hakuna matata

Hallå bloggen!

Idag är det hannigirl som sitter vid tangenterna. Ville bara visa min favoritbild från kos. Ser ni den näst intill döda mannen i bakgrunden på detta foto? Han ligger i sjuksängen i fönstret bakom liksom, ni ser nog vad jag menar. Han gör ju hela bilden! Underbar utsikt när man satt & åt. Pirrade till i hela kroppen! (rubriken är det som gubben säger, han bara chillar, hakuna matata!)
Sov gott & puss!
HANNE " the BARBIE girl in town"

Jag & MammaJag är mörk, hon är ljus.
Jag är kort, hon är lång.
Jag är normal, hon är smal.
Jag är positiv, hon är negativ.
Jag är slösa, hon är spara.
Jag är social, hon är tyst.
Jag är impulsiv, hon planerar.
Jag är busig, hon är skötsam.
Jag är sen, hon är i tid.
Jag är glömskt, hon kommer ihåg.
Jag ser detaljer, hon ser helheter.
Jag är dum, hon är smart
Jag gör fel, hon gör rätt.
Jag är extrem, hon är neutral.


Som ni förstår så är det är inte många egenskaper som vi har gemensamt, men att vi både är väldigt envisa och omtänksamma tror jag att de flesta skulle hålla med om. Vi är självständiga, tar mycket ansvar och håller koll på saker och ting. (Fast ibland släpper jag allt ansvar och kontroll med flit, för det är tråkigt att ha koll.) Vi fixar, styr och ställer och hjälper gärna andra. Och så rim på det, för vi älskar ju även varandra :)


Bonanza Bidders

We are too stubborn to let go of something that doesn't belong to us anymore.
Jag tror jag börjar förstå nu.
Vi gillade varandra i olika faser.
Du ville ha mig för tidigt och jag ville ha dig för sent.

Har tänkt på en sak idag. På det där med att människor förändras. Man förändras verkligen. Inte för att den andra meningen är relaterad till Hanne, men jag tänkte lite på att vi gått i samma klass sen vi började sexors på bussen idag. Trots att vi har känt varandra så pass länge kan jag ju inte påstå att jag känt samma Hanne i snart 13 år, på samma sätt som hon inte skulle kunna säga att hon känt samma Lina i 13 år. Inte till personligheten i alla fall.


Idag skulle det inte spela så stor roll om en sådan vän förändrades eller inte, för när man känt varandra så pass länge älskar man ju den vännen lika mycket som man älskar sin egen mor; Villkorslöst. Man har en plikt att skydda varandra vad som än händer. Om någon skulle försöka döda Hanne skulle jag självklart se till att döda den personen först. Jag skulle kämpa även om jag skulle riskera livet.


Men vänner som inte betyder lika mycket men som ändå varit en stor del av ens liv, när de förändras blir det en helt annan sak. När någon som gjort så mycket för en och fått vissa stunder i livet så himla mycket bättre genom att bara finnas till, när en sådan person blir någon annan är det inte längre lika självklart vart man står. En gång i tiden träffades man ju för en helt annan orsak. Man går vidare men lämnar den andra med hoppet kvar.
Tråkig MåndagNo thumbs up för idag. Efter en fullspäckad helg väntade en riktig jobbig och tråkig måndag. Jag kom inte i säng som vanligt och var fortfarande trött när jag vaknade, var sämst och skitseg på körlektionen, kunde inte koncentrera mig i skolan utan blev irriterad på allt, fick skäll och på kvällen så väntade jobb.

Inte nog med det så har jag filosofiprov imorgon och eftersom jag mest haft kul i helgen har jag alltså fått ägna minsta lediga tid jag fått över idag till att lära mig argumentationsknep. Stressigt och plågsamt, men duktig vill jag ändå påstått att jag har varit som stått mitt kast och tagit mitt ansvar. Någon måtta får det va på nonchalansen. Vill man ha kul får man se till att ha det lite tråkigt ibland, that's life för den som inte får allt serverat på silverfat.


Kan väl dock glädja mig åt att jag har lärt mig det jag tänkt att lära mig inför imorgon, så om det inte går bra på provet så beror det inte på att jag inte är påläst, utan på att jag helt enkelt är osmart.


Jag hoppas ni har haft en bättre dag än mig och med det säger jag Godnatt! :)

Det går bra nu.Nu är jag hemma igen och konstigt nog så har jag ännu inte blivit trött. Tar för tillfälligt en paus från filosofiplugget och då kan man ju fråga sig hur det kommer sig att jag orkar både jobba och plugga när jag varit ute och festat dagen innan? Jag borde ju va helt slut, men nej. Jag är faktiskt bara glad :)


Kunde inte låta bli att sitta och småle i kassan idag när jag tänkte tillbaka på gårdagen. Va mycket man kan hinna med på en kväll ändå! Först förfestade vi ju här, sen åkte vi på fadderfest och vid tolvslaget var jag inne i stan och intog Platå. Och allt var kul dessutom, fast på helt olika sätt :D


Hemma här blev det mest snack och umgänge, framme vid lokalen blev man omgiven av massor av små, fulla och glada nollor och Platå träffade man på människor man kände var man än vände sig om så fullt det var. Hade ju kunnat upplevts som jobbigt om man var på det humöret, men jag var på ett väldigt bra och socialt humör så mig passade det bra. Det märktes att det var lönehelg.


Tackar Jakob som agerade taxi under kvällen, fnittrar lite när jag tänker på Robert och hans gulligull, känner mig nöjd när jag tänker på Hannes och mitt flyt, beklagar att jag tydligen "slog" oscar i fredags och tycker fortfarande det känns lite kul att jag stötte på min 28 åringa låtsaskusin igår.


10 års skillnad under samma tak, samma kväll och då känns det nästan som det var igår som jag satt runt midsommarbordet på Öland och önskade att jag också blev sådär stor någon gång och fick dricka sprit och dra fräcka skämt om sex. Snuttade även på Farfars öl i samma veva och blandade ut den med Coca Cola i smyg för att det skulle gå och dricka, men det blev inte mycket godare för det. Öl var inget för mig kunde jag konstatera redan då. Blä.

My HomeTown

Då var man uppe på fötter igen, pigg och glad inför ännu en dag på jobbet. Jag drömde att kändes som att klockan hade stannat på Coop, så jag hoppas verkligen att det inte kommer att överensstämma med verkligheten. Vore segt.


Annars så hade jag en väldigt rolig kväll igår :D Först så var vi några från klassen  här hemma hos mig och partajjade för att sedan dra vidare till våran nolleklass fadderfest. Jag räknade till 14 personer någon gång när jag stod och tog frisk luft ute på balkongen så det var ju mysigt. My Hometown med Bruce Springsteen var spelad sist på Spotify upptäckte jag precis och blev även i stundens begynnelse min nya favoritlåt.


Kan man säga stundens begynnelse förresten?


Bar av mot Platå sen och där var det folk vill jag lova, måste nästan varit mer folk än på studenten. Hanne & jag slapp kön så det var ju nice :D Nejmen det var roligt där men nu måste jag åka till jobbet för att börjar om exakt 17 minuter! Skynda!

Why do you have to be a heartbreaker?Det blev en bra kväll igår :)
Vi körde en jätte rolig lek hos Lina som gick ut på att man skickade runt lappar med olika påståenden.
Typ: Vem skulle lättast kunna göra bort sig inför 100 personer?
Nästan alla runt bordet pekade på mig.


Jag tyckte det var lite kul. Kul att det finns något som utmärker än lite liksom.
Sen om det positivt eller negativt, det är en annan femma.


Både Henric och jag hade nya outfits igår. Också lite kul. Vi sa till varandra att det var ju fint så som man säger, men sen var han bara tvungen att påpeka att i sånna där byxor som jag hade ser det ut som man gömmer en gigantisk jätteball. Haha! Så ärlig.


Lollan och jag hade även bestämt att vi skulle dricka i samma takt, för att det skulle bli lagom med dricka f ör mig. Hehe, problembarn. Nej men vem är det som ligger ett glas före kvällen tror ni och får runda fötter först? Inte jag i alla fall. Så glad tjej.


Bekännelsen: Jag är en urusel vän. Bestämde med Lollan att hon skulle sova hos mig, men jag åkte hem tidigare och SOMNAR innan hon har hunnit hit och somnar så djupt att jag varken hör hennes 9 missade samtal, knackningar eller ringningar på dörren. Efter 40 minuter ger hon upp och tar en taxi hem. Vaknar upp med världens ångestklump vill jag lova, över att jag somnade. Det är inte ofta man får det. Ångest över att man somnat alltså.


Något annat lustigt var att någon dumpade mitt pass i brevinkastet i morse. Förstod ingenting, men blev glad över att det hade hittat hem innan jag ens hunnit förstå att det var borta. Kröp därefter ner i sängen igen och myste fram tills det blev dags för jobb. Älskar mysa.

Tack så mycket Lina för god middag och en rolig förfest!
Av mig, Hanne & Olivia fick hon biljetter till Magnus Betnér, men hon visste inte vem det var...
Tjejjen med koll det där.

She Moves In Her Own WayIbland slår det slint.
Nu är jag mörkhårig igen och det blev jag på mindre än 30 minuter.
Trivs.


Snart bär det av mot Gamsäter för middag och för att fira att hon äntligen har blivit 18!
Dags att introducera krogen för det lilla barnet :)


Ha det fint och så hoppas vi på många pussar ikväll!
Pusss

:(

Fick nyss sms av min vän Gamsäter: "Inget kul skämt när min bror är med"
Och där fick jag stryka min planerade lek jag hade förberett för ikväll...

Även den bästa bilföraren kan...Åkte till skolan i träningskläder idag. Fick lite blickar och kände mig lite obekväm när jag gick runt på stan äcklig och dan på grund av att jag sköt upp på att jag skulle springa hem, men nu är det gjort och träningen är avklarad för dagen! Duktigt.


Men skitjobbigt!
Det går inte alls sådär lätt att springa som det gick under den perioden då jag sprang regelbundet och levde relativt hälsosamt. Idag gick det segt som fan och jag blev irriterad istället för glad. HATAR motvind.


Annars så har jag övningskört lite idag också. Skjutsade hem Lovisa i morse och skjutsade Vickan till resecentrum och jag totalt älskar att köra runt på mina vänner! Tycker faktiskt att jag är fullt kapabel till att ta körkort nu. Säker på allt, stressar inte upp mig över något och har börjat växla upp från ettan rakt på trean mot mammas protest! Förstår inte vad jag mer har att lära?


Jo, en ska kom jag på att jag måste bli bättre på. Jag måste sluta bli irriterad på alla bilar som ställer sig sådär fruktansvärt nära en när man står och väntar på grönt i uppförsbackar. Vad är grejen med det? Även den bästa bilföraren kan släppa bromsen lite för tidigt...

Är du en sån som stör dig?Vi har en sak gemensamt, du och jag.
Vi finner varandra istället för att hitta någon annan.
Ett ömsesidigt förhållande på ett mycket okomplicerat sätt.
Vi ger och vi tar utan att avge några löften
Vi är fria men har ändå varandra.


Och en annan sak som jag funderat lite på den senaste tiden. Jag tycker nämligen att det är lite obehagligt med bloggare som hela tiden är så arga på sina bloggar. Det enda vissa skriver om är hur mycket de stör sig på saker. Är det inte på en viss person är det allmänt om hur man beter sig, ser ut eller tycker och tänker.  Är du slapp så ser du ner på alla som är ambitösa, är du liberal så ser du ner på alla socialister, har du inget jobb förstår du inte hur andra som har ett jobb orkar arbeta, föredrar du hemmakvällar förstår du dig inte på folk som hellre festar. Några exempel, men ni har säkert redan förstått vad jag menar. Blir livet verkligen så mycket bättre av att gå runt och störa sig på andra som inte är som en själv?


Och vad är grejen med att störa sig på så mycket? Alla är ju olika, alla tänker olika och alla lever ett liv som påverkar dem på olika sätt. Är det så svårt att acceptera? Eller stör man sig på saker för att det är kul? Man är skön om man klagar liksom...?


Påstår inte att jag aldrig stör mig på saker, för jag stör mig ju just nu på folk som stör sig på så himla mycket, men ändå. Man kan störa sig mer eller mindre.People


I THINK THE WORLD REALLY BOILS DOWN TO TWO TYPES OF
PEOPLE
THOSE WHO SEE SHAPES IN CLOUD FORMATION AND 
THOSE WHO SEE JUST CLOUDS.

18 år, okysst och oskuld!

När du fyllde 13 år så kände vi knappt varandra. Då fick du en sten på skoj men försökte verka tacksam.  Du hade middag för tjejjerna i klassen plus några till och fick ett skrattanfall så att drickan i munn flög rätt över allas tacotallrikar. 5 år senare och klumpidunsen inom dig har bara växit sig större. Gamsäter i ett nötskal. Jag älskar dig ♥

Matt eller Blankt?Jag tycker att min toalett är alldeles för mycket sjukhusbeige, så jag var och hämtade två prover på svarta klisterlappar idag, ett par matta och ett par blanka. Vad tycker ni? Vore det något att satsa på kanske? Skulle bli en liten kostnad som skulle göra rätt mycket om man frågar mig...


Ett  fint badrumsskåp skulle ju inte heller sitta dumt, men då handlar det såklart om mycket mer pengar och då behöver jag förstås en mamma som kan tänka sig att ge mig lite bistånd...


Med andra ord, om du läser det här mamma så kan du ju i alla fall fundera på saken? :) (A)

(efter-bilden är gjord i photoshop)

Tråkig dag.

Åh vad det fanns en sak jag så mycket hellre hade velat göra ikväll istället för att sitta här hemma och läsa på till mina två prov jag har imorgonbitti...


Men kan ändå berätta en rolig sak. Jag ska börja jobba på Cloetta Center i höst! Vi är ett gäng från Coop som ska stå där under hockeymatcherna och sälja andelar, så nu måste alla som är över 18 och som tycker om hockey börja komma och beta hos mig! Var på Coop igår och skulle lära mig allt om spel och det var väl inte det lättaste det direkt, men det blir kul att få lite variation och få prova på något annat än att hänga i butiken :)


Har tröttnat lite på bloggen för tillfället också. Hinner liksom inte. Och varje gång jag slå mig ner här för att skriva av mig så slutar det alltid med en eller två timmar bara rinner förbi, obemärkt och helt i onödan. Som nu...hehe.


Plugga var det ju. Sitter jag nu hemma helt själv en kväll får jag för sjutton se till att göra lite nytta. Annars är det ju också helt i onödan och om det är något som jag inte gillar så är det att...just precis. Att göra saker i onödan.
Gillar inte att slösa på tiden.

TidsångestSkulle behöva en lugnade adrenalinkick.
Jag skulle behöva åka lite Flyfish och tvingas att endast fokusera på att hålla sig kvar, för om jag släpper taget så är det Julia som skadar sig och jag skulle aldrig kunna leva med att jag hade brutit Julias ben för att jag inte var tillräckligt envis och mina armmuskler inte räckte till.


Lider av tidsångest och känner mig som ett inre kaos och det är bara med mig själv jag måste bry mig om för att jag ska slippa känna såhär, och allt känns så mycket lättare för mig när jag gör någonting för någon annan,  men nu är det min tid som inte räcker till och jag vill helst bara kasta mig på sängen och gråta lite, men nej. Jag hinner inte det ikväll.


Måste.Lära.Mig.Att.Planera.

Tennesee Williams


Tips: Läs inte Matte Djag & Amanda Du Rietz

Dagen i all ära. Vilken söndag. Har försökt plugga matte här i köket tillsammans med Amanda & Robert, men jag kan inte säga att jag har blivit mycket klokare av det. Mer förvirrad. Fattar ingenting och inget känns logiskt. Får hoppas på ett G imorgon och det är för tusan bra för att vara Matte D. Kommer typ få bosätta mig i matteboken om jag vill ha ett högre slutbetyg och det vet i tusan om det skulle vara värt det... Finns ju så mycket roligare saker att göra! Synd att man är dum.


Har varit och röstat idag också. Var ute i sista minuten och hade tagit med med mig fel del av röstkortet, men annars så gick bra. Röstade blått om någon vill veta. Det gynnar mig mest eftersom jag jobbar om jag ska tänka på mig själv och sen så tycker jag gott att de kan få 4 till år på sig för att visa att deras politik är så bra som de säger. Kanske ändrar jag mig till nästa val, eller inte, det är ingen som vet. Valet är ju inte bindande för livet som tur är.


Ikväll så ska jag gå och lägga mig tidigt för jag är helt slut. Skulle gått på valvaka, men fanns inga krafter kvar i min lilla kropp så jag får satsa på nästa gång om 4 år istället! Hade velat gå men... skulle nog ha tagit det lite lugnare igår då för att klara av det! Tror minsann att det blev lite mycket för hela högen igår om jag fattat de flesta rätt? ;) Den där champangeflaskan som någon beställde in hade jag inte behövt ta del av om jag ska vara ärlig...


Ha det fint!

Love

Lovisa Brandt
foto: jag

The Animal Song - Savage GardenDet är bara den som jobbar helger som vet hur det känns att vakna upp en lördag och inse att...
En helt fri dag väntar!
Och som verkligen kan uppskatta det.


Därför är det en ovanligt bra dag idag för min del. Jag har precis blivit klar med min storstädning av hela lägenheten (Adam, nu är du välkommen igen om du läser det här :D) och har tagit plats i datorstolen i väntan på att golvet ska torka torrt. Har inte ätit än, men är liksom inte sugen på något som finns i kylen eller frysen så funderar lite på hur jag ska lösa det. Vill ut och springa också, så skulle kunna springa till Coop Extra och gå hem efter att jag handlat? Eller så skulle jag kunna ringa mamma och se vad hon har för sig? Behöver ju övningsköra...?


Annars så var jag på stan och fikade med Hanne, Anna & Amanda igår. Åkte hem relativt tidigt så när jag kom hem igen så kilade jag över till Ponta en stund där Olle & Båne hängde. Båne ville ha tillbaka sin hatt :('


Ikväll blir det middag hos Lovisa som fyller 19 år imorgon och så kör vi en utgång på det!


Ha det så bra!

Sons Of Horses

Sons of Horses kör med deras nya (inofficiella) medlem Martin Cribbmasta ett litet jam.

Gitarr: Gustav Johansson
Bas: Olle Nilsson
Trummor: Edvin Kihlstedt
Sång: Martin Nyberg

Sång och musik: SOH/Martin


Hur grymma är dom inte?! Ni måste titta :)

Never let a fool kiss you


Being FearlessSuperkrafterna är på idag vill jag lova! Efter en torsdagsutgång igår på Platå klev jag upp ur sängen redan vid halv åtta i morse för att cykla iväg till skolan. Extra stöd för Matte D, yippie! Pigg och glad efter 4 timmars sömn räknade jag på som aldrig förr med gårdagens uppsättning och lockar i håret. Jag bara räknade och räknade så jag nästan förstod vad jag gjorde (för mig helt omöjligt annars) och kunde till och med tänka mig att fortsätta räkna efter två timmar och då...då är det något som inte är som det ska. Borde kanske göra torsdagsutgånger till en vana? Torsdagsutgång + superkrafter på morgonen när det är matte dagen därpå = bra ju?!?


Kom även på att det var en lysande idé av mig att inte ha förberett mig något för dagens svenska seminarium, för då kunde jag ägna håltimman åt att tänka över lite krångliga frågor så att analyserna blev helt och hållet färska? Jag & min svensklärare är ju ändå inte direkt bästa vänner så det spelar ingen roll om jag lägger ner tid på det eller inte, för jag kan inte analysera böcker på det sätt som han vill och vi diskuterade ändå ingenting som jag tyckte var intressant, så jag skulle med andra ord bara kastat bort kvällen om jag hade suttit hemma igår...


Nu så ska jag duscha, städa lite... (som jag alltid gör känns det som) och så ska jag vara lite ännu mer duktig eftersom jag har 3 prov i början på nästa vecka. Sen ska jag slå mig ner i soffan och chilla lite fram tills det blir kväll och dags för att hitta på något igen :)


PUSS!

Time Of My Life


Nobody Said It'D Be Easy


Bloggfest del 2

Foto: Petter Mild
Bilderna tagna från Glitzybloggen


Önskar jag kunde få en rika rolig kommande helg som den som precis har varit. Bloggfesten i fredags var underbar och vad jag än gör här hemma i lägenheten som har med skönhet att göra så provar jag de nya produkterna jag fick från Goodiebagen. Underbart! Vore inte helt fel om man vore 20 heller och kunde gå och köpa sig ett par Fresita på systemet inför varje fest...


Annars så är Julia, Lovisa & Adam här för tillfället. Jag & Julle är fortfarande klädda i träningskläder eftersom vi var ute och sprang förut. Onsdagar ska bli våra nya träningsdagar förstår ni :)

Annars så har jag även varit på Stadsbiblioteket idag och pluggat lite med Lina & Hanne, så idag har jag haft en riktigt ambitiös dag måste jag säga.  Ska försöka att få mina 8 timmars sömn i natt också, då Julia & Lina sov här igår :)

Har du tagit ställning?


>

Det är mycket debatter just nu. I går debatterade vi på samhällskunskapen, i morse debatterade vi på filosofin och i eftermiddags var det valdebatt i Cloetta Center. Jag tycker ju om att säga vad jag tycker och diskutera saker, så jag tycker sådant är både roligt och intressant. Ska bli spännande att se vad jag har för olika läsare och se vad ni tycker och tänker, så se till att rösta nu!

Jag kunde tyvärr inte välja fler alternativ än dem jag har, så om ni inte vet vad ni ska rösta på eller vill rösta på något annat parti får ni skapa ett nytt förslag :) Kommentera gärna varför ni väljer som ni gör också, för det hjälper alla som fortfarande inte har bestämt sig :)

(Röstningen är helt anonym)

Tylösand

Jag och grabbarna i baren på Tylösand, Kos 2010Jag tror verkligen att jag är en superkvinna ibland. Tror att jag kan leva utan att sova, för sova gör man ju i graven...hehe. Kände mig absolut inte som en zombie när jag vaknade av mobilalarmet klockan 06:40 idag och kom på att jävlar, jag har körlektion 07:15! Hann liksom inte ens tänka innan jag var påklädd och på väg i fullaste fart till bussen. Fick inte missa körlektionen för 2:a gången! Kan ju även påpeka att jag inte började skolan förrän vid 12:40...


Körläraren: Jaha, hur tyckte du att det gick idag då?
Jag: Ae asså, jag tycker att jag kan allt nu :D
(körläraren skrattar till för att sedan låta skrattet dö ut mycket osäkert tills uppstår en pinsam tystnad)


Aja, körkort innan snön kommer är målet i alla fall! Annars är jag verkligen sämst i världen.

FRIENDS

 


Eyes

Lovisa Brandt
foto: jag

Bilder från bloggfesten del 1

Lite bilder utan blixt på Platå, från bloggfesten i fredags.


När vi kom dit efter förminglet på Kami så väntade världens godaste plockmat från Foodstore på oss med bland annat kryddade kycklingspett, lindad parmaskinka med pesto och jätte god potatis. Till det serverades små Fresita flaskor till var och en som jag säkert hade kunnat dricka hur många som helst av för att de var så goda. Tur att de tog slut tillslut ;)


Efter ett tag var det prisutdelning så Angelica & Charlotte intog scenen för att lotta ut massor av fina vinster, varav jag blev en av de som fick gå upp och hämta en vinst. Glad tjej! Fick en prenumeration på en valfri tidning, så det blev ju finnemang eftersom för mig som precis flyttat hemifrån :) Andra vann parfymer, skönhetsprodukter, presentkort på Nelly, styling m.m.


Innan Goodiebagsen delades ut till samtliga så var det hårmodevisning och på den var det inga mindre än mina kära damer Amanda, Hanne, julia & Simone som medverkade :) Riktigt grymma!

Seize The DayKvällen var HELT SJUKT GRYM igår! Jag började bli orolig när Harry inte svarade på ett tag över att det skulle skita sig, men när han ringde klockan tio och sa att han skrivit upp Lina + 3 på listan så hoppade jag högt och upp och ner i Hannes rum flera gånger om! Som en favorit i repris begav oss jag, Hanne & Julia (det var deras idé att jag skulle höra av mig till Harry så inte jag som ska ta åt mig hela äran såklart) till Cupolen och klockan halv ett intog de scenen och fick hela publiken att hoppa, skrika och dansa konstant fram till klockan kvart i två. Det är sjukt vad Hoffmaestro är grymma live! Vilken adrenalinkick. ♥


Jag kan ju även erkänna att jag föll pladask ner på golvet när alla skulle springa från ena sidan till den andra. Jag var lite seg och hann inte riktigt med och fick på något sätt för mig att jag skulle hoppa ikapp publiken, så jag kastar mig rakt efter dom utan att tänka efter och landar rakt på höften och armbågen. Pinsam tjej, haha! Men jag & Hanne skrattade rätt så mycket efter det, så det kommande blåmärket var absolut värt det!


Efter spelningen tog jag & Hanne taxi in till stan, medan Julia gick hem för att mysa med Adam. Jag jobbar idag så jag hade sagt till Hanne att jag skulle hem tidigt, men när vi lyckades komma in på Platå så blev det svårt att smita. Hängde där tills det stängde och vid kvart över tre tog jag sista bussen hem och nu sitter jag här 10:07 och borde vara bakis men mår så himla bra bara för att jag är så glad och fortfarande är helt chockad över vilken bra kväll jag hade igår :D Livet har sina toppar ibland alltså.


Tusan miljoner tack till trummisen Harry och till Julia & Hanne för igår ♥ ♥ ♥

Hoffmaestro, 3:e spelningen

Dagen efter min födelsedag, innan Hoffmaestro spelade på Strandgatan


Vet inte vad jag gjort för att förtjäna ett sådant flyt i mitt liv som jag har just nu, men idag på lunchrasten sms:ade jag Harry från Hoffmaestro och frågade om han kunde fixa biljetter åt mig och några till och yes, det kunde han! Vad ska vi betala? - Det är gratis för er. Mumma!


Blir tredje spelningen ikväll och herre jösses vad jag är glad just nu! Blir att fixa sig snabbt som tusan (man blir ändå asofräsch efter deras konserter) och sedan åka in till Hanne för att festa till det lite! Tjoho från en glad, glad glad, glad jätte glad tjej just nu!

Goodiebag!Tada! Här är den, min älskade (och efterlängtade) Goodiebag :) Utspridd över sängen!  Så nöjd tjej :D Börjar dagen med min Vitamin Well för tillfället och den smakar bra den. Maija skulle väl ha föredraget att jag satt och åt på en riktig persika istället, men nu har jag tyvärr inga persikor hemma :)


Och ett STORT TACK till Angelica Blick och Charlotte Josefsson som hade ordnat med alltihop igår! De hade gjort allt så bra och jag är så glad att jag fick komma :) Var bajsnervös precis innan jag skulle gå in på förminglet på Kami Hårdesign i och med att jag kom d it själv, men jag hittade snabbt några att prata med så det var egentligen bara roligt!


Nu ska jag iväg till jobbet och jobba hela långa dagen. Jag har en rast mellan 15-16, så om någon vill nå mig går det bra då. Annars så slutar jag inte förrän vid 19:15 och vad som sker då, ja det återstår att se :) No plans, no promises.

HIGH HEELS


Leave the pieces on the floor


Min dag har verkligen varit skit idag. Jag vaknade klarvaken trots att jag gick och la mig sent och var känslomässigt rubbad av alldeles för verkliga drömmar och mådde skit. Kunde inte gå till skolan så satt hemma med ångest istället, just därför att jag har lovat mig själv att det inte ska bli såhär mer. Jag har bara ett år kvar nu ju, borde satsa lite! Vet ju att jag kan om jag vill? Tror i alla fall att kan om jag vill...


Blev irriterad på mig själv också som satt och uppdatera bloggen med ett jätte fint citat om att man ska leave the pieces on the floor and move the fuck on och sedan själv satt hemma och grubblade, så vi sju tog jag tummen ur munn och begav mig till stan! Underbara Filip kom och hämtade mig med bilen och därefter bar det av mot Strandgatan för bowling med han, Hanne, Adam & Daniel + ett gäng slovener som är på besök i Linköping just nu. Blev god middag där efteråt. Mycket bättre än ghingis där vi var i tisdags om man frågar mig :) Här stektes liksom köttbiten medan man åt den på en varm sten...Det var något nytt för mig.


Imorgon vankas det bloggfest, så nu ska jag bara vara lite duktig och läsa om Doktor Glas innan jag går och lägger mig. Ska inte sitta uppe ikväll, nej.

Hours, Days, Weeks


FILMSTJÄRNA NU!Idag var Corren filmteam här och gjorde ett litet repotage om mig och hur det är att flytta hemifrån för första gången. Hanne var här samtidigt och satt och skrattade åt mig när jag sa konstiga saker, och gud vet hur det här kommer att bli... Nervöst!


De undrade hur kylskåpet och såg ut, så jag sa att de kunde ta en kik utan att tänka efter.


Men vet ni vad mitt kylskåp är fullt med för tillfället om inte en platta cider?


- Det var mycket cider du hade där. Hur kommer det sig?
- Jaa.... hehe jag har ett litet lager här, köpt av en kompis... ja... eeh... hehe, bra att ha!


Fail!

Projektarbete i 3:an


David & Jätten GoljatHan var förnuftig, den där David.

Lev tills livet tar slut

Min filosofilärare brukar fråga oss om vi brukar konstatera att vi existerar. Ett litet osäkert skratt sprider sig alltid i klassrummet då, för det låter ju så himla lustigt att man skulle gå runt och fundera över att man finns till. Typ, hej här går jag och jag finns och jag är medveten om det. Vad ska det vara bra för?

Jag brukar däremot fundera över hur skönt det skulle vara om man faktiskt inte var medveten om att man fanns. Tänk dig ett liv utan tankar och bara begär? Att man levde endast efter sina behov, utan att reflektera över hur de uppkommit. Att man levde ett liv utan en välutvecklad hjärna med andra ord. Man bara var, hela tiden.

Tänk dig att du aldrig någonsin skulle behöva anstränga dig för att vara någon, i och med att du inte ens skulle vara medveten om att du levde. Att du inte ens skulle vara medveten om det förflutna eller kunna se fram emot morgondagen, utan det enda du kunde göra var att ta vara på stunden, här och nu för att uppfylla så många behov som möjligt.

Jag tror på det och jag önskar att jag kunde leva efter min egen tro, att bara vara hela tiden utan att tänka särskilt mycket. Men nu är det ju inte så att jag saknar en hjärna och här sitter jag, uppe mitt i natten och läser gamla texter som jag skrivit och slutar aldrig att förvånas över den man varit och den man fortfarande är.

Kan det vara så att människan är ett enda stort kaos som fötts med en medfödd reflex att hela tiden försöka upprätthålla en viss ordning, som så fort man stannar upp och tänker blir till ett kaos igen? Att det alltså inte är bra att tänka, utan det man ska göra är att försöka lära sig att leva tills livet tar slut. Hur svårt det än tycks vara.


Vad tänker kamelen på?


Öländska kossor finns det intet ont i, det har jag lärt och vant mig vid med åren. Hur det står till med öländska kameler har jag dock aldrig lärt mig att tyda. Bits dom? Eller kanske sparkar kameler människor om de vill att de ska gå därifrån? Jagar dom? Jag vet inte. Kan ni se vad kamelen tänker eller försöka säga mig?


Om jag får minst tio förslag så skickar jag en trisslott till det bästa!

Mäktigt, Ödsligt Och Svindlande vackertVill jag ta det lugnt, komma bort och bara va för ett tag, ja då har jag mitt älskade Öland att åka till.


Idag är jag hemkommen från min favoritö efter tre dagar ute på landet, mitt i ingenstans, men hos Farfar & Kerstin. Lovisa och jag har tagit långa promenader på Allvaret, slagit oss ner på varsin sten vid havet och bara pratat, låtit Farfar ta oss med på en roadtrip runt kusten, fikat, gått på stan i Borgholm, ätit god mat, klappat kalvarna, plockat majskolvar, hälsat på kamelerna, sovit, kört bil fast jag inte får och såklart, tagit en massor av fina bilder.  Det är svårt att tro att det finns något att göra där på landet när man bara sitter och hänger i trädgården för att det är sommar och solsken, men så fort man ger sig av för att bara åka någonstans så hittar man alltid något på vägen som fångar ens intresse. Man blir som ett litet barn som lär sig leka med det han har även om han ingenting äger.


Jag är så oerhört glad över att jag har en vän som du, Lovisa Brandt.


Tack du, och tack Farfar & Kerstin för underbara dagar!
Nu är jag glad, pigg och utvilad och har fått ny energi som jag kan använda till att maxa livet här hemma i stan :)

All Over Now - Eric HutchinsonJag & Nadine tog bilder till vårat PA igår. Vi ska anordna en dansskola för barn på Kulturskolan och behövde lite bilder till vår marknadsföring. Hanne ställde upp som fotograf, så ett stort tack till henne. + ett ÄNNU STÖRRE grattis till körkortet som hon tog igår! Tack för skjutsen till jobbet också, glömde säga det! :)


Igår kväll hade jag Lovisa, Adam & Johan på besök här :) Det blev rätt sent, men idag så åker jag till mitt älskade Öland och vilar upp mig över helgen så det gör inte så mycket! Jag har ju ändå hälsosamma veckor just nu så vad passar inte bättre än att åka ifrån alla möjligheter att lockas av fest? :D Träningskläderna är dessutom med, kanon!


Puss på er!

Lie And Tell Me You're HappyGodmorgon!
Idag är det en lång dag som väntar. Skola, PA, övningsköra och ikväll är det jobb. Blir att lägga sig tidigt efter det och ta igen sömnen från i natt då jag fick grabbbesök igår. Ralle, Sivert, Henric, Adam & Martin kom hit och käkade och lät mig flyga in i åskmoln.


Har även fått en ny favoritlåt som jag inte kan sluta lyssna på. Har till och med svårt att komma iväg till skolan så glad man blir av den. Lie And Tell Me You're Happy - Daniel Lemma. ♥

Tingens Oförutsägbarhet"Livet är i själva verkat kaos och det enda som är konsekvent är inkonsekventen. Slumpmässiga handlingar förknippade med tragedi och triumf, smärta och ära inträffar ständigt oberoende av varandra. Sådant är livet och enda sättet att hantera det är att komma till insikt om tingens oförutsägbarhet, att förbereda sig för det och acceptera det."ur boken: Tillbaka till Livet
Den bästa boken jag någonsin läst


MYS!


Godmorgon!
Jag hade en riktig myskväll här igår. Tog först en promenad hit från stan med Olle & Lovisa, men därefter kom även Ponta, Båne, Adam & Sivert. Blev snack och TV som avslutades med mys i soffan, tända ljus och Sivert på gitarr. Är väl inte utvilad i praktiken, men känner mig otroligt utvilad ändå. Tänka sig vilka mysiga grabbar jag känner ibland :D


Kan ju även tala om att jag vaknade av mig själv klockan fem inatt och kom på att:
1. Min cykel borde inte alls stå vid trädgårdsföreningen, så det finns fortfarande en chans att den inte är stulen


Och fick för mig att:
2. Det är morgon och jag måste genast gå upp så att jag inte råkar somna om.


Efter att jag hade tagit en dusch och börjat reflektera över varför det fortfarande var så mörkt ute så gick jag och kollade på klockan. 5:00. He he. Fick bli att göra en turban runt håret och krypa ner brevid Lovisa igen. Så knäpp jag är ibland.

RSS 2.0