den 25 juni 2009

Jag var uppe redan vid sex idag. Började jobbet en timma senare och slutade så sent som 18.00, vilket blev lite för sent med tanke på min lilla sömn jag gav mig själv i natt. Tappade rösten någon gång efter lunch. Ringde på hjälp 20 minuter innan jag slutade och informerade Robert om att jag höll på att brista i gråt i kassan, - jag kunde inte prata med kunderna, jag kände mig svimfärdig och fick en sådan ångest varje gång kön fylldes på med ytterligare en kund som hade vagnen full av varor. Varvade humöret med att skratta åt mig själv.

Värst var det när det kom en äldre dam och sa att "Nejmen lilla gumman, hur står det till egentligen? Du som var så pigg och artig när jag kom och handlade hos dig imorse. Sådana som du kommer man ihåg förstår du, men nu får du allt ta det lugnt fram tills du slutar så att du inte blir sjuk".  Jag blir så rörd av sånt där, fick kämpa för att hålla tårarna inne...

Bäst var att jobba ute på golvet, som det heter när man plockar upp varor. Jag fick order om att gå och plocka upp fjollsakerna och blev ledd till hygienavdelningen, vilken var rena rama befrielsen! Jag visste precis var allt skulle stå, lyckades övertala en jätte söt blondin att inte färga sig brunhårig till sommaren och fick hjälpa en gammal tant att leta fram trosskydd och dusch creme. Tiden gick snabbt,  och när det behövdes folk till kassan, då hävdade jag minsann att det nog var bäst om jag stannade och fortsatte att plocka upp varor eftersom ingen skulle kunna ge lika bra service som jag ;) Hår och sånt där vettni, jag är rätt så insatt...

Ikväll ska jag ta det lugnt och ta igen bortblåst tid med Hanne Petersén. Vi har bara hunnit träffa varanndra korta stunder på jobbet de två senaste dagarna och har sannerligen en hel del att prata om! Hon sa något om att hon skulle köpa med sig en fet godispåse, jag är inte riktigt säker, men bara det låter underbart efter den här långa dagen. Är tacksam vad som än sker förresten, bara lite variaton och det lär bli toppen :) Nya och friska tag imorgon, semester snart igen!

| |
#1 - - hanne petersén (viktig fillifjong över e):

jävla ungjävel, jag är jättesur över att du valde bort mig ikväll. Så får man inte göra. Därför blir det total ignorans imorgon på jobbet (& om du inte jobbar så ska jag gå runt & vara sur iallafall).

#2 - - maja:

Jag förblev blond och tänkte hela tiden säga " JAG LÄSER DIN BLOGG, DU ÄR SÅ KLOK" men vågade inte. Men jag gör det nästa gång, promise.

Upp