska jobba som servitris på en Langleys restauranger där borta. Tror vi kommer va ett gäng på ungefär 60 ungdomar som kommer att flyga ner och alla har olika uppgifter. En del har hand om kidz club, andra är guider, vissa är receptionister och en del är surfinstruktörer etc.

En säsong sträcker sig från november-april, jag antar att det är mycket jobb för lite pengar men gör det för upplevelsens skull. Och för värmen såklart! Det här med kalla vintrar, minusgrader, frusna tår, slask och smutsig snö - Inte riktigt min grej. Det klarar jag mig bra utan.


Är inte nervös än och det känns som jag känner ingenting inför att resa iväg än så länge, men det kanske blir annorlunda på lördag. När jag sitter där själv på Arlanda och inte känner en kotte.

Har ni några frågor eller undrar över något så är det såklart fritt fram att fråga. Frågor är kul!Sprutor gör mig fnittrig

Imorse var jag och tog ett par sprutor på Cityakuten, mot Hepatit B & Tyfoid. Lite sent ute av mig kan man tycka, men då jag ofta är sent ute med saker antar jag att ingen är förvånad. Har en månad på mig i Guadeloupe att hitta en klinik som kan ge mig den andra sprutan mot Hepatit B och sen är klart klart. 
 
Annars så tycker jag att det är rätt kul att ta sprutor. Det gör mig fnittrig. Det är som att sprutan trycker på en skrattknapp så fort jag känner hur giftet börjar sprutas in i kroppen. Pecis som när jag slår mig. Börjar sällan gråta då men skratta gör jag alltid, som att jag tycker det är kul att få ont...  
 
Vilket jag också tycker att det är, åtminstonde lite grann. Att få ont i armen av en vacciantionsspruta är en indikation på att man snart ska ut i världen medan att slå sig är som att få ett kvitto på att man lever. Båda exemplena gör ont men känns bra på samma gång. Kul ju! 

Alla personligheter passar inte ihop

En rolig helg har passerat och en väldigt annorlunda vecka väntar. Mycket som ska fixas. Jag ska hit och dit och på lördag morgon sitter jag på ett plan påväg till Guadeloupe och känner inte en endaste.

 

Jag kan inte kalla det galet men för mig känns det stort. Att lämna alla som jag älskar och som älskar mig för att bli INGEN bland massa främlingar. Som att åka på läger när man var liten typ. Fast då var man yngre och varken tänkte eller reflekterade lika mycket över allt och inget. Klart man gick ihop med alla.

 

Jag vet inte vart jag läst det någonstans eller om jag kommit fram till det själv någon uppesittarkväll, men något jag brukar tänka på och som verkligen hjälper en att gå vidare efter man träffat någon där kemin verkligen inte går ihop och man inte vill klandra sig själv är att: 

 

En människa med personligheter går inte ihop med alla eftersom alla personligheter inte passar ihop. En människa utan så mycket personligheter går lättare ihop med vem som helst eftersom det inte finns så många egenskaper man kan tycka illa om. 

 

Man behöver inte se det svart eller vitt och plötsligt gå och välja färg, men jag hoppas ni förstår det logiska i det hela. Det går inte att bli älskad av alla om man vill VA någon för alla har olika smak. Antingen är man den där speciella klänningen med annorlunda skärning på som en del kommer älska medan andra kommer hata eller så är man det där enfärgade linnet som alla kommer tycka är bra att ha i basgarderoben. 


Taken for a fool

Strålande sol ute, klarblå himmel och löv i varma färger som virvlar i luften. Vet att jag borde älska att vara ute dessa dagar men tyvärr. Allt jag ser är frost och allt jag känner är kyla så fort jag kommer utanför ytterdörren.

Kan inte råför.

Arg och ledsen är jag dessutom idag MEN med tanke på vad jag skrev för några dagar sedan får jag väl se det som något bättre i jämfört med att inte känna någonting. Ilska kan man springa bort och är man ledsen kan man alltid gråta tills tårarna tar slut.

Ska va med Jakob och Krille ikväll så har de inte gått över tills dess lär det göra det då. Ska va med när de spelar på låg- och mellanstadiedisco!


Quinoasallad med mozarella, serranoskinka & färska fikon

 
Igår kväll ordnade jag varsin god sallad åt mig och Amanda. Kokade röd quinoa som jag blandade med körsbärstomater och hackad basilka för att sedan lägga över skuren mozarella, serranoskinka och färska fikon. Därefter dekorerade jag med Crema di Balsamico och strödde över lite flingsalt och saltpeppar.
 
Mums filibabba och nyttigt som tusan på samma gång! Längtar redan tills matlådan imorgon bitti :-)

Make Your Body Your Machine
TRX är en relativt ny träningsmetod där man använder sig av funktionella kroppsövningar. Man tränar kroppens alla muskler och använder den egna kroppsvikten som motstånd. Hur tungt det blir justeras med hjälp av avståndet till bandet, så du bestämmer själv hur ansträngande det blir. Jag har själv kört det några gånger nu och tycker man om att ta ut sig ordentligt när man väl tränar samt gillar att ha ordentligt med träningsvärk ANDRA dagen efter, då är TRX definitivt något för dig. 
 
Då jag misstänker att en del som läser min blogg bor i närheten av Ekholmen så tänkte jag idag tipsa om att prova på ett TRX pass. Har ni aldrig varit tränat på Ekholmens friskvårdscenter förut får ni SJÄLVKLART prova på ett pass GRATIS! Det är bara att ta vägarna förbi nästa gång du har något ärende i EKholmen centrum och svänga in på gymmet, förklara att du är intresserad av att prova på TRX och så bokar vi in dig på ett pass. Vill du kolla upp när passen är redan i förväg kan du kika på EFC's hemsida
 
Passar alla (vältränade som ovältränade) som vill träna styrka, smidighet och konditon på en och samma gång.
Ekholmens Friskvårdscenter AB
Ekholmen Centrum 2B
589 25 Linköping

I was a lonely soul but that's the old me

 
Hur jag botade eftermiddagens livettillfredställermigintevadharhäntvadskajaggörapaniksåhärbrukarintejagkänna?
 
Med TRÄNING såklart. Mamma kom hem och började med ens tjata om att DISKMASKINEN ÄR TILL FÖR ATT ANVÄNDAS och då minsann fick jag fart till gymmet. Vad kan det vart? En liten sked jag glömt på diskhon... Palla  tjata om det när hon snart inte får se på mig på jätte länge. Det här med att ta vara på sista tiden, nae, det är inget man ska bry sig om. Att ställa in i diskmaskinen är viktigare!! Absolut. Håller med. Tycker likadant! Puss och kram på dig med.
 
Blev Zumba 18:30 med bästa Sanita och därefter Core 30 min. Körde även igenom lite övningar med de fria vikterna och gjorde mina dagliga dips, som faktiskt, tro det eller ej, börjar gå bättre och bättre. I alla fall i jämfört  med mina dagliga chins som jag också kör. Med dem går det inte så värst mycket framåt tyvärr... Klarar en... ibland två... Sen tar det stop och man känner sig tung som en elefant. Suger. 
 
I alla fall. Skitsamma liksom. Efter gym handlade jag mat på Ica och sen cyklade jag äntligen hem för dagen. Hem till Amanda. Hon ligger och sover nu men vi har kollat på Gossip Girl säsong 6 avsnitt 1 ikväll och jag har druckit blåbärste med massor av honung och mjölk. Just nu sitter jag i hennes soffa och lyssnar på Lugnt i hörlurarna och känner mig hungrig fast jag har ätit massor idag. Det suger också. Annars, på bra humör igen! Gött.   

Likgiltig tisdag

Idag är det verkligen en dyster höstdag. Regnigt och ruggigt. Kallt och jävligt. Ett riktigt misslyckat väder!

Dessutom saknar jag någon form utav spänning i mitt liv just nu så idag är det en riktig rak dag om ni förstår vad jag menar. Den går varken uppåt eller neråt utan bara ÄR.

Jag gillar inte det. Att bara VA utan att det händer något speciellt. Då är jag hellre antingen jätte arg eller jätte glad över något för sådana här dagar då man känner varken eller. Det är nästan värre än att va ledsen.

Måste hända något snart! Inte om en vecka, utan NU! Måste prova något nytt, va med någon jag inte känner eller hitta på något bus men VAD VEM HUR?

Orka mig.


Måndag

Det börjar gå rätt bra för mig på jobbet. Dock vart sjukt trött hela dagen trots att jag varit utvilad. Blev dåligt med träning (men lite iaf!) utan har istället mest tänkt på hur gott det skulle vara att krypa ihop i soffan framför en film med stor godispåse.

Rensat klart hemma hos mamma och nu sitter jag i köket med en stor Loka som jag tänkt dricka upp för att bli av med sötsuget eller något. Fruktar att cykla hem till stan då det ser kallt och mörkt ut utanför fönstret, men tror det blir att träffa Jakob när jag väl är där så kan vara värt det. Att orka ta sig hem alltså.

Ha det bra!


Träna benen!

Måndag. Sitter i receptionen och har precis fått en genomgång av vikten att träna ben av en kund här på gymmet. Det är tydligen ett av de största misstagen man kan göra. Att strunta i att träna dom alltså. Framför allt om man vill öka fettförbränningen.
 
 
Ben = stora muskler
Mer muskler = högre kaloriförbrukning/förbränning
Högre fettbränning = du kan äta mer god mat
 
Dessutom medför benträning i princip automatiskt rumpträning vilket gör att man får snyggare rumpa och vem tackar nej till det? Inte jag i alla fall. SJÄLVKLART ska jag numera träna ben, med start redan idag! Köra lite knäböj, marklyft och benpress. Blir nog bra. 
 
 
 
 
 

Helgen

Bra lördag igår. Efter gymmet blev det stan och lunch i solen med Amanda och Lovisa. När A gick hem för att plugga fortsatte jag och L strosa runt på stan. Blev en fika hos Joel som jobbar på Café & Kök i Gränden innan jag begav mig hemåt igen och vilade upp mig inför kvällen.

Drack ett par glas vin hemma hos Lovisa innan vi gick till stan. Blev ett par till glas på Platå och någon gång under kvällen blev det väl lite till för idag har jag inte mått så bra. Fast kul igår, de hade jag!

Solsidan klockan åtta, lätt söndagens höjdpunkt. SPRANG till Lovisa för att hinna i tid men det var det värt för vi satt och skrattade innan det ens hade hänt något roligt. Så roligt tycker jag det är med Solsidan.

Imorgon är det jobb och träning som gäller igen. Känns ju lite sådär att ha tränat bra hela veckan för att sedan supa ner mig själv på lördagen men äsch, man får inte bli FÖR ordentligt av sig. Godnatt!


Utvilad!

Amanda går i skolan hela dagarna. När hon väl kommer hem är hon trött och vill gå och lägga sig tidigt.

Då går jag också och lägger mig. Eller, först tar jag fram min Mac och läser lite bloggar då. Sen bestämmer jag mig för att sova!

Idag är det lördag, solen bländar mig här på cykeln påväg till gymmet, jag har inte haft en endaste sittauppehelanattenochtänkanatt på hela veckan och har inte känt mig såhär utvilad på länge! Skön känsla.

Tidsoptimist är jag dock fortfarande. Igår trodde jag det tog 10 min att cykla från stan till ekholmen. Idag räknade jag med 15 min men NEJ, räcker inte. Inte ens om jag cyklar jätte snabbt och blir jätte varm.


Everyone wants to know they're not alone

I fredags:

 

Kom till gymmet runt tio och var där till fem. Varvade jobb med styrketräning och intervaller på löpbandet.

 

18:30 blev det bio med Olivia. Såg Hypnotisören och den var väldigt spännande, speciellt för mig som inte hade läst boken och inte visste hur det skulle sluta.  Rekommenderar. Sevärd på bio!

 

Blev kvällsfika på George efteråt. 

 

Imorgon ska jag upp och köra ett zumba/afro pass klockan 10:00! Puss och godnatt ♥


Godkväll!

Hänger på gymmet så mycket att jag inte hinner blogga 😳😳

Påväg hem till mamma nu för att steka ägg. Kört mycket styrka idag så mina muskler behöver det.

Värvat min första kund idag också! Och så har jag hunnit med att tona håret och en runda på Ikanohuset. Drabbades av ett ofrånåtkomligt shoppingsug imorse.


The world's a playground

 
Sjukt underbart att vakna upp hemma hos Amanda imorse. Kommer trivas bra där. Ska vara världens bästa inneboende fram tills jag åker är min plan. Aldrig stöka ner, bara hålla ordning. Aldrig spilla mat, bara torka rent. Aldrig dra tråkiga skämt, bara roliga osv. 
 
Ingen mjölk hade hon dock så blev inget morgonkaffe för mig :O :O :O  Måste komma ihåg att sno med mig det från mamma idag. Brukar låtsas att jag är Robin Hood när jag tar mat ur hennes kyl faktiskt. Som tar från dom rika och ger till mig själv. Det är en helt OK ej ok grej tycker jag. Att göra så alltså.
 
Sitter på gymmet nu och ska snart börja jobba lite. Hade en medlemsrådgivning imorse och har pratat lite med Patrik, som är ansvarig för sälj och så. Grymt duktig kille! Jag blev glad när han sa att det var tråkigt att jag snart skulle åka för de skulle nog behöva mig lite till. Har rätta tänket och inställningen och sådär men det vet ni väl redan, att jag är så sjukt positiv av mig när det väl behövs?! Och envis. Galet envis. Hatar att misslyckas. En dag ska det vara dessa egenskaper som tar mig långt men just nu är jag ung och behöver inte tänka på sånt känner jag. Vill inte att livet ska bli alltför seriöst för tidigt om ni förstår vad jag menar. 
 
"I know our music isn't that mainstream — I love doing it. It's like my photography. I know there isn't that much demand for blurry photographs taken while running — but ... you know, who cares? The world's a playground! You know that when you are a kid, but somewhere along the way everyone forgets it."
 
Allison i Yesman
 

Some people say there's a golden light

Körde först Zumba och var därefter med på TRX cirkelträning. Kröp fram mellan övningarna, så slut blev jag. Instruktören Mia nöjd.

Nu ligger jag i min tillfälliga säng jag fått hemma hos Amanda. Hon flyttade nämligen in till en lägenhet här i stan förra veckan och idag fick jag äntligen se den.
 
En vindsvåning är det. Med fönster man kan krypa upp i!

Tre helger kvar!

Idag har jag fått lite mer information om vintersäsongen i Guadeloupe. Åker den 21:a oktober om det inte blir några ändringar.

Tre helger kvar innan jag lämnar stan med andra ord. Känner jag mig själv rätt så kommer det att gå galet snabbt med tanke på att jag aldrig hann bli arbetslös utan har fortsatt jobba. Fast inte på Coop då.
Jobbar på ett gym nu så kommer bli så fit så fit lagom till Karibien! Ikväll är det Zumba med Sanita. 

There is something that’s missing but there is something about you

Är det inte intressant, hur det bland oss människor kan kännas så rätt för den ena men samtidigt kännas så fel för den andra? Obesvarade känslor. Kan vara det värsta som finns? Tänker ofta att så länge jag inte visar mina så är de varken besvarade eller obesvarade, men ärligt talat så är det ren idioti att tänka så. Det är att vara för stolt för att förlora och handlar ärligt talat bara om en rädsla för att inte vilja visa sig svag.
 
Ett mycket osmart drag. Man varken vinner eller förlorar men känner sig ändå som det sistnämnda. En förlorare. Helt i onödan. Då kan man lika gärna ha satsat och sedan förlorat för då har man åtminstonde försökt. Gett det en chans. Det är ju ändå samma hopplösa känsla man får dras med efteråt?
 
 
There is something that’s missing but there is something about you

Twin Shadow - The One

True

In life, you will meet two types of people. The ones who build you up and the ones who tear you down. In the end, you’ll thank them both.

Ska få folk att ta tag i sina liv!

Det regnar ute och jag sitter i soffan hemma hos mamma och vägrar röra på mig. Ska nog snart lägga mig ner och sova lite. Eller kanske ta ett bad? Se en film? Vi får se. 
 
Jobbmötet imorse gick bra. Ska jobba som säljare/medlemsrådgivare på EFC fram tills jag åker. Varva arbete med träning. Lära mig massor. Göra ett grymt jobb. Har tusen idéer i mitt huvud just nu men orkar inte riktigt ta tag i dom idag. En annan dag. Jag får ju bestämma mina arbetstider själv. 
 
 
 
Ha det så hörs vi! Puss och kram ♥

Från Coop till...

Då har man jobbat sitt sista pass på Coop Extra. Dags att gå vidare.

Imorgon ska jag upp tidigt och diskutera ett eventuellt jobb fram tills jag åker till Karibien. Det lär inte bli förrän i slutet på oktober och visst, att vara arbetslös ett tag är jag gärna och bara chillar runt... Men jag gör gärna ngt mer också!

Vi får se om jag får som jag vill imorgon!
Klockan tolv ska Ida få nyckeln till min lägenhet så det lär bli en hektisk dag i vanlig ordning.

Godnatt!RSS 2.0