The other side of meBe proud of not living like this.

För snart 3 år sedan sade jag bestämt till Kalle att jag inte tänkte bo hos honom så länge han inte städade. Jag ställde ett, ett endaste litet krav på honom och sen dess har det bara blivit värre och värre med åren. Innan dess vägrade jag att  bo där för andra anledningar (jag tyckte inte vi kom överrens, tyckte det var obehagligt att börja varenda morgon med en jobbig diskussion som alltid ledde till bråk innan skolan m.m), men idag ställer jag bara ett litet krav på att jag ska komma tillbaka och det är just att han ska STÄDA och se till så att jag kan komma in i mitt egna rum utan att dra in magen. Han tycker inte det är ett realistiskt krav, ingen relevant ursäkt för att jag inte vill träffa honom och har fortsatt att samla på sig en massa saker.

Det spelar ingen roll att han upplyser mig varje gång vi pratas vid om hur mycket han tycker om mig och att jag ska vara rädd om mig själv, för jag kommer ändå aldrig kunna förlåta honom för hur han kan sätta högre värde i alla sina prylar än sina barn. Och dyra resor och presenter hjälper inte heller, tyvärr.

Att jag är lik min far är det värsta man kan säga till mig. Ibland får jag till och med panik över att jag fått hans gener (om nu det här är ett beteende som sitter i generna och inte en sjukdom) när jag har stökigt på mitt rum. Stökiga rum får mig att gå i konkurrs.


Skulle ni klara av att leva sådär?
Gör jag fel som vägrar att bo där när det ser ut sådär?

-


Och idag så dränker jag allt

som har med dig att göra,


Julpyntat!Mamma fick nästan en hjärtattack när jag berättade klockan halv åtta att jag minsann tänkte stanna hemma ikväll! För det var så det var tänkt innan Hanne frågade klockan halv tio om hon fick komma över en stund. "Hmm... " tänkte jag innan jag fick en lysnade idé!  "Ja, det får du! Fast bara om du hjälper mig att julpynta i rummet!"  "Öh, javisst..."

Tre minuter senare var hon här och det var på pricken att jag hann springa ner till källaren och hämta en flaska julmust att dela på. Jag lämnar nämligen landet lagom till jul och nyår och vad passar då inte bättre än att julpynta rummet lite i förväg för min del? Inget! Så fort julmusiken var på satte jag igång med att hämta in mängder med kartonger från vinden med allt ifrån vanliga julkulor till  mängder med glitter, sångande tomtar och lysnade julgranar! Mycket och överdrivet ville jag ha det och nu ser mitt rum näst intill ut som om det vore hämtat direkt från en sagovärld! Ååååh! Ja, det blir verkligen att man tänker "Åååååååh!" när man tittar sig runt omkring!

Och Hanne, du är så bra att jag inte finner några ord! Det går inte att beskriva hur skönt det är att vara med någon man alltid kan vara precis 100% ärlig till. Jag finner inga ord för våran extremt ärliga relation vi har till varanndra och även om det kommer leda till att vi så småningom tar stundenten som världens fiender är det underbart just nu! Och om jag nu kommer ha inprintat i mitt huvud hur otroligt fet, tjock, ful och äcklig jag är för resten av livet är det så skönt att kunna skämta om sånna saker utan att det blir någon dålig stämning och någon plötsligt blir allvarlig. Nej, för allvar är inget för oss! (Då skulle jag ungefär ha lidit av aneroxia, skära mig och fundera starkt på självmord vid det  här laget...)

Och livet flyter på...

Mitt liv har börjat flyta på nu och då blir det inte mycket tid över för datorn. Det gör inte mig så mycket, men jag har full förståelse för om det blir irriterade för er som kikar in här och får se gamla samla inlägg flera gånger. Tyvärr tänker jag inte be om ursäkt, för så  farligt är det inte för min del om jag skulle råka tappa några läsare för att jag prioriterar ett liv utan dator. Nej, ni borde göra likadant tycker jag! Datorn snor bara åt sig en massa onödig tid. 

Den här veckan har hur som helst varit väldigt bra för min del. Jag har tränat måndag, tisdag, onsdag och torsdag, inte pluggat och varit hos Olle och kikat på Gossip Girl istället! Det tär på våran relation och jag tycker han är duktig som rent utav inte slår till mig så jobbig som jag är när jag frågar vad som händer stup i kvarten... (Jag är usel på engelska) Fast Olle är en bra kille i och för sig, så han står nog ut för min skull tror jag. (hoppas...)Idag, fredag blev det inget tränande utan jag gick istället en runda på stan, slog mig ner en stund och läste på biblioteket och innan jag tog bussen hem köpte jag med mig Thaimat hem till mig och mamma. Supergott! Och mysigt att få äta med familjen och ha lite fredagsmys med tända ljus och sådär! Det är inte ofta fröken Berg tar sig tid för det...

Nu ska jag kila iväg till Gamsäter där Hanne och Julia redan befinner sig och mysa lite till! Jag hade bestämt mig för att gå, men är inte alls sugen på att ge mig ut i detta ruggiga väder med samma gamla 3 låtar som jag fått lyssna på i mer än en månad nu. Aja, promenader gör sällan något mer än bara nytta! Ha en bra helg!


Save myselfI bet you believe, that I'm better off with you than someone else

And just past your lips there's more anger than laughter

Lost and depressed form the awful truth


Jag är förälskad i den här versionen av My Heroine, så bara för att jag inte hinner uppdatera idag bjuder jag på en skön låt istället! Hoppas ni mår bra, jag har fullt upp! :) Och till dig Julia om du läser det här, Jag nöjde mig inte med den lilla fika vi hann med i helgen utan jag saknar dig fortfarande!Suverän som i sur♦ Min platttång har gått sönder och min favoritlocktång gick i pension för några månader sedan, vilket innebär ca 900 kr i förlust inom kort, eftersom jag genast behöver nytt! Surt.

♦ Jag kom 20 min försent idag. Surt.

♦ Jag fick G på mitt fysikprov som jag inte förstod ett piss på. Också surt.

Och så har jag inte pluggat något mer till mitt prov imorgon, och inte till kemiprovet på torsdag heller. Ännu mera surt.

Fast det gör ingenting att dagen till mesta dels har sett sur ut för min del idag, - för jag är inte sur! Och det är det viktigaste. Jag är glad idag och jag trivs med att vara glad. Och nu ska jag strunta i allt surt och smygtitta på Desperate Housewife vilket kommer göra mig ännu mera glad!

Sur men suverän dag med andra ord!

Nautilus

Jag tror att jag redan nu kan säga att mitt gymkort jag slog till på för snart 2 veckor sedan nog var bland det bästa köp jag någonsin gjort! Det finns nog inget annat ställe som man kan göra så många bra saker samtidigt på och idag kom jag på mig själv att efter 3 timmar på gymmet hade jag:

- Gått 1.5h på löpbandet och samtidigt läst på till samhällskunskapsprovet på onsdag
- Hunnit titta en halvtimma på TV samtidigt som jag tränade på crosstrainern
(jag hinner aldrig titta på TV här hemma annars)
- Träffat både Lovisa och Jakob och hunnit umgås om så må vara bara en liten stund med båda två

Idag har jag alltså hunnit med att träna, träffat folk och pluggat - allt under ett och samma tak och allt på en och samma gång! Det känns hur bra som helst!

(Har även hunnit med att trycka i mig en kebab med Hanne på lunchen, hälsat på Olle på jobbet och inskaffat mig en kassabok! Mamma klagade nyligen på att min ekonomi börjat stupa, så självklart eftersom jag har blivit en så duktig och mogen flicka gjorde jag något åt saken direkt!)


Now the drugs dont workJust like you said, you leave my life, Im better off dead

Cause' all this talk of getting old

Its getting me down my love

And this time Im won't comin down

I've realized you're my drug

And drugs dont work


This was just about desire - nothing about love
SometimesDet gick alldeles utomordentlgit bra på jobbet idag, skönt! Efteråt bar det hem till Kalle som hade lagat god mat och till efterätt blev det mina hemtagna prinsesstårtor - och en chokladbiskvi med tryffelnougat överdrag till mig. När jag kom hem hade mamma bakat pepparkakor så nu är allt min mage vill att vända ut och in på sig själv. Mätt! Jag passade även på att ta några bilder hos Kalle så att ni någon gång kan förstå varför jag inte bor där, och dessutom lära er att uppskatta hur det ser ut hemma hos er.

Nu ska jag iväg till Olle igen och kika på Gossip avsnitt, gött! Resonerade så att jag ändå aldrig kommer kommer lyckas komma in i läxböckerna ikväll, så lika bra att ge upp på en gång! Att plugga är tråkigt och jag har ingen lust att ha tråkigt ikväll.

This is real love for God's sakeNu tar jag cykeln i kylan mot Olle! Lite sent kanske, men bättre sent än aldrig och det var på tok för länge sen jag träffade denna man! Lina, Gusse, Edvin och Amanda gör oss sällskap så blir nog nice!

Och gissa vem som får jobba imorgon då?! Jo, en viss Lina Berg!

GLAD

Häfvet!

Torsdags:
- Tränade på Nautilus
- Var med Jakob

Fredags:
- Började med att jag och Jakob försov oss...
- Solade efter skolan, vs passade på att sova i en halvtimma eftersom det blev sent i säng i torsdags
-  Åkte hem och fixade mig, konstaterade att jag skulle inviga min nyinköpta pockahontas klänning med fransar och åkte sedan och lämnade lite saker hos widar och hämtade upp han och några killar för att sedan Förfesta hos Amanda!
Hur kul kväll som helst! Blev sedan vidare in till stan och Häfvet där det roligare bara fortsatte!
- Sov sedan hos Widar med Rustan och Malin, mys!

Idag lördag:
- Segat, men icke varit bakis eftersom jag var skötte mig bra igår!
- Ska nu in till stan med Olivia och fika!

Saker som sitter säkert.

2 saker som jag känner mig helt säker på just nu är:

♥ Vad som händer efter studenten:
Samma sommar som jag tar studenten ger jag mig ut i världen. Först och främst vill jag till Australien. Där ska jag stanna ett tag, försöka hitta ett jobb och bara leva livet. När jag känner mig redo ska jag även boka mig en weekend till Nya Zeeland och hoppa i från världens högsta Bungee Jump. Sedan ska jag försöka leva på den kicken så länge som det går och fortsätta resa runt och göra ungefär allt farligt jag kommer åt. Om jag vill gifta mig med samma person som jag vill gifta mig med nu kanske jag gifter mig på någon vacker ö också! (ja, för tänk att jag faktiskt vet redan nu vem jag vill gifta mig med, haha!) Om ödet fortfarande tror på mig reser jag tillbaka till Sverige efter ett år, investerar i en lägenhet och först då skaffar jag mig en utbildning. Med undantag att jag inte dött i en olycka eller blivit så bra på engelska att jag klarar av att plugga i någon storstad utomlands såklart!

♥ Det bästa med att vara Lina:
Helt klart att ha dom mest bästa tänksamma vänner man kan ha! Egentligen är det helt sjukt vad jag blir bortskämd med kärlek och omtänksamhet, men att ha få växa upp med så mycket kärlek från så många håll och kanter och verkligen få  lära sig vad som menas med äkta vänskap och innebörden att bry sig om någon tror jag att jag kommer få nytta av hela livet. Mamma brukar säga att man som ung är alldeles för optimistsk när man tror att man kommer ha kvar vännerna man har när man är ung när man börjar går uppåt i åldern, men jag kan verkligen inte föreställa mig något annat! Dom vännerna jag har nu och har hållt ihop med sedan ett ganska bra tag tillbaka vill jag ha kvar resten av livet! Jag ska ha kvar dom resten av livet! Och det här ska jag minsann kunna läsa om 10 år också och fortfarande hålla med om!


Hoppas ni haft en bra dag och somnar gott allihopa!


Happy birthday brother!GRATTIS BROR!


Namn: Niklas Karl Hugo Berg
Aktuell som: Byxmyndig
Familj: Mamma Mia, Pappa Kalle, Syster Lina och sambo Anders
Intressen: Sitta vid datorn, titta på film, bråkas, retas, va med kompisar,
Starka sidor: Mattesnille, smarthead, 
Svaga sidor: Skitjobbigt morgonhumör, kort stubin, väldiga humörssvängningar, snål, lat
Mål i livet: Försöka bli bättre än sin syster i allt
Musiksmak: skrikigt
Egenskaper han har som jag skulle vilja ha: Hans naturliga hårfärg, att kunna äta hur mycket som helst utan att bli tjock, ha bra kondition utan att knappt veta vad ordet träna innebär, kunna köpa/sälja sina aktier, vara lika datasmart..., lite av hans längd!
Saker han gör när han är på bra humör: ger Lina ett busskort som gäller till  den 31 december, lagar min dator, gör frukost på sängen, står i timmar och filmar när jag åker snowboard, bjuder på godis, sänker musiken när jag ber honom att göra det, leker med mig, låter Lina bestämma vad han ska köpa för kläder,
Hemlis: Han älskar egentligen sin syster mer än allt annat bara att han inte visar det! :)


Att powerfesta

Idag:
- Tränat 12 .00- 15.00
- Fikat/ätit mat på Steve's med Lina och Lovisa i x antal timmar
- Powerfestat hos en tjej vid namn Evelina

Och nu undrar ni väl säkert vad som menas med ordet powerfestat? Men koppla det till att ta-en-powernap så förstår ni säkert innebörden. Man åker helt enkelt till ett ställe, ger järnet under en mycket kort tid och åker sedan därifrån. Precis som ikväll alltså! Jag och Lina + ca 15 andra nyktra opeppade män tog nämligen bussen så sent som klockan halv tio till festen och när vi väl kom fram ställde jag mig omedelbart frågan "Var är hon som har festen?"  "Hon är ute och cyklar..." fick jag till svar och redan då insåg jag vilken annorlunda kväll det skulle bli.

Alla slog sig ner i vardagsrummet, det skickades runt en godispåse och i brist på annat  riktade alla blicken mot en ljudlös TV:apparat.  Så småningom började allt fler dyka upp i entren och tillsist kom äntligen festvärden Evelina och det började kämpas på rejält för att få upp de stackars opeppade kräken ur soffan, som verkade ha fastnat med både baken och ryggen i soffstödet. När det endast var 35 minuter kvar innan vi var tvungna att bege oss av igen fuckade Lina och jag ur och bestämmde oss för att "Nu jävlar gör vi något av kvällen!" och började hoppa runt (självklart osexigt som fan) och gjorde oss av med all engergi på 30 minuter, istället för att fördela den på ca 5h som man normalt sätt gör på en fest (därav ordet powerfesta!)  Så även fast större delen av kvällen gick åt till att bara skratta åt själva situatuonen jag befann mig i, har jag ingen som helst rätt till att klaga på kvälla! Att skratta mår man ju bra av, vad det än nu är man skrattar åt (:

Nu är det är bara en sak som fattas för idag och det är att fixa en födelsedagspresent åt min bror tills imorgon. Han fyller byxmyndig och mamma har säkert glömt att man då köper kondomer och slår in, så tror minsann det blir att leta fram några... var dom nu kan tänkas vara... Om jag vaknar upp på dåligt humör finns det en risk att jag mosar ner en kondom i tårtan också, haha! Vore mysigt för honom när han stolt tar sig en bit till frukost....

En förklaring och 3 svar.

Jag hänger på en lös tråd på jobbet och har nedgraderat mig från att vara en av dom som satt säkert efter jul till en av dom som måste visa att dom är värda en plats bakom disken. Jag har sabbat för hela truppen och fått Gabbi att inse att hon måste bli ännu hårdare. Nej, börja inte gråta nu Lina. Behärska dig...

Trots det är jag nöjd med samtalet med Gabbi igår. För mig var det skönt att få prata med någon och jag gjorde mitt bästa. Eftersom jag är typen som gärna håller det som tynger mig för mig själv var det ett framsteg för min del att tvingas för en gång skull vika ut och in på sig själv och förklara. Visserligen kändes det precis som om jag fick förklara en annans persons misstag för ni ska veta att en liten Lina normalt sätt aldrig skulle få för sig att: supa ner sig totalt kvällen innan jobbet, ställa till med världens drama under kvällen och vakna klockan elva och inte ens minnas att man var vid liv kvällen innan och efter världens panikattack ringa Gabbi och ljuga om att jag hade blivit sjuk och inte erkänna förrän vid tredje gången att jag var ute igår. VAD TÄNKTE JAG MED?!?Mitt svar:  Det var inte jag. Just då var hela jag så full av panik och ångest att jag varken visste vad jag sa eller gjorde. Det enda jag var medveten om var ungefär att jag skämdes så mycket att jag helst inte ville erkänna för någon hur det var och då var min första tanke att på något sätt 1. förklara bort det hela först, 2. ta reda på vad som hade hänt och 3. ta tag i livet.

Sådär. Nu vet alla ni, förhoppnigsvis lite mer kloka människor på ett ungefär vilket enormt misstag jag begick förra helgen. Jag skäms något så fruktansvärt för mitt handlande så ni gör helt rätt som ställer er frågan "Varför i allsin dar skriver hon ner det här på sin blogg då så att ännu fler får reda på hur mycket hon har skämt ut sig?"  På den frågan har jag nämligen tre svar:

♦ För det första så är jag den personen som vill kunna stå för vem jag är och vad jag gör och då känns det på något sätt konstigt  om jag skulle döpa om incidenten till "misstaget förra helgen" och låta det va så. Jag skäms, jag ångrar mig och jag skulle aldrig göra om samma sak igen, men samtidigt så måste jag stå jag för vad jag har gjort om jag ska kunna stå för vad jag skrev föst.

♦ För det andra så vill jag samtidigt som jag lärt mig själv en stor läxa visa er vad spriten kan ge för konsekvenser om det blir för mycket och man har massa inlåsta grubblerier som plötsligt finner en väg ut. Det är inte värt någonstans att riskera sitt jobb, sina vänner och alla förtroenden man lyckats bygga upp för personer runt omkring sig för en kväll utan gränser. Och det kan bli fel för vem som helst! Även dom bästa gör sina misstag ibland, även dom som man tror minst anar skulle göra något  fel gör fel. Ingen föds perfekt och alla måste göra sina misstag för att lära sig om de inte har konsten att kunna ta åt sig av andras.

♦ Och mitt tredje svar och den sista predikan är därför att jag vill att ni förstår hur viktigt det är att man pratar med någon om man inte mår bra. Det måste inte handla om stora konkreta brister i vardagen, utan små problem är också problem och problem är till för att lösas. Och många problem löser sig inte utav att man går och tränger sig djupare in i sig själv, klistrar på ett léende på läpparna och låtsas som allt är bra. Nej, att prata med någon, om det må så vara en vän, kurator eller föräldrar gör att det mesta känns bättre.

Sisådär. Nu var det slut på kloka råd och lärdomar. Jag har lärt mig en läxa och jag har vågat förändra delar av mitt liv för att inte begå samma misstag igen. Jag har bland annat sagt nej till allt extra som ställer krav på än under vardagarna (dansen ersattes utav gymkort på Nautilus då jag själv kan avgöra när jag har tid och lust att träna) och jag har bestämt mig för att bli mer öppen av mig. Livet blir så mycket enklare om man hela tiden får ur sig det som tynger ner än!

Igår kväll:
L - Jonas, nu ska vi prata.
J - Mhm. Vågar du verkligen det?
L - Ja, det gör jag. För jag har blivit stor och mognat nu. (höhö)

Ärlighet varar längst.Jag ska aldrig mer ljuga i hela mitt liv. Och från och med nu ska jag allra sätta mig in i situationer där jag tvingas ljuga. För sådana situationer är situatuoner man inte står för och man ska kunna stå för den man är och vad man gör tycker jag. Det tycker jag är fin läxa jag verkligen lärt mig nu. Va ärlig. Om du säger vad du tycker och känner kommer du förr eller senare upptäcka att det lönar sig i längden. (Och va med nu, för då menar jag självfallet att vara ärlig till en viss gräns. Jag tycket inte det är ok att vara ärlig på det sättet att man sårar andra offentligt.)

Predikade nyss för min vän Lina som satt sig i en liten krånlig situation.
"Det är bara att välja Lina. Antingen så syns man och blir både älskad och hatad, eller så syns man inte och blir varken eller."  Ja, eller så kan man ju va den här tråkiga typen som syns men som aldrig vågar va sig själv fult ut i rädsla av att bli hatad. Vem är du?

Imorgon ska jag vara ärlig mot Gabbi och berätta hur allt verkligen har varit på senaste tiden. Och sen ska jag vara fullkomligt ärlig mot en annan person också så jag får slut på allt trams någon gång. Alltså står 2 ärliga utmaningar på spel och jag vet i sjutton om jag klarar av någon av dem.
Men jag ska ge båda varsitt försök, för den här gången är jag säker på att ärlighet varar längst.

Platt och smutsig pannkaka

Igår:
- Blev inget jobb, utan åkte direkt och tränade med Lina på Nautilus istället.
- Åt mat på Steve's och så kom även Jonas ett tag.
- Blev hem till Lina där vi kollade film, sjöng och dansade (blev dock ingen film utav det)
- Åkte och hälsade på Dabro och Kullman på sjukhuset

Idag:
- Ska träna på Nautilus
- Ska få besök av mormor och morfar som ska fira mor och bror klockan tre
- Senblir det nog att träffa lite folk på kvällen :)

Och nu ska jag vara ärlig och erkänna att igår började jag gråta hela två gånger.

Första gången var när jag kom till jobbet och det visade sig att jag inte alls skulle jobba och jag istället fick stå och lyssna på hur besviken Gabbi var på mig. Hemskt. Det var riktigt jävla hemskt och det kändes ungefär som om hon satte handen över huvudet på mig och rent ut sagt tryckte ihop mig till en platt och smutsig pannkaka. Det går varken att förklara med ord eller bokstäver, men aldrig förr har jag skämts så mycket för mig själv än vad jag gjorde igår.

Andra gången var ungefär klockan tio på kvällen när Gabbi ringde till mig bara för att kolla så att jag mådde bättre. Lina och jag höll precis på att krossa söderleden då hon sa till mig att bara för att det var jag, bara för att jag är den smartaste och mognaste tjejjen de har på jobbet och att jag var den sista hon trodde skulle göra det jag gjorde ville hon ge mig en till chans. Hon sparkade mig alltså inte, utan nu på måndag ska jag också få komma in som de andra och ha samtal med Gabbi. 

Jag är långt ifrån värd en andra chans och att då få höra att bara för att var jag, så får jag det, gjorde mig så rörd att jag inte kunde råför att de kom några extra tårar på busshållsplatsen igen. Det är nog faktiskt en av dom finaste sakerna man kan få höra av någon. Att bara för att man är den man är, är man värd en andra chans efter att man sabbat det totalt. Att få höra att det verkligen finns någon som tror på än, att inse att någon förstår att det var något som var fel och att just få höra det från Gabbi, det fick mig verkligen att känna mig speciell. Ni anar inte hur tacksam jag är.


Godnatt!


Haha, jag och bror utanför Prata museumet i Madrid. Skapligt glada över att äntligen ha besväret över!

Haft en mysig kväll med lite brudar hos Lina ikväll, - verkligen uppskattat! Nu ska jag sova och förbereda mig för jobb imorgon. Är lite halvt nervös för att träffa Gabbi bara... Ringde och sjukanmälde mig en timma innan jag skulle vara på plats i söndags vilket inte var särskilt uppskattat! Visserligen är det inget att göra något åt men ändå. Vad skulle jag göra utan jobbet på Linds Café?

Att jobba där är verkligen som att smita ifrån verkligheten för ett tag för mig. Man tvingas liksom vika in och ut på sig själv och spela någon annan för att locka kunder, samtidigt som man hela tiden måste vara 100% koncentrerad så att det går snabbt framåt i kön! Det finns inget tomrum för andra tankar om livet runt omkring, utan när jag jobbar tänkar jag enbart på att jag ska få kunderna att känna sig uppskattade. Hur som helst, jag trivs verkligen där.

Kom dit och fika om ni inte har något för er!
 

Skäm bort er själva, det är ni värda!

Skolveckan slutade med att jag och Hanne gick ut från Katedral och skrek allt vad vi hade out loud. Fantastiskt skönt. Hade precis skrivit klart ett fysikprov och det var det enda prov jag skrivit i hela mitt liv då jag inte känt att jag nästan kunde allting. OK, skitsamma. Men satans vad skönt det var att bara skrika ur sin vrede. (Ok, trodde jag hade gjort det tillräckligt sedan i helgen men nej, långt ifrån.)

♥ Jag har blivit Hannes slav. Vad har jag för val liksom?

"Nejmen Hanne, vad smal du har blivit! Nu ser magen inte alls lika stor ut som sist jag såg den och råkade få ett skrattanfall"

Vet ni? Trots att jag har känt Hanne i 10 år visste jag inte att hon kunde vara SÅ klok, omtänksam och så sjukt rolig som hon har varit sedan helgen! Visst, hon är dum som har gjort mig till hennes slav nu (har jag något val? Nej. *snyft*), men samtidigt är hon så jävla bra. I princip så har hon fått mig att rå runt och skratta nästan konstant den här veckan och jag kan inte säga annat än, tack jävla handikappade unge.  Jag vet inte, men det känns bara som allt har blivit så mycket bättre så kort tid tack vare henne.Bra tjej!

Min så kallade "rehab vecka" har hur som helst varit den bästa på länge! Så bra att jag har bestämt mig för att fortsätta vara såhär generös mot mig själv. Kan inte lova någon extrem uppdatering i fortsättningen heller, men nu när det är fredag och jag känner mig fri som en fågel (INGA PROV NÄSTA VECKA!!!) och har skött mig bra hela veckan tänkte jag att jag kunde belöna mig själv med att låta fingrarna få sig en liten joggingtur över tangentbordet.

Hur som helst. Den här veckan som precis har passerat gick ut på att jag endast skulle göra saker som jag själv hade lust med och unna mig så mycket av det goda som möjligt. Jag har tagit långa duschar, promenader, gått på nagelfärstärkning, tagit bussen till skolan, solat, varit hemma, shoppat och spatserat runt i bruna ögon. Jag har ändrat på små saker i vardagen som har höjt hela livsgnistan och skämt bort mig själv på mitt sätt.

Och jag ska fortsätta!

♦ Imorgon efter jobbet beger jag mig till Nautilus och köper mig ett årskort!
♦ Klipper håret nästa vecka
♦ Tänker se till att jag hinner titta på Depserate Housewife och komma igen med alla avsnitt av Gossip
♦ Äter inte upp allt som mamma har köpte hem från matmässan idag. (Hela frysen är nämligen full av godsaker nu) Uh. Farligt.
♦ Lägger mig innan 10 minst en dag!
♦ Ser till att jag hinner träffa Jakob  snart och att jag får komma ut och se hans nya hus!
♦ Fortsätter vara egoistisk och säga nej till allt jag inte har lust till.
♦ Se till att komma ner i spagat. JAG SKA KLARA DET, punkt.

Små enkla mål som helt enkelt är livsnödvändiga nu när jag verkligen inte vill göra en repris av den förgående helgen. Fråga inte vad som hände om ni inte redan har hört om det, men jag tänker minsann bevisa för mig själv att livet blir vad man gör det till. Ingen annan ska få komma och ändra på det, så det så!Don't play games with my affection


How many times do they have to tell you
that it's perfectly fine for you to dance around
naked when you're all by yourself

And dont play games with my affection.

Och om ni råkar gå in här av misstag så lägger jag in en en av dom härligaste bilderna jag faktiskt har! Från sommarlovet efter sjuan är den och bara av den där gungan får jag upp mängder av roliga minnen i skallebollen.

Men som sagt. Inget bloggande denna vecka!

(och för övrigt så är min mobil spärrad så kan inte svara eller ringa till någon)

Trött på att vara jag.

Det är inte Lina Berg som jag ser framför mig när jag ser på mig själv. Det är inte Lina Berg över huvudtaget att vara den jag är just nu. Det är inte jag att ställa till det för alla andra, hoppa av bussar och få minnesluckor. Det är inte jag att inte göra läxorna, sjukanmäla mig och ta ledigt från skolan eller alltid komma försent på mornarna. Det är inte jag att klaga över livet, vara vilsen och stum. Det är inte jag att inte kunna stå för konsekvenserna, att inte vilja öppna dörren för omtänksamma kompisar som kommit hit för att hjälpa till eller att inte kunna prata om saker och ting. Det är inte jag att gråta på fyllor, ha beslutångest och stressa runt. Det är inte jag att ständigt ha stökigt på rummet, inte kunna ta ansvar för saker och ting och slarva bort saker. Och det är framför allt inte jag att vara missnöjd med mig själv och mitt liv.

Nej, det där är inte jag! Det är inte såhär jag vill att folk ska se på mig. Det är inte såhär jag vill se tillbaka på mitt liv om 10 år. Nu är jag riktig trött på att vara jag och jag är trött på att vara trött på att vara jag stup i kvarten.

Alla har vi dåliga perioder i våra liv då allt känns meningslöst. That's life. Men för min del har den här så kallade svackan gått till en överdrift. Livet tillfredsställer mig inte längre. Jag håller på att falla isär. Jag har blivit överrumplad av en känsla som ibland kan tynga ner mig så mycket att jag har svårt att hitta skäl till att leva vidare. Anledning? Jag vet inte. Jag kan inte sätta fingret på precis vad det är, men en kaotiskt blandning av det onda kanske.  Ett hjärta vars vilja inte vill kroppens bästa. Taskigt självförtroende. För mycket att göra. Lite för höga krav. Brister i för många delar av livet. Ständiga misslyckanden.

Jag tror nämligen att nyckeln till framgång här i livet sitter i dig själv och hur du ser på livet. När man kommit så långt att det inte längre spelar någon hur andra ser på ens liv eftersom man är så nöjd med det själv är man en god bit på vägen. Jag är hellre nöjd med mig själv och sitter och läser böcker på fredagskvällarna än deprimerad och festar på helgerna. Nöjda personer, vad det än är som gör att de är nöjda smyckar världen med glädje.

Om jag fick bestämma så skulle jag gå runt och nästan lysa av värme och glädje. För det är så jag vill vara! Jag vill vara glad, ambitiös, social och ha en härlig inställning till livet och på så sätt inspirera och påverka andra! Jag vill inte vara någon liten stackare som inte har hittat sig själv, inte vet vad jag vill eller var jag ska ta vägen. Jag är trött på att känna mig som ett offer och är i nöd av förändring.

Och förändring kräver tid. Och tid kan man inte ta bussen in till stan och köpa med sig hem på burkar. För att få mer tid behöver man prioritera om saker i livet och det är precis vad jag ska göra den kommande veckan. Allt som tar på tiden eller som får mig att känna mig arg, ledsen, stressad, irriterad ledsen etc. ska jag nämligen lägga åt sidan nu för ett tag. Det innebär att bloggen läggs ner, inställda danslektioner och ett förbud mot att boka upp sig med folk. Allt som sätter press på mig förutom skolan tar jag nu en paus ifrån i hopp om att få tid till att koppla av och förhoppningsvis rensa upp i min kaotiska livsblandning. Min inbokade nagelförlängning imorgon blir en perfekt start på att tillslut uppnå mitt mål att bli nöjd med mitt liv och den jag är. För Lina Berg är faktiskt en väldigt nöjd och glad person egentligen, det är jag säker på.


Förlåt


Do you dance under the stars?But you should know I never wanted to be in this ocean
Of not knowing what you will do
Hold it down, this foggy notion
Or take away all my skills

I crumble in my pain
When you don't seem to come around

Jag har varit duktig och tränat på Nautulus idag igen! Jag och Julia pallrade oss dit imorse eftersom de firade 2 års jubileum och joinade ett riktigt svettigt BodyStep pass. Här ska det kommas i-form förstår ni! Tycker inte en liten flicka som jag ska väga flera ton inte kunna gå ner i spagat. Nej, för vig som tusan ska jag också bli! Helst lika vig som en genomsnittlig gymnast om jag får bestämma, men det lär ju ta ett tag...

Ikväll blir det att förhoppningsvis shaka loss hela rumpan hela kvällen lång! Blir Norrköping och innan dess förfest med lite brudar! Visserligen sitter ribban ganska högt om man ska jämföra med förra årets Experinece, men kul ska det bli oavsett om vi får åka limousin eller inte!  Vem vet? Vi kanske drar varsin "Spurt" istället? Haha!  Ha det fint i alla fall!

Fredag hela veckan

Idag:
- Tränat på Nautulus med Lina
- Spenderat kvällen hemma hos henne med Amanda, Simone, Anna, Olle, Edvin, Gusse och Dabro!
Härligt att träffa hela de gänget igen, var på tiden!

Tråkigt att min favorit Lars åkte ut från idol. Fast egentligen var det bra för nu kan han gå sin egen väg, men jag hade gärna sett mer av honom i tv-rutan de kommande fredagarna...

Nu ska jag och Lina säga godnatt och krypa ner till sängen, Godnatt! :)

JC-powerSisådär! Nu har Hanne precis anlänt och nu ska vi ge det här kommande matteprovet en sista chans! Egentligen så tycker jag inte det har så stor betydelse om det inte  går så bra den här gången eftersom det är första provet, men ju mer jag kan nu, desto mindre plugg blir det ju tills nästa gång!

Bilden är 7 år gammal, tagen vintern i fyran när jag vandrade runt i mina favoritbyxor - beiga manchesterbyxor <3

Efter Titanic

Haha, dom här bilderna hittade jag när jag kikade igenom mitt bloggarkiv alldeles nyss! Dom är från i somras någon gång när jag, Hanne och Olivia bestämde oss för att kolla stenseriöst på Titanic (jag hade inte ens sett den innan) och här ser ni hur det hela slutade! Fast det roliga i sig var ju att Hanne och jag kom på att Olivia satt och tjöt för helt andra  grejjer än själva filmen och jag kunde som vanligt inte ungå att börja skratta istället för att gråta åt själva situatuonen att vi tre satt och faktiskt storbölade tillsammans! Haha, fint minne ;)

Man must dance


Man must dance - Johnossi
Underbar låt som får än att se på livet som om allt handlade om ett val mellan fiberrik eller ljust bröd. Vore något!

Vilken vardagslyx! Sjukanmälde mig en lektion innan lunch idag och åkte hem istället! Har precis suttit och njutit av ett inspelat Desperate Housewife och låtsats att jag är Gaby, haha! Känns för härligt att plötsligt ha fått 4 gratis timmar i livet eftersom resten är kvar i skolan nu och jag skulle inte slutat förrän fyra, + så börjar jag känna mig oerhört ambitiös på att ta tag i saker här hemma! Det måste både städas, pluggas, målas naglar och duscha så lika bra att börja med en gång!
Ikväll är det dans som gäller, det är jag också pepp på!

Nejmen vi hörs väl i kväll då! Ni ska bara veta hur mycket jag njuter av att veta att ni sitter i skolan samtidigt som jag sitter hemma och är egentligen fullt frisk. Åh! <3

Jag tänker inte göra om samma misstag en 4:e gång.

Måndags:
- Solade med Julia, bar sedan hem åt hennes håll där resten av kvällen spenderades :)

Tisdags:
- Lina kom och meningen var att vi skulle plugga, men sedan kom Henric förbi istället och då hittade vi självklart på en massa annat bus istället! Vi fick inte tillåtelse direkt, men efter mycket tjat fick vi sminka honom lite, där av bilden och vi prövade även lite roliga peruker som Lina nog inte uppskattar om jag lägger upp bilder på, men kul var det :D Och kul att äntligen få träffa Honkis igen efter väldigt många uppskjutna planerade gånger!Idag, onsdag:
- Tog bussen hem för att redan få samtal att Jonas att jag skulle följa med honom hem, så blev bussen direkt ut till Malmslätt ett tag för lite sällskap i höstmörkret :) Nu efter klockan nio är jag dock hemma igen och måste verkligen försöka hinna räkna lite matte som jag skjutit upp på så många dar! Ser fram emot min fortsätta kväll nu, verkligen!

Du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet.


Dagens +

 Jag fick MVG på mitt samhällskunskapsprov och MVG på klassdebatten!
Ni måste hålla med om att jag är åtminstonde lite grym som fixade att skriva ett MVG trots att började plugga klockan åtta kvällen innan? Vad ska jag lära mig av det liksom? Att det inte lönar sig att plugga? Haha, nejmen jag tackar och bugar ödet som gav mig den fina gåvan att kunna plugga in saker i sista sekund och få det att sitta över natten! Och glad blev jag över att det gick så bra på debatten också! Om det är något seriöst jag tycker om att göra så är det just att diskutera och argumentera om saker och ting och då är det ju kul om det även visar sig i betyget att man är bra på det!

Dagens -

Förlåt, jag skrev ju senast igår att jag inte skulle klaga här på ett tag men hahaha, det var nästan så att jag drabbades av en hjärtattack när jag såg mig själv i skolkatalogen idag! För det första var nästan varenda bild fylld med alldeles för mycket sharpness och för det andra, när sjutton började jag se ut sådär?! Skabb! Haha, jag ska gå och skriva ut en bild på Eva Longorias ansikte nu och klistra på det istället! Blir nog bäst va, så att jag slipper bli deprimerad varje gång jag får för mig att kika lite i den! Haha, eller ska jag klippa ut mig själv och sätta mig på kylskåpet så jag blir äcklad varenda gång jag blir sugen att ta något från kylskåpet? Hm, möjligen en bättre idé!

 


Sonja Aldén - Du får inte

Imorse vaknade jag upp med lite ångest av tanken på att jag kan vara så fruktansvärt dum i huvudet ibland och då gjorde den här låten mig så himla glad igen! Låten stämmer in rätt så bra just nu och vi alla gillar väl att lyssna på musik som vi själva känner igen oss i?

Lina på snowboard...

Visserligen var det snart ett år sen jag var i Åre och åkte snowboard, men då fick ni ju bara ta del av den film jag hade suttit där uppe och snabbt klippt ihop i brist på annat att göra. Idag har jag, istället för att plugga (som jag borde ha gjort, men som jag inte riktigt känt någon lust till eftersom allt är så svårt) suttit och klippt ihop yttligare en film. Det är en riktig ego-film med bara mig själv i, men jag kunde liksom inte låta bli att drömma mig bort dit när jag satt och försökte klura på en massa jobbiga formler. Ser ni inte så härligt det ser ut?!

Det är det här jag menar med att jag längtar tills vintern kommer. Att åka snowboard, hoppa och slå sig och bara känna sig levande, det är vad jag vill just nu!En riktig amatörfilm för det duktiga snowboardsåkarna såklart, men någonstans måste man ju börja och det var första gången i år som jag provade på att åka i funparks. Tidigare har jag bara hyrt en bräda för kanske 3-4 dagar och åkt mest för att prova på det, men det här året bestämde jag mig för att bli utvecklas lite. Det är videos från första dagen jag hoppade till sista och även fast ni kanske inte njuter lika mycket som jag gör när jag tittar på den kan ni ju inte undvika att bli lite sugna på vintern va? (:

Who's the reason you're smiling?Om det är någon månad som alltid lyckas bli speciell för mig så är det November! I November får jag nämligen alltid som jag vill, allt lyckas på något sätt alltid bli bra och hela jag känner mig bara så satans lycklig! Det här med att man ska bli deprimerad bara för att det går mot mörkare tider funkar inte riktigt på mig tror jag. Mörker är mysigt, mörker är nattliv redan klockan sju på kvällen och mörker döljer skavanker och dålig hy.

Efter jobbet igår, och efter att jag äntligen lyckats ta mig hem med rätt buss (jag berättar mer om det ikväll) kom Jonas till mig och framåt halv tio bar det av till Jakob för att njuta en sista gång av lovet! Jag hade inte haft en tanke på att jag skulle festa till det och var som nästan alla andra väldigt opepp på att gå på det där-ni-vet-man-inte-kan-undvika-att-grimasera-av, men vid elva släppte det loss och det börjades shottas på för fullt! Och ja, det som började med ett halvdött gäng ihoptryckta i en soffa slutade med ett härligt dansgolv och jag vet att jag tänkte flera gånger under kvällen att "Fy fan vad jag trivs bra nu!" Låt det va såhär nu så lär ni inte få ett klagoinlägg på länge!

Puss puss puss puss puss !

Linds Café


JOBB PÅ LINDS CAFÈ  IDAG 11.00-15.00Igår:
- Konstaterade att jag måste nog vara den enda 16-åringen i stan som njuter av att springa milen med mig själv på fredagsförmiddagar.
- Städade
- Spenderade kvällen hemma hos Malin med Lina, Emma och Amanda :)
(Skicka gärna länk på Lars framträdande igår om ni har och när han berättar om hur han förbereder sig innan han går upp på scen...) Kvällens skrattanfall och måste ses igen!
- Promenerade sedan hem därifrån ihop att man åtminstonde skulle få en lite läskig halloween, men nejdå.  Det fanns inte en kotte som skrämde mig på hela vägen. Buhu!

RSS 2.0