mot studentskiva tema bondgård


Hos mig är det gästvänligt

Hanne ringde igår på jobbet. Hon kände sig sällskapssjuk, så jag föreslog att jag skulle komma och hämta upp henne. Och så blev det. Fast hon fick sova på golvet...

Destination X

Drömmer vi alla om ett liv på en annan plats?
La Frontera, gränsen mellan Mexico och USA är den mest överpasserade i världen. I verket 'Hardship and hope' bildar ryggsäckar och vattenflaskor, kvarlämnade i området av folk som försökt ta sig över gränsen, personliga vittnesmål i form av ett litet altare.


Idag öppnar en utställning på Göteborgs Värlskulturmuseum som handlar om resandet ur olika perspektiv. Jag fick ett mejl från en som arbetade där häromdagen. Hon hade upptäckt att jag tyckte om att resa genom min blogg och undrade om jag kunde skriva lite om utställningen. Klart jag kan, svarade jag. Den är gratis så det är bara att ta sig dit om man bor i närheten. Klicka här, om du vill se fler bilder.


Personliga så älskar jag att resa. Jag drömmer hellre om att spendera mina pengar på ett helt års resande runt om i världen än att ha råd med en flottig lägenhet inne i Stockholm City och dyra Gucci-väskor. Det kan ha att göra med att jag är så nyfiken av mig. Jag är helt enkelt den som vill se, uppleva och lära mig nya saker på egen hand och inte genom att läsa om det. Har faktiskt redan en hel del resplaner som jag tänkte ta tag i efter studenten.

Bland annat så vill jag jobba som au pair ett år, antingen i Australien eller i USA. Därefter vill jag jobba som reseledare och bland annat ha hand om Bamseklubbarna, bara för att jag älskar barn. Efter det så vill jag ut ett år och bara resa till de ställen jag känner för. Jag vill till Nya Zeeland och hoppa från världens högsta bungyjump, jag vill Japan och ta fina bilder på den Japanska trädgården och trängas i tunnelbanan. Så vill jag till Afrika och åka på safari. Klappa giraffer och övernatta mitt i djungeln och somna till apor som kastar sig runt bland träden. Ska spendera några månader i ett riktigt paradis också. Simma med delfiner, snorkla och bara ligga i en hängmatta på stranden och lyssna till riktigt bra musik.

Det var lite om det. Har ni själva några resplaner ni vill dela med er om? Eller vill ni kanske följa med mig? :D Själv så ser jag för tillfället mest fram emot min resa till KOS jag ska göra i sommar med Lina, Julia, Hanne, Simone & Amanda. I två veckor kommer vi att vara borta och ligga och njuta på stranden med paraplydrinkar i händerna. Tror vi kommer att få det riktigt bra!

"The Last Song" med Miley Circus


Som sagt. Var på förhandsvisning och såg "The Last Song" ikväll.  Satt och skrattade så att jag fick kippa efter andan åt den barnsliga humorn i början, men grät floder i slutet.

Gillade faktiskt den här filmen. Lite barnslig men otroligt gripande. Mer säger jag inte. Premiären är den 7:e maj ifall någon skulle undra.

Bakslag

Hanne och jag gjorde en riktigt bra redovisning om schizofreni i morse tillsammans med Emmelie & Jessica. Tror Eva, psykologiläraren blev riktigt imponerad och jag själv tycker det är riktigt intressant att läsa om psykiska sjukdomar. Kanske vore något för framtiden? Fast jag vet inte om jag skulle vilja jobba med riktigt så sjuka människor som vi träffade igår, utan i sådana fall skulle jag vilja jobba med ungdomar.

Kändes lite fel att kalla Leif & Urban för sjuka människor förresten, för då tänker ni säkert att dom var ett par farliga psykopater som hade kunnat göra oss illa vilken minut som helst. Men riktigt så var det inte. Dom var riktigt lugna istället och efteråt tyckte man mest synd om dem. Det kändes lite i hjärtat när Leif sa att han var avundsjuk på oss friska människor.


Dock klarade jag inte av att vara mer duktig för dagen efter redovisningen, så efter det har det bara gått utför för min del. Mobilen har vibrerat konstant känns det som och även fast jag aldrig skulle säga att det är irriterande att få sms har jag egentligen bara velat stänga av den och bara vara själv här hemma i huset och inte göra någonting. Jag behöver det ibland. Om jag inte regelbundet hinner ta det lite lugnt verkar  det som att jag får världens bakslag tillslut och tappar all motivation och energi istället.


Men så kan det va. Nu har jag varit hemma och deppat en stund och känner att det får vara nog nu. Ska snart ringa Henric och se hur det gick på intervjun på Coop Extra, sen ska jag förbereda ett Covering Letter till det engelska nationella provet imorgon och därefter blir det bio. Eftersom jag är med i Bioklubben har jag fixat fyra förhandsbiljetter till Last Song ikväll som Lovisa, Simone & Lina får följa med på. Ska bli kul att äntligen få träffa min saknade vän Lovisa som inte existerat i mitt liv på alldeles för lång tid. Jag blir nästan lite tårögd när jag tänker på att jag snart får träffa henne.


Dags att resa sig upp och ta tag i livet igen. Hej på er!Your Body Is A WonderLand


Schizofreni

Hanne & jag intervjuade två personer som lider av schizofreni idag.

Mitt liv utan sömn

Jag vet inte hur jag klarar av det här, hur jag fungerar riktigt men jag tycks vara både en morgonmänniska, OCH en kvällsmänniska. Skumt. Ville inte gå och lägga mig igår och kom väl i säng runt fyra. Har varit uppe sen klockan halv åtta nu och är precis lika pigg som om jag vore utvilad. Ganska skönt faktiskt!
Har min nya blus/skjorta på mig idag som jag köpte på Stockholmsresan i onsdags samt mitt nuvarande favorithalsband som jag fyndade på en vintagebutik på Öland i påskas :)
Ha en bra dag trots att det är regnigt och blött ute. Jag väljer att ge mig ut på cyklen ändå knäpp som jag är...

Vem är du som läser?

Glöm inte att rösta på min fråga jag har ställt till er läsare i inlägget under studentskiveatmosfären :) Vill helst att alla ska svara och ni är så många fler som läser än som svarat än så länge!
Åker till jobbet snart!
Ha en bra kväll och hoppas ni har tagit vara på den varma dagen och fått en bra start på veckan.

Studentskiveatmosfär


lite nyfiken...


Årets härligast förfestMot Coop Extra!

Aldrig mått bättre! Skrattar nästan åt mig själv, men nu för tusan blir det att cykla iväg till Coop Extra! Jag har tur som aldrig blir riktigt bakis så jag kommer att klara mig bra idag. Frågan är bara hur jag kommer att vara efter att jag slutat. Kommer jag somna på cykeln hem? Man vet inte. Jag tror nästan det.


Det var jätte roligt igår i alla fall! Verkligen en toppen toppen kväll! Men berättar mer om det ikväll, om jag inte somnar förstås och inte vaknar upp förrän imorgonbitti. Ciao!

BareNakedMilesSisådär, då var man redo för ännu en rolig kväll! Jag la mig på spikmattan och sov i en timma efter att jag hade promenerat hem från jobbet och kompenserade på så sätt gårdagens minimala sömn. Det är enda sättet för mig att lyckas somna mitt på dagen faktiskt. Att lägga mig på spikmattan.

Sitter och lyssnar på If I had a million dollars för tillfället som påminner mig om härliga sommarkvällar och känner mig fortfarande väldigt glad. Och jag tycker om att känna mig glad. Man mår bra av det.

Bär av mot Alexandra nu där jag kommer hinna vara en kortis innan det bär av mot studentskivan. Är som tur var nära och bra därifrån. Ha en rolig lördagkväll!

Lite förfest hemma hos Josefin


Hade en riktigt rolig kväll igår :) Tyvärr tar det alldeles för lång tid för mig att lägga in bilderna nu innan jobbet, då jag inte riktigt vet hur man gör för att få något flyt på det hela, men de kommer väl så småningom.

Fint väder idag. Det gillas starkt från min sida! Ska nog ta en promenad hem efter att jag slutat jobba :)
Ha det bra!

On my way!Om jag ska vara ärlig hade jag kunnat sitta hemma hela kvällen framför min dator. Men nej, snart måste jag verkligen lämna min nya kärlek och bege mig! Fira Filip ikväll, ska förfesta hos Josefine Blick innan :) Imorgon ska jag upp och jobba vid elva...

Sen därefter blir det raka vägen på studentskiva! Mycket roligt som händer :)
Mycket roligt att jag för första gången i mitt liv har en webcamera som fungerar även när det är relativt mörkt i rummet. Undra om jag kommer att börja ta många egobilder nu...

Struntar i att ha svart ikväll och kör på blått och så har härmat min vän Amanda med att köpa ett likadant armband som jag tänkte ha till ikväll. Tyckte liksom det var finast i världen så kunde inte låta bli.

Jag kan inte titta med ett öga för övrigt. Alla kan det förutom jag. Jag måste ta hjälp med hela ansiktet och ändå lyckas jag inte sådär jätte bra. Funkar absolut inte att göra tvärtom. Där finns inga kopplingar alls. Hey!

Superprinsen del 5


Jag och min nya iMac
Jag måste verkligen uppdatera nu, för just nu så är jag hur lycklig som helst! Jag har precis kopplat in min nya Mac och mina nya högtalare. Sitter och njuter av att äntligen ha en snabb felfri dator och att ljudet låter klart och fint. Det är underbart! Vilken investering jag har gjort. Jag tror jag precis har börjat ett annat liv nu. Ett liv med min mac. I bruksanvisningen står det att jag och min iMac är som gjorda för varandra och ja, vi är verkligen det! Jag har hittat min livs kärlek.

Grattis säger vi till Filip Tärnskär också som fyller 18 år idag! Det ska såklart firas ikväll så nu ska jag gå och göra mig fräsch efter igår. Vi spelade laserdome med utbytesstudenterna och festade därefter i deras lokal och eftersom jag skulle upp till skolan klockan åtta fick det bli att sova med sminket på och gå dit i samma kläder. Känner mig smutsig och äcklig, men när nu Olle var snäll och välkomnade mig med öppna armar igår var det värt att sova där istället för att ta sig ända hem mitt i natten.

Ha det bra allesammans!

Hopes and Fears

Ni anar inte vad det kliar i mina fingrar bara för att jag har bestämt mig för att sluta skriva ner vad jag gör om dagarna. Det är tur att löften är till för att brytas, för innan jag går och lägger mig tänker jag minsann skriva ner några saker. Kan nämna att mitt liv är i en extrem obalans för tillfället. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men ena dagen har jag världens drivkraft och flyger fram medan jag nästa dag inte känner någon mening med livet alls. Det är jätte knäppt. Jag önskar jag kunde hitta någon förklaring till varför det blir som det blir, men nej. Kommer inte fram till något. Jag är med i Comenius projektet som är igång för tillfället. Hopes & Fears heter det. jag skulle tagit emot en utbytesstudent från Sloveninen i söndags, men de kunde såklart inte komma i och med flygstoppet. Fast jag får vad med på alla aktiviteter ändå. Imorgon ska vi till Stockholm hela dagen. Har beställt en Mac. Den kommer i veckan. Har hoppat av Kemi B. Kom till skolan imorse och undrade varför alla i klassen satt som försjunkna i kemiböckerna. Visade sig att vi skulle ha ett litet prov. Jahopp, usch vad tråkigt tänkte jag. Vad har vi på? Inget jag kan, ok. Brydde mig inte. Så kom jag på att jag verkligen inte är den som är den. Bokade tid hos rektor Magnus och valde om. Rensade tankarna lite. Tackade för alla kloka råd. Vis rektor är vad vi har.Tänker mycket på Lovisa som är fast i Bangkok. Hon kommer inte komma hem i första taget, det förstod jag redan i lördags när hon skulle ha flygit hem. Hon tror hon kommer att få flyga hem på torsdag. Det tror inte jag, tyvärr. Men hade hemskt gärna önskat det för jag saknar henne jätte mycket. Har haft dåligt samvete hela dagen över att jag kom hem klockan två igår. Gusse var tvungen att TUTA när han släppte av mig och väckte såklart alla som låg och sov. Jag sprang upp lika snabbt som en vässla och hoppade i säng med kläder på i hopp om att mamma skulle tro att hon hade "inbillat sig" att hon hörde något, men nej. Hon kom efter upp i trappen och var sur. Hade som tur var gått över tills ikväll. Skönt! Jag hade ju så kul igår. Bowling med projektgruppen och därefter cyklade jag till Edvin och umgicks med han, Gusse, Olle & Ponta. Alla tiders. Jag fick va lekledare och fick ställa vilka frågor jag ville från den grova versionen av Sanning och Konsekvens. Ringde en idag som frågade om jag ville prenumerera på Digital Foto För alla. Två nummer för 79 kr. De kostade 65 kr ute i butiken så det var ett riktigt kap. Fick ett knivsätt också. Jag frågade varför de hade döpt tidningen till Digital Foto Fralla. Sa att det lät B. Då skrattade han och förstod varför jag inte hade velat ha någon tidning från början. Så sa han att det var ett fint knivsätt. Fast jag har redan massa knivar hemma...Men jag skulle ha det här knivsättet ändå tyckte han. Ganska trevlig telefonsnubbe. Då kan man handla lite tycker jag. Vill nämna Julia också. Hon är så bra på något vis. Jag är så glad att jag har henne.Där tog det slut. Var lite jag ville ha sagt bara. Ha det fint!
-

Jordens undergång är nära

Vulkan, Island, 2010
Vad gör ni era sista dagar i livet? :)

Hur kommer detta sluta?

Mira Micic, reporter: Svenska Annika Rosén som bor på en gård intill vulkanen Eyjafjallajökull på Island säger så här till Aftonbladet: "Vi är till 99 procent säkra på att Katla ska sätta igång. Vattnet från henne kan skapa stora översvämningar runt oss.".

Vulkanexperten Reynir Bödvarsson säger att läget kan bli mycket värre än nu, om Katla vaknar. Sist den hade utbrott höll den på i ett år

Superprinsen


Island Vulkanutbrott


Fascinerande....Jag hade velat få åka med i den där helikoptern.

Fick en inbjudan på posten idag


Alla som är nått får en inbjudan till Kronprinsessans bröllop. Längtar :)

Dagens kloka

´We always love those who admire us, and we do not always love those whom we admire.´
La Rochefoucauld

Zooey Deschanel
She & him - Change is hard

Blue crush


Jack & Jil


Bosses Glass

Älskade vårdagar råder. Livet är bra!

Armband

Kan det bli mycket finare än såhär?

Peder 18 år


Amanda Kaller

Alla leenden är vackra leenden, men inget leende är så vackert som när man ler med hela ansiktet

Jeans på pojkar


Philip & Adam

Leopardhalsband

Vintagefynd från Smyckeskrinet, Borgholm

En apelsin om dagen

Sedan Farfar fick sin hjärtattack har han blivit mycket noggrannare med vad han äter. Han har slutat att äta sin ljus brun beiga, tydligen för feta favoritost om morgnarna och ser alltid till att få i sig en apelsin under dagen.
-  Är du en sån där som man måste tvinga i apelsiner?
- Ja, det är jag.
Kort och koncist konstaterande. Varför ska man glupska i sig en apelsin frivilligt? Nej, inte min grej.  Bara kladdigt. Men det tycker minsann inte Farfar.

Hepaticia Nobilis


Var ute och sprang och hade precis sprungit klart sträckan som ledde bort från Allvaret och Borgholms slott när jag hittade det här stället vid vägkanten. Jag slog mig ner ett slag och innan jag fortsatte min runda plockade jag hem en liten bukett till Kerstin. Man får inte plocka blåsippor egentligen, men det fanns så många på det här stället att jag tyckte att jag fick det ändå.

Hej så länge!

Jag håller på att bli knäpp.
Får bland annat inte blogg och liv att hänga ihop.
Promenerar runt här på Öland och försöker bestämma mig för vad jag tycker och tänker.
 
Funderar på en bloggpaus, en månad eller så. Det låter så bra. Prova på hur livet blir när man inte skriver om det. Skulle det bli någon skillnad? Skulle jag börja se på saker och ting annorlunda? Jag har skrivit om livet sedan lågstadiet, alltid mått bra av att skriva och få ner tankar till ord. Det kanske skulle bli bra att prova att bara, göra som man inte brukar? Jag gillar ju sånt, att gå emot normer och regler, kanske till och med mina egna ibland?

Finns faktiskt bara ett problem som kanske gör att jag kommer tillbaka inom en månad.
Och det är att jag har tagit en jätte fin bild på Farfar när han skalar apelsin i sitt kök här på Öland som jag vill att ni ska se.

Tills vidare.
Hej så länge!
Jag kommer tillbaka lagom tills jag blir 18 ungefär.
Förhoppningsvis har jag tänkt klart då!


När blir man stor?

Våren 2008


Den här bilden påminner mig om hur livet är när det är som bäst. 

15 år var jag den dagen. 15 unga år och jag ville hinna till stan innan klockan 13:00 för att titta på en modevisning, men Olle hade flip flop och kunde inte gå så snabbt så vi missade den precis. Jag skulle snart fylla 16, skulle snart sluta högstadiet och börja på gymnasiet. Olle skulle snart ta studenten.  Han var 18 och jag minns precis hur otroligt liten jag kände mig. 

Jag hade ingen aning om att jag skulle känna mig minst lika liten två år senare.

När börjar man känna sig stor egentligen? När kan man inte längre skylla på att man är ung och dum? Den där dagen var jag så säker på att det måste vara när man blev 18, när man blev som Olle. Det var då man blev stor och vuxen och fick göra precis som man ville. Jag hade sådana fantasier om hur livet skulle förändras bara man blev stor. Livet skulle bli så grymt.

Don't Pretend to be
RSS 2.0