Sallad.

Det är 2 minuter kvar tills Idol börjar och jag känner hur febern kryper närmre och närmre inpå och sprider sig genom kroppen. Kinderna rodnar, halsen värker och det låter ännu hemskare än vad det redan gör när jag nynnar för mig själv. Det känns på ett ungefär som om jag kommer bli sjuk tills imorgon, vilket jag verkligen inte får bli!

Det är nämligen imorgon som debatten i klassen äger rum och jag brukar ju klara av det rätt så bra med få fram mina åsikter, så nu ska det minsann äntligen få ställas på prov och se om det kan nyttjas till något bra. Utnämnd till socialdemokrat är vad jag är och vare sig det dom strider mot mina personliga åsikter eller ej ska jag knäcka alliansen med en förbannat stor tsunami (ja, istället för storm eftersom jag måste bli bättre på att variera mitt språk)! Ursäkta min otroligt dåliga liknelse, eller metafor eller vad det nu var. Olivia, rätta mig?

För att inte verka negativ och klaga på att jag är förkyld så ska jag omvandla det hela till något positivt. Jag är nämligen tusen gånger hellre förkyld och trött än sitter hemma för att jag är ett vandrande kaos inombords och inte har någon ork för något alls. Vare sig halsen krånglar eller ej så är jag glad idag.

Ni som känner mig vet ju att jag brukar få för mig väldigt mycket och nu framöver har jag tänkt att göra en experimet med mig själv, något som inte är alltför ovanligt för att vara mig kanske. Jag har nämligen fått för mig att det är alla dessa dåliga kolhydrater som finns i pasta, ris, vitt bröd, godis, fet mat etc som gör att jag får så extrema humörsvängningar. Det är ju inte så att jag ständigt har problem hemma som gör att jag kan vara så nere ibland så något måste det ju vara... Och nu har jag kommit på att det beror på mina dåliga matvanor.Efter att jag beställt och ätit upp en jätte god kycklingsallad med quinoa idag på Wayne's (med Lina mitt emot mig of course) så kom jag på att efter varje gång jag ätit något liknande har jag aldrig blivit sådär konstig! Dels så blir inte min mage sådär svullen och hård som den kan bli av maten mamma brukar laga, så nu ett tag framöver ska jag leva på vanlig frukost, sallader och om jag blir suget på något sött mörk choklad. Ljus choklad passar inte att äta efter en god sallad! Och mjölk får v inte glömma här på kanten heller! Varje gång jag är sugen på godis ska jag dricka ett glas mjölk istället... Ehm, aa försöka iaf!

Haha jävlar vilket äckligt hälsofreak jag låter som nu och det låter som rena rama bantningsmetoden, men riktigt så är det inte jag vill ha det. Jag ska bara testa och se om det gör någon skillnad på om jag skippar sån där mat som sätter sig som en degklump i magen och gör den svullen. Om jag klarar det en dag eller fler återstår ju att se, men det är dagens idé för idag i alla fall.

Alla är vi lite patetiska ibland hörrni! Nu måste jag verkligen förbereda mig inför debatten imorgon. Eftersom Idol redan har börjat nu så tänker jag faktiskt ta med mig datorn ner och slå mig ner med familjen och plugga samtidigt. Inget jag rekommenderar, men vill verkligen inte missa alla killarna idag! Ha det fint så hoppas vi att ni stöter på en hälsosammare och gladare Lina som kan hålla humöret på topp aningen längre i fortsättningen. Ciao!

| | 2 kommentarer |

Orientering.

Orientering. Jag skyller på min bror. Jag får aldrig läsa kartan när vi är ute på våran fars fantastiska bilsemestrar om somrarna.  Jag blir bänkad i baksätet så fort vi kommit av planet och om jag har tur får jag reda på vad staden vi är påväg mot heter. Har alltså orienterat i skolan idag. Tillsammans med Hanne och det gick ändå rätt så bra, om man jämför med hur det gick för alla andra. I början sprang vi dock fel, så redan från början fick vi springa runt och bära på säkert 5kg tyngre gympaskor eftersom vi var tvungna att springa över ett stort träsk för att komma rätt igen.

Jag är sjuk också. Jag är  förkyld, trött och hängig och fick börja dagen med ett antal tabletter för att ens komma upp på fötter. Men så är det att vara jag. Jag är inte typen som ger upp i första taget och nog skulle jag ut och orientera så länge jag kunde andas!

Annars mår jag bra. Jag ska duscha nu och sen åka vidare till skolan. Jag kommer inte hinna, men jag ska försöka skynda mig ändå. Igår skrattade jag mig igenom hela skoldagen ungefär. Vi har fått en ny kille i klassen och jag vet inte hur man ska vara mot sånna som kommer nya till en klass. Alla andra var tysta och pratade inte ens med honom och då tyckte jag det var bättre att skojja till det lite. Han sa att det var lungt. Jag sa att det var lika bra att han vände sig vid att jag kan va lite konstig ibland.

Ha en bra dag!

| | Kommentera |

Vardagslyx

Jag mublerar om alldeles för ofta och idag har jag gjort det igen! De flesta har väl knappt hunnit se hur jag hade det innan, men nu är jag ännu nöjdare så det här ska nog bli bra. Hur som helst så känns det alltid lika bra att befinna sig i ett nystädat rum och att framåt kvällen sen få bädda ner sig i nya rena bäddkläder. Vardagslyx.

Dagens goda gärning blir idag det fina sms:et jag skrev till Farfar imorse. Jag frågade hur han mådde och avslutade med att några få och enkla ord om att jag saknade honom. Ett antal timmar senare ringer han upp. Då hade han precis gett upp försöket med att skicka ett svar och kommit fram till att det blir trevligare om han fick höra min röst istället. Onekligen många gånger fick jag höra hur gullig och rar han tyckte sitt barnbarn var och det framgick verkligen att jag lyckats göra honom glad och tacksam, vilket gjorde mig likaså. Kanske börjar det bli dags att ge sig av ner mot Öland snart?Innan jag går och lägger mig idag ska jag sammanställa en fysikrapport och kolla igenom lite snabbt hur de olika partierna ställer sig inom frågorna Arbete och Ekonomi (bidrag). Det väntas debatt på torsdag, jag är utnämnd socialdemokrat och det här med politik kan verkligen fånga mitt intresse stundvis. Dela gärna med er av era åsikter. Vilket parti tillhör ni?

| | 8 kommentarer |
Upp