Dåligt Slut På Helgen

Avslutar denna helg med att vara ovän och besviken på mamma.
Är så fruktansvärt trött på att aldrig bli förstådd här hemma.
Så trött på vuxna som inte lyssna och förstå,  som bara hittar fel och säger emot.

Önskar nästan att jag inte hade så höga drömmar och planer för livet som gjorde att jag inte kunde
bränna alla mina pengar redan nu på en lägenhet och flytta ut.

Orkar.inte.bo.hemma.
Orkar varken med mamma, Anders eller Niklas just nu.
Orkar inte med tråkiga personer utan personligheter just nu som bara är bra på att klaga.

Förstår inte hur jag kunde bli så olik båda mina föräldrar, att vilja bli så tvärtemot redan som barn.
Varför blev jag så glad när mamma bara är så negativ?
Varför fick jag så stora drömmar när mamma aldrig tror att någonting är möjligt?
Varför älskar jag att va spontan när mamma måste ha allt förberett och planerat?
Varför blev jag så social och fick så många vänner när mamma bara umgås med sin sambo?
Varför måste mamma skriva kassabok när jag tycker det räcker med att man bara köper det man tycker man behöver?
Varför måste mamma alltid göra som man brukar göra när jag tycker att man kan tänka om?
Varför måste mamma alltid ha kontroll när jag älskar att ta saker och ting som de kommer?

Varför måste min egna mamma vara precis så som jag aldrig vill bli?
Varför måste hon leva det liv jag absolut aldrig vill leva?

Det är ju inte det att jag inte älskar henne.
Men jag är bara så trött på att aldrig bli förstådd, att alltid tvingas möta motstånd.

Lagom med transparentÖppnade mitt skåp i torsdags och såg att det plötligt låg en påse i min väska. Förstod inte riktigt hur det kunde komma sig, men tänkte väl att jag inte riktigt hade varit vaken imorse och stoppat ner något klädesplagg som jag skulle lämna tillbaka till någon i skolan. Tittade efter.

Hittade en lapp från Lina + denna nya tröja :)

Någon vet att jag gillar överraskningar, någon vet vad jag gillar för kläder.
TACK BÄSTA DU, det gjorde min dag!


På Äventyr Med Gamen


Bajs-Lina och blek-Dabro - båda ser lika äckliga ut ;)
Spelet

Man har så fina vänner ibland. Hade inga som helst planer när jag slutade skolan i går, men så plötsligt när jag satt och fikade med Lina & Josefine på Fräcka Fröken, så plingade det till i mobilen. Fixarhenric var i farten och hade löst mitt problem! Det skulle bli krök i Feggaos lägenhet. De hade redan varit och köpt ett nytt spel på Teknikmagasinet som vi skulle spela och skulle iväg och köpa krökvirke. Med andra ord: Kvällen var redan gjord innan den ens hade hunnit börja.

Blev en mycket rolig kväll med Henric, Lina, Feggao, Adam, Sivert, Cissi och Ina :) Spelet fungerde så att om man svarade fel på en fråga fick man till straff att trycka på en knapp som satte igång en roulette som efter lite ljud och blinkningar stannade på en viss shot, som man fick ta med ett svep! Fanns tre olika nivår -  grön, gul och röd och röd var en jätte stark salmiakshot så det blev väl en del om han inte hade kollen så att säga ;) Även Henric och Dabro kom framåt kvällen Dabro den mannen hade man inte träffat på evigheter så vi hade ju våra saker att prata om, höhö.

Innan det bar hemåt tog Lina & jag en taxi in till stan för att kolla läget hos Olle place med våra förhoppningar om att de skulle bli kul, vilket det såklart var till en viss del men det var ändå rätt så skönt när Linas mamma kom och hämtade oss och det bar av hemåt :) Jag somnade väldigt snabbt i Linas säng.

Idag har det blivit jobb hela dagen. Jag har tur som nästan aldrig får någon slags baksmälla så det gick bra :) Hashim sa åt mig att göra 10 armhävningar innan jag började jobba för att jag var kaxig, så jag började arbetsdagen med lite styrketräning. Har annars funderat väldigt mycket under dagen. Nästan för mycket. Suttit och tänkt på hur jobbigt jag tycker det är när vänner man har förändras. Hur svårt jag har att komma över att vissa plötsligt börjar bete sig annorlunda mot än. När man inser att det kanske var känslor inblandade förut som inte längre finns som förklarar allt. Jag vill kunna förbjuda att det blir så, för jag tycker verkligen inte om när sånt händer. Jag vill inte att folk ska komma och gå i mitt liv.

Och innan jag avslutar dagens långa inlägg måste jag bara säga det igen.
Lina, du är det bästa jag har och jag är så tacksam för att jag har dig. Och så glad över att just jag fick en vän som kan va så mycket på samma gång. En bästa vän som kan vara fullständigt galen och bjuda på sig själv så att alla skrattar, men också så förstående och full av värdefulla värderingar. Och bara tanken på att du vet allt om mig men älskar mig ändå, det ger verkligen mitt liv mening.  

Och...förbered dig för nu kommer du bli stolt över mig...


Jag ska skaffa gymkort på måndag!
Det bara slog mig att vad fan har jag slutat träna för när Anton satt och snackade bakom mig i kassan idag om att träna, det var ju det bästa som finns ju. Klart du ska skaffa gymkort igen, Lina. Jag kan börja gå på pass med dig, fast bara bodypump. Och så kan vi ångbasta efteråt, det är ju hur skönt som helst!

Det helt enkelt bara slog ner som ett blixt från skyn! Ett fast beslut om att jag ska skaffa gymkort igen. Ett som gäller fram till sommaren!


Lina GamsäterJag förstår inte vad jag kan ha gjort för att förtjäna en sådan fantastisk vän som dig.

Monkey FaceHehe.
Förlåt för att jag är så tråkig, men jag... jag kunde bara inte låta bli.
Hanne tycker att jag börjat lägga upp så söta outbild bilder på sistonde, så kände mig tvungen att ge henne en liten surprise ;)

Har en liten fråga till er, mina fina söta underbara läsare :) Ibland kommer jag för sent till skolan bara för att jag står och fjantar mig framför kameran. Eller, det blir så att jag tar den sena bussen så att jag blir 5 min sen istället för 5 min tidig. Tycker ni att det är ok?

Snöfall Och "Friska Vindar"

Tittade på Forrest Gump igår kväll, med engelsk text såklart :) Niklas styrde TV:n med sin I-phone och jag kände mig som hans gammelmormor som inte hade en aning om vad han sysslade med. Filmen var bra i alla fall, kanske lite för lång för min smak men jag gillade hur verkligen hur Forrest trots att han är en idiot lyckas med så mycket i livet genom att bara... va.

Visste ni förresten att jag räknas som 5 % invalid? 
Det är för att jag är glutenintolerant och inte tål vanligt mjöl. 

Mina senaste köp här nedan:

Annars, idag:

- Varit i skolan, avslutade dagen med att göra Amanda sällskap på stödengelskan med Alf. Himla mysig pensionär det där och jag var så välkommen tillbaka :) Japp, tack det kan du räkna med!
- Lyckades sedan pulsa mig fram till bussen, tog mig hem, käkade lite fram tills jag blev avbruten av ett samtal från Ozk. Han ville jag skulle komma och lyssna på en talare i muf-lokalen och hänga lite där. Ville verkligen inte ge mig ut i ovädret först, men resonerade så att om jag inte ger mig iväg kommer jag endast att sitta hemma och deppa för att det fortfarande är vinter och "friska vindar" som det stod så fint tidningen idag, så ja, jag klädde på mig ytterkläderna igen och pulsade på nytt till bussen.

Antar att jag snart kan döda med mina blickar så arg jag blir så fort jag tvingas att ge mig ut i det här hemska vädret... Ifall ni skulle se mig alltså och jag skulle se ut som djävulen själv. Men då ska ni veta att, jag är rätt så glad egentligen bara att jag är lite... lite trött på svensk vinter.

Superiority
Tjoho!

Jag fick 3 poäng över G på engelska B provet idag, så alla som hatar dom som är bra på allt i skolan kan sluta hata mig nu. Riktigt sämst (förlåt Julia) är jag och absolut tillräckligt sämst för att jag ska ta tag i det där med att kolla på TV mer. Jag som inte ens vill leva i Sverige när jag blir stor, jag borde verkligen kunna det där med Engelska då...

Idag:
- Gick på stan och fikade med Hanne, Julia & Lina efter skolan och  köpte massa saker jag inte behövde. Fast fina var dom allihopa och mäkta glad blev jag när jag hittade en extra 500-lapp i mitt kassaskrin idag. Trodde jag hade gett mamma min sista igår, så var tvungen att ringa och kolla så att jag inte hade drömt för att försäkra mig om att jodå, jag hade visst lite mer pengar än vad jag räknat med. Väldigt skön känsla det där.
- Ikväll blir det film (!)

Igår:
- Spenderade kvällen på Stadsbiblioteket och redovisade ett projektarbete för allmänheten om Brott bland unga. Alla i klassen som läser Samhäll B var där och alla fick mvg, så så bra är vi :) Några i klassen ställde sig frågan om så verkligen kunde vara fallet, som att de inte kunde bli lika nöjda med sitt betyg bara för att alla andra fick samma, men jag tyckte att alla var jätte duktiga och förtjänade det :) Varför klaga på sånt man kan gläjda sig över? Gillar't inte. Det är inte tider just nu för att vara bitter för annat än att det är kallt ute. 

Cerise Satisfaction

 

 

 

 
Den här fina klockan kan man köpa till mig om man vill ge mig något men inte vet vad :)
Finns att köpa på
Bubbleroom, 598:-


Has Anybody Ever Told You It's Not Coming True?
Jag var ute och promenerade häromdagen.
Tänkte att, vet vem? 
Någon dag kanske jag lyckas vinna dig tillbaka. 

Och så kom jag plötsligt att tänka på vad jag brukar säga till mina vänner.
Om hur man ska se tillbaka på bra tider som inte längre existerar,
att man ska glädja sig åt att man åtminstonde fått ta del av dom.

Föreställde mig hur jag skulle resonera om någon sa så till mig.
Lina, släpp honom för alltid.
Ni har inget gemensamt längre.
Sikta framåt, se möjligheterna.

Släpp tankarna om de där ögonen som får ditt hjärta att drunkna. 
Inse att han aldrig mer kommer att behandla dig som om du vore hans.
Tappa hoppet om att du ens finns i hans tankar.
Förstå att han aldrig kommer att se dig på samma sätt något mer.

För honom är du ett avslutat kapitel.
Och det borde det även vara för dig.  


Tillbakablick från Gran CanariaKan vara min sämst redigerade film genom tiderna, men jag tröttnade på livet ett litet tag och då är det alltid skönt att lämna allt åt sidan för att dyka ner i Photoshop eller Movemaker eller något dylikt som tar massa tid utan att du egentligen gör så mycket nytta.

Ja, den är faktiskt riktigt rikigt dålig. Men man får göra dåliga filmer också.
Det var dåligt väder och vi hade roligt när vi spelade in, det är huvudsaken.


Standing On The Shore

1, 2, 3... Här får ni vad jag vill ha sagt i punktform.1. Anledningen till att bilderna ovan över huvudtaget ens är tagna är att jag kände att jag behövde öva på poser innan Lovisa & jag skulle upp på hotellets tak och ta bilder på varandra på Canariöna. Jag kom på att jag inte kunde så mycket mer än att se glad ut, så framför mig har jag ett moderepotage på Kenza i Veckorevyn. Alltså, inte för att det lyckades bli så likt men... övning ger färdighet! (!)

2. Jag tror verkligen inte på att Kissie ska förstora sina bröst. Ja, jag läser hennes blogg och jag vet att jag inte borde göra det men...jag råkade fastna för den när hon hade en tävling där hon lottade ut dildosar till de som skrev in de galnaste sexupplevelserna och hon publicerade så sjuka upplevelser att jag trodde jag skulle dö av skratt ett tag. Men tillbaka till brösten. Jag tror verkligen inte hon gör det. Så dum kan hon inte va! Jag vet att jag är naiv, jag är alltid naiv när det gäller människor och försöker hitta förklaringar till varför alla beter sig som dom gör och det gäller även Kissie. Hon vill bara ha pengar och driva med svenska folket. Så tror jag det är. Och om hon nu ändå skriver att hon har opererat sig, så kommer det också att vara en lögn. 

3. Det är inte jag som lägger in massa dolda reklamlänkar i mina texter, ifall ni också använder er av Google Chrome. Jag vet inte varför dom dyker upp och jag vet inte hur jag får bort dom.

4. Jag ska kunna massa muskler och deras namn på latin till imorgon, plus vad de har för funktioner. Jag har IV-prov och har inte läst på särskilt mycket, men konstigt nog så kan jag de där träliga namnen ändå. I samma ordning som i pärmen, för det är så jag memorerar saker. Ska se om jag klarar att dra alla 21 musklerna på latin här på bloggen utan att fuska... 

Trapezius
Latissimus Dorsi... 
Rhombiedeus Major & Minor
Erector Spinae (här tänker jag att den djupa ryggmuskulaturen ser ut som som en snopp som har erektion)
Pectoralis Major
Rectus Abdominis
Obliqueeus Externus/Internus Abdominis
Illopoasis
Gluteus Maximus
Gluteus Minimus & Major
Quadralis Feminiris (feminima har feta lår, därav fyrhövdade lårmusklen)
Hamstrings
Höftledarens inåtförare, Addduktormusklerna
Tvillingvadmusklen & Flundramuskeln...kan inte namnet på latin, Aja Baja! ev. Biceps Surare
Främre Skenbensmusklen...kan inte namnet på latin, Aja Baja!
Deltaideus
Rotaturcuffen
Biceps Brachii
Triceps Brachii
Handen och fingrarnas sträckarmuskler
Handens och fingrarnas böjarmuskler

5. Nu ska jag rätta. Jag hade visst några små stav fel. Men visst är jag lite grym ibland va? Kan det där med inlärning... Inte för att jag någonsin skulle bli imponerad av en person som kan rabbla upp kroppens stora muskler på latin men...Har man knepen för att lära sig saker så har man ju.

Rhombiedeus  → Rhomboideus
Obliqueeus  → Obliquus
Illopoasis → Iliopsoas
Gluteus Minimus & Major → Gluteus medius & minimus
Quadralis Feminiris → Quadriceps femoris
Biceps Surare → Triceps Surae
Främre Skenbensmusklen → Tibilas anterior (den här skiter jag i)
Deltaideus → Deltoideus

6. Bra det där med att använda bloggen för att plugga! Nu behöver jag en paus :-)

7. Ge mig VÅR! ♥


Valborg 2009Varje dag jag vaknar börjar alltid lika dant. Med en suck för att snön fortfarande är kvar. Jag har fått nog. Lite sol, lite värme, lite kunna slippa vinterjackan + mössa + vantar + halssduk, lite vara barfota i sommarskor, lite första glassen på Bosses, lite kunna se fram emot sommarplanerna för nu börjar dom kännas nära....

Och februari har inte ens börjat.
Har inte så mycket emot att jag jobbar idag.

Min Varukorg från Modekungen

Jag går rätt så ofta in på sidor och låtsas att jag ska storhandla och trycker på "lägg till i varukorgen" på allt som jag vill ha. Det brukar bli rätt mycket när jag väl kommer igång, men här är åtminstonde några av de saker jag tryckte på  första men absolut inte sista gången jag var inne på Modekungen.


Fick ni någon favorit? :)


Ursäktar För Dålig Uppdatering

Ok, tillslut så blev det ändå min tur att be om ursäkt för dålig uppdatering. Sanne hotade precis med att sluta klicka in här om jag inte kom på något nytt snart, så för hennes skull så sköt jag upp på dagens promenad lite :)

Men ibland så får jag helt enkelt ingen lust att uppdatera och jag har så svårt att göra saker jag inte har lust med. Man kan se det som lite egoistiskt om man vill, men jag ser det mer som ett tecken på att även jag kan va normal och koppla bort bloggen ibland. Bloggen är inte allt. Och ärligt talat så tycker jag faktiskt synd om de som ser till att bloggen blir uppdaterad med nytt material minst en gång per dag, varje dag. Jag suckar och tänker att jahopp, snart går även den bruden in i väggen. Man måste chilla lite.

Allt man gör behöver inte dokumenteras. Allt man är med om behöver inte fotas. Många gånger har man som roligast när man glömmer att ta fram kameran eller när man helt enkelt inte har tid att sjunka ihop som en hösäck på datorstolen. Så fungerar åtminstonde jag många gånger. Eller vad anser ni? :)
 


Men för att jag ändå är igång nu...höhö.

Igår så var jag på fest hos Lovisas granne. Jag var hemma och chillade fram till halv tio ungefär innan jag cyklade (!) iväg och cyklade hem gjorde jag inte förrän strax innan tre. Mamma blev sur. Men jag hade haft kul så jag blev mest arg för att hon ens hade några synpunkter på när jag kom hem för jag har så svårt för när folk säger åt mig hur jag borde leva och blablabla. Jag vill göra som jag vill även fast jag inte är 18 än.

Hur som helst. Det var kul att träffa lite nytt folk från Lovisas umgängeskrets :) Vi körde en rolig lek, inspirerad från Paradise Hotel som jag inte tittar på så jag vet inte vad den heter men som va väldigt kul! Väldigt roliga frågor som många nog frågade sig vem som hade skrivit ;) Hihi, måste verkligen varit en väldigt patetisk person...

Vill Ha...Öland och Vår.

Wild WorldDet pliggade precis till i telefon. Filip är vid bussen om 10 minuter och han ska hjälpa mig att spela lite gitarr :) Det är lite sent och jag har Engelska B prov imorgon vilket kommer gå skit, så jag kan lika gärna stanna uppe sent i natt och låta det gå ännu mer skit. Skit som skit, svart eller vit, antingen eller. Sån är jag.

Annars så har jag tittat på Djungelboken idag. Jag hatade tecknade filmer när jag var mindre, men nu på senaste tiden har jag kommit på att dom kan va väldigt bra dom också :) Bara tanken på att få byta plats med Mowgli för en dag gör att jag nästan vill se den igen... Tänk att få leka med Balo, att få sitta på hans mage och glida fram genom floden. Eller att bli kastad runt i luften av aporna, eller att få gå med i elefantparaden... Eller bara att få leva i djungeln och vara bästa vän med alla vilda djur, hur mäktigt skulle inte det va?

Min FavoritklockaDen här klockan köpte jag i Gamla Stan, Stockholm i somras och är ett av alla min köp som jag hitills är mest nöjd över och jag vill fortfarande ha på mig den varje dag :)

Såg att den fanns på Modekungen häromdagen för 499:-.
Det kändes bra för det var mycket mer än vad jag betalade för den :)

Folk lurade att Facebookgrupper betyder något

Jag är verkligen grundlurad. Eller jag tror åtminstonde att jag är det, för det har aldrig slagit mig förut att alla grupper på Facebook där man skänker 50 öre bara genom att man blir medlem faktiskt är fejk. Eller... jag hade väl inte direkt reflekterat över det innan bara, utan bara gått med för att jag inte sett någon anledning till att inte gå med i fall att det nu skulle vara sant.... Men så idag slog det mig att, det såklart att inte är så. Lättlurad jävel! Eller...?

Jalle Bockström 22 år berättar för Svenskbladet om sin besvikelse när grupperna avslöjades som värdelösa;
- Jag trodde att om jag gick med i gruppen för "Hjälp dem hemlösa" så skulle de automatiskt få någonstans att bo, desto fler medlemmar gruppen fick desto fler skulle få någonstans att bo.

En annan person som också varit mycket aktiv på Facebook i en mängd grupper bland annat för att hjälpa hemlösa, förhindra drogförsäljning till barn samt hjälpa svältande barn i Afrika är Klara Sundin 46;
- Jag hade gått med i massor av olika grupper, bland annat var det en grupp "Stoppa drogförsäljningen till barn" som över 14.000 människor gått med i, det var en självklarhet att gå med, att droger säljs till barn är ju fullkomligt förskräckligt.

Esbjörn Trohnlund, professor i sociologi vid Lunds universitet och expert på Facebookgrupper har kommenterat fenomenet;

- Att gå med i Facebookgrupper lindrar Svenne-banans ångest, men egentligen är det en passiv icke-handling vilken nästan, bara nästan, är lika korkad som Anton Abeles ställningstagande gentemot våld. Om man verkligen vill stoppa drogförsäljning till barn bör man prata med barn och ungdomar och ställa upp i saker som föräldravandringar "Farsor på stan"/"Morsor på stan", inte sitta med tummen i arslet hemma och titta på "Bonde söker fru".

Never Really Had A Doubt

Idag har jag gjort två saker som jag annars aldrig skulle göra:

1. Jag har gått med mjukiskläder till skolan

Och...

2. Jag har klippt av mina naglar så att de till och med ser sådär äckligt nedbitna ut på vänster hand och lyckats spela mitt första rena acckord på gitarren! Jag tror ingen har blivit så glad som jag blev när jag plötsligt höll ner ett Em och kunde spela på en sträng i taget utan att det lät falskt! Det kändes som en befrielse och var hur mäktigt som helst, så från och med nu så ska jag bli musiker. Jag ska bli en sån där som har svartmålade nedbitna naglar med coola döskalle ringar och som bara kan spela en visa ifall någon ber om det, som om det vore världens enklaste grej att spela gitarr.Jag kan fyra accord än så länge och en vers till en låt.
Kan ni gissa vilken?

Em, G
D, A7sus4
Em, G
D, A7sus4
Em, G
D, A7sus4
C, D A7sus4
(här kan jag inte de två första, men dom ska jag lära mig imorgon)


Smycken Som Drar Till Sig Uppmärksamhet1. Döskalle som fått två pinnar genom ögonen 2. Döskalle som blivit mosad 3. Cool ring för den som har ett fingar med omkretsen 7,5 cm 4. Döskallar som flinar åt att du tror att du är cool som bär ett armband med döskaller 5. Dyr tofs som passar mig när jag låtsas att jag är Blair

Jag vill ha allt, men ändå inget.

GlasögonOrmI våras ville jag prova på hur det kändes att ha glasögon, så jag gick till en glasögonbutik och hittade på att jag skulle köpa mina första glasögon. Det slutade med att jag fick låna hem tre par över helgen och jag hade såklart jätte roligt när jag bestämde mig för att ta på mig ett par en kväll och lura alla att från och med nu skulle jag se annorlunda ut.

Fick tyvärr inte så positiva reaktioner och jag blev inte alls några 10 gånger snyggare som jag såklart hade hoppats på, men det var ett roligt nöje som jag verkligen rekommenderar. Det är ju så kul att luras och hitta på saker tycker jag, speciellt för mig som inte kan ljuga i rädsla för att få karmastraff. Att hitta på att man har dålig syn och skaffat glasögon är liksom  inte att ljuga på riktigt och samtidigt lite lagom kul :)

Lite töntigt också, förstås.

Åre 2008

Kusinerna Amanda & Albin har varit här ikväll och kollat film med mig :) Först Ondskan och sedan, efter lite snack emellan blev det My Sisters Keeper. Den sistnämnda var hemskt och det föll mer än en tår nerför min kind vill jag lova.  Emanuel som tipsade mig om filmen hade rätt. Rakt in i hjärtat gick den.

Och att Albin kom hit fick mig såklart att tänka på Åre 2008, så varsegod! Lite härliga friluftsbilder från den veckan att drömma sig bort bland en söndag :)

2

Det var en härlig vecka och första gången som jag valde att lämna skidorna hemma och satsa helhjärtat på snowboarden. Grabbarna fick mig att våga hoppa för första gången och jag & Charre tvingade oss att grinda hemma i Duved. Ravinen blev backen som åktes flest gånger, trots att jag åkte rakt ner i bäcken en gång och veckan avslutades med ett tappert försök på att snurra runt ett varv i luften, alltså ett hårt slag i backen landades på rygg och ett högt stön.

Arg på Tele 2

Min sms räkning kom häromdagen för december.
Den var på 1126 kronor. 
Och då ska jag ha ett abonnemang som innebär att jag ringer och smsar för 19 öre/minut...

Så jäkla irriterad på Tele 2 just nu.
Boven är förstås resan till Canariöna.
Jag skickade totalt 19 sms på julafton därifrån.
På räkningen står det att jag har skickat ca 500?

Välkommen till vuxenvärlden, suckade mamma.
Allt ska krångla då eller?
För nu har jag kommit på att jag inte vill bli 18 längre.


den 15 januari 2010

Det blev inget New Moon igår, utan vi spelade Coron och Bingo istället.  Henric, till skillnad från den andra Henrik hade garanterat kvar sina skills från barndomen och Lina & Jag satte prägel på Bingot genom att bestämma att varje gång bollen överensstämmde med något av ens nummer på brickan så skulle man säga ett ord baklänges. Självklart något sexrelaterat eftersom allt som har med sex att göra tycker Lina och jag är roligt. 
 
Hur som helst. Att det blev sent för att vara en vardag satte sina spår redan idag. Jag som aldrig har huvudvärk har haft konstant ont hela dagen och skoldagen har varit lång. Den avslutades med teoretiskt prov i Tektil och massage och jag som inte hade kommit längre än att skriva upp vad två muskler hette på kroppen, på kroppen (?), ny studieteknik... tog risken och chansade på att jag kunde allt genom att låta smart. Vilket funkade, för jag råkade chansa rätt och kunde skippa att avslöja att jag överhuvudtaget chansade (!)

Nu sitter jag här och funderar på vad jag är sugen på att göra ikväll. Eller, egentligen så vet jag vad jag är sugen på för jag är sugen på att gå ut på krogen och dansa, men det är inget altenativ jag kan räkna med direkt. Så, jag får helt enkelt ta och slappa lite till fram tills jag vet vad jag vill göra. Kanske kan det bli en fika med min saknade Olivia som jag inte umgåtts med på hur länge som helst? Det skulle jag inte ha något emot!

Eftertänksam Fågel & Snötäckta Rönnbär

Foton tagna av mig torsdagen 14 januari 2010

Kamera:
Canon EOS 300 D
Objektiv: Canon ultrastrong 75-300mm 

den 14 januari 2010

Ytterst kort skoldag idag som slutade redan vid halv elva. Jag, Hanne, Julia, Lina, Amanda & Simone kunde för ovanlighetens skull promenera in till stan tillsammans och käka lunch ihop. På hälsofreak.

Det stod på menyerna hur mycket kalorier allt innehöll och det tycker jag är att gå för långt. Jag vet vad precis allt innehåller och det gör mig varken lyckligare eller nyttigare. Att ha den kunskapen gör inget annat än påverkar ens tillvaro negativt, om man frågar mig och jag tror de gäller dom flesta. Annars bra lunchställe. Fräsht och grönt, god mat och trevlig personal. Men ta bort kalorierna för jag vill inte veta.

Väl hemma bytte jag om till myskläder och begav mig ut för att fota och fota gjorde jag tills jag kunde bryta av mina egna fingrar om jag så skulle vilja. Det var kallt. Kallt men väldigt roligt och visst trivs jag åtskilligt bra med att ha en kamera i händerna, det är det ingen tvekan om. Jag blir liksom glad av det. Glad på riktigt. Sådär glad som man känner sig när man tycks veta vad meningen med livet är.

Snart kommer Lina :) Och någon gång framåt kvällen gästar väl Grodan & Henric på. De hade precis bränt ner New Moon när jag ringde och kollade läget, så det ser ut att bli en bra kväll här hemma. Hoppas ni också får det!

Vinterlandskapet Ur Ett Närmare Perspektiv

Foton tagna av mig torsdagen 14 januari 2010

Kamera:
Canon EOS 300 D
Objektiv: Canon ultrastrong 75-300mm Jag önskar jag vore en fågel.


den 13 januari 2010

Har varit en bra dag idag, och en väldigt mycket bättre dag jämfört med igår.

Att jag helst inte vill tala om dagens skriva matteprov och att jag fick G på min engelska review behöver jag ju egentligen inte tala om, men jag gör det med hopp om att någon sorgsen själ som läser det här ska få avsluta kvällen med en gnutta skadeglädje... eller något i den stilen. 

Har också varit och besökt muf-lokalen och lyssnat på Erik Bengtzboe,  som visade sig vara en riktigt härlig kille som bjöd på många skratt, egentligen alldeles för många för att jag skulle hinna med och förstå vad han menade med allt ploj. Han var bra i alla fall. Vi har rätt och dom har fel och vi fick blunda och föreställa oss hur hemskt det skulle vara om Mona Sahlin blev statsminister och jag insåg att jag är nog alldeles för opåläst för att förstå hur hemskt det skulle vara.

Tog bussen till Ekholmen efteråt, köpte ett äpple på Ica och undersökte det nyöppnade solariumet. Upptäckte att jag var tillräckligt liten för att även kläderna skulle kunna bli varma och började genast drömma mig bort till något varmt land med ljummet turkost vatten och vit sand. Somnade. 

Och nu ska jag sova igen.
 

 

Ska lyssna på Erik Bengtzboe kl 19!


Gran Canaria del 3Rättvisan segrar.

240 timmar samhällstjänst. 
10 dygns konstant arbete utan att få ett öre.

Det är förstås ingenting mot att få käken bryten på två ställen.
Men ändå.
Misshandla aldrig någon.

Time To PretendKände mig åt helskotte när jag vaknade idag, så blev ingen skola för mig. Istället sov jag fram tills tre och så länge har jag aldrig sovit i hela mitt liv. Kändes väldigt fel, och ännu mer fel att kroppen kunde tänka sig att fortsätta sova därefter.

Men nu är jag uppe i alla fall och det känns som jag mår lite bättre. Ska försöka gå ner till köket och räkna lite Matte C. Har prov imorgon, har snart slutprov och jag vill va bäst, men har inte riktit orken till det bara. Ser fram emot framtiden när man ska kunna käka olika tabletter för att komma ihåg olika saker. I det här fallet skulle jag behöva en deriveta-tablett.


Fejk.

Ok. Ibland är jag verkligen fejk här på bloggen som skriver värsta inlägget om att jag ska "passa på att ta tag i allt skolarbete redan idag så jag har det gjort". Det är förstås inte vad jag gör. Jag har helt enkelt inte fått ett skit gjort sedan jag skrev det där och jag vill inte ens tänka på hur lång tid det har gått sedan dess.

Är riktigt skoltrött just nu. Hatar allt som har med skolarbeten och göra. Förstår inte vad det är för mening med det. Kan inte skolan bara ta slut så jag blir fri och får komma ut i världen och resa? Jag ska inte ens bli något stort när jag blir stor, även fast jag skulle kunna bli om jag ville. Men nej. Vet ni vad jag vill?

Jag vill jobba som reseledare under ett år och ha hand om bamseklubbar och ha minidisco med alla barnen klockan 18:00. Sen så vill jag jobba som snowboardslärare i Alperna ett par säsonger och lära små barn att hoppa. Sen ska jag leva i Australien ett år också, på något café/restaurang och sluta klockan 15:00 och därefter ägna hela eftermiddagarna åt att lära mig surfa. Ska även bila runt i USA från New York till Californinen med ett härligt gäng och bara ta dagarna som de kommer och göra precis vad man får lust med! Och lite voluntärarbeten i de fattiga delarna i Afrika skulle inte direkt skada samvetet.

Så, som ni säkert förstår. Det kommer ta ett tag innan jag vidarutbildar mig så när det väl blir dags för det kommer jag ändå ha glömt bort ALLT jag lär mig just nu i skolan. Alltså, så lär jag mig allt i onödan. Och det känns jobbigt.

Någon som känner igen sig eller har jag bara läsare som älskar skolan? :)

den 11 januari 2010Världens finaste Lovisa sov över hos mig tills idag och det är så härligt det där med lite gott sällskap på morgonen. Kvällen igår spenderades med henne hemma hos Olle med ett gäng grabbar som säkerligen hade festat lite för hårt under lördagsnatten. Det var lite segt att bryta den där chilla-tillsammans-utan-att-vara-sociala andan som förekom, men annars så var det trevligt :) Eller, jag blev såklart lite sur när de tyckte att Linas video var för lång...Jag som har gjort den tycker ju att allt är alldeles underbart! 

Dagen idag ser för övrigt väldigt slapp ut. Det är mycket i skolan den här veckan så funderar på att få det mesta gjort redan idag så kan jag hitta på andra saker utan massa dåligt samvete över att jag inte tar tag i det jag borde. Pallrar mig säkert iväg till Ekholmen så småningom också, eftersom de har öppnade ett nytt solarium där i helgen som erbjuder ett OTROLIGT bra pris på solning denna vecka för att locka dit kunder :) Funkar bra på mig. 

Ha det fint! 


High Baffalo Heels

Saker och ting förändras. Människor väljer andra vägar att gå, än dom man är vana vid. Sanningar som sårar kanske mer än dom gör nytta tvingas komma fram och man inser att det stämmer, att ingenting kan hållas hemligt i en civiliserad värld.Men för att återgå till den mer ytliga världen. Dessa grymma skor kan vara de högsta, skönaste OCH största (!) kilklackarna jag någonsin provat. De kändes knappt verkligt. Finns att köpa på Scorett för 999:-, så om någon har tänkt att ge mig ett par skor kan ni köpa dessa! Jag tycker de är alldeles för fula för att betala en hel tusenlapp, men de är helt klart tillräckligt höga och trendiga för att jag skulle uppskatta dom om jag fick dom som en gåva :) Och att jag skulle bli sådär 20 cm längre skulle inte heller skada mig direkt!  

Äntligen! Det vi alla väntat på hela dagen...Enjoy!

Songs to remember

Filmen är på gång...
Tyvärr har jag druckit för mycket kaffe denna morgon så måste iväg och röra lite på mig innan jag fortsätter. Blir att åka in till stan och spana in lite handbollskillar på plan :)

Vann bowlingen igår för övrigt! Inte ofta sånt händer.

Never Ending StoryLina kom precis ut ur duschen här hemma. Vi ska åka och bowla med ett gäng people ikväll och då vill man ju såklart inte vara den som luktar svett. För varm, det kan jag ge mig attans på att vi har blivit här hemma innan middagen.

Räkna med ett grymt videoklipp från hennes sida inom kort. Hennes kompis LinaJosefinBerg ska bara ägna lördagsmorgonen åt att redigera den lite!

Big RewardSå kul det där med kamerastativ. Så skönt med sovmorgnar. Så slappt med två lektioner. Så härligt med fredag! Njut. Ta vara på dagen från mig och mitt kortklippta hår.

45 minuter med framtidenYtterligare ett jullov har passerat, eller närmare bestämt mitt näst sista och idag var det dags för skolan igen. Julia satt plötsligt med på spanskalektionen och Amanda Du riets var nyklippt och påminde mig om att jo, visst lovade jag mig själv att ta tag i mitt egna hår efter nyår.

Gick och klippte mig efter skolan. Fina minnen från Hair Crew gjorde sig påminda så jag bestämde mig för att gå dit och se efter om de hade någon ledig klipptid, helst nu på momangen. En kvart behövde jag vänta, sen satt jag där och bad friösren att klippa klippa klippa så allt slitet blev puts veck. Fick även uppleva för 45 minuter hur det känns att prata med sin egna framtid. Hon som klippte mig var jag, det var verkligen jag om 43-17 år bortsett från att jag inte kommer att klippa hår. Vi blev rätt djupa ett tag, skrattade åt alla livens fel och kom fram till att man inte ska planera sitt liv för mycket utan leva här och nu, för det mesta löser sig med tiden. Det var en häftig känsla.

Ska ta och promenera till jobbet nu. I kylan. Jag är verkligen konstig ibland. Men ni skulle förstå mig, ni skulle förstå hur man kan vara så dum att man prioriterar att promenera i vad det känns som 40 minusgrader istället för att ringa och be om skjuts om ni också avskydde en person så pass mycket att det stack i hela kroppen så fort ni kom nära. Usch, det är verkligen hemskt att hata någon. Försök att låt bli det är ni snälla. För er egen skull.

Stockholmshopping


Stockholm 5-6 jan. med Hanne    

Hanne och jag har varit väldigt tjuriga på varandra under lovet.
Inte setts. 
Knappt snackat.

Sen bara skulle vi till Stockholm tillsammans.
Jag hade ju gett henne en tur och returresa i julklapp.
Var lite osäker på hur det skulle bli nu när vi hatade varandra. 
För ingen hade ju direkt sagt förlåt...

Hur tror ni det gick?
Var vi som hund och katt helt plötligt?

Nej, självklart inte.
Det gick bra. Mer än bra. Mer utmärkt.
Vi låtsades som om ingenting hade hänt och satt och skrattade första timmen på bussen innan jag föreslog att vi skulle sova och sen somnade både två och vaknade när vi var framme.
Sen skrattade vi för resten av resan och fortsatte att skratta när vi kom hem.

Så mycket att jag nu sitter här och är förvånad över hur mycket skratt det faktiskt kan bubbla upp ur mig.
Tack för två trevliga dagar!
Och tack ännu en gång Faster för att vi fick komma och bo hos dig :)

Vem Lämnade Vem?

Elggren kom och handlade snus av mig för 710 kr idag.
Jag undrar lite om någon någonsin kommer att handla mer snus än så av mig.
Det måste ha varit en unik upplevelse för någon som jobbar på Coop.
Men jag förstår.
Snus är dyrt i Norge.

Förutom jobbet har jag mest chillat idag.
Tagit en promenad med Gamsäter.
Ätit godis fast jag inte skulle göra det denna månad...
Min månad får börja imorgon.

Åker till Stockholm imorgon.
Sover över hos världens bästa Faster <3
Hemma onsdagkväll.

Ha det fint och var bra människor fram tills dess! :)
Själv ska jag ska göra så gott jag kan för att inte handla upp alla mormor och morfars julklappspengar :)

Frost

Vintern är verkligen vacker.
Trött

Jakob ringde precis 00:01
"Hej Lina, vad har du på dig?"

Han ville jag skulle strunta i att jag var hur trött som helst och följa med till Lovisa.
Titta film.
Va?
Får du komma till Lovisa och titta på film?
NU?!
Vad händer?

Ska bara överväga det här lite.
Jag går över själv, cykla ni.
Men vi ringer när vi är utanför dig då.
Öh, jaha.
Nej.
Va?
Har jag gått med på något nu?

Och jag som satt så bra här framför datorn och läste gamla inlägg i min blogg...
Sökte på  ett namn under "Sök i bloggen" och fick upp sånt vi gjort tillsammans.
Funderade över gamla minnen.
Tider man haft med människor som är över.
Eller bara tider som har förändrats.
Så mycket man lärt sig under åren.
Så många människor som jag lärt känna som visat mig hur livet ska va när det är som bäst.

Kan jag komma till Lovisa och somna där?
Borde jag duscha först?
Eller borde jag gå och lägga mig?
Ja, det borde jag verkligen.
Men det är ju bara några dagar kvar på lovet...
Och jag vill ju så gärna...
Men nej, jag kommer somna på vägen dit.
Nej, nu ringer det igen!
Ska jag svara?

Ja, det är klart jag ska!
Varför sa jag nej?
När jag ville så gärna, egentligen?
Jag ska verkligen aldrig mer tillåta mig själv att bli så trött att jag inte kan göra vad jag känner för.

Canariöna del havetJakob Ödman - LoveEfter bion igår bar det hem till Jakob.
Det blev lite sång och gitarr från hans sida och här ovan har ni en liten del av det :)
Han har skrivit och gjort låten helt själv.
Och visst är han duktig? :)
Han har valt titeln omsorgsfullt.

Kom inte hem därifrån förrän halv fyra så idag är jag tröttare än någonsin.
Ska iväg till mormor och morfar och fira lite jul om jag inte missförstått det hela.
Käka lite god mat och kanske få en julklapp, vem vet? :)

Mer bilder från Nyårsafton

Jag må vara nörd, men jag gillar att ha allt samlat på ett och samma ställe.
Här är några bilder jag kopierade från Therese :)
Hon fotade med ett mellanting mellan en digital och systemkamera, vilket resulterade i väldigt bra bilder!
Kanske vore en investering? :)


Och bara så ni vet.
Det är helt ok att håna min längd.
Jag ser också att jag ser ut som en liten dvärg på vissa bilder :)

Överraska mig.    

Det vart chillhäng hemma hos Lovisa igår.
En neger-Amanda hade anlänt hem från Thailand.
Även Julia & Simone var med.
Jag drack kaffe och åt godis.
Ska ha min godisfria månad i januari, men 1:a räknades inte eftersom det var dagen efter nyårsafton.

Berättade för mina damer att jag vill bli kär.
Kär i en som blir kär i mig.
Vill ha en kille som försöker fälla mig när vi är ute och går.
Som kastar kuddar alldeles för hårt på mig när jag sitter och är inne i en film.
Som väcker mig på morgonen genom att blåsa en visselpipa rakt i örat.
Som lyfter upp mig när jag inte är beredd och vänder mig upp och ner.
Som lär mig göra en 360 på snowboarden.

Han ska också kunna spela gitarr.
Och ha fina leende ögon.
Och helst ha en egen lägenhet som jag får flytta in i.
Och så ska han stå och vänta på mig efter att jag slutat skolan och vilja hitta på något.
Överraska mig.
Typ åka pulka.

Jobb idag 12:00 - 16:00
Jag ska promenera dit.
Det är så mysigt att gå ute i det fina vinterlandskapet.
Sen ska jag promenera hem i mörkret.
Är lite, men bara lite rädd för att min stalker ska stå och vänta på mig utanför butiken.

Ikväll ska jag på bio.
Avatar.

Ha en bra dag :)

Nytt år, nya chanser att förändra!


2010Hoppas ni alla hade en super bra nyårsafton igår! :)

För mig känns det lite konstigt. Det är ett nytt år idag och det känns som hela världen fortfarande sover förutom jag. Jag sitter här och lyssnar på en gammal Melodifestivalsskiva och har redan hunnit inleda det nya året med att dricka mig pigg på kaffe. Har ingen att prata med om min fantastiska nyårsafton utan sitter mest och tänker.

Tänker på allt jag vill förändra. Allt jag vill förändra med mig själv. Alla mina nyårslöften. Det är nytt år nu. Dags.

Och så tänker jag på att jag nog måste ha jordens bästa vänner. Att det verkligen lönar sig att vara en god vän. Man får tillbaka. Och att ha bästa vänner verkligen är det bästa man kan ha! Jag vill nästan fälla en liten tår, så glad är jag över att vara jag idag :) Allt känns så bra. 2010 kommer att bli bra! Det avslutades i alla fall bra med mer en bra 3 rättersmiddag hemma hos Reakan. Jag är så glad att jag fick komma och kom precis att tänka på den fantastiska efterätten. Exotiska frukter med vit choklad. Visst låter det läckert? Man kunde nästan simma runt i plåten. Jag skrattade ganska mycket åt Lisens kommenterar. Hon kan verkligen vara rolig, men sedan tyckte jag att det smakade väldigt bra ändå :) Jag vet att jag låter ironisk, jag har så svårt att uttrycka mig trovärdigt ibland  men jo, jag tyckte om den!

Hur som helst. Vi som var hos Reakna var jag, Loivsa, Henric, Emmelie, Adam, Lisen, Therese, Johan, Felicia, Felix, Carl, Anton & Jenå :) Therese var ägaren till den bästa kameran under kvällen så det är hon som har alla bilder, men här nedan har ni åtminstonde några som jag lyckades knäppa med min egna :)


Henric, jag och Reakan


Lisen, Jenå & Emmelie vid middagen. Det serverades oxfile med potatisgratäng och champinjonsås vilket var väldigt gott :)


Johan & jag vid bordet :)


Lisen & en väldigt glad Jenå :)


Reakan och Jenå efter ha druckit öl med tamponger i munnen


Lekte lite lekar, jag var med grabbarna och tävlade om vem som var bäst på att träffa rätt hål. Medger att jag kanske fuskade liiite under första gången för att jag inte ville va den som åkte ur först, men därefter slutade jag med det och slutade som en stolt trea, tror jag :)


Mumma!


Innan tolvslaget bar det av till Boffe som hade stor nyårsfest hemma hos sig. Där var det massa, massa, massa folk så vid tolvslaget var det ingen risk att man stod ensam! Blev fyverkerier och champange som kom från alla håll och kanter!  Jag och några tjejjer försökte nynna till Abbas Happy New Year, men vi var verkligen helt värdelösa :)  På bilden är det Johan och hans flickvän Felicia :)


Nyårspuss till världens bästa Lovisa! Så glad att jag har dig och 2010 ska bli ett år då vi läs oss ta vara på tiden och hinner spendera ännu mer tid tillsammans :) Inga mer uppesittarkvällar till klockan halv sex på natten framför MSN för att båda inte kan sova! Ok? :)


Desse med sin super duper underbara nyårssminkning hon hade gjort själv! Ingen aning om du brukar gå in här, men du får gärna göra min också till nästa år :)


Och här börjar mina få bilder ta slut...  Ralle och jag ringde Lina och hälsade henne Gott Nytt År :) Han mådde toppen gjorde han, det ser man tydligt på kommande bild...


Tada! Ni trodde jag var ironisk där, men nejdå! Toppen var det! 

Lina ringde precis från Stockholm och jösses vad jag älskar henne! Hon är så störd. Sjukaste vännen jag har! Sjukaste och klokaste på en och samma gång, jag fattar inte själv hur det går ihop men, ibland är hon  bara så full av överraskningar! Jag älskar överraskningar. Jag glömmer inte det här samtalet så länge jag lever. Årets längsta och mest osäkraste garv från min sida. Check.

RSS 2.0