Norrköping, SVEA-utbildning

Började dagen med att ta fel tåg från resecentrum och hamnade i Vikingstad istället för i Norrköping. Lyckat! Insåg  ganska snabbt att jag skulle bli sen hur jag än gjorde så bestämde mig för att ringa mamma som fick kolla upp vilket gymnasium och vilket pendeltåg jag skulle ta när jag kom fram till Norrköping eftersom jag hade räknat med att Axel skulle ha koll på allt sånt..

Väl framme på De Geer gymnasiumet fick vi samlas i en aula där det var lite uppträdanden och där SVEA, sveriges elevråd presenterade sig och delade in oss i grupper. Hamnade i en grupp med allt från 12-18 åringar och de flesta visade sig vara riktigt trevliga människor. Hade förväntat mig att tillbringa en dag med en bunt nördar som la ner sin själ för elevrådet, men dom flesta visade sig vara på ungefär  samma nivå som jag och var väl lite halv engagerade. Lina, Sawin och William var dom jag lärde känna bäst under dagen. Lunchade på en pizzera tillsammans och på avslutningen gick jag & Sawin upp på scen och berättade om dagen för alla andra. Läskigt!

Dagen har varit väldigt rolig i alla fall (vilket jag absolut inte trodde den skulle bli) och jag klarade av att ha Molle i närheten hela tiden utan att slänga ut någon dum kommentar. Han är ju lite speciell så att säga, men Axel räddade mig i från de mesta. Har även lärt mig en hel del och fått en massa idéer till elevrådet så nu är det bara att gå tillbaka till skolan och och käfta emot alla lärarare som inte har läst på skollagen ordentligt.. ;)

image43

Nu väntar mat nere i köket så ska ta och pallra mig ner och försöka trycka i mig någon enstaka macka. Är egentligen redan hur mätt som helst eftersom jag har ätit på resurang och blivit bjuden på fika idag och hela köret, men har tränat så måste fylla på med lite energi om jag ska orka promenera bort till Lovisa ikväll.

| | Kommentera |

21.50

Kom precis hem ifrån en spurt till Räknestickan och tillbaka. Var från början tänkt att det skulle vara en lugn promenad dit för att lämna Jonas handskar han glömde här förut, men när min bror (förstod att det var han först när jag kom hem och hela rummet luktade rök) kastade smällare bakom mig blev jag så rädd att jag sprang hela vägen. När jag sedan skulle gå hemåt igen och Fyhr inte längre orkade följa mig och jag skulle korsa cykelbanan här utanför gick två unga alkisar förbi och jag blev så misstänksam att jag gömde mig bakom närmaste buske. Stod kvar där tills de hade passerat och befann sig på ett rimligt avstånd och det äldre paret med hund började närma sig. (Borde vara fler som är ute med sina hundar på kvällarna, för dom fåren än alltid att känna sig så mycket tryggare.) Kändes som en evighet tills jag kom halvvägs genom skogen och trots att jag tyckte mig höra steg som närmade sig försökte jag undvika att springa och gick och intalade mig själv att "Jag skiter i om jag dör, jag gör det här ändå" och fortsatte med bestämda steg genom mörkret. Orden svek mig dess värre och när jag tyckte att jag hörde något från skogen intalade jag mig så mycket saker att jag sprang så fort jag kunde resten av vägen och var näst intill överlycklig när jag äntligen stod framför dörren med nyckeln i högra handen för att äntligen få komma hem till tryggheten igen.


Brukar aldrig vara rädd för att promenera själv om kvällarna och brukar aldrig ens tänka på vad som kan hända, men när jag vet att det har ägt rum ett våldtäktsförsök hundra meter härifrån blir det svårt att tänka på något annat. Om jag ska vara riktigt ärlig och djup så tänker jag även på ett helt annat sätt nu när jag har Jonas. Då spelar det inte längre någon om jag dör eller inte, för plötsligt spelar det visst roll och jag vill inte dö. Det skulle innebära att jag aldrig mer skulle få träffa min snygging och det är det sista jag vill ska hända. Livet känns faktiskt så mycket mer värt att leva nu när man alltid kan vakna upp och vet att det finns någon som älskar än.

image42
<3

| | Kommentera |

Kort om helgen

Har precis laddat upp en massa bilder ifrån Markus fest igår och kan inte säga annat än att det blev en lyckad kväll! Speciellt om man jämför den i fredags i alla fall, då det kanske inte gick som jag hade tänkt mig. Hade visserligen kul större delen av festen men konsekvenserna det ledde till efteråt gjorde inte riktigt kvällen värd. Kände inte så många mer än Olle och Edvin där heller så kände mig inte speciellt bekväm med sällskapet..

Hos Marcus däremot var det lite mer folk i min egna ålder och jag och Jonas blev sams igen, vilket kändes väldigt bra eftersom han inte var särkilt glad sen gårdagen. Det var mycket kul där i alla fall, nästan så att man kan kalla det  för en nyårs-repris.  Ska nog gå ner och sätta på tvättmaskinen innan jag åker iväg till Vickan nu bara eftersom hela jag blev dränkt av öl igår. Måste även tillägga att jag rökte min första cigarett igår också. Jag som hade bestämt mig för att aldrig pröva ..

image41

Ikväll blir det mys med tjejjerna hos Lai. Vi ska kolla på Singing Bee och käka chips för tredje söndagen i rad nu. Alltid lika mysigt att få samlas en söndagskväll och få prata ut om helgen med sina närmaste. Ser även fram emot att prata ut med Lina imorgon, som jag antar har en del att berätta eftersom hon inte fick hänga med till Tallboda
igår..

| | Kommentera |
Upp