mot studentskiva tema bondgård

| | Kommentera |

Hos mig är det gästvänligt

Hanne ringde igår på jobbet. Hon kände sig sällskapssjuk, så jag föreslog att jag skulle komma och hämta upp henne. Och så blev det. Fast hon fick sova på golvet...
| | En kommentar |

Destination X

Drömmer vi alla om ett liv på en annan plats?
La Frontera, gränsen mellan Mexico och USA är den mest överpasserade i världen. I verket 'Hardship and hope' bildar ryggsäckar och vattenflaskor, kvarlämnade i området av folk som försökt ta sig över gränsen, personliga vittnesmål i form av ett litet altare.


Idag öppnar en utställning på Göteborgs Värlskulturmuseum som handlar om resandet ur olika perspektiv. Jag fick ett mejl från en som arbetade där häromdagen. Hon hade upptäckt att jag tyckte om att resa genom min blogg och undrade om jag kunde skriva lite om utställningen. Klart jag kan, svarade jag. Den är gratis så det är bara att ta sig dit om man bor i närheten. Klicka här, om du vill se fler bilder.


Personliga så älskar jag att resa. Jag drömmer hellre om att spendera mina pengar på ett helt års resande runt om i världen än att ha råd med en flottig lägenhet inne i Stockholm City och dyra Gucci-väskor. Det kan ha att göra med att jag är så nyfiken av mig. Jag är helt enkelt den som vill se, uppleva och lära mig nya saker på egen hand och inte genom att läsa om det. Har faktiskt redan en hel del resplaner som jag tänkte ta tag i efter studenten.

Bland annat så vill jag jobba som au pair ett år, antingen i Australien eller i USA. Därefter vill jag jobba som reseledare och bland annat ha hand om Bamseklubbarna, bara för att jag älskar barn. Efter det så vill jag ut ett år och bara resa till de ställen jag känner för. Jag vill till Nya Zeeland och hoppa från världens högsta bungyjump, jag vill Japan och ta fina bilder på den Japanska trädgården och trängas i tunnelbanan. Så vill jag till Afrika och åka på safari. Klappa giraffer och övernatta mitt i djungeln och somna till apor som kastar sig runt bland träden. Ska spendera några månader i ett riktigt paradis också. Simma med delfiner, snorkla och bara ligga i en hängmatta på stranden och lyssna till riktigt bra musik.

Det var lite om det. Har ni själva några resplaner ni vill dela med er om? Eller vill ni kanske följa med mig? :D Själv så ser jag för tillfället mest fram emot min resa till KOS jag ska göra i sommar med Lina, Julia, Hanne, Simone & Amanda. I två veckor kommer vi att vara borta och ligga och njuta på stranden med paraplydrinkar i händerna. Tror vi kommer att få det riktigt bra!
| | 4 kommentarer |
Upp