-

Blev sent igår och ikväll är det jobb!
Får skriva mer när jag kommer hem.

Detox!

Då började helgen närma sig sitt slut. Mormor och Morfar åkte precis härifrån och lämnade efter sig en kladdkaka, lite sylter och ett nydiskat kök. Var på tiden att jag träffade dem, så känns bra att de har varit här i dag och sett lägenheten :) Hjälpte även morfar att skaffa facebook, så nu hoppas jag att han bekräftar medlemskapet på hans mail när han kommer hem så att vi kan bli vänner även där, så vi kan sitta och skriva till varandra om kvällarna :D


Annars så har jag jobbat i helgen. Idag fick jag blanda till en pesto i butiken som vi skulle ha som smakprov och den blev himla god vill jag lova, trots att jag knappt smakat på pesto förut. Minus för andedräkten efteråt bara.


Dragkamp mellan faddrarna och nollorna med mig i mitten... Inte ett dugg liten, neherå!

Hade ju även nollning i fredags som jag inte hunnit skriva så mycket om. Blev en rolig kväll om man frågar mig, trots att den var tvungen att vara alkoholfri på grund av all publicitet och uppmärksamhet vi fått av de svenska dagstidningarna. Det gick rykten om att vi skulle bli avstängda på skolan ett tag och blev ett jävla liv, men misstänker att de mesta snart kommer att vara bortglömt.


Blev utgång i fredags i alla fall. Efter nollningen så åkte jag och några tjejjer från klassen + två nollor hem till mig och krökade lite innan vi åkte in till stan och platå. Mycket rolig kväll! Igår blev det myskväll här med Lina, Julia & Jakob. Behövdes!


Är inte på skrivarhumör idag så vet faktiskt inte varför det blev så mycket text, men det jag tänkte berätta var i alla fall att jag ska ha 2 super hälsosamma veckor nu! Efter en hel sommar med massor av fest (P&L, gbg, Grebbestad, KOS?!)  och två fullspäckade veckor med nollning och sena kvällar så måste min kropp gå på rehab.


Ska verkligen ta hand om mig själv, se till att få tillräckligt med sömn, äta bra och träna. Blir ingen alkohol (klart man kan dricka en drink men inget mer!), absolut inget feströkande, inget kaffedrickande (inte mer än en kopp per dag i alla fall) eller något godis.


Eeh...


Erkänn ni tänkte så? 

Men, alltså jag ska klara det här nu.
Och jag LOVAR att jag ska skriva här i fall jag bryter något.
Men om jag klarar det, så ska jag unna mig något riktigt fint! Typ ett par nya skor :)

Tänk ett par fina kängor till hösten...
Istället för en påse godis?
Värt ju!


Minns dock inte ens senast jag klarade mig utan socker i mer än typ, två dagar. Så det lär ju inte bli så lätt.Världens Bästa Nollor
Mina fina nollor från gårdagens nollning!

Jag Fick Låna En Ängel - Therese Engström

Jag kommer alltid att finnas här för dig Henric.
Du är en vän jag kommer att hålla kvar hela livet.Notera: jag blev tillfrågad att fota och filma så mycket som möjligt under begravningen, så jag har inte varit fräck och använt kameran utan tillåtelse som jag misstänker att en del kan få för sig. Det var en önskan från de som stod närmast han som gick bort.

BegravningIbland kommer döden plötsligt, så plötsligt att man inte ens hinner att säga far väl.
Jag trodde aldrig tårarna att skulle sluta ta slut i dag och det gör så fruktansvärt ont att en av mina bästa vänner tvingas att gå igenom hur det känns att förlora en förälder.
Vila i frid.

Undrar Vilka Ni ÄrJag har nog inte haft en bra dag idag kom jag precis på. Har tänkt alldeles för mycket och för mig slutar det alltid likadant, att livet känns hopplöst. Ångest så det nästan är skrattretande.


Tänker mycket på den här bloggen också. Vad jag ska göra med den, vad som är mitt syfte med att dela med mig av så mycket av mitt liv till för mig helt random personer. Det börjar liksom bli en annan grej nu när mina kompisars föräldrar, lärare och släktingar klickar sig in här. Är man nyfiken på hur jag lever och tänker, eller klickar man sig in här för att spana? För att hålla koll?


Det är så många som går in här varje dag utan att lämna ett endaste spår och jag har ingen aning om ifall att det är positivt eller negativt. Säljer jag mitt liv till inget pris alls? Eller blir man glad när man går in här, lättad, fundersam eller frustrerad? Vad är det ni hoppas på att jag ska ha skrivit om när ni klickar er in här? Hoppas n i på att få se bilder, läsa om mina funderingar eller för att få inspiration? Och finns det något ni skulle vilja ha mer eller mindre av? Eller är det bara skönt att klicka sig in här för att läsa om någon annans liv? Hur har ni hittat hit?


Jag känner att jag behöver veta lite om er och vad ni tycker och tänker, så ni kan väl skriva några ord i kommentarsfältet och berätta! Så slipper jag fundera mera :)? (Och det går alldeles utmärkt att vara anonym om man vill det såklart!)

Att göra en höna av en fjäder

Corren fick nys om min klass nollningsblogg igår, så i morse kom de till Katedralskolan i ett misslyckat försök att få en kommentar från klassen. De ska tydligen göra ett repotage om nollningen och använda material från vår blogg, så de ville såklart försöka krydda storyn så mycket som möjligt. En gruppbild på klassen, föreslog de. På elitklassen som trodde att vuxna inte förstod dagens teknik och trodde att de kom undan med en lösenordsskyddad blogg.Ett stort skämt! Det är så oerhört pinsamt att det har blivit en så stor grej av det hela och jag stör ihjäl mig på den som har kontaktat Corren och försöker förstöra för våra roliga kvällar vi haft än så länge med våra små nollor. Vem ORKAR? Och vem har inget bättre för sig än att prioritera att lägga ner tid på att förstöra för ungdomar som har roligt? Eller framför allt, hur kan man vara så trög att man inte förstår all ironi i en nollningsblogg? Det är såklart man inte är seriös när man t.ex skriver att benen kommer att vika sig av alkohol i blodet. Eller att dom måste ha glasögon på sig för att skydda sig mot glas om de vill ha synen kvar. Vi faddrar är väl också riktiga människor bakom vår roll som faddrar? Vi vill varken att våra nollor ska få åka in till TNE eller förlora synen under våra träffar.


Aja. Vi ungdomar kommer väl aldrig att kunna vandra hand i hand med de vuxna. Det var ingen blogg för vuxna det där, men nu är det som det är. Jag hoppas bara på att Corren vinklar sitt repotage rättvist och inte försöker hänga ut oss på något sätt. Då kommer jag att bli arg, men än så länge tycker jag mest att det är roligt att vi får så mycket uppmärksamhet för en så liten grej. Corren borde ha bättre saker att skriva om.

Måndagsklubben!

Bild från förra måndagsklubben, foto: Petter Mild


Jag var på Måndagsklubben igår. Förfestade hemma hos Hanne med henne, Lovisa och Amanda D. Började kvällen med att gå rakt in i deras balkongdörr och spilla vin över hela mig. Kände mig som Lina Gamsäter...


Helt ok kväll annars. Den var varken tråkig eller speciellt rolig men det var såklart kul att träffa lite folk :) Jag och Lovisa begav oss hem för att sova vid två men nej nej nej, jag har aldrig sovit sämre i hela mitt liv! Hanne ringer och är skitjobbig och så plötsligt ringer hon och säger att jag ska komma ner och öppna porten och då har hon fått tag i 3 andra kompisar, som också ska sova där. Mellan mig och Lovisa som redan har det trångt i Hannes lilla pluttsäng tränger sig plötsligt en viss Kalle ner och ja... sen slutar de med att vi har trekant.


Ska iväg till min kära vän Tove nu för lite kvällsmat! Hej!

Skiss på Klänning

Igår på svenskan fick vi titta på någon tråkig film om modernismen. Eller, jag tyckte åtminstone att den inte var så intressant och då slog det mig plötsligt att oavsett om jag tittar på den filmen eller inte, så kommer den inte att ha någon betydelse för om jag blir framgångsrik eller inte när jag blir stor. Så jag satt och skissade på en klänning istället som jag tänkte att min mamma kunde få sy upp. Jag gillar det där med design by Lina Josefin Berg. Hellre att jag kan säga att jag designat min egna klänning än att jag kan allt om modernismen? Eller? Tycker inte ni också att det var oerhört smart tänkt?Tyvärr så suger ju jag på att måla så jag lyckades få min bild i huvudet till en liten tantklänning på papper, men den kommer att bli mycket finare i verkligheten sen. Svart ska den va, tyg har jag inte bestämt än. Förlag? :)

Skrämd
Film från gårdagens nollning


Jag älskar att vara fadder. Ha makten, få bestämma och straffa dem som inte lyder. Så underbart!

Efter att vi hade delat ut x antal straff igår så körde vi igång med  det här. Jag tog ut killarna, gav dem varsin klick bodylotion och bad dem smörja in sig så sexigt så möjligt! Vinnaren fick en öl ;)

Fredagens nollningDet blev riktigt lyckat igår måste jag säga, hade riktigt kul :)
Fler bilder kommer när jag är hemma från jobbet igen!

jimi hendrix


SVAR på frågor om flytten:

// 1. Min nya kappa som numera hänger under TV:n. Design by myself & made by Mamma Mia // 2. Ny blomma som skulle hålla sig förevigt enligt blomsterbutiken i Berga // 3. Prydnad som jag köpte med mig hem från KOS som står ovanför sängen //


Sedan jag flyttade hemifrån har jag fått en hel del frågor om flytten, lägenheten och min ekonomi, så ikväll tänkte jag ge svar på några av de frågor som dykt upp. Jag är ledsen att jag inte tagit mig tid till att svara på frågorna som ställts tidigare, men nu så!


1. Hur har du råd med allt?
Den här den absolut vanligaste frågan jag får och den känner jag att kan svara på just därför att det inte beror på att jag har fått allting gratis av mina föräldrar. I och med att jag går i skolan samtidigt som jag extraknäcker på Coop Extra så får jag faktiskt ihop tillräckligt med pengar utan problem.


Det är ju ingen hemlighet att studiebidraget är på 1050 kr i månaden? Inte heller att man får ett underhållsbidrag om man har skilda föräldrar och bara bor hos den ena? Utöver det så hjälper mina föräldrar till med ytterligare 500 kr, så allt som allt så får jag 2950 kr i månaden i inkomst, bara i bidrag.


Min hyra är på 2149 kr i månaden, men utöver det så tillkommer även el, bredband och hemförsäkring. Jag har inte fått någon räkning från något jag precis nämnde ännu, så jag har inte så stor koll på hur mycket det blir, men det kanske handlar om några hundra kronor i alla fall. Vi säger att det går på ungefär 300 kr och då har jag 500 kr över att köpa mat för.


Min lön som jag jobbar till mig är alltså de pengarna jag har kvar att leva livet för och den inkomsten beror ju på hur mycket jag jobbar såklart. Hängde ni med? :)


2. Hur har du råd med alla grejjer?

All inredning som jag köpt till lägenheten har jag betalat själv med sparande pengar som jag själv lagt undan. Mycket möbler fick jag på köpet i och med att hon som bodde här lämnade kvar de hon inte behövde längre, så det mesta som jag köpt till är nödvändigheter (dock går alla dessa jobbiga onödigheter på rätt så mycket det med). Det enda stora som jag köpt till egentligen är min TV och min spegel, resten är inredningsdetaljer som kuddar, filtar, vägghyllor, vita krukor och ramar och en vit tvättkorg. Min byrå jag har i hallen och min taklampa i vardagsrummet köpte jag billigt av min granne och så tog jag såklart med mina möbler från rummet där hemma. En hel del saker har jag även fått som inflyttningspresenter :)Jag har valt att lägga rätt mycket pengar på att köpa lite inredning ändå, men det beror helt enkelt på att jag tycker att det är så himla roligt att få inreda precis som man vill nu när man bott hemma hela livet där några helt andra än en själv bestämmer :D


3. Hur fick du jobbet på Coop?

Jobbet på Coop Extra fick jag förra året i mars. Då jobbade jag på Linds café ute i Ikanohuset, men sedan jag fick reda på att jag inte skulle få så många sommartider där så bestämde jag mig för att söka ett sommarjobb. Så jag skickade in mängder med mejl till olika cafeér, tidningar och företag och hade egentligen inte en tanke på Coop, förrän jag en eftermiddag cyklade hem från skolan och tog en omväg. Det var då som det slog mig att det kanske skulle vara värt att gå in och höra med personalen där inne, och så vips hade jag presenterat mig för någon som sa att han skulle göra vad han kunde! Jag hade tur och kom precis vid rätt tillfälle då de behövde utöka sin personal, så tre dagar senare när jag ringde upp hade de bokat in en intervju som gick så bra att jag redan fick komma och jobba dagen efteråt :)4. Hur mycket jobbar du? Hur mycket tjänar du?
Sedan jag började jobba på Coop Extra har jag jobbat ungefär två dagar i veckan. Varannan vecka så jobbar jag två vardagar (kvällar) och varannan vecka så jobbar jag på helgen. Allt som allt så blir det ungefär 8 timmar i veckan de veckor då jag inte ställer upp och tar ett extra pass.


Grundlönen för alla som jobbar inom handel och är 18 år är 102 kr, men i och med att jag nästan bara jobbar på OB (obekväma arbetstider) så har jag oftast en högre timlön. Mellan 18:00-20:00 på vardagar är det 50% tillägg, mellan 20:00-22:00 är det 70% tillägg. På helger är det 100% tillägg efter klockan 12:00 på lördagarna och hela söndagar.

Dock så tillkommer ju alltid en skatt som är på 30% så fort man tjänat över en viss summa under året, så man får inte riktigt ut allt som man tjänat ihop.

Som ni märker så tycker jag det är rätt kul att sitta och svara på frågor (jag svarar ju inte i det kortaste laget direkt), så är det något mer ni vill veta så är det bara att fråga på så får jag svara på dem i något inlägg senare :) Hoppas ni som undrat fått några svar på era frågor i alla fall :)Kate Moss


Mot nollningen!

Kan ingen tillverka ett klister

som lagar nerver när det brister

och lagar synen på en del

som bara ser varandras fel.

 I morse hade jag min första körlektion.  Nu ska jag åka och nolla !


Att Vilja Leva Är Ett ValVid varje ögonblick i vårt liv har vi oändligt antal möjliga val.

Men i varje ögonblick finns ett val som skapar glädje för den som väljer det och glädje för den som blir påverkad av valet.

I varje val jag gör förgrenar sig konsekvenserna oändligt långt bort. Väven som börjar vävas är oändlig.

Varje val jag gör skapar i mig antingen välbefinnande eller obehag.

Lyssna på kroppen. Den berättar för dig vilka slags val du gör
Give him the strength
He's here but not here
He's gone but not gone


Keep the faith, stay in the race. 
For He will be with you alwaysShine Your LightFrån botten till toppen; BBBK, Börjes Brygga BK tog hem hela Korpen igår och som trogen supporter var jag såklart där och skådade kalaset med mina egna ögon. Grattis grabbar!


Det är en fin bild det här, för de svarta banden de har på höger arm hedrar en viss person som inte finns vid livet längre. Det gör ont i hela halsen av att tänka på det, men det var en väldigt fin gest tyckte jag.


Efteråt bar det hem hitåt för att förkröka innan Måndagsklubben. Vi blev väl runt ett 20-tal skulle jag tro, men gick bra och ingen skada skedd! Jag var faktiskt så gullig att jag sprang över till grannen och hörde så att det var lugnt att det var lite musik på, och det var det bara vi inte höll på hela natten och sänkte lite grann.


Hade en riktigt rolig kväll igår och bara att ligga hopkrupen i baksätet på väg in mot stan var roligt nog egentligen. Det var bra drag och jag träffade många roliga människor så det kändes inte alls tråkigt att gå ut här hemma efter att ha varit på Kos, där det inte alls är samma sak att gå ut! Linköping kan va bra på sitt sätt faktiskt :)

Don't look back in anger

Glädje!

LägenhetslivetJag gillar mitt nya lägenhetsliv. Idag har jag haft besök av Andreas, som kommit och fixat Photoshop (♥♥♥) och lite annat smått och gott till datorn och på eftermiddagen kom Lovisa och Julia. Lämnade kvar dem här medan jag åkte till trädgårdsföreningen och planerade nollningen med några från klassen och när jag kom tillbaka stod de i mitt kök och lagade mat. Och ni ser kanske själva vilken dignande måltid de ordnade? Kycklingwook med chashewnötter och sötsur sår till ris och kokta majskolvar. Riktigt gott! Tack tjejjer :)


Även Jakob och Adam har hunnit förbi en liten stund, om än väldigt korta stunder, men det känns så slappt att man bara kan komma och gå här lite när man känner fört.


Nu ska jag krypa ner i sängen och somna till något bra tv-program. Försöker få det till en ny vana, men för mig som knappt tittat på TV innan är det mycket lättare att jag fastnar här...

FILM FRÅN KAOS i KOS 2010


Mot jobbet !Idag är det jobb som gäller! Jag ska lägga undan alla mina pengar som blev kvar efter lägenhetsköpet och börja om från noll, så nu gäller det att jag jobbar och inte shoppar för mycket så att jag snart kan ut och resa igen!


Jag tänkte berätta om hur jag får allt att gå ihop imorgon. Ni är en del som undrar så ni kan lika gärna få veta :)


Ska faktiskt bli lite roligt att komma tillbaka till jobbet :) Träffa alla :)Random Pics from KOSWhenever love went wrong, ours will be strong
we'd have our own, everlasting loveNi är fantastiska mina fina vänner! ♥

Orättvis Värld

Idag har jag hunnit med mycket. Jag har varit hos Thea tandhälsa, gått på stan och shoppat, lagat thaimat och bakat blåbärspaj tillsammans med Tove, haft spontanbesök av Henric & Adam och varit och sett Bröderna Larsson på bio tillsammans med Hanne, Lina, Amanda & Julia. Bröderna Larsson var skitdålig. Jag avskyr all tysnad som råder i svenska filmer och hälften av filmen bestod av ögonblick då två torra svenskar stirrade på varandra utan att veta vad de skulle säga. Stelt.


Dessutom är tystnader det sista jag behöver just nu. Så fort jag inte gör något går tankarna dit dom vill och just nu funderar jag mycket över varför vissa drabbas av så mycket mer olycka än andra. Kan inte hemska saker bara få hända hemska människor? Så att den som är god bara för gott tillbaka och tvärtom? Varför måste mina fina vänner som inte har något ont i sig alls få drabbas av det som bara inte händer? Jag förstår inte alls.


Lev dagen idag som om den vore den sista och fortsätt så i all evighet. Ok?Detoxa vardagen

Hanne & jag hemma hos mig, innan Josefines avskedsfest igår.Idag så har jag en jätte lustig känsla i magen. Satt uppe igår efter att jag hade kommit hem och funderade och så vaknade jag i morse av att den obehagliga känslan hängde kvar och då kunde jag inte sova vidare.


Det finns så mycket att tänka på just nu och det finns så många nya tankar som börjat tränga sig på sedan jag kom hem. Jag vet inte om det låter konstigt att säga, men på något sätt känns det som man lär sig så mycket om sig själv när man är ute och reser så mycket som jag varit i sommar. Man inser vad man saknar där hemma, vad man har som är äkta och man kommer fram till vilka vänner man har som egentligen bryr sig om en. Att jag varit iväg så mycket, äventyrat och lärt känna så många nya människor har nästan fått mig att vilja rensa livet. Detoxa vardagen, precis som man gör med kroppen när man rensar den på smuts.


Vad vill jag ha kvar och vad lägger jag tid på i onödan?
Vad vill du ha kvar och vad lägger du tid på i onödan?

Resan sätter sina spår...

Jag vet inte om det beror på att vi druckit för mycket alkohol under de här två veckorna, men under den lilla korta stunden sömn jag fick idag hann jag i alla fall drömma mardrömmar om att jag var helt dyng. Jag kunde inte kontrollera en endaste kroppsdel, mina vänner var jätte irriterade på mig och var jag än gick så glömde jag alltid bort var jag hade lagt mina kameror.

Idag har jag packat upp, tagit mina inlines hem till familjen och lämnat presenter och nu så ska jag till stan för en fika. Svenskt kaffe väntar, mums! Ikväll blir det avskedningsfest hos Josefine, så Hanne & jag får vänta lite med att avgifta våra kroppsorgan.


Annars så kommer jag skriva mycket om Kos de närmsta dagarna. Trots att jag inte kunde uppdatera någon blogg där borta så kunde jag inte låta bli att skriva ett par rader om varje dag på ett A4 papper där nere. Obsessed with writing?

Some friendships last foreverPuss mina fina!

KOS 2010Kos 2010 - adventure without limitsOm jag inte hade varit tillbaka till min kära lägenhet nu så hade jag troligtvis precis anlänt till hotell Oscar från en sjukt rolig utekväll på Bar Street. Jag hade varit full och dan och knappt lagt märke till att soluppgången visade att ännu en dag med klarblå himmel väntade, utan jag hade somnat lika snabbt som det skulle ha svartnat för ögonen på mig.


Nu är jag hemma istället och det är tyst och lugnt. En del grannar har tagit sig till jobbet i det både kalla och muliga Sverige och jag sitter här med tusen tankar. Jag vill skratta, skrika och gråta på en och samma gång över att jag är tillbaka till verkligheten. Är galenskaperna slut nu? Måste jag börja bete mig igen? Vem gör min goda grekiska sallad jag brukade äta till brunch på Tylesand åt mig imorgonbitti?

RSS 2.0