Norrköping, SVEA-utbildning

Började dagen med att ta fel tåg från resecentrum och hamnade i Vikingstad istället för i Norrköping. Lyckat! Insåg  ganska snabbt att jag skulle bli sen hur jag än gjorde så bestämde mig för att ringa mamma som fick kolla upp vilket gymnasium och vilket pendeltåg jag skulle ta när jag kom fram till Norrköping eftersom jag hade räknat med att Axel skulle ha koll på allt sånt..

Väl framme på De Geer gymnasiumet fick vi samlas i en aula där det var lite uppträdanden och där SVEA, sveriges elevråd presenterade sig och delade in oss i grupper. Hamnade i en grupp med allt från 12-18 åringar och de flesta visade sig vara riktigt trevliga människor. Hade förväntat mig att tillbringa en dag med en bunt nördar som la ner sin själ för elevrådet, men dom flesta visade sig vara på ungefär  samma nivå som jag och var väl lite halv engagerade. Lina, Sawin och William var dom jag lärde känna bäst under dagen. Lunchade på en pizzera tillsammans och på avslutningen gick jag & Sawin upp på scen och berättade om dagen för alla andra. Läskigt!

Dagen har varit väldigt rolig i alla fall (vilket jag absolut inte trodde den skulle bli) och jag klarade av att ha Molle i närheten hela tiden utan att slänga ut någon dum kommentar. Han är ju lite speciell så att säga, men Axel räddade mig i från de mesta. Har även lärt mig en hel del och fått en massa idéer till elevrådet så nu är det bara att gå tillbaka till skolan och och käfta emot alla lärarare som inte har läst på skollagen ordentligt.. ;)

image43

Nu väntar mat nere i köket så ska ta och pallra mig ner och försöka trycka i mig någon enstaka macka. Är egentligen redan hur mätt som helst eftersom jag har ätit på resurang och blivit bjuden på fika idag och hela köret, men har tränat så måste fylla på med lite energi om jag ska orka promenera bort till Lovisa ikväll.


21.50

Kom precis hem ifrån en spurt till Räknestickan och tillbaka. Var från början tänkt att det skulle vara en lugn promenad dit för att lämna Jonas handskar han glömde här förut, men när min bror (förstod att det var han först när jag kom hem och hela rummet luktade rök) kastade smällare bakom mig blev jag så rädd att jag sprang hela vägen. När jag sedan skulle gå hemåt igen och Fyhr inte längre orkade följa mig och jag skulle korsa cykelbanan här utanför gick två unga alkisar förbi och jag blev så misstänksam att jag gömde mig bakom närmaste buske. Stod kvar där tills de hade passerat och befann sig på ett rimligt avstånd och det äldre paret med hund började närma sig. (Borde vara fler som är ute med sina hundar på kvällarna, för dom fåren än alltid att känna sig så mycket tryggare.) Kändes som en evighet tills jag kom halvvägs genom skogen och trots att jag tyckte mig höra steg som närmade sig försökte jag undvika att springa och gick och intalade mig själv att "Jag skiter i om jag dör, jag gör det här ändå" och fortsatte med bestämda steg genom mörkret. Orden svek mig dess värre och när jag tyckte att jag hörde något från skogen intalade jag mig så mycket saker att jag sprang så fort jag kunde resten av vägen och var näst intill överlycklig när jag äntligen stod framför dörren med nyckeln i högra handen för att äntligen få komma hem till tryggheten igen.


Brukar aldrig vara rädd för att promenera själv om kvällarna och brukar aldrig ens tänka på vad som kan hända, men när jag vet att det har ägt rum ett våldtäktsförsök hundra meter härifrån blir det svårt att tänka på något annat. Om jag ska vara riktigt ärlig och djup så tänker jag även på ett helt annat sätt nu när jag har Jonas. Då spelar det inte längre någon om jag dör eller inte, för plötsligt spelar det visst roll och jag vill inte dö. Det skulle innebära att jag aldrig mer skulle få träffa min snygging och det är det sista jag vill ska hända. Livet känns faktiskt så mycket mer värt att leva nu när man alltid kan vakna upp och vet att det finns någon som älskar än.

image42
<3


Kort om helgen

Har precis laddat upp en massa bilder ifrån Markus fest igår och kan inte säga annat än att det blev en lyckad kväll! Speciellt om man jämför den i fredags i alla fall, då det kanske inte gick som jag hade tänkt mig. Hade visserligen kul större delen av festen men konsekvenserna det ledde till efteråt gjorde inte riktigt kvällen värd. Kände inte så många mer än Olle och Edvin där heller så kände mig inte speciellt bekväm med sällskapet..

Hos Marcus däremot var det lite mer folk i min egna ålder och jag och Jonas blev sams igen, vilket kändes väldigt bra eftersom han inte var särkilt glad sen gårdagen. Det var mycket kul där i alla fall, nästan så att man kan kalla det  för en nyårs-repris.  Ska nog gå ner och sätta på tvättmaskinen innan jag åker iväg till Vickan nu bara eftersom hela jag blev dränkt av öl igår. Måste även tillägga att jag rökte min första cigarett igår också. Jag som hade bestämt mig för att aldrig pröva ..

image41

Ikväll blir det mys med tjejjerna hos Lai. Vi ska kolla på Singing Bee och käka chips för tredje söndagen i rad nu. Alltid lika mysigt att få samlas en söndagskväll och få prata ut om helgen med sina närmaste. Ser även fram emot att prata ut med Lina imorgon, som jag antar har en del att berätta eftersom hon inte fick hänga med till Tallboda
igår..


Knäckt

Knäckt. Jag är så jävla knäckt som man kan bli. Vet inte vad jag ska säga, finner inga ord som beskriver hur jag känner mig just nu. Ledsen, arg, förvirrad, besviken, glad, trött, rädd, - allt på samma gång. Vill gå under jorden, vill inte inse att det som hänt är sant. Vill försvinna. Vill inte leva på sånna här platser där svik existerar. Att allt kan gå i kras så snabbt, att man kan förstöra så mycket på så kort tid. Jag hittar inte en endaste anledning till varför. Det finns gränser någonstans,  inprogramerade spärrar som säger till när någonting börjar bli fel. Spelar ingen roll hur omedveten man är, dom finns där. Jag hade ett sådant förtroende, trodde aldrig att något sånt här skulle hända.  Vill inte att det ska vara sant det jag hört. Vill spola tillbaka tiden och sudda ut det som inträffat. Vill inte sitta här hemma och veta att du är helt förstörd och har gjort det du gjort.

Jävla break-up helg.

Förvirrad, seg & trött

Idag är jag förvirrad, seg och trött på Linköping och alla rutiner man tvingas leva efter varje dag. Alla dessa borde; alla sätt man borde leva efter, alla borde man borde göra och alla borde man borde tänka på. Jag klarar inte av sånt i längden. Måste ha omväxling och vara med om nya saker för att må bra. Att gå upp på mornarna, äta sin tradionella frukost, gå till skolan, hem och plugga, träffa kompis på kvällen och sedan sova för att nästa dag ska ta plats och bli lika dan känns så meningslöst. Även fast man aldrig ska önska att man vore äldre kan jag inte låta bli att längta tills jag har tagit studenten och flyttar utomlands till något ställe där ena dagen inte är den andra lik och där kyla inte ens existerar. Los Angeles verkar inte alls dumt och tänk sen när jag skaffar karriär och blir framgångsrik och kan gå och shoppa på Rhodeo Drive och i stort sett köpa allt jag vill ha, fy fan vad jag kommer att ha det bra! Jag ska verkligen se till att jag inte fastnar i Svensson-träsket och skaffar ett tråkigt enformigt jobb när jag blir stor och blir sittandes framför en dator på dagarna för att sedan åka hem till barnen, som bara skulle bli jobbigare och jobbigare för var dag, för att laga mat och ta hand om posten och för att sedan slå sig ner framför Tv:n och kolla på nyheterna. Usch! Jag ska till Los Angeles och spendera en massa weekends i Las Vegas och Palms springs och de helger jag är hemma ska de festas för fullt i Beverly Hills.

Tills vidare är det i och för sig bara att gilla läget här hemma och stå ut med det liv man lever. Så länge man inte är deprimerad eller döende finns det väl egentligen inte så mycket man ska klaga över. Ett tråkigt Svensson liv är ju i alla fall bättre än att leva i Afrika och veta att man kommer dö av svält inom kort...

Sovmorgon..

Vet inte varför jag sitter vid datorn innan skolan börjar, men kände någon konstig instinkt att jag var tvungen att göra det när jag vaknade. Hatar för övrigt mina konstiga saker jag får för mig hela tiden. Yttligare en av alla mina brister jag kommit på på sistonde. Om jag inte vet något, får jag för mig saker som låter så bra att jag så småninom tror på vad jag egentligen inte vet.  Kan visserligen vara bra ibland, men nej, måste sluta upp med det.

Trots att det var studiedag igår så kom jag inte iväg till stan förrän tre. Mötte Johan och August på bussen och passade på att känna lite på Johans negerhår. När jag kom fram var jag självklart hungrig och extremt sugen på kycklig, så jag och Lina gick och åt på Steve's dit även Linnea och co. kom sen. Väldigt gott och ännu en gång bröt jag mot mitt chokladförbud med efterätt efter maten. Jag satsar på godisförbud istället, så blir ju faktiskt daimtårta tillåtet ;) 

Lina och jag hade som vanligt sjukt mycket att prata om, trots att vi träffar varandra varje dag.  Börjar undra om det någonsin kommer komma en dag när vi plötsligt fått ur oss allt och inte har något att säga till varandra längre..
Ämnet var i alla fall hur Lina ska hitta någon som hon blir KÄÄÄR i på riktigt, något som aldrig verkar gå trots att jag kommer med förslag på en massa bra killar.

På kvällen åkte jag ut till min snygging Jonas och myste lite och man blir alltid lika glad efter att ha spenderat en kväll med honom. Mer än två månader nu och det finns ingen som gör mig lika lycklig som du. Att vakna varje dag och veta attt man har någon, det är nog det  bästa sättet man kan vakna på.

Orkar dess värre inte göra mig fin för skolan idag.  Känns lite sunkigt, men slutar ändå med idrott så fixar mig
när jag kommer hem istället. Blir troligtvis att träffa Jakob och Lovisa på kvällen om jag inte fasnar allt för mycket i min fysikbok...


Studiedag

Studiedag idag och jag har precis blivit klar med min Fysik inlämningsuppgift. Kändes som man redan blev aningen lättare och nu är det bara att hoppa in duschen och göra sig fräsh för en runda på stan tillsammans med Gamen och för att sedan ta bussen ut till Malmslätt och träffa Jonas. Var mer än en vecka sedan jag träffade honom så det känns som det kommer att bli en riktigt bra tisdag.

Igår så var jag med Lina och Henric och gjorde ett riktigt framsteg som lät min pappa skjutsa dit oss. Brukar inte tycka om att "visa upp honom"  för mina vänner, (eller hur jag nu ska formulera mig) men kände att det var nog bäst så eftersom honkens mamma senare skulle komma och hämta oss. Mycket mysig kväll blev det i alla fall och äntligen så fick jag se på linas filmer sen hon var liten som hon så länge tjatat om. Lika galen då som nu borde väl räcka med att skriva så förstår ni nog hur hon var som liten? Lite senare mot kvällen körde Henric hem mig och jag måste medge att det kändes konstigt att det plötsligt var han som satt bakom ratten. Väldigt lugnt och fint körde han i alla fall så blir nog inga problem med uppkörningen sen ;)

För övrigt så har jag hittat bussresor till Stockholm i helgen för ca 80 kr ifall någon är på? Jag och Lina har troligen redan bestämt oss, så meddela så fort ni kan så bokar jag åt er också!

Puss Puss


Jag vill ha tillbaka Kularb

I morse så vaknade jag av att jag låg och grät i sängen. Jag hade nämligen drömt att Kularb, min f.d mat tant hade kommit tillbaka till skolan. Då hade jag blivit så glad att jag började gråta och det var det nästan så att man började gråta igen när man tänkte tillbaka på tiderna när hon jobbade där. Till skillnad mot nu, så längtade jag till varje lunchrast eftersom hon lagade så fantastisk got mat. Oftast var det som att gå till en thai-resturang eller något, eftersom hon har sina rötter i Thailiand och kunde alla möjliga goda recept på kyckligrätter. Och eftersom hon visste att det var min favoriträtt lagade hon kyckling enbart för min skull så ofta hon kunde. Hon var även världens snällaste person som alltid frågade hur man mådde, alltid gav så fina komplimanger och erbjöd den bästa servicen man någonsin kan få i ett skolkök. Att jag sedan inte ens hann säga hejdå till henne är något jag fortfarande ångrar idag. Även fast det låter konstigt så kan jag inte undvika att skriva att jag saknar henne. Hon som lagar min mat kan långt ifrån mätas med Kularb. Hon använder samma kryddor till allting, har ingen koll på någonting och jag undrar om hon överhuvudet taget har gått någon utbildning alls för  at få det här jobbet. Avskedad är vad hon borde bli.


Chocktillstånd

Jonas ringde precis och sa att han hade rakat av sig håret.

No more chocklate

 Nu ska jag förklara varför jag har bestämt mig för att helt bojkotta choklad i framtiden. Det är nämligen så att jag är sjukt beroende och skyller alltid på att jag måste ha "lite choklad varje dag för att må bra" när jag gång på gång äter upp mammas choklad som hon har gömt på de allra märkligaste ställena i huset. Jag äter till och med choklad som jag inte tål när jag blir riktigt sugen och det inte säljs någon annan som är tillräckligt god. Min mamma frågade till och med mig om jag behövde hjälp igår när jag kom hem, ( och ja, hon var seriös) och var riktigt arg för att jag hade ätit upp hennes mörka fina choklad hon hade gömt undan för att ha under finare stunder... Men nej, så beroende är jag inte att jag behöver hjälp kanske och om jag blir tjock eller inte spelar ingen roll för det skulle jag aldrig tillåta mig själv att bli. (Det räcker med att gå hem till min far och äta mat där så blir man totalt äcklad av fettet som väller över byxorna.) Jag behöver bara dra ner på det här med chokladätande lite så jag inte blir beroende på riktigt och eftersom jag är en "antingen-eller-person" är det enda sättet att förbjuda det helt!
Usch vad det låter hemskt och idiotiskt men nu är det så och jag vet att om jag publicerar mitt enorma löfte någonstans så kommer jag hålla det, istället för att bara intala för sig själv att  "nu är det faktiskt sista gången jag äter en stor chokladkaka istället för middag".  Tyck vad ni vill, men nu har jag ätit min sista chokladbit för ett tag framöver.

image40

Godnatt!


Nya munken har flest Mvg i bild i hela östergötland

Idag på första lektionen fick vi reda på att TV skulle komma hit idag och granska bildsalen. Det är nämligen så att Nya munken har flest MVG i bild i hela östergötland och nu så vill dom väl antagligen kolla upp ifall vi verkligen är så begåvade som betygen visar. Blev  faktiskt inte ett dugg förvånad när jag fick höra om detta och är nästan säker på att dom kommer vilja att granska fler ämnen efter det här, eftersom vi på munken får väldigt rättvisa betyg emot vad jag hört på till exempel Ekholmen. Programmet kommer sändas 24 januari om jag hade hörde rätt så det blev genast något att se fram emot . Jag själv är ju en av dom som har MVG i bild och  som absolut inte förtjänar det. Visserligen är jag ganska kreaktiv av mig och har lätt för att komma med idéer och sånt, men att måla har jag aldrig kunnat.

Och för er som vill veta så sitter jag i datasalen nu och ska egentligen leta fram bilder/texter till en bok som vi har i uppgift att göra. Jag funderar på Putte i blåbärskogen, men har inte ägnat så mycket mer tid åt att fundera på den saken eftersom jag redan har MVG i bild och kan då inte bli sänkt! Riktigt slappt faktiskt, men tycker inte att det är speciellt rättvist om man ska se det från den andra sidan...


If I used to love you baby, Ain't nothing like I'm, I'm loving you now

Riktigt svårt att veta vart man ska börja skriva när man inte skrivit något seriöst sen jul (det senaste inlägget räknas inte, eftersom jag var psykiskt störd den kvällen och inte menade vad jag skrev). Helst av allt vill jag skriva om hela lovet, om allt kul som har hänt, alla saker jag varit med om och om den otroligt lyckade kvällen på nyår. Men nej, det skulle ta hela kvällen och eftersom ett av mina nyårslöften är att sluta sega (enbart för Linas skull, som ständigt klagar) så är det inte längre acceptabelt att sitta och dega framför datorn en hel kväll.
      En sak till jag skulle vilja skriva om är alla roliga kvällar det blivit med Lina/Lai/Lovisa/Edvin/Olle på sistonde. Helt sjuka vill jag lova och jag har skrattat så jag fått kramp i magen åt våra sexlekar vi kört. Var från börjat menat att vi skulle köra Linas specialgjorda öllek så jag skulle lära känna dom andra bättre, men frågorna handlade inte så mycket annat än om sex, så vi döpte om leken. Men nej, om jag berättar mer om det här kommer alla som läser detta få helt fel bild av mig så det är nog bäst att jag är tyst om den saken också.  Och vad jag och jonas gjorde igår och sånt där, det är ju alldeles för privat. Lina och minas dumheter är nog inte heller något som berör och alla jag saknar är det väl ingen mer än jag som behöver veta?

Nej, jag får nog nöja mig med att inte skriva någonting den här kvällen och hålla mig till mitt nyårslöfte och inte sitta här och sega. Hittils har jag faktiskt klarat det helt galant (det här är min första hemmakväll sen nyår) så varför inte fortsätta i dom spåren?

Och bara så alla vet så var det jag som skickade in bilden på Lina Gamsäter, som var med i Corren igår. Det var dock inte jag som skrev att hon var fjorton, utan det var något Corren själva hittade på.

image21

Ha en bra kväll!

If I used to love you - Daniel Lemma & Slow Dancing in a burning Room - John Mayer
Sjukt värda att ladda hem om ni inte har dom låtarna! Helt klart mina favoriter just nu.


:(

Nej, det här går bara inte längre.


RSS 2.0