Tips?

Jag tror jag har ett problem. Jag är så speedad på jobbet att jag blir helt cp när jag kommer hem. Kan inte ta det lugnt. Inte njuta av lugnet. Känner mig fortfarande stressad som om jag hade fullt av kunder i förbutiken fast jag är hemma och det egentligen inte är någon brådska med någonting.

Någon som på riktigt har några bra knep för att komma ner i varv? Hjärnmässigt liksom... De dagar man inte orkar ut och springa efter en lång arbetsdag. 

Snustårta

Fick denna levererad till förbutiken idag! Tack småländskt slut. Mer sånt från leverantörerna tack ;)


Streetlight - Joshua Radin

Jag & Amanda i Grebbestad
 
Nu är jag hemma igen efter min maxade dag. Hade damp mycket energi hela dagen på jobbet, började tagga gymmet redan vid fyra och cyklade sedan som en tok för att hinna i tid till Afropasset. Som visst avslutades med en timmes styrka dessutom. Jag = slutkörd. Yes.  
 
Eller så är det jag som är klen... Vilket kanske är en rimligare förklaring men då ska vi ändra på det! Kämpa kämpa. 
 
Hur som. Efter gymmet bar det vidare hem till Simone. Hennes mamma stekte ett par ägg till oss innan vi fortsatte vår cykeltur hem till Amanda. Hon har börjat plugga på Universitet nu så man får passa på att träffa henne när hon är för slut för att orka nollas. 
 
Nu ska jag sova mina sex underbara timmar innan det blir jobb imorgon igen 08-17:45. Därefter måste jag hem omedelbart och hänga upp min tvätt som jag aldrig hann hänga upp efter min tvätttid i måndags... Fem tvättar ligger för tillfället utspridda över hela mitt golv vilket gör att det ser ut som en sjuk människa bor här men jag känner mig väldigt frisk för tillfället så skenet bara bedrar! 
 
Natti ♥

Han som är för snäll för att gå men för dum för att förstå

 
Idag väntar en fullspäckad dag. Redan ombytt till träningskläder då Simone bokat in mig på ett afropass på gymmet åt oss klockan 18:30. Ska bara jobba 08-17:45 först! Hoppas ni får en bra dag ♥ 

Jag skulle gärna hjälpa dig upp

 
 Sitter på tåget tillbaka till Linköping nu. Ska jobba 13-22:15 
 
Kändes bra med arbetsintervjun igår. Man undrar såklart nu i efterhand varför man sa så och inte så, men skitsamma. Deras förlust och inte min om de inte ger mig jobbet. Skulle få besked inom två veckor. 
 
Annars så var jag på Gröna Lund med Ulrika igår. Lars Winnerbäck spelade och bjöd på en fin sensommarkväll. Blev ett par glas vin efteråt - Ett i gamla stan och ett på söder innan jag var tvungen att hinna med sista bussen hem. Min faster  bor i ett hus i Vällingby så det tar sig sitt lilla tag att ta sig hem...I synnerhet när mobilen har dött och man inte känner igen sig i mörkret. 

Morgonrunda

Ute på springtur här i Stockholm för tillfället. En lugn sådan då Henke inte är med och pressar mig att springa fortare. Skönt!


David Elliot

David @Lorent i fredags
 
Har bland annat sagt hejdå till den här pojken idag. Han flyttar imorgon och ingen har någon aning om när vi ses nästa gång. Om det blir om en månad eller om ett år. Hoppas på det förstnämnda såklart... 
 
Annars så har jag tvättat och varit på massage idag. Nu sitter jag på tåget upp till Stockholm. Ska på arbetsintervju imorgon! 
 

Nymöblerat!

 
August hjälpte mig att möblera om igår efter att soffan blev såld. Skrivbordet flyttades in i stora rummet och sängen fick sig en ståtlig plats i mitten. Mysigt!

Imitation leather bag with suede details

Inköptes när jag var i Stockholm med Hanne. Från H&M för 199:- 

Kantarelltoast med lök och persilja

 
Jag har en gammal kund på Coop som brukar vara ute i skogen och plocka kantareller. Sedan kommer han till mig i förbutiken och frågar om jag vill köpa en liter, eller två. För 25:-/st
 
Klart jag kan! Enkelt och gott med kantarelltoast. Känns höstigt. Stekte på en liter imorse tillsammans med lite schalottenlök och persilja. Lät de sedan koka upp med lite matlagningsgrädde och la sedan upp svampblandningen på ett par stekta skivor bröd. Gott! 

Golden Details

 
Mycket jag har i huvudet just nu. Så mycket som måste fixas och ordnas och massa pusselbitar som måste falla på plats. Ikväll kommer en och eventuellt köper min soffa och så kommer Ida som ska skriva under hyreskontrakt. Dog tacksamhetsdöden när jag kom hem efter jobbet och David hade bäddat min säng och diskat.  
 
Åker eventuellt till Stockholm imorgon. Måste bara ringa och höra om Faster är hemma så jag har någonstans att bo! 

Söndag Jobb

Har redan haft mina två lediga dagar denna vecka (måndag, tisdag) så idag blir det jobb igen. 08-17:45

Jag satte en travandel igår där man vann 5349:- kr per andel så jag lär ha många glada kunder idag!

Simone and i

Sjukt bra dag på jobbet! Massa energi och alla var glada. Big like. Nu är Simone hos mig och snart bär det in mot stan. Känner på mig att det kommer att bli en bra kväll :-)


Morning Glory

Hanne och jag fick äran att klippa David & Jakob från July Crisis igår. De spelar sin sista spelning ikväll på Lorent klockan åtta (alla är välkomma så kom!) och ville bli lite nyklippta till dess... Av mig och Hanne!
 
 Det är ett mysterium varför de valde oss två TILLSAMMANS, för jag kan varken klippa hår eller kunde hålla mig för skratt med en sax i handen MEN det var kul. Jätte roligt faktiskt! Nu jobb 08-18. Sova fem, jobba dubbelt så mycket. Standard.  

Let me introduce you to my favorite pants


Henkes första mil

Blev ingen middag med E. Hamnade i spåret med Henke istället. Sprang milen med honom för både första och sista gången.

DÖD.

Blir att basta en halvtimme nu.


Time To Move On

Idag sa en kund till mig att jag var som medicin för honom. Frågade om han var sjuk och då svarade han Ja, inte bra. Dom inte veta vad det är. Men du, medicin! Ditt leende och dina ögon. Alltid humör pigg och glad. Medicin! 
 
Det var fint sagt tyckte jag. 
 
Är du också medicin kan du från och med nu söka min tjänst HÄR. Skrev på pappret om uppsägning idag och slutar den 30/9 så från och med då behövs det någon som tar min plats. 
 
 
Medicin!
 
Inte medicin! 

Some Things Are Easy To Fix With A Couple Of Drinks

 
Bjuder på ett léende idag. Godmorgon! Hoppas ni får en bra dag ♥ Själv hoppas jag på att få ett mejl angående en arbetsvju i Stockholm. Vill helst inte behöva ta ledigt en hel dag från jobbet så hoppas på att det går att byta dag. Vi får se vi får se... Annars lär jag väl åka ändå! Skulle bara gå ca 1300:- minus då...  Och det skulle kännas så ovärt om jag inte skulle få det.
 
Men fel tänkt kanske. Klart jag får? 

Skönt!

Här hamnade jag ikväll. Blev plötsligt sugen på att basta och så kom jag på att Bostadsrättsföreningen har en bastu som man får fri tillgång till. Perfekt.

Ska sitta här tills inte bara mina fingrar utan hela jag blir ett russin!


I'm guessing that my moment must be late

 
Tisdag. Börjar dagen med ett långt samtal med Julia. Hon är lite uttråkad där borta i Jönköping vilket jag tycker är lite småroligt. För då får jag säga massor av peppande ord till henne som jag i själva verket borde lyssna på lika mycket själv. Jaja.
 
Ska tvätta och städa nu. Ta tag i livet så att säga. Borde träna men jag ORKAR verkligen INTE. Henke tjatar på att jag ska springa men jag känner ingen motivation. Vill bara äta godis.  
 
Ska nog gå på Detox. Värre än Ramadan typ. Man får inte äta något man tycker om. Inte ens på natten! Bort med rött kött, vin, mjöl, socker, halvfabrikat,  salt, mjölkprodukter och kaffe. Sov ordentligt och motionera lagom... Undvik stress och ägna dig åt yoga och meditaiton. Fyll kroppen med anitoxidanter, obesprutade frukter och grönsaker. Nötter, frön och quinoa. Må bra, känn dig mer pigg och full av energi. GUD VAD BRA DET LÅTER!! Ni är väl med mig?! 

July Crisis - Evening Sun

 
David och Lina
 
David Elliot är en rolig kille han. Väldigt ärlig. Man vet aldrig vad han har att säga. Om man kommer att bli ledsen eller glad. Igår skrev han att Hanne och jag inte var bra för varandas intellektuella utveckling. Man kan säga att ni drar ner varandras iq till strax under 50 när ni umgås. Lite senare under dagen skrev han att han älskade mig jättemycket. Vilket han kanske inte menade jättemycket men ändå. Man vet verkligen aldrig vad han har att säga. 
 
Idag fyller han år och eftersom jag vet att han kommer att se det här så skriver jag GRATTIS DAVID! 
Kommer sakna dig jättemycket när du flyttar till Umeå och det menar jag jättemycket. 
 
 
Dagens lyssna! ♥

Har du 20 års erfarenhet eller har du kanske levt samma liv 20 år i rad?

En del bara drar. Tar sitt pick och pack, säger knappt hejdå och glömmer bort livet man lämnade bakom sig som om det vore en gurka man glömde på bandet när man var och handlade på Coop. 
 
För mig känns det större än så. Jag hyr inte ut min lägenhet för att jag är trött på den här stan och jag sa inte upp mig på Coop för att jag inte trivdes där. Jag gillar Linköping och jag gillar mitt jobb. Här har jag allt jag vill ha och behöver förutom min livs kärlek som inte dykt upp än. Att leva som jag gjort det senaste året skulle inte vara några problem att leva ett år till, men nu råkar det bara vara så att jag är jag och jag vill leva som jag lär. Jag tycker det är fel att gå runt och vilja massor av saker utan att ta tag i dom.
 
Själv drömmer jag om att resa. Att resa runt i världen tillsammans mina bästa vänner och bara ta en dag i taget. Jag vill äventyra, upptäcka massor av nya platser och träffa nya roliga människor. Inte ha några måsten utan bara leva fullt ut och slösa pengar på upptäckter, shopping och god mat.
 
Det är dröm som höll på att bli sann ett tag men som endast slutade med mig i tusen bitar. Lovisa ville vara kvar på jobbet och Amanda valde plugget. Jag var nära på att ta bort dom som vänner på Facebook och sluta följa dom på Instagram så ledsen jag blev, men så bestämde jag mig tillslut för att tänka som så att... Förhoppningsvis finns det en mening med här. Samtidigt som jag bestämde mig för att skita i alla som velar hit och dit och inte kan bestämma sig. Nu tar jag tag i det här själv! Bara jag säger jag upp mig från jobbet och hyr ut lägenheten så har jag inget val. Då måste det bli av. 
 
Lika lätt sagt som gjort. Från och med den 1:a oktober har jag varken jobb eller hem. Min plan är att där jag hamnar tänker jag stanna tills jag lyckas övertala någon annan bästa vän att möta upp mig någonstans ute i vida världen. Drömmen om att resa runt sådär tänker jag inte ge upp förrän den blivit sann, envis som jag är. Jag tänker inte stanna hemma och leva ett likadant liv som jag levt det senaste året och knappt bli några erfarenheter rikare. Det är inte jag.
 
Jag är mer... Yolo!!
 
You only live once. Och eftersom jag jobbat extra sedan jag var 14 eller 15 år så vore det skönt att för en gång skull prova på något annorlunda.  Letar just nu efter en bra familj i Australien att vara au pair hos. Antingen i Sydney så att jag kan söka jobb samtidigt och sedan övergå till det samtidigt som jag flyttar in i en lägenhet med några andra ELLER typ ute på landet mitt ute i bushen. Bara för att VERKLIGEN prova på något annorlunda. Vi får se vad det blir. Jag är på det mesta bara inte familjen vill Skypa innan för då måste jag prata engelska och det hatar jag. Det räcker med att jag måste prata det när jag väl är på plats.
 
Ska nämligen bli bäst på engelska då! När jag väl är på plats alltså. Få bort alla käppar i hjulet som min före detta engleskalärare Marcus satte dit för att därefter kunna snacka till mig vilket jobb som helst! Säsonga i alperna vore kul... Men det kan ju inte bli förrän nästa vinter i alla fall så det behöver jag inte bestämma mig för än. En sak i taget från och med idag. Förhoppningvis har jag lyckats övertala någon kompis att resa runt i världen med mig tills dess. Kanske kan jag bland annat få med mig hon som lämnade livet bakom sig som om det vore en gurka man glömde på bandet när man var och handlade på Coop... 
 
Simone, Lina, Hanne, jag, Julia & Amanda på Kos ♥ Adventure without limits 

I don't know where I'm goin' But I know where I've been

 
Massor av gamla bilder på minnen som aldrig försvinner. 

STOCKHOM lördag

Redan klockan halv tio var Hanne och jag på plats i Gamla Stan. Vi fick inte sova kvar längre hos Oscar och i brist på annat att göra tog vi tunnelbanan dit för att leta efter något mysigt ställe att äta frukost på. Vi skrattade åt hur jobbigt det var att dra resväskorna på kullerstenen och försökte reda ut gårdagens frågetecken. Lite senare på Urban Outfitters köpte jag världens snyggaste byxor samt laddade min mobil för att få på den och kunna ta bort det jag hade skrivit på twitter under natten... Pinsamt pinsamt mig själv.... Väldigt oläsbart och oförståeligt. 
 
Nog om det, redan förträngt. Efter Urban slog vi oss ner på ett café i Gallerian och där satt vi och bara inte orkade med oss själva i evigheter. I brist på annat att göra (fanns ingen energi till shopping) turades vi om att springa ner till Resebyrån för att köpa Triss. En liten arbetsskada från jobbet. Jag skulle vilja vinna och få det lätt för mig. Köpa egen bil och båt och wakeboard och resa MASSOR! 
 
Totalt 21 TRISS köpte vi och vann på två. Först vann vi 25:- och därefter vann vi 100:- så det var ett riktigt värt lördagsnöje! (läs kunde blivit...)
 
Klockan sex tog vi tåget hem. Klockan åtta mötte Joel och David upp oss på hemma i älskade Linköping på stationen. Egentligen hade jag velat att de hade stått på perrongen och redan där tagit hand om våra väskor, men det var rätt gulligt att det överhuvudtaget bara kom och hämtade oss. Joel var dessutom jätte rolig! Han sa YOLO hela tiden. Det var roligast i världen när han sa det samtidigt som David svängde vänster i en korsning. Som att det vore YOLO. Att svänga som David i korsningar. Jag kan inte ens skriva det utan att skratta för mig själv.
 
YOLO alltså... . You Only Live Once. Ta vara på dagen. Carpe Diem. Lev varje dag som om den vore det sista. LIVE DREAM HOPE Love like you never been hurt... Vart ska jag få plats att tattuera in allt?!
 

STOCKHOLM fredag del 2

Fredagens utgång. Allt är helt klart till en början men sen blir det aningen oklart. Kvällen började i alla fall med några glas hemma hos Oscar med honom, Josefine, Erik och Isolina innan vi gick in mot Stureplan. Tanken var att vi skulle hinna in på Amba vilket vi inte gjorde, så vi hamnade på Utecompagniet där vi tog något att dricka innan det bar vidare till Muset.
 
Därefter fortsatte vi till Oxid och där någon gång gick de andra hem medan Hanne & jag stannade kvar. Vi hade ju så roligt...Och var så fulla...Och överallt massa nya roliga människor... Vi kunde inte ge upp kvällen än! Och så hade vi ju inte hunnit till Ambassadör än? Måste varit vid stängningdags vi hamnade där för det var rätt tomt, inte som vi föreställt oss, förutom i ett litet rum jag inte vet vad jag sa för att få komma in i. Eller så fick alla kanske komma in där förresten... Jag vet inte, men jag fick i alla fall för mig att jag var vääärsta fixaren som ordnade det här åt Hanne och mig! Tyckte nämligen hon hade varit var så ball när vi kom dit och det var kö och Hanne ba "Jag fixar det här Lina, vi ska inte stå i någon jävla kö och vakten är du skön eller tror du vi ska betala inträde för den här lilla stunden som det är kvar innan ni stänger? Två för en? Nej, vi ska inte betala någonting.
 
En attityd som tydligen gick hem i Stockohlm... Tvärtemot vad de gjorde att köra lite buggmoves på dansgolvet. Vet ni att då minsann kom en liten vakt och viskade i örat på mig att den dansen inte passade så bra in här...  
 
Nehepp, nejmen då så var det kanske dags för en drink till då. Eller att gå hem kanske? Och du följer mig till tunnelbanan? Vad snällt. Och det är lugnt om jag går barfota också för att jag har så ont i fötterna? Hoppas han inte får chocken över hur kort jag faktiskt är nu. Nemen kan du till och med bära mig? Åh! GILLLA. Jag undrar var Hanne är... Hon bara försvann. Och hon kommer aldrig komma ihåg portkoden för jag gör det bara för att det råkade vara mina sista siffror i personnumret.  Men det känns bra för då vet jag att hon snart kommer att ringa och behöva mig! Puss och hejdå vi hörs och ses aldrig igen. Det var kul att inte få bugga med dig.


Stockholm Fredag del 2

Klockan nio ringde ringde väckarklockan och jag hann knappt öppna ögonen innan Hanne började hetsa om sidan där alla förskönar sina liv. Linaaaa, har du kollat Facebook än? Har du sett min senaste uppdatering?!!
 
NEJ DET HAR JAG INTE. Men det är ju inte så att jag inte förstår vad den troligtvis handlar om... 
 
 
Ibland undrar jag om hon vill att jag ska ta livet av mig. Just snarkningar liksom... Det är något jag har väldigt  extremt svårt för. Det får mig att tänka på alla nätter Niklas och jag var utomlands med Kalle när vi var ynge och jag var tvungen att sova (läs kämpa i hundra år för att först somna och därefter vakna 100 gånger per natt på grund av att hela rummet vibrerande av hans snarkningar) i samma rum som honom. Dessa nätter har gett mig men för livet. Jag kommer aldrig kunna älska en man som snarkar och skulle jag på riktigt börja snarka själv (undantag  om man är förkyld för då kanske man inte kan råför) då skulle jag hata mig själv flera varv runt jorden. Att snarka är inte OK! Speciellt inte om man gör det som en överviktig gris... Haha
 
Hur som. Efter hotellfrukosten och varsin dusch begav vi oss in till stan. Strosade runt lite, mötte upp Daniel över en fika på Kungsis och träffade därefter Malin som hängde med oss på en shoppingrunda inne på Zara. Kvart över fem hade vi bestämt träff med Elias och hans kompis Elias utanför Grönan, så då hamnade vi där. Åkte lite attraktioner, käkade lite mat och var precis tvungen att dra vidare när Magnus Uggla entrade scenen. Våra väskor behövde hämtas från hotellet och lämnas hos Oscar som ställde upp med sovplats åt oss på soffan i utbyte mot en box vin. 
 
Hade han inte fått det och hade han vetat hur sent vi skulle komma hem undrar jag dock om han tänkt annorlunda angående den där soffan...
 
 
 
 

STOCKHOLM torsdag del 2

På torsdagskvällen gick Hanne och jag ut och åt musslor med pommes på Grodan. Det var så gott att maten tystade våra munnar skulle man kunna säga, för plötsligt tog våra samtalsämnen slut. Vi kom inte på något att berätta för varandra eftersom vi redan vet allt och det gjorde det hela aningen stelt. Ska vi sitta här hela kvällen och inte ha något att prata om? Jahopp... 
 
Medan vi väntade på att Victoria skulle komma och lätta upp stämningen gjorde jag ett tappert försök att lösa situationen!  Expert som jag är på att komma på roliga lekar (!) Mitt förslag var att vi skulle skicka lite roliga MEN snälla sms till olika folk från varandas mobiler. Så att vi skulle få något att prata om alternativt skratta åt. Reglerna var enkla så att Hannes hjärna inte skulle bli överansträngd. Det skulle vara till varandas fördel och fick inte skickas några dumma sms.
 
Enkla regler som fröken Petersén sket fullständigt i. Såklart! Det borde jag ha förstått så väl som jag känner henne, men känner man mig vet man att jag kan vara väldigt optimistisk och naiv ibland... Vill alltid tro gott om folk! Även om dom är bitchar. 
 
Den här gången gick det dock aningen för långt...Det måste flugit i henne en djävul så fort hon fick min telefon i sina händer för hon fuckade ur totalt. Skickade sådana där meddelande till människor som man drömmer mardrömmar om ska hända. Jag ville skjuta henne men kunde inte låta bli att skratta. Eller med andra ord. Hon vann och jag förlorade. Om man nu kan förlora i lekar. Jag kände mig besegrad i alla fall. Misslyckad och lurad. Kränkt! 
 
Men kunde fortfarande inte sluta skratta...
 
 
 

STOCKHOLM torsdag

De där tre dagarna i Stockholm med Hanne sommaren 2012. Dem började den där torsdagen då jag vaknade med David brevid mig i sängen och han INTE försökte vålta mig. Dagens första chock. Amanda hade redan gett sig av som vanligt och en vrickad fot och aj aj i rumpan gjorde en påmind om gårdagens nivå på utgång. Jag kände mig fortfarande full när jag gick runt och slängde ner kläder i resväskan till Live The Dream med Cast... Davids val av låt. 
 
Somebody's after meeee I caaant pretend to be something I know I'm noooot.... LYSSNA ♥
 
Packad och klar åkte vi och tankade bilen som mamma ville ha tillbaka och därefter var David snäll och skjutsade mig till tåget. Hanne hämtades upp på vägen och väl på plats på tåget kom dagens andra chock. De gamla sovhytterna som man renoverat om till små rum med sittplatser. De hade varken Hanne eller jag förväntat oss när vi bokade tågresan upp.  Det kändes som att befinna sig i en film. Vi kastades från sida till sida längs de där trånga korridorerna och kunde inte sluta skratta åt alla roliga människor som satt och såg efterblivna ut i de olika rummen. Är det här på riktigt? 
 
 
Lite fula bilder som hör till texten.
 

As I told ya.

Blir en AW ikväll. Och imorgon åker vi till Stockholm!

 


Hurtig onsdag

Låg i sängen och drog mig lite när det plötsligt plingade till i telefonen. Meddelande från Hanne. "ska vi gå ut och gå runt ån?"

Gick upp, betalade lite räkningar, förde över 5000:- till mitt sparkonto mamma har hand om, gjorde en take away kaffe och cyklade sedan iväg. Sitter nu här på bron och väntar på The New Hanne dag 2.

Är dock såklart inte dum. Jag vet hur det kommer att låta efter att vi gått klart. "Nu när vi varit så duktiga lina, ska vi inte unna oss att gå ut ikväll då?"

Den som lever får se.


The New Hanne?

Utgick såklart från att Hanne drev med mig när hon frågade om vi skulle springa runt ån efter jobbet, men det gjorde hon tydligen inte. Hon ville på riktigt att vi först skulle köra hem till mig för att hämta mina träningskläder och sedan vidare hem till henne för att hämta hennes. Är fortfarande i chock.

Hon ska bli tight säger hon... Så att hon får ligga mycket i vinter! 
 

Lina x2

Lina och Lina, 15 år 
 
"Det är du som tagit med mig på äventyr genom hela min tid som vi känt varandra så nu är det dags att hittar tillbaka till din lite mer Wild and crazy personlighet och tar lite risker"
 
Jag hör inte särskilt mycket från Lina längre, men en gång fick jag ett långt brev från henne på FB. Det är lite kul för varenda gång jag läser det och kommer till ovanstående mening börjar det tåras i mina ögon. Kommer och tänka på vi två när vi var  femton då. Batterieffekten vi alltid pratade om. Jag var plus hon var minus ♥ Vi kompletterade varandra perfekt. 
 
JAG SAKNAR DIG! 

Soffa till salu

Jag hatar när jag börjar jobba klockan 17:30 och vaknar så sent som klockan HALV TVÅ. Då känns det verkligen inte som jag har en hel ledig dag framför mig. Som jag skulle haft om jag vaknade typ... nio. Nio är en perfekt tid att vakna och stiga upp på! 
 
Aja. Kände ändå att jag var tvungen att hinna med att göra minst EN jobbig sak som måste göras men som är jobbig att ta tag i. Så la ut min soffa på blocket. 
 
Hoppas ingen köper den på ett tag för då har jag ingen soffa och det skulle kännas så fattigt. 
 
 
 
 
 

Just askin'


I wanna hold your hand - ortoPilot

 
 

Det finns nog inget mitt emellan med mig. Antingen jobbar jag jätte mycket eller så jobbar jag jätte lite för att jag har jobbat så mycket att jag egentligen känner för att inte jobba alls. Ikväll jobbade jag stänging och imorgon jobbar jag öppning 08-17:45. Helgen bara försvann. 
 
Menar dock inte att klaga. Jag har det rätt kul på jobbet just nu. Imorse hade jag & Emanuel fullt upp med att planera personalfest och dessutom har Hanne och jag redan planerat hur våran helgs sociala frånvaro ska kompenseras. Vi ska till Stockholm nästa vecka! 

Söndag: jobb

Börjar dagen med ett kassapass 8:45-16:15 och därefter kör jag stängning i spelet 17:30-22:15


Lördag 11:e Augusti

Idag har jag hängt hemma hos mamma. Hon har hjälpt mig att skriva ett hyreskontrakt. Eftersom hon är smart och allt hon gör blir rätt så ville jag att hon skulle sitta bakom mig och kontrollera varenda mening jag formulerade på tangentbordet.  Vilket hon gjorde och vilket kändes bra för mamma hon är bäst. Hon fixar allt åt mig. Tack ♥

Klockan 17:30 började jag jobba och som vanligt fick jag plötsligt jätte bråttom dit. Så bråttom att jag bytte om till arbetskläder redan hemma i lägenheten. Vilket verkligen inte är OK, för gör man det då har man inget liv. Det betyder att man lever i en Coop bubbla och även fast det känns som man gör det ibland så vill man inte att andra ska se det.  Emanuel kommenterade det såklart. LINA, KOMMER DU OMBYTT OCH KLAR?!
 
Skämdes.
 
Men hade August ringt lite tidigare än klockan NIO på kvällen och frågat om jag skulle ut hade jag inte gjort det och då skulle jag inte ha tagit det där extra passet imorgon klockan 8:45 för den delen heller, men nu blev det så. Helt enkelt. 
 
 
Längtar tills onsdag då det är löning för då har jag tänkt att gå till Charleb och klippa mig. Han kommer skratta åt min lugg och säga att jag aldrig mer får klippa mig på Öland för att därefter älska mig lite till när jag talar om för honom att jag sagt upp mig. Det har han tyckt att jag ska göra för länge länge sen..
 

Adrenaline is the reason I do what I do

 
 
 Jakob Heslyk ÄR världens bästa killkompis och låt han snälla få vara det så länge jag lever. Magisk torsdagkväll! Efter mycket tjat fick jag äntligen styra kosan mot Sättuna och värma upp på stutsmattan. Hoppa, volta och hålla hårt i wakeboardhandtaget. Alltid skoj att låtsas att det är på riktigt och att man vore lika duktigt på brädan. Lyckorus och adrenalin. Ivriga fjärilar i hela magen. 
 
TÄNK OM JAG INTE ENS KOMMER UPP! 
 
Gör jag alltid. 
 
Och den känslan, när man äntligen är uppe och det bara är ens egna begränsningar som hindrar en från att lyckas med det man vill - DEN KÄNSLAN ÄR DET BÄSTA SOM FINNS!

Fredag

Ida sov hos mig idag så har spenderat dagen med henne plus hunnit med en lunch med Christian och Olivia på thai coconut! Blev två kulor glass på
Bosses till efterrätt.

Ikväll blir jobb, 17:30-22:15


Världens bästa kväll...

Med världens bästa grabbar <3


Roliga kvällsplaner!

Har lunch på jobbet. Om det inte börjar regna ikväll ska jag äntligen få åka wakeboard! = ovanligt glad idag


Grön Rice Crisp tårta

 
Min favorittårta i en annan version än den jag bakade på Öland. Gick upp tidigt imorse och gjorde denna då mormor fyllde år i fredags och jag tyvärr inte kunde vara med och fira henne. Tog sedan en springtur hem till mamma, hämtade bilen och åkte till Borensberg där dagen har spenderats! Vi har städat bilen, ätit mat, fikat och motionerat i spåret. Mormor & morfar gick en promenad medan jag sprang ytterligare 5 km. Måste ligga i nu om inte Henke ska tröttna på att springa med mig... 
 
Recept finns under kategori Bakning. 

Mot jobb!

Varit i borensberg över dagen. Nu är jag påväg till jobbet!


Krämig potatisgratäng med baconlindad kycklingfilé

 
Eftersom jag så sällan lagar mat så vill jag gärna passa på att laga något speciellt när jag väl gör det. Ungefär som när jag väl springer vill jag passa på att springa långt. Maten igår blev supergod! Jag har aldrig gjort en egen potatisgratäng förut så den kan jag inte jämföra något recept med, men kycklingen kan jag tänka mig att laga om och om igen! Måste bara tänka på att lägga på de soltorkade tomaterna lite senare... De blev lite brända som ni ser! Hehe...
 
Potatisgratäng 2-4 personer: 
0,5 kg skivad potatis 
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
salt, peppar
 
täcke till gratängen: 
1 dl riven ost
1 dl ströbröd
ca 20 gram smör
 
Sätt ugnen på 200°. Lägg de skivade potatisarna i en smord ugnssäker form. Blanda grädden, mjölken och vitlöken och höll över potatisen. Salta och peppra. Låt stå längst ner i ungen i 25 minuter. Blanda ost och ströbröd och strö över potatisen. Klicka ut smöret och ställ tillbaka gratängen i ugnen, nu i mitten av ugnen. Låt stå i 20-25 minuter. 
 
Baconlindad kycklingfilé 

3 st kycklingfiléer
1 burk Créme Bonjour Vitlök
6 st soltorkade tomater i olja
1 paket bacon
 
Sätt ugnen på 225°. Gör ett snitt i varje kycklingfilé och fyll snittet med mjukost. Linda runt 2 skivor bacon/kyckling. Lägg i en ugnsfast form. Strimla tomaterna och strö över kycklingen. Låt stå i ugnen i ca 30 minuter. 
 
Såg nu i efterhand att de visst blandade de soltorkade tomaterna med 2 dl Creme Fraiche (tomat och basilika) på recepetet vi följde, så det kan man ju prova att ha med nästa gång! 
 
 
 

The Intouchables

 
Såg på The Intouchables igår. En verklighetsbaserad historia om en svart fattig kille som hjälper en rik vit man som blivit förlamad efter en skärmflygningsolycka. Låter lite grovt jag vet, men det var en väldigt fin och samtidigt lite rolig film. Handlar om att man ibland måste komma in i någon annans värld för att ta reda på vad som saknas i sin egen. Sevärd! 

Tisdag 7:e Augusti

Jag med min smickrande lugg.... 
 
Gjorde en kort comeback på jobbet idag. 07:00-12:00 = Lagom! Efteråt så storhandlade jag då mitt kylskåp näst intill stod tomt. Handlade lite till ikväll också, då jag, Simone & Lovisa tänkte laga mat. Potatisgratäng blir det. Potatisgratäng med baconlindad kycklingfilé. Lägger ut recept om det blir gott! 
 
Nu ska jag ta tag i disk, fortsätta packa upp resväskan (finns det något tråkigare?!) och sedan träna. Ska se om jag får med mig Henke på en springtur igen annars får det bli gymmet.   
 
Bästa spellistan just nu: Lungt av Anton Thollander

Back To Work

För 20 minuter kändes det som en stor sten lättade från hjärtat. Väcklarklockan ringde och Philip Gätjes låt Bringing Me Down fyllde plötsligt  hela rummet med lugn istället för oro. Skönt! Har verkligen vaknat alldeles för många gånger i natt. Dags för jobb igen efter tre veckors semester!

 

Var annars ute och sprang igår. Med Henke. Jag tyckte vi skulle gå en promenad för jag kände för att använda mina gummistövlar, men han började jobba redan igår och hade i samma veva tänkt börja sitt nya liv. Vilket är lite kul då han enbart har festat och rökt den senaste tiden. Båda var lite nervösa. 

Henke för att han inte sprungit på evigheter och som sagt inte levt så hälsosamt och jag för att jag just gått med på att springa med just, Henke. Vars ben är dubbelt så långa som mina. Ett steg för honom är som fem för mig. 

 

SJÄLVKLART var han mycket snabbare än mig. 


Simon bjuder på Show!

 
Det här är Simon Carlfjord under Skrillex spelning på Peace And Love. Galet! 
Vill också kunna volta sådär... 

SCUF läger!

 
 
Blir plötsligt taggad på dessa bilder på Facebook. Tagna på ett scufläger för barn som inte tål gluten/laktos som mamma skickade iväg mig på under några somrar när jag var liten. Har många roliga minnen från de veckorna! 
 
Speciellt första lägret kommer jag ihåg mycket väl, trots att jag säkert bara var sex eller sju år gammal. Var jätte blyg av mig i den åldern och hamnade med någon kaxig störd tjej som fick mig att bli ännu mer tillbakadragen. Diggade mina tusen saker jag alltid ville ha i håret gjorde hon dock (klämmor, diadem, låtsasflätor, lila slingor...jag var crazy när det gällde att ha så mycket fula saker som möjligt i håret!) och de passade hon på att stjäla från mig när jag inte var där. 
 
Sen sa hon att hon hade fått dem av sin mamma... 
Och då vågade inte jag säga något...
Så jag tog tillbaka dem i smyg! 
Sen ville hon inte längre samåka med mig hem när lägret var slut. 
 
Har inte riktigt kunnat lita på tjejjer ordentligt efter den veckan :/

With Love From Amsterdam

Inte varje dag man får vykort på posten i dessa tider, men någon vet visst hur man ska göra Lina glad ♥

Will my dream ever come true?

 
 
Ibland leker jag med tanken att världen vi lever i är ett The Sims spel
Som styrs av rastlösa själar från ovan som inte har något bättre för sig
 
Denna gång ska jag tänka att det är så
Att det är en liten retsticka som sitter där uppe och styr mitt liv just nu
Och som tycker det är fruktansvärt kul att släppa in så kallade drömkillar i mitt liv
Som jag först kommer att träffa, sedan falla handlöst för men till sist ändå tvingas inse att
 
Kanske var det just bara en dröm som seglade förbi? 

Anden i glaset

 
 
Det blev aldrig någon tupplur igår. Jag började dansa runt i lägeneten istället, packa upp och städa i ordning. Sedan tidigare hade jag lovat att bjuda Ida på mat och eftersom jag ska hyra ut mitt hjärta till henne under ett år så ville jag att det skulle vara fint när hon kom. Framåt kvällen blev det sushi och ett par glas vitt vin och det var alldeles alldeles underbart att äntligen sitta ner med henne och prata om allt möjligt. Ett bra tag sedan sist.
 
Så småningom kom även Amanda och när vi kom tillbaka efter att ha följt Ida till bussen så var dörren plötsligt låst. Jag va 100% säker på att jag inte hade låst den och förstod såklart ingenting. Vem har kommit och låst efter sig? Visste ingen som skulle komma innan klockan tio.
 
Efter att har ringt på ett antal gånger och bankat på dörren öppnade Jakob och bakom honom stod Henke. Mina två bästa killkompisar som jag inte sett tillsammans på över 1,5 år. Blev såklart tvungen att fråga hur det kom sig att de plötsligt börjat umgås igen men svaret på den frågan blev en blick från Henke som sa "fråga inte så jävla konstiga frågor, Lina". 
 
Efter tio kom Hanne & August som hade jobbat stängning och då bestämde Henke att vi skulle spela Anden i glaset. Vi läste upp reglerna högt, ritade upp en plan och jag tände en massor av ljus för att få till en bra stämning. Och provade glas efter glas... men ingenting hände. Det enda som hände var att jag & Hanne inte kunde sluta skratta när vi tittade på varandra. Likt Vad fan håller vi på med egentligen? Sitter här och tror att vi kan få kontakt med andar... Så dant!
 

RSS 2.0