Peace and love

Har det sjukt bra här! Yasse och Bette får mig att skratta konstant, vill se om spelningen med Veronica Maggio för att hon var så sjukt bra i onsdags och igår hängde jag mest borta hos linköpingsgänget som är här. Älskade när Felix och Adam stod och sjöng med till Melissa horns låtar och Adam utbrister "att hon verkligen sätter ord på varenda känsla
man känt!" Älskar sånna killar!

När KENT spelade igår hängde jag i öltältet med Ulrika och hennes vänner. Regnet öste ner så för att kunna se de sista låtarna på nära håll fick de inhandlas poncho. Efteråt följde jag med hem till hennes kompis Veronica, så jag slapp krypa ner i ett iskallt och troligtvis dyngsurt tält. Sov bort hela regnvädret för när jag vaknade sken solen igen. Bara hoppas på att de håller i sig någorlunda tills ikväll.

Idag måste jag se Syster sol och Rihanna, annars är jag öppen för förslag. Brukar aldrig riktigt bli som man tänkt sig ändå! Puss och Kram

Mot Borlänge

Älskar känslan av att vara påväg någonstans!

För Exakt Fyra År Sedan

 
Jag älskar att jag haft den här bloggen så pass länge att jag kan kolla tillbaka och se vad jag gjorde för uppåt fyra år sedan. I och med att jag skriver så mycket bevarar jag så många minnen som jag (och mina vänner) skulle glömt bort annars. Kan egentligen inte svara på meningen med att skriva ner så mycket jag gör utan det är nog bara något som jag finner roande helt enkelt. Istället för att spela tv-spel som jag skulle gjort om jag var kille kanske? Vi alla har våra olika intressen.
 

Peace And Love 2011

 
Då var nog allt packat och klart. Säkert något jag glömt men så länge det viktigaste är med så klarar man sig. Inte så kinkig av mig. Eller... 

I Can't Make You Love Me

Kände mig påkommen när Hanne skrev och frågade om jag skulle med på promenad, klockan ett "i morse". Låg kvar i sängen och hade kunnat ligga kvar där länge länge då jag har råkat vända på dygnet lite. Ingen ordning på mig inte.
 
Blev långpromenad runt ån inne i stan med ett stop på cafét vid Tannefors slussar. Älskar det stället! Glutenfria mackor har dom också, alltid ett plus i kanten. När Hanne skulle vidare tog jag en runda på stan. Tänkte investera i ett par stövlar men alla stövlar var fula och fast ingen bryr sig på festival så tänker jag som så... Att ska jag väl köpa ett par stövlar så kan jag lika gärna köpa ett par som jag kan använda efteråt.
 
Hann prata en stund med Jakob också. Klagade lite på honom häromdagen över att han blivit en sån där tråkig som vän som aldrig hör av sig....och han måste ju uppenbarligen tagit åt sig eftersom han ringde upp. Så skönt att prata av sig lite om sina killproblem med honom och få ta del av hans kloka råd tycker jag ;) Bästa killkompisen i världen. 
 
Nu ska jag iväg till Systemet och vidare till NetonNet och köpa en ny laddare till min digitalkamera. Har inte kunnat använda den på snart ett år på grund av att det har känts så jobbigt att slösa pengar på ny, men idag minsann tänkte jag bita i det sura äpplet och ta tag i det där. Kanske dyker den gamla upp någon gång och då har jag två och det är inte så illa det heller. Ifall någon skulle komma bort igen! 
 
 

Gör det oavsett hur du känner


Match Made In Heaven

 
I love you! ♥

Vardagshjältar

Grabbarna som jag ska åka upp till Peace med har skjutit på det en dag så vi åker inte upp förrän på torsdag. Hade gärna åkt upp redan imorgon men tre dagar med alkohol räcker gott och väl för mig. Dricker för ofta känns det som. Yasse & Bette är två änglar för de har sagt att jag jätte gärna får bo med dem så det är löst och det känns verkligen hur skönt som helst.
 
Älskar sådana människor! Som ställer upp. Kan dra ytterligare ett exempel på en vardagshjälte som jag stötte på häromdagen. Jag, Amanda & Lovisa skulle ta bussen ut till landet på Öland för att hämta bilen, när bussen som vi ska åka med går förbi utan att byta till rätt nummer. Vi skulle tagit buss 106 och det var helt omöjligt för oss att förstå att buss 101 tydligen blir buss 106. Det stod inte någonstans. 
 
Hur som. Nästa buss skulle inte gå förrän två timmar senare, så självklart börjar alla tre sucka och klaga. Inte orkade vi vänta i två timmar, inte orkade vi gå 1,5mil och taxi var inte ett alternativ. Vi visste verkligen inte hur vi skulle göra, (kom dock i skrivandes stund på att vi bara hade kunnat ta farfars bil ut men skitsamma, tänkte inte på det då) men vad tror ni inte händer då? Jo, en sådan där älskvärd människa träder fram!
 
Johan Theorin. Författare och journalist, debuterade med Skumtimmen om ni hört talas om den deckaren. Han skulle norrut och erbjöd sig att skjutsa oss. Han skulle bara vinka av hans dotter som skulle med bussen till Kalmar och hinna med att handla en sväng på Hemköp, men sedan var det lugnt om vi ville åka med.
 
Dog tacksamhetsdöden. 
 
 
Ska köpa hans böcker och läsa ut dom i sommar! Lovisa hade redan läst två av dem och tyckte om dem jätte mycket så hon hade koll på vem Johan var sedan tidigare. 
 

Once In a lifetime

 
Sånt här skulle jag kunna sitta med i EVIGHETER. Söka på platser jag vill besöka och skriva ner det som kan vara bra att veta. Förvirrad kan jag tyckas vara, men är det något jag vet att jag vill så är det att resa och UPPTÄCKA VÄRLDEN. Vill till massor av olika platser och träffa massor av olika människor och vara med om massor av olika saker. Sjukt häftig erfarenhet i livet! 

Att orka göra det man vill

Allt löser sig såklart, men det är ändå frustrerande att inte ha koll. Vill verkligen vara den som är chill och som tänker att allt blir bra för det blir det ju, samtidigt som jag verkligen inte är den personen. Går i taket om jag inte vet, vill inte gå upp ur sängen. Det blir faktiskt lite konstigt det där. När man vill vara någon/något man inte är. 
 
Tänk att vara fet men vilja bli smal.
Att va dum men vilja bli smart.
Att va tråkig men vilja bli rolig.
Att va ful men vilja bli snygg.
Att va fattig men vilja bli rik.
Att va trött men vilja bli pigg.
Att va snål men vilja bli generös.
Att va svartsjuk men vilja bli förstående.
Att va fantasilös men vilja bli kreativ.
Att va blyg men vilja bli framåt.
Att va känslig men vilja bli den som tar allt med en klackspark.
Att bry sig men vilja va den som inte gör det.
 
 
Hur ska man tänka? Ska man försöka göra något åt saken eller acceptera den man är? Uttjatat exempel men ändå bra, Blondinbella som säger att man ska älska sin kropp oavsett hur man ser ut. Tänk om man verkligen känner sig fet men vill bli smal, och vet att man kan bli det om man slutar äta och börjar träna. Då måste det vara fruktansvärt svårt att acceptera hur man ser ut. Tänk om man till exempel väljer att acceptera hur man är för att man inte ORKAR förändra, är det verkligen rätt då?
 
Tar mig själv som ytterligare ett exempel för att ni ska förstå mig bättre. Tänk om jag verkligen ÄR en person som alltid tar ansvar och har koll (måste acceptera helt enkelt), men bara skyller på att jag inte vill va sådan när jag inte orkar? Eller är det bara egenskaper jag har men som jag inte trivs med, som jag borde göra något åt? 
 
 
 

De döendes beklagelser

Den australiensiska sjuksköterskan Bronnie Ware har i sitt arbete inom den palliativa vården* kommit fram till de fem vanligaste beklagelserna som människor yttrar sig om innan de dör. Jag tycker dessa punkter är väldigt intressanta. Framför allt läsvärda. Dagens tankeställare helt enkelt, varsegoda! 
 
Det vanligaste människor ångrar med sitt liv är enligt Bronnie Ware...
 
  • Att man inte vågade leva sitt liv som man ville, utan levde efter andra människors förväntningar.
  • Att man inte jobbat så mycket och så hårt.
  • Att man inte hade modet att uttrycka sina känslor.
  • Att man inte hållit kontakten med sina vänner.
  • Att man inte tillåtit sig att vara lycklig.
Alltså. Dessa människor har blivit så upptagna med sig själva att de glömt bort att ge sina vänner den tid och ansträngning som det krävs för att bevara dem. De har inte förstått att lycka är ett val, en inställning man väljer att leva efter. De har hållt inne sina känslor för att hålla sams med andra och på så sätt inte kunnat utveckla relationer till vad de hade kunnat bli. Nu ligger de på dödsbädden och har inga krafter kvar till att bry sig om vad andra tycker. Allt de vill ha är kärlek och vänner, men kanske har de inga kvar.
 
Bli inte en sådan människa. Livet är ett val. Det är ditt liv. Välj medvetet, välj klokt, välj ärligt.
 
Välj lycka.
Det här är ett exempel på lycka för mig. Att ha kvar samma bästa vänner som jag alltid haft och förhoppningsvis alltid kommer att ha. Att alltid veta var jag har er är en enorm trygghet i livet.
 
 
*vård i livets slutskede
 

Hjärtats väg är ditt enda alternativ

 
Farfar var såklart med på Midsommar. Han satt med oss ungdomar runt bordet och snappsade Skåne. Precis som det ska vara, även fast det numer är i en rullstol och man får torka bort matrester runt munnen på honom lite då och då. Att han hälsade på Lovisa med Hej Lina kan jag inte klandra honom för, då det inte är klokt hur många som tror att vi är tvillingar om vi går ut tillsammans i främmande städer. Så lika är vi inte, men tydligen tillräckligt lika för att man ska inte se någon skillnad om man fått en stroke eller är full. 
 
 
Denna vecka väntar en veckas betald semester och det känns superbra att jag sovit bort hela dagen och inte gjort någonting sedan jag vaknade, men ändå tjänat 1045:- Martin har även fått feber så vi åker inte upp till Borlänge förrän tidigast onsdag vilket också känns jätte skönt. Då hinner jag sova ut några nätter till och ladda batterierna ordentligt inför Peace And Love. Mormor tycker jag ska göra mig av med biljetten men jag kan inte tänka mig en sommar utan en festival! Man träffar så mycket härligt folk och alla dessa underbara spelningar... Kommer verkligen ångra mig om jag inte åker. 

Oss tillsammans

Jag, Julia, Lovisa & Amanda
 
Min kärlek till ER, till oss tillsammans är obeskrivlig! Visst att jag hatar er lite för att ni inte vill följa med mig till Peace & Love, men jag borde tänka som jag försöka leva och lära. Det finns en mening med allt. Ni är ändå världens bästa ♥

Ord som bäddar för bus

Att fira midsommar på Öland med sina bästa vänner. Det var en bra idé! Nu är jag hemma igen efter fyra roliga men framför allt minnesvärda dagar och vet inte riktigt var jag ska börja berätta om allt. Borde egenligen sova då både midsommarafton och midsommardagen har spenderats på sommarstrand, men jag har alltid föredragit att skriva om saker när känslan för hur det har varit fortfarande finns kvar. Gör ett försök att göra det kort. 
 
Roligaste utekvällen var alla gånger den igår! Min ingifta kusin Pontus, 33 år, ringde på kvällen och frågade om han fick hänga med oss ut, vilket var klart han fick. Det var bara det att då satt vi hemma och hade precis lagat middag och moffat i oss en hel jordgubbstårta med vit chokladmousse och såg en ganska lugn kväll framför oss. Gå till hamnkrogen och ta ett glas på uteserveringen typ. Rätt trötta efter gårdagen.
 
Blev inte så. 
 
Pontus ledde oss till Strand igen och kö som det var blev vi tvungna att välja mellan att gå till Hamnkrogen eller efterapa Pontus gamla påhitt och komma in via ett hotellrum. Adam blev den som tog tag i det sistnämnda. Efter lite klättrande hoppade han in genom fönsret på ett hotellrum och väckte den kille som låg deckad i sängen. Frågade om det var lugnt och lovade att ge han lite pengar om vi fick ta sig in via hans fönster (inträde 250:- annars). Så fixade Julia en soptunna att klättra på tills oss små och plötsligt hade vi ännu en gång lyckats ta oss in, fastän vakterna hade sagt att nej, ni måste gå till den andra kön och ställa er sist som alla andra. 

Ord som bäddar för bus.

Mot Öland!

Åker tillbaka till Öland för att fira Midsommar! Amanda, Lovisa, Julia, Adam & hans kompis Patrik hänger med!

Hjälp mig!

Vad är det för sjukdom? Kan man bota den eller är det bara att slänga min fina blomma i papperskorgen? 

Ingen lever som dom lär

Tisdagskväll: kollade Sverigematchen på Harrys tillsammans med de i förbutiken
Igår: Platens

Hade verkligen verkligen tänkt att åka hem och gå och lägga mig tidigt igår men det funkar verkligen aldrig när jag bestämmer mig för det. Låter klyschigt men är ett faktum. Ska jag vakna tidigt och gå upp och ta vara på dagen, då måste jag helt enkelt stanna hemma i fortsättningen.

Men kul kväll ändå! Mindre kul att vakna upp idag med någon jävla allergisk reaktion i ögat. Det kliar och rinner och jag känner mig svullen och ful. Dessutom har alla mina blommor börjat invarderas av fula små insekter också. Vet inte vad jag har gjort för fel. Vill att dom ska växa, blomma och må bra! Rinnande, irriterande öga + sjuka blommor i hemmet = ingen bra kombination
 

Syster Sol

Bilderna är framkallade och Hanne fick en fin plats i den nyinköpta fotoramen. Även den från Öland. 

Onsdag!

Idag är det en sådan morgon då jag tar mina inlines till jobbet! Hoppas ingen ser mig ;)

Can You Feel The Cold Inside?

Sitter uppe och tänker lite ikväll. Har mycket att fundera över just nu.

Det jag tänker kanske mest på, och som jag kan skriva här... det är väl att jag har köpt en biljett till Peace And Love. Har fixat så att jag kan åka med Martin & Felix upp till Borlänge men frågan är bara hur jag ska bo. Med vem? Vill liksom inte tränga mig på ett grabbgäng och dela tält med någon som inte bryr sig om man inte sett till mig på ett tag. Hemskt ju.

Fast egentligen... så kanske det är mest hemskt att jag på något sätt utgår från att ingen skulle bry sig om mig. Vad kommer det ifrån liksom? Tänker rätt ofta så. Utgår från det värsta. Är så himla positiv till allt som inte är känslorelaterat, men så fort det kommer till att älska och att bry sig om. Då utgår jag från det värsta.

Oklart varför.
 
Bild från december 2009, jag & Lovisa på Canariöna

Born to die - Lana Del Rey

Igår gjorde jag nog bland det mest patetiska och lata grej jag gjort. Jag gjorde ett försök att gå in till stan från Coop, men gav upp vid sjukhuset och tog en taxi resten av vägen. Var så trött och det kändes som jag gick och gick utan att komma  någonstans och tiden bara sprang iväg. Blev stressad. Men verkligen en engångsgrej!

Mötte upp Lovisa där i alla fall. Kollade kläder till midsommar den lilla halvtimmen vi fick på oss och sedan slog vi oss ner på EH i väntan på att det skulle sluta regna.

Det gjorde det aldrig.

På vägen hem till lollo stannade vi till hos Hampus. Han, gusse och edvin skulle laga middag tillsammans. Pasta och köttfärsås.

Det fick mig och Lovisa att undra varför vi jämt ska laga så fin och avancerad mat varenda gång vi bestämmer oss för att äta tillsammans. Vi borde också börja ses över lite pasta och köttfärssås.


La Cianega just smiled

Då var det dags att gå till jobbet!

No Sleep - Wiz Khalifa

Effektiv söndag.  Vaknade klockan åtta och hade varit och festat hela natten i drömmarna, men en dröm som det var så var jag pigg som en lärka. Gick upp, städade, tvättade två tvättar (plus hängde upp båda tvättarna!!), diskade, betalade räkningar, gick ner med massa skit till källaren osv osv.

Hann även med att springa i ca två timmar (gick lite också), sola och så har Lovisa har varit här och lagt i min toning i håret jag köpte hos Charleb för ett tag sedan. Klockan tjugo minuter innan jag började jobbet sköljde jag ur färgen så Emanuel tyckte först jag såg ut som en slickad katt när jag kom till dit, men nu är torrt och jätte fint! Precis lagom brunt och glansigt.

Jobbade 17:30-22:15 och nu ska jag, trött och hungrig som jag är, decka i sängen och ladda inför nästa arbetspass som är redan imorgon 08-17:45. Det blir All in nu på jobbet innan jag åker iväg för ytterligare semester. Godnatt ♥

This Is What Makes Us Girls


Köpte en fin ram på Öland som jag tänkte fylla med dessa bilder. Precis skickat in dem på framkallning + ett par till bilder.

Say Something Now


Man kan faktiskt inte ha kul jämt. Idag sa jag nej till utgång och promenerade istället raka vägen hem efter jobbet. Lyssnade på James Morrison och kände mig rätt tragisk och ensam, men tänkte ändå som så att om jag nu vill komma igång med träningen igen, då kan jag faktikst inte dricka alkohol var och varannan dag. Även fast det är kul.

Blir att sova tidigt idag. Tänkte gå upp och springa imorgon och om jag hinner skulle jag även behöva uppdatera mitt CV. Jag hade nämligen fått ett väldigt positivt besked på min mejl idag om att eventuellt säsonga i alperna i vinter. Skickade in en ansökan för ett tag sen, lite spontant en morgon när jag vaknade med panik över livet och den hade jag tydligen lyckats bra med. Kul!

Behöver dock  kolla runt lite mer ordentligt vad det finns för möjligheter när det gäller att säsonga, så jag inte tackar ja till något och sedan ångrar mig. Viktigt att det känns rätt.

Say yeah

Jobb idag 13-22:15. Har lunch nu men blandade ihop en sån där pulverdricka och tog en promenad till tinnerbäcken istället. Tänkte bli smal!


Citron- och rice krispietårta


Det här är alltså min favorittårta som jag tycker slår alla andra tårtor alla kategorier. Den är både söt, syrlig, krispig, seg, krämig, fluffig och gräddig. Allt i ett! Inte jätte lätt att göra själv, men övning ger färdighet.

Botten (8-10 bitar):
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies

Citronkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl grädde
1 msk mjöl
100 g smör
1 msk citronsaft

Garnering:
4 dl vispgrädde + valfri frukt/choklad/godis

Sätt på ugnen på 125°C. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Rör ner Rice Krispies. Smörj en långpanna, 30x40cm och klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i ytterligare 15 min. Stjälp försiktigt upp botten på ett galler och ta bort papperet medan kakan ännu är varm (svårt moment, lätt att den går sönder här om den inte är tillräckligt gräddad)

Rör samman äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl och sjud tills krämen börjar tjockna. Ta sedan bort kastrullen från plattan, klikca ner smöret samtidigt som du rör i krämen och smaksätt med citron. Låt krämen kallna.

När krämen kallnat delar du botten i två delar, brer på krämen på den ena delen och lägger över den andra. Garnera!

Feels so good but damn it makes me hurt

En nyinköpt ljuslykta från en inredningsbutik på Öland.

You Give Me Something

Hanne & Lina, en oskiljaktig kombination ♥

Show Me Your True Colours


Bloggare som jag ändå är läser jag såklart själv en massor av bloggar. Inte överdrivet många men jag kan väl erkänna att jag har lite väl koll på bloggvärlden för mitt eget bästa kanske. Det är lite pinsamt faktiskt, men jag försöker läsa nyheterna ibland också för att inte bli alltför dum.

Min favorit just nu är Nellie Berntsson. Hon är bara 12 år men har redan blivit hur stor som helst och jag förstår verkligen varför. Förutom att hon är hur grym som helst för hennes ålder och verkar vara sjukt driven och målmedveten så är det något som jag alltid fastnar för när jag går in på hennes blogg. Hennes texter.

Hon kallar dem deep shit inlägg (klicka HÄR för ett bra exempel) och dom är så ärliga och sanna att man känner igen sig trots att man är 8 år äldre. Man märker såklart på sättet hon skriver att hon är ung, men det är inte det som är poängen. Det är att hon är så öppen om allt. Hon har flera tusen fans men hon försöker ändå inte måla upp en bild av att hennes liv är perfekt. Hon erkänner för hela världen att hon är kär i fel kille och att hon ibland bara saknar att kunna göra ett litet hjärta i en killes logg på facebook som hon tycker om, utan att det blir kalabalik. Medan folk hashtaggar desperat på instagram för att få fler followers önskar hon att hon ibland bara var en i mängden, vem som helst.

Jag älskar när man är sån, öppen och ärlig. Hur ung eller gammal man än är. När man vågar visa vad som finns bakom sin fasad eller den bild man helt enkelt tycker om att måla upp om sig själv.

Bra period på jobbet!

Är inne i en period då jag älskar mitt jobb! Vilket visserligen kan bero på att jag inte jobbat så mycket på sistone, men det kan också bero på att varje gång jag kommit till förbutiken den senaste tiden har det alltid hänt något roligt sen sist. Älskar att bli positivt överraskad.

Tills idag hade Emanuel skapat ordning på reda på flera ställen där det varit ganska rörigt innan, vi hade vunnit en säljtävling på morsdag och inkasserat ytterligare 2000:- i rikspresentkort OCH så hade Erik varit och köpt jätte fina vita stilrena fat till vår amerikanska kondisdel. Big like på kvällens arbetspass!

Nu ska jag hem och ta vara på all min positiva energi och STÄDA hela natten lång om så behövs. Kommer kännas sjukt ensamt att gå och lägga sig själv sen eftersom jag inte gjort det sedan innan jag för till London, men jag överlever nog det.


Hemma...

Då var det äventyret slut. Nu är jag tillbaka i min lägenhet som lämnades det i ett hemskt stökigt skick. Möttes av en supermöglig rabarberpaj i köket och det ligger tvätt överrallt. Som gjort för att få ångest.

vallen

Har precis vaknat till på vandrarhemmet nu. Har såklart lite vett i skallen och slösar inte bort flera hundra bara sådär på en hotellnatt... Om ni nu gick på den.

Kvällen igår var, vad ska jag säga... mycket roligare för hanne än för mig tror jag! Hanne blev kär men det blev INTE jag. Kände mig kort och tjock i mina converse. Ska från och med nu alltid ha med mig ett par klackskor, utifall att... Allt känns så mycket bättre då. Lite längre = lite bättre självförtroende

Annars var Kalmar en väldigt fin stad att gå ut i. Så fint med slottet och alla broar över havet. Vi träffade ett par killar som vi först hängde med till en jätte mysig pub som hette pipes och därefter gick vi vidare till vallen. Fullproppat av studenter.

När vi promenerade hem igår bestämde sig Hanne för att stanna här. Hos sin nya kärlek... Ska bli spännande att se om hon tänker likadant idag!


Mot Kalmar!

Hanne tyckte inte om öländska kroppkakor vilket jag hade känt på mig att hon inte skulle göra. Känner min vän alltför väl. Kräsen.

Nu sitter vi på en buss till Kalmar! Det blev lite ändrade planer. Vi satt på Roberts coffe igen och diskuterade vad vi skulle göra ikväll och bestämde oss plötsligt för att åka hit. Bokade ett hotell (lönen trillar ju in inatt), skyndade oss tillbaka till stugan, duschade, packade ihop, åkte och lämnade bilen hos Kerstin och hetsgick till bussen. Vi hann även med att ramla in på systemet 17:59 och hugga en flaska vin. Kan bli kul det här.


Allvaret

Kompenserar det förra, lite omogna inlägget med att börja denna dag med en springtur ute på allvaret. Har min lilla runda till havet och tillbaka som jag brukar springa när jag är här. Hanne ligger hemma på trädgården och solar. Hon ska få smaka öländska kroppkakor för första gången idag!

Inte för att jag tror hon kommer att tycka om det, men ändå. Jag tycker om det.

Imorgon bär det av hemåt då det är dags att börja tjäna lite pengar igen. blir dock inte hemma alltför länge då jag åker hit igen över midsommar. Nu när man äntligen är 20 år behöver man inte förknippa midsommar på Öland med fylla på köpingssvik, utan det här året ska vi prova att stå i kö för att komma in på strand hotell! Lär bli bra!

Nu måste jag sluta blogga för annars blir det för mycket fusk, nu när jag är "ute och springer".


Som En Säkerhet

Hanne och jag hade inga som helst förväntningar på kvällen igår. Harrys en tisdag på öland, det är lågsäsong... Borde bli rätt lugnt.


Blev det inte.

Hanne och jag har haft kolossalt mycket att skratta åt idag. Ser man filmen som Hanne spelade in på mig imorse, när vi promendede hem i gryningen, ja då förstår man varför. Det blev lite mycket kanske... Jag minns det inte ens om sanningen ska fram. Hanne ber mig åka rutchkana och jag gör det och jag säger att jag hatar att henne för att hon alltid tar med mig på så konstiga efterfester.

Hemma hos Anders Breivik hamnade vi. Kändes det som i alla fall. Han som bodde där vi var påminde så mycket om honom. Tror jag tjatade om det rätt mycket så hoppas han inte blev ledsen. Tyckte bara det var så kul.

Idag har vi ridit. Det var också kul! När vi börjar trava så börjar båda asgarva men så plötsligt tycker Hanne att hennes häst springer för snabbt. Så hon börjar skrika och gråta och säger att hon inte vill rida mer. Efter typ 10 minuter. Hon får tydligen en ångestattack och jag tycker det är så roligt att hon tidigare snackat om att hon ska knulla hästen när hon rider, men sen när det väl gäller så får hon panik istället.

Resten av ridturen rider Hanne bakom Anette, som får hålla i hennes häst så att Hanne inte ska få panik igen. Jag får rida en annan väg med Anettes barn. Så att jag får trava vidare medan Hanne får fortsätta att skritta. Så gulligt.

Nu vill jag börja rida på riktigt. Eventuellt köpa häst. Vilket drömliv det skulle vara att bara få rida hela dagarna och galoppera fram på Ölands ängar. Hur gör man om man vill börja rida? Vart vänder man sig? Någon som vet kanske?

Rastlös

Ligger i sängen och väntar på att hanne ska vakna till. Det är jätte varmt i rummet vi sover i men det verkar inte störa henne, bara mig. Hur länge ska jag vänta innan jag väcker henne? Kan inte bestämma mig.

Bild från igår kväll:


Där jag hänger min hatt

Idag har Hanne & jag varit inne i Borgholm. Hälsat på Jennifer som tog studenten, gått på stan och slagit oss ner på Roberts Coffe. De bakade egna glutenfria mackor där, så för en gång skull kunde jag också beställa en god grillad foccacia med soltorkade tomater och mozarella. En upplevelse i sig. Vi har även ringt och bokat in en ridtur imorgon med hjärtat i halsgropen. Det var ett tag sedan så att säg.

Ikväll blir det Harrys!

Att bara vara

Det finns en sak som är bra med att farfar har fått stroke. Han kan inte köra bil längre och då får jag ha den när jag här! Älskar det. Nu har Kalle & Niklas åkt hem och jag sitter här ensam ute på landet och njuter av lugnet. Snart kommer dock Hanne som jag lyckades övertala att ta tåget hit. Najs!

Vackra Haglunda


Äntligen så får man lite sommarkänslor. Går barbent i gräset och har precis bakat klart en sommartårta! Blev min favorit med marängbotten och citronsmörkräm. Dekorerad med grädde, jordgubbar och kiwi. Mitt första försök då det alltid varit andra som bakat den, men utseendemässigt ser den riktigt god ut i alla fall! Nu återstår det att se om allt som glimmar är guld.

Jordens bästa plats

Själen liksom ler inombords när jag är här. Ikväll har vi varit på restaurang och njutit av en underbart god lammrostbiff på lavasten. Blev några glas vin till det också. Nu är jag och Niklas påväg till allvaret för en kvällspromenad. skulle inte förvåna mig om jag somnar gåendes, men imorgon får jag ju äntligen sova ut!


På Öland!

Somnade omedelbart efter senaste uppdateringen. Nu har jag vaknat och är framme på mitt älskade Öland. Solen skiner, himlen är klarblå. Bjuder på en bild från bilen!


Feelin me right know

Så var man påväg till Öland. Har aldrig packat en väska snabbare i hela mitt liv. Bortamatch ni vet.

Prioriterade träningskläder, MacBook och jobbschema.


Free your mind

Då har man en tatuering då!


Dör tröttdöden

Jobbdagen gick snabbt och jag var pigg och glad trots lite sömn. Det är först nu det känns som jag dör tröttdöden. Vill helst av allt bara krypa ner i sängen och sova, men dess värre är klockan redan halv åtta och jag har andra planer för den här kvällen. Patrik har invigning i sin nya tatueringsstudio så tänkte börja kvällen där. Har gått och tänkt länge på en tattuering jag vill göra så varför inte göra den ikväll? Känner för det.

Jävla skitväder ute annars. Blir irriterad i onödan.

Viktor på jobbet idag. Vilken arbetsglädje va!

Och mina två korgar som jag gjorde idag. Fina ju? Om ni kommer och spelar hos mig kan ni vinna en sån!

Lördag Jobb

En gång försov jag mig till jobbet. Därefter vaknar jag alltid till tre olika väckarklockor. Först går en låt på superhögt på datorn, därefter ringer mobilen, som jag alltid har sovandes precis intill huvudet, och sist men inte minst ringer min stora vita väckarklocka. Det går inte att misslyckas då helt enkelt! En gång hann jag dock åka till jobbet innan min stora vita väckarklocka ringde och då ringde den hela dagen, fram tills jag kom hem igen. Tyckte synd om mina grannar då.

Sitter här nu med en god hönekaka och en kopp kaffe som min nya kaffemaskin gjort åt mig. Man lägger i en valfri kapsel, trycker på en knapp och sen är det klart! Endast provat vanligt kaffe än så länge men det gör den superbra.

Studentmottagningsmat till matlåda idag (mums!), tänkte träna efter jobbet och därefter göra ett nytt försök att få till en bra utekväll. Vet inte hur det slutade på sjukhuset inatt men hoppas hoppas det gick bra. Det behöver ju faktiskt inte alltid sluta med att man får stroke som farfar för att man åker in till akuten.

Åker dit imorgon för övrigt imorgon! Till Öland alltså. Farfar kunde inte komma till Linköping på Niklas student och i samma veva har även en låtsaskusin till mig blivit färdigutbildad på universitetet, så han ville bjuda på middag. Passar mig bra att äntligen få lite lugn och ro och vila upp mig. = Öland i ett nötskal.

Jag & Niklas igår. Ser ut som en liten kines här men det blir så ibland helt enkelt ;)

Det oväntade

Kvällen började bra med förfest hos Johan Assarsson, fortsatte bra men slutade sämst. Bästa vän ringde och grät och nu är jag på akuten och väntar på skjuts hem. Ber för att det slutar bra.


Studenten 2011

Idag är det brorsans tur men önskar det vore min en gång till... Magisk dag!

Den 7 juni 2012

Blev ingen paj idag. Prioriterade att hinna med en springtur innan jobbet istället och när jag väl hade slutat och planerat in bak med Jakob så ringde han och förvarnade mig - Nu kommer jag göra dig besviken Lina...

Förstod honom dock. Han hade varit och fixat ljud på olika studentflak hela dagen och hade fortfarande kvar saker att göra och då kändes det egoistist att bli sur på någon som önskade sig några timmars sömn inför dagen då man ska stå och spela på studentflak.

Osccar har även lämnat mig för att åka hem till Västerås. Känns lite ensamt om jag ska vara ärlig. Saknar redan hans lilla bostadshörna han hade här på soffan. Han var en sådan perfekt inneboende! Levde sitt eget liv men bodde ändå här och drog med mig på Måndagsklubben när jag från början bara hade tänkt att vara hemma och ha tråkigt. Åt frukost med mig och var ibland bara här och var. Jag uppskattar verkligen sånt.


Chica margeritaglas

Fick dessa chica margeritaglas av faster i 20-års present! Älskar dom. Från Cervera.

Simone is back in town!

Promenerar hem från Simone nu. Hon är äntligen tillbaka i stan efter att ha spenderat ett år i Santa Barbara och det är jag mycket glad över. Att ha henne tillbaka alltså. Inte att hon varit iväg.

Invigde kvällen med att jag & Amanda köpte med oss sushi och slog oss ner på min balkong. Fick även en försenad födelsedagspresent av henne och Lovisa. En hjärtformad rosa pajform från Bruka Design. Superfin! Ska nog inviga den redan imorgon och antingen tillaga eller baka en god paj.


Tacopaj är alltid gott men rabarberpaj med vaniljasås är ju mycket godare? Återstår att se vad det blir.


Whistle - flo rida

Dör trötthetsdöden nu. Precis slutat jobbet och hatar mig själv lite som bestämt mig för att springa en runda i eklandsskapet innan jag cyklar hem. Vill hellre sova lite här på soffan, men har man bestämt sig för att träna så har man.


 


Nationaldagen

Det märktes att det blev nationaldagen inatt. Strax efter att jag somnat storbölandes till Ladder 49 väcktes jag av fyllesamtal. Mitt i samtalet kom Osccar hem och började vingla runt i lägenheten och bara någon timma senare, när jag äntligen lyckats somna om... Då ringer det på dörren!

Det är Miriam och August. De är ännu fullare än Osccar och de blir väldigt förvånade över att jag sover. För det första så hade de hoppats på att jag skulle ha efterfest och för det andra så är väl jag en sån som sitter uppe om nätterna och filosoferar?

Har lunch på jobbet nu.


 


When The Stars Go Blue - Ryan AdamsIdag började jag dagen med en promenad till stan, i regnet under ett paraply. Lyssnade på bra musik och kände att det var ett bra sätt att unna sig lite egentid på. Fyllde på naglarna hos Beaty Sky och gick därefter vidare till Charbel på Hårfixarna. Köpte toning till håret och fick lite prover på köpet för Charbel är så snäll så snäll mot mig. Jag älskar att gå dit!

Jobbade 17-21 och nu är jag bara hemma och tar det lugnt. Jobbar 8-17:45 imorgon så blir att lägga sig snart så jag åtminstonde får 7 timmars sömn. Tänkte fortsätta se klart en film som jag påbörjade för ca en månad se för så sällan ser jag på film. Godnatt ♥

Fail, Fail Again, Fail Better

Jag & Osccar Svalland

Måndagsklubben

Var en sväng på jobbet igår. Det var spelmöte och därefter fixade och trixade jag med lite annat på skyltkontoret. Passade på medan det ändå regnade ute.


Kom hem och mötte Osccar i korridoren. Han var stylad och klar för Måndagsklubben. Övervägde en hemmakväll med lite egentid men suckade patetiskt vid köksbordet och sa att Ja man vet ju aldrig när kärleken dyker upp och beststämde mig för att hänga med.

Satte upp håret i en stram tofs och överröstes med komplimanger när jag kom till stan. Så mycket att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Blev så brydd. Har uppenbarligen stram tofs alltför sällan.

Vidare till MK var det fullsmockad med folk och framför allt blivande studenter. Jag dansade tills min åtstramade tofs inte var så åtstsramad längre och någon gång där under kvällen förstod någon att Lina, henne ska man helst bugga lite med för att hon ska trivas som bäst. Sånt är underbart!

Färdigdansat och fulla och glada tog jag & Osccar en taxi hem. Taxichauffören hette Edward och han var hur härlig som helst! Han fick mig på fall direkt. Lina = ny stamkund

....Och där vaknade Osccar. Han morgonfes i vanlig ordning men jag är så pryd att jag inte skrattar när han gör det för jag tycker det är äckligt. Dock överväger fördelarna nackdelarna med att ha honom boendes här så jag säger ingenting. Jag bara bloggar om det.

Carry On


We gonna take over the World while these haters gettin' mad


Precis hemkommen från vad som kändes som min hittils längsta löprunda. Sprang bort till Hjulsbros ände och lämnade över min balväska till Miriam och sprang/gick/lunka därefter tillbaka hem till mig, med ett stop hos Kalle dit Faster hade anlänt. Brorsan dansar ju bal imorgon så den lilla släkten jag har är äntligen på besök här i stan. På tiden!

Annars så ligger Osccar här på soffan och myser och det är så trevligt att ha en liten inneboende för tillfället. Har alltid drömt om att ha en liten assesoar hemma som ligger och chillar på soffan men som inte säger så mycket. Och som lämnar en god doftandes lägenhet efter sig så det luktar himmelsk när man kommer hem. Istället för gamla matrester.

Mack Miller - Donald Trump

Idag är det första dagen på mycket länge som jag inte känner mig förkyld. Skön känsla! 

Det firas med en kvällslöprunda :) Inget glas vin på en uteservering för mig inte, nej nej. Nu när hösten redan är här och hälsar på kan man lika gärna passa på att leva lite hälsosamt. Så fort värmen kommer tillbaka och solen skiner så sitter man ju där och dricker sig spritfet igen...RSS 2.0